Assalamualaikum semua. Selamat bercuti. Kitaorang nak pergi jalan-jalan hari ini.

Hari ini Rabia makeup sendiri je. Entahlah cantik ke tidak. Hehe.

Rabia nak up gambar makeup ni.




Lawa ke tidak ? Hehe bila dah dewasa ni baru mari mood nak cantik. Nak kemas kan diri. Nak siapkan diri. Cun ke tidak? Hehe. Lawa-lawa pun tak ada orang nak ke kita . Sedihh

Nanti next time Rabia belanja gambar makeup lagi ya. Hehe. Nak praktis jari jemari ku ni pegang alat makeup .

Rabia Dan sekeluarga nak pergi jalan-jalan je . Tapi Rabia makeup kalah mak datin hahahah. Sekali sekala bergaya tak salah kan?


Assalamualaikum semua..Sejak rabia tukar template blog ni.Rabia tak ingat nak pasang top pengomen di blog rabia ni.

Malam ni rabia nak bagi saguhati lah dengan top pengomen yang berada di carta yang pertama ni. Rabia just create header blog untuk u all.

Sejak bila lah rabia suka design header blog ni.







www.mamapipie.com

Rabia cuma guna aplikasi canva di google ni je. Sebab memang senang nak edit header blog situ. 

Cantik tak? Ada bakat untuk jadi graphic designer blog ke? Hehehe. Harap akak suka lah ya. 

Dah lama tak edit header blog. Saja je suka-suka nak edit header untuk top pengomen blog rabia ni.

Thank you yang sudi jenguk dan komen entry blog rabia ya.InsyaAllah akan ada entry yang lebih menarik lagi.Tungguu tau.

Assalamualaikum semua. Korang dah beli apa-apa barang di shopee? Jom shopping sekarang. Buat kaki shopping di Malaysia,sekarang shopee sedang mengadakan 9.9 Super Shopping Day.

Jangan ketinggalan tau shopping apa sahaja yang korang suka sehingga 9 September ni.

Dengan pembelian serendah rm 9,korang dapat menikmati penghantaran percuma setiap hari. Ada lagi tau korang dapat free shipping voucher setiap hari pada jam 9 pagi & 9 malam .

Jom dowload aplikasi @shopee_MY dan shopping sakan


First,Rabia beli majalah hi meow . Sebab excited nak lihat kawan blogger saya ni masuk majalah. Hehe. Tahniah kak zaza iman.

Lepas tu Rabia shopping vacuum negative pressure type acne pore cleaning instrument.

Alaa.. nak cantikkan muka ni . Hehe muka Rabia ni ada bintik kecik tu. Macam pori tersumbat. Blackhead pun ada .


Vacuum negative pressure type acne pore cleaning instrument 

Jomm shopping sekarang. Thank you kak zaza . Hehe. Kalau tak kerana nak shopping majalah hai meow tu kan.Rabia tak akan pandai nak shopping dengan shopee ni. Baru 2 barang beli ni. Lepas ni nak shopping apa lagi ya.

Korang boleh share barang apa yang korang shopping di shopee tu? 

Sebab Rabia tak tahu dah nak shopping apa ni. Jom shopping sakan . Hehe. Best pulak shopping dekat shopee ni. 


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah nak bukak ke result debar . Ketar lutut.

Tapi alhamdulillah lulus belaka. My mum kata buka je lah result. Usaha dah kan. Berdoa dah. Tawakal lah pula.

Tapi kali ni rasa berpuas hati sebab aku jawab in English . Dulu aku jawab in malay. That why pointer rendah . But sekarang ni aku jawab in English.



Nanti nak print result ni. Boleh lah banding dengan result sem 1 dan sem 2 dulu.

Terima kasih selalu doakan Rabia ya. Dah ada beberapa baki sem je lagi. Tak sabar nak habiskan belajar.

Yang penting tak repeat paper. Alhamdulillah terima kasih semua yang selalu memberi kata-kata semangat kepada Rabia .

Macam tak percaya pengajian am boleh B+ sebab bab sejarah ni kita susah nak hafal.

Yeay go to semester 4 . Tak sabar nak habis belajar. Nanti practical pulak. Doakan dekat Rabia ya.

Aku tak kisah sangat bab pointer tu. Yang penting lulus . Aku usaha dah .

Sem 4 ni kena tingkatkan lagi lah . Paling ok dapat B+ tak apa dah. Sebab ada subject susah juga. Bukan main menghafal nota lecturer bagi.

Doakan semoga Rabia dapat habiskan belajar di sini ya. Nak lah graduate sekali lagi. Nak juga ada diploma.

