Pizza by Rabia

Assalamualaikum semua. Okey lah disebabkan tempoh PKP ni kan. Rabia ni rasa nak makan je. Rasa nak makan pizza.

by%2BMamapipie%2BCariblogger



Pizza by Rabia  #Itsdonebyrabia #donemasakbyrabia


Bahan - bahan :

2 keping mission wraps
Sos tomato
Chicken meatball dipotong dadu
Lobak merah diparut halus
Tomato dipotong halus
Sos cheese
Mentega buttercup garlic spread with herbs


Cara - cara membuat pizza :

1. Sapukan sos tomato di atas mission wraps

2. Taburkan chicken meatball dipotong dadu tadi tu, Lobak merah yg diparut, tomato dipotong halus tu dan letak kan sos cheese dan Mentega buttercup garlic spread with herbs tu di atas mission wraps tu

3. Bakar selama 2 minit

Okey jemput lah click my hashtag okey dalam my Instagram. rabiahtul_adawiyah

It's done! Thank you. Boleh try buat ya selama duduk berkurung di rumah ni.


Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger

Syarat-syarat penyertaan:

1. Mestilah blogger yang mempunyai akaun bank Malaysia (senang nak bank in hadiah)

2. Wajib letak blog "http://www.mamapipie.com  & https://cariblogger.com di dalam bloglist korang

3. Sila follow media social ini https://facebook.com/cariblogger & "https://twitter.com/cariblogger"

4. Pilih satu resepi dalam blog korang yg korang nak share dgn mama dan paste perkataan beserta link ni di bawah post resepi korang tu.

Mari lihat "https://cariblogger.com/makanan-tradisional-melayu30 Makanan Tradisional Melayu Paling Popular di Malaysia

5.. Buat satu blog post penyertaan dan pastikan dalam post tu ada banner di atas dan link ke post ini. Letak link resepi korang tu dlm post penyertaan ni.

6. Tinggalkan link penyertaan korang di post ini. Tu je,, Senang kan.

Tarikh tutup penyertaan pada 5 May 2020


P/S: Kalau korang takde entry resepi dalam blog, jangan risau ye, korang boleh ambil mana-mana resepi dalam blog mama dan letak dalam post korang. Jangan lupa letak credit utk mama tau. "http://www.mamapipie.com/ resepi" Resepi mama di sini

Dari semasa ke semasa mama akan random pilih resepi peserta dan share dalam blog mama ni. Jangan risau nanti mama akan credit pada owner nanti. Mama akan senaraikan nama peserta mengikut link resepi di blog mereka nanti. So, bolehlah kita tengok-tengok resepi yang ada dalam segment ni kan..


4 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan memenangi RM 50 setiap sorang. Mama akan buat undian, insya Allah.


https://cariblogger.com/makanan-tradisional-melayu/


Jemput ye sama-sama memeriahkan segment ni.




You Might Also Like

8 Comments

  1. Okay...resepi yang mudah... Nanti boleh try

    BalasPadam
  2. wah Rabia rajinnya berpizza :)

    BalasPadam
  3. Rajinnye diaπŸ‘πŸ‘

    BalasPadam
  4. sedap tu rabia. tp nk buat brg banyak takde kat umah,huhu

    BalasPadam
  5. Teringin naknbuat tapi Bagan X cukup la plak

    BalasPadam
  6. Tq Rabia join Segment mama.. kebetulan Ada wraps Kat umah x Tau nak buat APA.. Boleh la.mama.buat ni

    BalasPadam

Nuffnang Ads