Assalamualaikum semua. Hari ini bermula tempat kerja baru. Rabia kerja di tempat baru. Dekat sikit dengan rumah Rabia. 

Sebagai cikgu bahasa inggeris di Tadika swasta . 

Ya Allah permudahkanlah segala urusan Rabia . 

Umur pun makin meningkat. 27 tahun dah.

Banyak suka duka pengalaman pahit manis yang ku lalui .

Semoga tahun baru 2023 ni tercapai segala impian Rabia. By the way , Azam tahun baru rabia tercapai. Baju blog Rabia dah bertukar wajah kan .

Pink pink gitu polka dot 💕.


Selamat tahun baru 2023 💕 

Doakan rabia dipermudahkan segala urusan ya.

1.1.2023 ♥💕♡ 

Happy new year 2023 ♡🤲 

 Assalamualaikum semua. Rabia tukar template blog sempena nak masuk tahun baru ni ♥✅💕.


Doakan rabia konsisten menulis blog ya.

Apa azam tahun baru 2023 anda ?

Semoga tahun baru 2023 lebih baik dari tahun sebelum ini .

Happy new year 2023 💕🎉♥. 


 Assalamualaikum semua. Isnin baru ni rabia pergi klinik kulit. Macam biasalah penyakit kulit milinia ni.

Bintik bintik macam jerawat tu.

Still tak hilang. Sebab pakai eyeshadow sangat and mekap sangat.

Kannn doktor nak buat cucuk cucuk bintik tu. I cakap dah buat dah dahlah sakit still juga naik.

Sebab i pakai produk yang block muka ni. Jadi naikla jerawat kecik tu . And then doktor sarankan la pakai produk yang macam umi rabia baru belikan untuk rabia ni di shopee. 

Baru je cuci muka tadi . Rasa best je. Tak pedih mata pun. And then i ada baca blog blogger juga katanya bagus pakai produk ni .


Hope sesuai la pakai. Dan semoga hilang la milinia tu. 

Eyeshadow pun rabia tak pakai dah. Makin pakai makin banyak naik. Sebab dia dah tersumbat kan . Kalau tengok gambar rabia lawa tu. Sebab makeup je tu 😄. 

Tak la licin mana kulit muka ni. Tengah nak cuba kurangkan makeup dah ni .


 Assalamualaikum semua. Rabia pergi makan makan dengan my twin .




Terima kasih kakak ku semua moga dimewahkan rezeki kak ♥♥

Kepada yang nak tahu kisah sebenar 

Bacalah disini ya.

Rabia tinggal dengan keluarga angkat ya.

https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2021/03/keluarga-kandung-ku.html


https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2019/11/throwback-konvokesyen-showme.html

Bacalah ya ♥ Thank youu .

 Assalamualaikum semua. Dapat hadiah from my student . 

Terima kasih tau. Teacher Adda appreciate sangat sangat ♥♥♡🎈🎈🎉.



Thank you sangat sangat ♡♥ Teacher adda doakan semoga awak berjaya dunia akhirat. 

Belajar rajin rajin ya ♡♥. 

 Assalamualaikum semua. Hari ini hari jadi rabia.

Terima kasih ayah belanja makan tadi.




Rabia makan nasi goreng kampung la. Heheh .

Doakan rabia berjaya dunia akhirat dan cepat kahwin ya. Hehe .

Terima kasih semua yang sudi wish my birthday .

 Assalamualaikum semua. Semalam beauti sejuk ni . Dah kebiasaanya dia suka duduk atas kerusi ruang tamu tu. Tidur disitu juga.


Tapi sekejap je tidur disitu. Lepas tu masuklah tidur ke dalam sangkar dekat dapur tu. 

Huhuhu. Pagi pagi dialah paling awal bangun.

Baguslah dia tolong kejutkan orang bangun tidur kann .

 Assalamualaikum semua. Tahniah kak Fieza Sani ♡😍♥💕. Top commentar bulan disember 2022. 


Rabia edit header khas untuk akak. Harap kakak suka la ya 💕✅♡.



Tahniah 5 orang top komentar untuk bulan disember 2022 ini ♡✅💕♥♡♡😍.

Tahniah semua 😍. 

 Assalamualaikum 💕 Dah memasak pagi ni. Siap makan dah. Tapi masalah nya umi salah letak tepung. Tepung beras diletaknya.

Tapi sedap je makan . 



Sedapppp je 💕♥♥💕♥💕♥💕♥💕♥

Hahahaha... Sebab tulah kena tulis label .

Huhuuu. Umi umi .

Kelakar la jugaa.

Tak apalah. 

 Assalamualaikum semua. Pagi tadi breakfast nasi lemak atas gong . Memang sedap la .




Sedap nasi lemak nya. 

Try tengok instagram dia ya ✅💕.

Nice place nice food .


 Assalamualaikum semua. Si beauti ni banyak akalan nya. 

Suka sangat cakar kerusi walaupun dah beli scratch tu.

Last last ajak dia masuk bilik Rabia la. Dia cakar pintu nak keluar 😄.

Hehehe. Last last tertidur la tu. Mengantuk.

Masukkan dia dalam sangkar dekat dapur tu.

Sekarang ni dia tidur dalam rumah la. Kesian tidur dekat luar seekor je. Hujan pula tu.


Mengantuk la tu. Tidur awal ni. Pagi pagi pergi jalan jalan dah dekat luar tu.

Malam pun mengantuk lagi. Kuat tidur ni. Kuat makan . Patutlah gemuk ya beauti.


 Assalamualaikum semua para blogger dan pembaca blog kesayangan Rabia ♥.

Rabia nak maklum, bulan ni kita ada promo *Vitamin C Shaklee Sustained Release* tau .

*Harga asal sebotol Rm 115*, tapi bulan ni jika beli *2 botol Vitamin C* dapat harga *RM 99 je*. Free yuran ahli Rm 35, free pos Rm 10 dan terus dapat harga ahli untuk semua yang lain ❤️.

Jimatkan !!! . Jomlah grab sekarang.  Untung jika beli awal ni sebelum stok habis lagi.


Whatsapp : 0148334769 Rabia ♥ 

Jomlah beli dengan Rabia sekarang.

Murah tauuu.

Tahu tak vitamin c ni bagus untuk kulit kita tau. Tak nak kulit cantik ke ? Sayangkan kulit tu kan. Meh la grab sekarang semua. 

Jom jom order now .


 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah naik sikit demi sedikit pendapatan dengan hanya menulis blog .

Doakan rabia dapat cashout ya.


Biar naik sikit demi sedikit . Lama lama konstisten la tu.

Doakan rabia ya.

InsyaAllah rabia akan up next entry ya.

Terima kasih sudi membaca blog rabia 💕💕.

 Assalamualaikum semua. You all lama kan tak tengok si beauti ni kan.

Semalam rabia ajak dia masuk bilik rabia la.

Balik kerja mesti rabia kacau dia . Hahaha.


So cute kan . Memangg comel dia. Kuat makan kuat bermain kuat tidur hahahaha .

Memang berat tubuh dia tu .

Banyak makan kannn .

Kuat tidur juga 😄.

Muka dia tu sangatlah comel buatkan rabia rasa nak cubit cubit dia .

Comel sangattt.