Ahad, 11 Ogos 2019

Pergi kenduri kahwin

Assalamualaikum semua

Hari ini Rabia pergi kenduri kahwin my anak beranak juga.Heheh orang yang kahwin tu pun sama umur rabia.Dah jodoh dia kan. InsyaAllah nanti jodoh rabia pula.



Cantik tak saya? 



With my mum 


My mum and dad 




With kak wawa

Ada yang doakan semoga rabia dapat jodoh pula. Hehe.InsyaAllah aamiin. Tak sempat nak selfie dengan pengantin. Kitaorang balik dulu. Hehe. Thank you tuan rumah sudi jemput kami sekeluarga.Makanan sedap. 

Thank you kak wawa puji baju saya cantik..Hehehe. Lepas ni giliran rabia pula makan nasi minyak . Semoga jodoh tu cepat-cepatlah datang ya.

Ayu tak rabia? Rasa nak tukar gambar dekat about me tu dekat blog tu. Perasan lawa lah pulak.

Nanti giliran nasi minyak saya pula.Jemput datang okey? Hehehe.

Jumaat, 9 Ogos 2019

Kucing ni selalu datang ke rumahku

Assalamualaikum semua. Salam jumaat. Semoga kita semua dimurahkan rezeki selalu.

Ada 2 ekor kucing ni selalu datang ke rumah Rabia . Rabia pun selalu lah bagi makan dekat diorang . Alololo so cute lah awak ni.

Tapi kucing ni tak jinak pun. Susah nak mesra dengan orang. Tapi Rabia selalu bagi makan . Kesian tengok diorang ni. Kurus je. Bagi makan banyak-banyak biar gemuk.


Cute kan kucing ni 

Rabia bagi makan Nasi Putih dekat 2 ketul ni. Entahlah kucing siapa ni. Rasanya kucing rumah jiran . So cute. Geram aku tengok kau ni si bulus. Nak tengok video si bulus ni tak ?


Click this video ♥️ 

Rabia harapkan si bulus ni sihat sentiasa ya. Cepat- cepatlah gemuk tu ya. 

Harap lah one day diorang jinak lah. Selesa dengan Rabia . Lama dah nak main -main dengan si bulus ni. 


Selasa, 6 Ogos 2019

Nasi goreng putih by me





Nasi goreng putih by me ❤

Assalamualaikum semua.Selamat pagi.Memandangkan rabia ni sejenis kuat makan nasi goreng. So rabia try lah masak nasi goreng dengan sendiri je. 

My mum tak berapa sihat. So rabia masak nasi goreng untuk umi dan juga ayah.

My mum puji katanya sedap . Hehehe.. Lepas ni bolelah masak nasi goreng paprik pulak. Sebenarnya rabia ni sejenis tak pandai masak and malas nak memasak. Entahlah sejak bila jadi rajin nak masak.

Rabia pandai masak pun sebab selalu tengok Instagram datin eina masak. Sejak akhir-akhir ni juga rabia rajin lah masak. Walaupun masak nasi goreng je kan.

Atleast my parents rasa juga air tangan anak dara dia yang comel ni masak kan.

Sebenarnya masak ni mudah je. Siapa kata tak pandai masak? Dulu kan rabia nak masak nasi goreng pun tak pandai. Sekarang dah pandai masak nasi goreng. Walaupun mesti akan ada orang cakap alaa..nasi goreng senang je masak.

But,atas diri kita sendiri lah .Kalau pandai masak tapi malas masak tak guna juga kan?

Lagi best ada orang puji rabia pulak.Makinlah rajin masak nanti. 
Muka cantik tapi pandai masak lah. Kadang-kadang rabia selalu lihat orang masak dalam instagram dan juga youtube. Dari situlah mula nya minat nak masak. Kadang -kadang ayah pun bersuara juga bilalah nak masak nasi goreng untuk ayah? 




Sabtu, 3 Ogos 2019

Hadiah giveaway dah sampai

Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah hadiah giveaway dah sampai. Rabia pakai subang selalu tau. My mum pun pakai jugak.


