Sabtu, 3 November 2018

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com

Assalamualaikum.Tanpa membuang masa lagi rabia join 


MaisarahSidi.com

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com


Selamat hari lahir kak maisarah...Semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki serta bahagia dunia akhirat.. Dan semoga terus berblogging okey?

Happy birthday to u happy birthday to u pretty.. May Allah Bless U Always..

Rabia nak bagi hadiah ni kat kak maisarah ye...


Happy birthday to u


From : Rabia 

Khamis, 1 November 2018

Kelengkapan study sepanjang aku belajar di Unitar

Assalamualaikum.selamat malam semua.hmmm..Rabia nak share kelengkapan study rabia sepanjang belajar di unitar ni..

Inilah antaranya yang rabia selalu sangat bawa semasa rabia belajar di unitar ni.


Inilah peralatan yang selalu rabia bawa untuk pergi study di unitar

Ada lagi yang rabia tak snap gambar tu.Hehehe..Antaranya laptop lah selalu sangat bawa ni. Ke hulur ke hilir ku bawa kan laptop yang berat tu.

Itu fail yang bercorak tu. Rabia letak lah kertas-kertas nak jawab soalan exam,nota tu semua,assigment.Fuhhh banyak sangat assigment.Stress tau.

Buku momentum internet tu rabia catat nota lah.. Apa yang lecturer cakap di depan tu. Rabia catat lah dalam buku yang rabia menang contest tu.

Pencil box colour blue tu..Besar kan pencil box tu. Macam-macam lah rabia letak dalam tu. Pen hitam yang tak ada dakwat pun rabia letak eh? Buang je lah.hmmm..

DSKP - Buku tu rabia print and binding..

Pencil box kecik comel rabia letak lah magic pen tu semua..

Sorrylah pic laptop rabia tak sempat nak snap.So itu saja lah rabia nak cerita pada malam ni.Goodnight.Assalamualaikum.

Isnin, 29 Oktober 2018

Mask muka corak comel

Assalamualaikum.. Hai u all.Selepas balik dari universiti tadi,rabia singgah butik kak LJ. Kak yana Makeup Artis tu lah.

Rabia beli mask dengan harga rm 17 sahaja. Lepas tu rabia bawak sekali gambar selfie dengan kak yana tu. Rabia pass dekat staff dia je. 

Ingatkan dapat jumpa kak yana.Hurmm..next time lah ye jumpa kak yana.

Yang paling terharu.Kak yana wish thank you rabia.. Tak susah pun kak yana. Untuk kak yana rabia sanggup buat apa saja. Cehh wahh ayat .. Sebab kak yana pun selalu sangat bagi hadiah kepada rabia.

Next time kita jumpa okey?



Topeng muka RM 17




Welcome kak yana 




Hadiah ini lah rabia beri dekat kak yana

Khamis, 25 Oktober 2018

Buku nota DIY

Assalamualaikum. Selamat pagi. Salam jumaat. Rabia tak berapa sihat ni. Ye lah tak cukup tidur buat assignment.

Hari tu kan rabia pergi Kota Bharu kan. Rabia pergi lah masuk kedai mr DIY tu.

Rabia beli buku nota cantik tau. Dah guna pun buku ni.
Apabila Rabia post di Facebook . Ramai pulak yang komen nya.



Lepas tu sambil-sambil beli buku nota cantik ni.Rabia ada beli surprise gift for my favourite makeup artist. Jangan beritahu dia ye.


Kenangan first time masuk butik my favourite mua ni. Last-last sambil shopping dapat pulak berselfie.

Kenangan tau picture ni. Rabia cuci 2 gambar ini. Satu untuk kak Yana. Satu lagi untuk Rabia.

Sebab birthday dia bulan 12 ni jugak. Nasib Rabia dah beli awal-awal hadiah. Ye lah dia pun selalu sangat bagi hadiah free pada Rabia.

Handbag putih , suikone blusher , topup dia bagi kat rabia.

Okeylah Rabia nak pergi Mydin ni dengan my parents .


Khamis, 18 Oktober 2018

Travel to Kota Bharu

Assalamualaikum. Salam jumaat semua. Rabia ada di Gulatis Kota Bharu sekarang.

My mum dan grandmother sedang memilih kain untuk dibuat baju pada tahun depan.

Tapi kitaorang bukan nak shopping sangat. Nak jalan-jalan je.

Kitaorang memang pilih kain di Gulatis.











Semua kain cantik kan.. Rabia suka kain yang dipakai oleh patung tu. Sebab nampak elegant gitu.

Lepas ni nak pergi Tesco pulak. Lepas tu solat zohor. Lepas tu balik ke Kuala Terengganu.

Sebab Gulatis di Terengganu dah tutup. So kitaorang terpaksa pergi ke Kelantan Kota Bharu.

Kat Tesco Rabia beli frame Dan buku cantik. 

Okeylah setakat ini sahaja entry ye. Assalamualaikum



Selasa, 16 Oktober 2018

Hadiah contest bunga dh sampai

Assalamualaikum. Hai u all. Alhamdulillah hadiah bunga menang contest tu dah sampai.



Sebenarnya bahagian bawah pasu tu pecah sikit. Risau betul kak June. Apabila Rabia beritahu kepadanya.

Bunga ini rabia letak di meja belajar. Sambil-sambil buat assigment. Ku melihat bunga itu . Bunga yang menawan itu membuatkan hati ku tertawan.