Biar lah orang kata kita ni setakat kerja tadika pun. Tak kisah lah apa orang nak kata. Asal aku minat nak belajar dalam bidang ni.

Kalau dapat A+ itu adalah rezeki lah kan. Dah kita usaha dah tu. Boleh setakat tu je . Nak buat macam mana dah.

Tak sabar nak pergi class. Allahu. Aku tidur lewat pula lah malam-malam nanti. Sibuk ke assignment pula.

Penat nak belajar ni. Tapi aku nak diploma juga. 
Assalamualaikum semua. Petang tadi Rabia pergi makan kfc dengan kawan sekelas semasa form 1 sekolah menengah. Alhamdulillah sampai sekarang kitaorang masih berkawan.



Lepas tu Rabia bagi hadiah dekat dia. Heheh. Ada sekali tu kitaorang hangout dan selfie lah kan. Rabia ni kan suka cuci gambar selfie. And then bagi hadiah dekat kawan Rabia ni. Tadi Rabia belanja makan juga dekat kawan ni.

Thank you iffa ajak Rabia keluar makan kfc . Paling terharu dia update status WhatsApp hadiah Rabia bagi dekat dia. Sama-sama iffa.







Aamiin terima kasih sudi ajak keluar makan . Sukalah bercerita pasal zaman sekolah dulu.

Bestlah dapat jumpa kawan lama. Dapat mengeratkan silaturahim dengan kawan kan.

Nanti gambar dekat kfc tadi tu. Rabia cuci ya. And bagi dekat awak. Hehe. Hadiah daripada saya. Saya ikhlas nak bagi gambar selfie kita ni .

Cantiklah Rabia hari ini. Berseri-seri je. Saya yang pakai tudung hijau tu ya.

Sebab semalam pakai serum loreal. Sebab tu nampak lain sikit muka Rabia. Goodnight sweet dreams. 
Assalamualaikum semua. Rabia tengah tidur tadi. Lepas tu my mum masuk bilik. Dia kata ada hadiah sampai . Memang syak dah ni mesti hadiah daripada kak Shikin Razali ni.

Comelnya hadiah dia bagi ni. Siap gantung frame cat ni dalam bilik tau. And siap bagi minyak wangi lagi.

Rabia top pengomen blog kak Shikin Razali. Meh lah pakat singgah blog beliau . https://www.shikinrazali.com


Terima kasih kak Shikin. Dah 2 kali dapat hadiah daripada beliau. 2 kali jugak jadi top pengomen blog dia. Rabia doakan semoga akak selalu dimurahkan rezeki ya.

Lawa nya cat frame tu. Siap gantung dah dalam bilik ni. Kalau rinduu dekat akak. Bolehlah tengok gambar yang akak bagi tu. Hadiah daripada akak Shikin.

Lama dah tak blogwalking blog ni. Ni ada masa free ni bolehlah jenguk blog u all. Hehe. Tengah cuti sem ni.

Alhamdulillah dah banyak dapat hadiah daripada blogger. Tu lah best jadi blogger. Bukan setakat menulis blog je. Tapi dapat hadiah u all.

Alhamdulillah rezeki Rabia dapat hadiah lagi. Lepas ni hadiah apa lah pula ya?
Assalamualaikum semua. Hari ini Rabia dan sekeluarga pergi bercuti di kuantan . Bercuti sambil melawat jiran lama dekat Kuantan.

Rabia nak share gambar hotel ni. Nampak mewah hotel ni. Check in hotel pada pukul 3.00 petang hari selasa 13 ogos.





























Nasi Goreng Kampung - Makan petang 

















Beli rantai - Beli 1 percuma 1


Aku beli subang dekat Kuantan City Mall kedai CHAMELON 


Aku beli beg untuk wedding kawan aku nanti di kuantan city mall kedai yubiso



Ni last gambar untuk hari ini. Hehe. Kita breakfast dekat cafe hotel. Rabia bagi 100 bintang lah dekat hotel ni. 

Hotel ni memang best. Makanan nya pun best. Pekerja hotel ni pun mesra je .

Tak puas lagi tidur dekat hotel ni. Memang best lah tidur dekat hotel ni . 

No telefon ada dekat gambar tu . Hehe. Ni check out dah. Check out pada hari khamis 15 ogos 2019 pada pukul 8.32 AM. 

Kali ni memang happy sangat-sangat. Lepas ni nak repeat pergi ke kuantan lagi. Bolehlah shopping. Rabia shopping beg juga untuk hadiah wedding kahwin kawan rabia nanti.