Subang cantik dah sampai 

Rabia pakai yang bentuk love tu. Doakan semoga Rabia menang hadiah lain pulak ya. Hehe. Doakan juga semoga dapat jodoh dengan orang yang baik-baik. 

Rabia sekarang join giveaway dekat Instagram je. Kalau dekat Facebook tak banyak dah contest. Lagipun Rabia dah left dari group contest dekat Facebook. 

Boleh zoom gambar subang tu ya. Lawa lah subang Rabia pakai ni. Sesuai pulak pakai subang bentuk love ni dengan rambut ku panjang . 

Kalau nak lihat gambar subang Rabia pakai dengan jelas,Ada gambar yang sebelum ni Rabia update dekat blog tu. Yang tu lah subang Rabia menang. 

Doakan semoga Rabia dapat menang pelbagai hadiah lagi ya. Best tau join contest ni. Dapat hadiah free je. Bukan senang nak dapat. 

Kawan Rabia join contest banyak dah,tapi dia kata tak pernah menang pun. Belum ada rezeki awak lagi lah tu nak menang . 

Lawa nya subang ni. I love this accessories. Rasa macam bergaya lah pakai subang lawa ni. 

Lepas ni kalau ada contest dekat Facebook ke, tag lah nama Rabia ya. Cuti sem nanti Rabia join ok?

Khamis, 25 Julai 2019

Ikan bakar pantai timur

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Hari ini Rabia dan umi ayah makan di kedai ikan bakar pantai timur.

Rabia makan Nasi Goreng Paprik - Rm 6.00
Jus Tembikai - Rm 3.50 gelas biasa




Nasi Goreng Paprik 


Jus Tembikai


Sotong bakar

NO.902-E
PANTAI BATU BURUK
20400 KUALA TERENGGANU DARUL IMAN

Jom pakat makan di sini. Rabia macam biasalah makan Nasi Goreng. Tapi kali ni Rabia makan Nasi Goreng Paprik .

Sedappp sangat. My favourite restaurant lah ni. Hehe. Tak pernah puas makan dekat sini . Pelbagai menu makanan ada dekat sini. Sotong celup tepung,sotong bakar,ikan bakar.

Sedappp tak terkata..Meh lah pakat pergi makan di sini. Blogger terengganu jom gathering makan-makan kat sini.

Dijamin sedap dan ingin menambah nasi lagi.Hehehe.

Selasa, 23 Julai 2019

Dapat nasi kerabu mhi free

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah hari ini rezeki Rabia dapat makan nasi kerabu mhi secara percuma.

Tokey nasi kerabu COD nasi kerabu ke rumah Rabia tadi.





TQ awk bagi free 

Nasi kerabu yg Rabia promote ni lah. Taukey bagi free je ke saya.

Alhamdulillah dijamin sedap. Meh pakat pergi makan dekat kedai dia.

Kalau boleh setiap hari nak makan Nasi kerabu dia. Heheh. Sebab sedap. Kalau sedap memang repeat order juga lah.

Saya doakan semoga awak dimurahkan rezeki dalam business ya. Hehe . 

Ahad, 21 Julai 2019

Rasa nak bagi hadiah lagi lah

Assalamualaikum semua..

Esok nak exam dah,sekarang Rabia rehat sekejap. Nak release tension . Hehe

Rabia rasa kan nak bagi hadiah pula dekat seseorang. Rabia dah cuci gambar untuk kawan rabia,madam khyra.

Kak Yana pun Rabia dah bagi hadiah dah kan. Heheh .
Rabia rasa macam happy bagi hadiah dekat orang ni.


Welcome 💕

Rabia rasa happy lah kalau bagi hadiah dekat orang ni. Walaupun hadiahnya sekadar cuci gambar je.

Siapa nak hadiah lagi ni? Heheh. Rabia nak jugak hadiah dari u all. Hadiah birthday Rabia nanti. 