Rezeki rabia melalui contest.

Rezeki bercontest. Banyak hadiah rabia dapat dah kan... Tak terkira hadiahnya.

Geram pulak tengok bunga ni. Okeylah rabia nak berhenti menulis ni.Nak cari background powerpoint untuk slide show nanti ni.

Assalamualaikum.. Terima kasih sudi baca blog rabia. 

Rabia

Isnin, 15 Oktober 2018

Tq cik tie #bpt review blog saya

Assalamualaikum. Selamat petang. Top pengkomen bulan october baru-baru ini ialah Cik Tie. Dia review my blog. Terima kasih cik tie. Team blogger pantai timur.




Rabia nak pic ini diphotobook kan nanti

2 blogger dah review blog rabia. Thank a lot. Maknanya rabia ada potensi untuk maju kehadapan lagi.

Usaha itu tanda kejayaan. InsyaAllah makin ramai yang akan mengenali blog rabia ini.

Jemput lah ajak kawan-kawan anda terjah blog https://rabiadawiyah21.blogspot.com/

Rabia akan join mana-mana contest sama ada di blog,instagram,facebook.

 Alhamdulillah rezeki melalui contest. REZEKI CONTEST #hadiahmenangcontest #sukajoincontest 

Rabia

Sabtu, 13 Oktober 2018

Hadiah contest Najib Asaddok

Assalamualaikum. Rabia tidur tadi. Lepas tu umi rabia kejutkan rabia dari tidur. 

Umi kata hadiah biatul sampai dah. Rabia dengar je macam tu. Terus segar mata ini.

Terus update blog ni.Terima kasih najib asaddok.Rabia tak snap gambar baju ye. Sebab pic baju lebih elok rabia snap pic OOTD.




Comel kotak ini 



Buku tulis

Siapa tak kenal Najib asaddok ni kan. Rabia selalu jugak follow dia di facebook. Orang kuat bisnes.Mesti join lah group dia dekat facebook.

Menang jersi Najib Asaddok. 

Thank you a lot Najib Asaddok. Kotak ini akan ku simpan sampai bila-bila.

Rasa macam baru ada aura bisnes ni. Hehe.U all wajib follow facebook dia tau. Especially orang bisnes. 

Okeylah itu sahaja daripada saya.

Best menang contest ni.  Sila ikut jejak rabia ye. Seorang ratu contest. Rajin sangat join contest. 

Rabia


Selasa, 9 Oktober 2018

Top Commentar October 2018

Assalamualaikum. Selamat petang . Rabia baru sahaja menambah widget top commentar di blog rabia.



Tahniah cik tie. Anda merupakan top pengomen paling terbanyak sekali.

Rabia baru sahaja design header khas untuk cik tie. Harap cik tie suka.



Cantik tak? Hehehe. Rabia saja nak bagi hadiah top pengomen ini. 
Terima kasih sudi blogwalking blog rabia

Cik Tie ini adalah seorang yang rajin memberi komen pada blog rabia.

Cik Tie juga merupakan ahli group team BPT ( Blogger Pantai Timur)

Whatsapp di nombor 0148334769 untuk meminta header ini.



Alhamdulillah cik Tie tak sangka Rabia bagi hadiah . 

Next,lepas ni siapa pulak ye dapat hadiah ? 

Tunggu bulan 11 ni ye. Siapa pulak jadi top pengkomen blog rabia.


Isnin, 8 Oktober 2018

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Assalamualaikum.Tanpa membuang masa lagi rabia join 


GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM




Seriously,rabia nak cakap,yang rabia suka sangat header blog sha ni. Lawa sangat header ye.

shfyqhazhr

 Header blog paling cantik


Rabia suka terjah blog sha ni. Dahlah template cantik. Semuanya cantik. Blog pun kemas. Penulisan yang mantap.

Rabia join tau giveaway ni sha. Jom pakat ramai2 join . Mana tahu rezeki u all dapat planner cantik ni.


Sabtu, 6 Oktober 2018

Menang contest sejambak bunga

Assalamualaikum.Hai korang.Lama kan rabia menyepi kan. Rabia saja je menyepi diri ni. Saja malas nak menulis blog.HAHAHAA.Sebab apa malas nak menulis ni? sebab rabia sibuk join contest dekat facebook.

Alhamdulillah tak sangka pulak dapat menang sejambak bunga.

Lawa ke tak bunga rabia pilih ni? Rabia pilih bunga no 1 tu.
Bolehlah letak dekat meja solek tu. Kak june kata 1-2 minggu jugak hadiah bunga tu akan sampai ke rumah rabia.




Sekian lama menyepi kan. Rabia kan exam hari tu. Lepas exam tu nak release tension kan.Dengan cuti sem lagi kan. So ada masa free tu.Apalagi rabia join lah contest dekat facebook.

Dapat bunga pun happy semacam dah. Belum bunga tu sampai dekat rumah lagi.

Tak sabar nak melihat bunga yang cantik tu. Nanti rabia post gambar bunga tu. Apabila bunga tu dah sampai nanti.

Oh bungaku..cepatlah sampai ke rumahku. Tak sabar nak melihat bunga yang tersangat cantik ni.

Inilah kali pertama join contest bunga.

Selama ni dapat barang mekap je kan.

RABIA