Assalamualaikum

Hari ini Rabia dengan Umi ayah makan di restaurant the syrup vs soda.

Hari ini kan dapat gaji. Hihi. Saja je lah makan makan petang di sini. Rabia tak kerja lagi lah. Still study. Ayah Rabia belanja ni.Terima kasih ayah sebab belanja makan




Syrup selasih


Nasi goreng cina


Makanan dekat sini memang sedap. Jom try makan di the syrup vs soda.

Lepas ni nak try makan chicken chop lah. Dahlah semua makanan dekat sini nampak menyelerakan.

Kalau boleh nak makan semua makanan yang ada dekat sini.

Rabia makan Nasi Goreng cina dengan minum jus syrup selasih je.

Tak silap Rabia,ni kali ke - 3 lah Rabia makan dekat sini.

Kuat makan lah Rabia ni.Memang kenyang lah makan dekat sini.Nasi Goreng nya dahlah banyak.
Assalamualaikum semua

Rindu Rabia tak? Nah Rabia nak letak sekeping gambar seorang gadis cun melecun ni.

Siapakah gadis yang cun melecun tu? Of courselah Rabia kan.


Siapa rindu Rabia angkat tangan ok. Hihi. Saja je post gambar ni.

Lawa ke tidak? Lama tak selfie. Nanti Rabia cuci gambar pulak lah ni kan?

Hihi. It's my hobby selfie ni. Dahlah lawa tudung Rabia pakai tu.

Rabia beli tudung tu dengan kawan sekolej dulu. Rm 12 je tudung tu.

Siap selfie lagi. Apasal tangan macam tu ya? Hihi.Entahlah Rabia selfie je.Gaya pun ikut suka hati je.



Assalamualaikum semua

Hari ini Rabia Dan sekeluarga makan tengahari di a&w je.

Dah 3 hari dah Rabia tak makan nasi pada waktu petang. Tak ada mood la nak makan. Nervous nak tengok result exam sampai tak jaga makan.Diet ke apa ni? Ke mental exhausted datang lagi ni.

Hari ini ada mood pula nak makan Ayam a&w.





Kitaorang makan Ayam spicy je. Lepas tu makan french fries.

Sedap pula makan Ayam a&w ni. Sekali sekala tukar selera kan.

Puas juga asyik makan Nasi je. Sekali sekala kita tukar menu.

Sampaikan tinggal seketul lagi ayam. Tu pun tak habis makan. Sambung makan dekat rumah pulak.

Aduhhh..kenyang sangat makan hari ini.Rasa nak pecah perut.Hihi..

Rabia suka makan ayam a&w spicy ni. Sebab sedap! 



Assalamualaikum semua..Salam jumaat.

Happy birthday to kak khiriah. Siapa tak kenal kan kak khiriah pelakon drama Nur 2 tu .

Aku paling terbaru sebab Kak khiriah reply comment aku . Dan paling yang membuatkan aku happy lagi. Kak khiriah post Instagram story dia and tag nama aku.

Aku post and wish birthday dia tu. Aku ada cuci gambar masa jumpa kak khiriah dekat stadium negeri Kuala terengganu tu . Masa tu aku pergi event vfest.

Kebetulan pula aku lalu depan booth khiriah,aku beli lah inner dengan dia and then aku selfie lah.



Kalau boleh aku nak bagi hadiah je. Hihi. Cuci gambar ni and bagi dekat kak khiriah. Tapi lebih baik aku guna aplikasi princtious kan?

Buat canvas gambar kan? Lagi besar guna canvas gambar tu.

Aku memang rajin cuci gambar Dan bagi hadiah gambar pada orang lain.

Sebab itu kan kenangan kan. Happy birthday to kak khiriah 🎈🎉🎁.

Aku ni pantang jumpa Artis,mesti nak selfie lah. Hihi. Bukan senang nak jumpa Artis kan.




Assalamualaikum semua.

Rindunya nak menulis blog ni. So sekarang Rabia dah boleh slow-slow start menulis blog .

Sebab sekarang Rabia sedang cuti semester.. Entry pada malam ini ialah siap cuci gambar selfie dengan artist .

Rabia pernah jumpa kak lisdawati dekat event vfest di stadium negeri Kuala terengganu .

Rabia siap cuci gambar selfie dengan dia tau. Nak tengok gambar tak?



So cute kan? I want selfie again with you. Nanti Rabia DM kak lisdawati. I want send this picture for you.

Tapi Rabia tak cuci gambar ini untuk kak lisdawati. Hurmm.

U all ada ke selfie dengan mana- mana artis? And then siap cuci gambar dengan Artis?

Kenangan tu kan. Of course lah I cuci gambar. Gambar dengan noorkhiriah tu pun I cuci tau.

Comel pulak gambar ni. Rabia pun cantik jugakk macam Artis dah 

Kenangan dengan artis ni mestilah siap cuci gambar.Hihi..Rindu pula nak jumpa artis ni.

Cute tak kitaorang? Akan ku abadikan gambar ini di dalam album ku.

Nanti nak selfie lagi lah dengan artis-artis yang mana datang dekat terengganu nanti. 

Ada rezeki kita berjumpa ya?


Assalamualaikum semua.

My mum beli Mugen air cooler pula dari cj wow shop. Dah masuk 5 kali dah shopping dengan CJ wow shop.

Wow sejuk nya rumah Rabia ni. Sejak ada Mugen air cooler ini,Rabia tak perlu pasang air cond lagi.


Letak air cooler ni dekat bilik tidur dekat bawah.Hehe.Hari-hari wow kan.

Sejuk je rumah Rabia ni. Sampaikan tak pasang kipas pun.

Just Google je semalam website CJ wow shop. Lepas tu my mum nak beli selalu. My mum order semalam. Kena letak air dalam pax dia bagi tu.