Sebab tu lah Rabia selalu dimurahkan rezeki . Selalu menang contest . 

Ada dah hadiah untuk kawan Rabia ni. Tapi dia tak mari rumah Rabia lagi ni. 

Hadiah untuk cousin Rabia pun ada juga. Tu pun cuci gambar selfie . 

Selfie guna kamera huawei


Hai u all ❤



Assalamualaikum semua

Selamat petang u all. Hari ini Rabia pergi jalan-jalan dengan umi ayah. Phone ayah ni buat hal lah pula.

Lepas tu ayah beli phone baru. Ni lah hasil gambar nya.
Kamera ni memang cantik. Hehe. Lawa sangat Rabia ni. Nampak gebu je. Memang tak edit pun gambar ni.

Kamera tu memang cantik dah. Kalau tengok gambar ni ada orang nak masuk meminang tak ? Hehe. Gurau je lah .

Skin Rabia pun gebu semacam je. Lepas ni nak selfie banyak- banyak lah. Buat kenangan.

Apasal pipi Rabia macam pipi pau je. Rasa macam gemuk je.

Mesti berat badan dah naik ni. Tu lah makan ikut nafsu sangat.

Nak Rabia up gambar Rabia lagi ke? Gambar selfie hehe.
Rabia kan kuat selfie. Nanti Rabia upload gambar lain pula ye.




Design phone yang terbaru ni. Jom cepat beli sekarang.Rabia pulak rasa nak beli juga phone ni.

Habislah phone ayah rabia ni nanti,mesti penuh gambar dalam gallery phone ayah nanti. 

Nak buat macam mana anak dara ni sorang kuat berselfie.Lepas tu cuci gambar.Haa..kalau cuci gambar ni memang cantiklah gambar nya sebab guna phone huawei nova 3i ni kan.

Jom cepat beli sekarang.Sementara stok masih ada.

Jumaat, 19 Julai 2019

Menang giveaway di IG

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah rezeki aku dapat menang subang yang lama dah aku idamkan.

Esok aku nak bank in lah postage dengan rm 8. Xie-xie .




Rezeki aku lagi alhamdulillah . Pelbagai contest dah aku join. Aku menang. Bukan mudah nak menang ni.

Kalau dah rezeki aku kan,menang lah jugak. Heheh. Doakan semoga aku menang contest lain pula.

Lepas ni nak menang kamera lah pulak. Hehehe. Boleh ambik gambar selfie.

Alhamdulillah rezeki aku menang contest kan. Pelbagai contest dan hadiah dah aku dapat dan menang .

Doakan aku semoga dimurahkan rezeki selalu ya. 

Khamis, 18 Julai 2019

Face app

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Salam jumaat.Semoga kita semua dimurahkan rezeki.

Aplikasi ini sudah tular ke media sosial . Termasuk aku juga yang guna aplikasi face app ni. Tak sabar nak jadi tua lah tu.


Zaman muda 


Zaman tua

Tua-tua pun lawa. Hahaha. Nenek belum berkahwin Dan bercucu lagi ni.

Kalau tua nanti,memang macam ni ke muka aku? Tua -tua pun masih Vogue.

Aku pun dah terjebak dah main dengan aplikasi ni. Best apa main ni.

Mana tahu kan,tua-tua nanti memang macam ni lah muka aku.

Tua-tua pun masih cantik,nenek bergaya. 

Selasa, 16 Julai 2019

Menang giveaway air cheesou

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah Rabia menang giveaway air cheeseou the syrup vs soda.

Hari ini Rabia nak pergi claim air ni dekat the syrup vs soda.


Nanti dah dapat air tu Rabia selfie ya. Untung kan menang dapat air? Seramai 10 pemenang.

Rabia just wish birthday je. Alhamdulillah balik rumah nanti nak rasa selalu .



Thank you the syrup vs soda. Next time nak pergi makan pulak dekat kedai ni. Sedap makanan dekat sini. Untung dapat free je minuman.