Assalamualaikum.Selamat pagi.Ya rabia join group blogger pula dalam whatsapp.Kalau ada event apa-apa ke.Rabia boleh lah join.


Rabia join group Propa Rangers. Doakan semoga rabia berjaya dalam dunia blogging.

Rabia sangat aktif dalam dunia blogging? Setiap hari kan rabia menulis blog.

Macam karangan lah pulak rabia mengarang ni.

Rabia juga bukan sekadar rajin menulis blog.Tetapi rabia juga rajin blogwalking blog orang lain.

Kalau boleh rabia nak blogwalking semua blog je.Tetapi rabia tak sempat nak blogwalking semua blog.

Rabia ni rajin kan? Yelah rajin teramat sangat.

Nanti rabia nak join event yang dianjurkan oleh blogger.

Kalau event diadakan di terengganu rabia join jugak.

Alhamdulillah rezeki sejak jadi blogger.Ramai yang puji rabia.Diorang kata rabia rajin menulis blog.

Blogger tercantik : Rabiahtul adawiyah abdul ghani 
Assalamualaikum..hai korang..selamat malam..Malam ni rabia nak share gambar rabia yang paling comel.


Ya.Rabia memang lama dah tak selfie kan.Disebabkan phone rabia yang baru ni problem.So rabia selfie ni pun guna kamera sony je.

Korang suka selfie ke? Selfie is my hobby.Cepat sangat ambik gambar ni.Entah lah kalau cuci gambar nanti.Blur ke tak gambar ni.

Takapalah gambar ni just nak buat kenangan je.I saja je nak share gambar-gambar dengan korang.

Masa ni rabia ada dekat rumah.Gambar no 2 tu rabia selfie pada pagi tadi lagi.Sebelum pergi ke kolej wajib selfie dulu.

Mestilah selfie dulu.Rabia nak tengok rabia cantik tak hari ini.Hahahaha..

Adakah selfie sekadar hobi? Atau memang wajib ke selfie? Kalau macam rabia.Rabia ada pendapat sendiri.

Rabia selfie lepas tu rabia save gambar-gambar ni dalam pendrive lepas tu rabia akan cuci gambar dekat kedai gambar.

Sebagai kenangan lah.That why i like selfie.
Kalau macam korang memang suka selfie ke? Atau ketagih dengan selfie ni?

Jom selfie..Hehehe..Kalau boleh rabia nak sangat selfie bersama pembaca blog rabia dan juga blogger-blogger.

Oklah rabia dah nak tidur dah..Goodnight..Esok nak pergi ke kolej .

Yang penat menaip"

Rabiahtul adawiyah abdul ghani 
Assalamualaikum.Hai korang..Ramai yang tanya rahsia kecantikan rabia.

Awak pakai apa cantik sangat sekarang?oklah rabia beri tips kecantikan ya.

Rabia pun terkejut jugak tengok perubahan muka rabia ni.

Rabia pakai produk nutrimetics je.Lepas tu pakai scrub fellera beauty.Makan vitamin c.

Nak lagi cantik? Hati awak.Bersihkan hati awak . Jangan ada hasad dengki dengan orang.Jaga hati.Jaga iman.

Kecantikan bukan hanya luaran sahaja.Kecantikan dalaman juga kena jaga ya.

Paling penting jangan ada sifat iri hati tau.
Nak lagi cantik? Jagalah akhlak . Jaga tingkah laku kita.

Biarlah tak cantik kulit . Asal cantikan kan akhlak.

Ada yang kata muka rabia flawless?
Hahaha..flawless apa nya.. Pakai bedak tu.Tu nampak flawless.

Kalau muka asal rabia..ada lah jerawat kecik ni naik dekat dahi.Aduhai..Kena minum air kosong ni.

Kalau nak ikut tips kecantikan rabia.Boleh follow tips tu ya.

Paling penting jangan lupa minum air kosong setiap hari.Kalau boleh 3x sehari minum tu.Jangan lupa bersenam ya.Kalau rabia memang skip lah bersenam ni.Malas sangat nak bersenam..Berat pun dah naik ni.48 kg timbang baru-baru ni.



 Blogger tercantik ;
Rabiahtul adawiyah abdul ghani
Assalamualaikum.selamat pagi..hari ini rabia nak share pasal bawa bekalan semasa bercuti.

Minggu depan hari jumaat dan sabtu rabia bercuti di sutra beach resort.

Semalam kitaorang dah beli bekalan makanan untuk pergi bercuti nanti..


Rabia dan sekeluarga selalu je bawa bekalan makanan semasa bercuti..

Untuk apa? Sebab nak save bajet.. Makanan dekat hotel pun dah selalu sangat makan kan.

So apa kata sediakan bekalan makanan dulu..Sebelum pergi bercuti tu dah beli dah makanan..

Rice cooker pun rabia bawak tau..senang nak masak nasi..Bawak kicap,sos cili,sos tomato..

Tak sabarnya lah nak bercuti lagi ni..Korang biasa bawak ke makanan semasa bercuti?

Kalau boleh bawak lah semua makanan banyak-banyak..Kalau lapar nanti boleh makan..

Kalau lapar masa drive tu..Berhenti lah dulu kat mana-mana station minyak..Dan jangan lupa makan..

Rabia memang suka bawak makanan banyak-banyak..Kalau duduk dalam kereta tu suka sangat makan..

Hahahaha..Sejenis kuat makan..Sejenis kuat sangat makan dalam kereta..

Oh lupa pulak...Air mineral jangan lupa bawak ya..Kalau korang haus..boleh minum kan..

Beli makanan dan air mineral banyak-banyak tau..Ini tips rabia ya..

Bawak bekalan makanan seperti maggi,biskut,air mineral,dan macam-macam lagi..

Korang pergi bercuti tak? Korang biasa bawak bekalan apa semasa bercuti?

Jangan lupa bawak bekalan dandanan rambut ya,pakaian tu semua jangan lupa bawak pulak..

Mood holiday lagi ni..Kalau boleh nak holidays sepanjang tahun..

Yang penat menaip :
Rabiahtul adawiyah abdul ghani 



Hari ini rabia nak share pasal koleksi handbag rabia..Ya..memang rabia seorang kaki shopping handbag..Kalau pergi parkson tu mesti nak beli handbag.

Suka sangat beli handbag..Beli banyak-banyak lepas tu tak pakai kan..Ayah pun mula lah kata membazir je!

Oklah rabia stop dah beli handbag banyak-banyak sekarang.Yang selebihnya tu rabia kasi hadiah je dekat my friend.


Banyak kan handbag rabia..Sejenis suka kumpul beg banyak-banyak..Ok i dah tak nak beli dah handbag banyak-banyak sangat..

Melainkan handbag tu dah rosak kan.So terpaksa beli yang lain lah pulakkk kann..heheheh..

Rabia lebih suka pakai handbag warna ungu tu..Sebab senang masukkan semua alat makeup dalam tu..

Kalau sling bag hitam kecik tu..Kecik sangat tak muat nak letak banyak barang..

Warna kuning tu adalah my favourite handbag..Satu round cari handbag tu dekat parkson..Nasib jumpa jugak warna kuning pulak tu..

Memang rabia dah lama cari handbag warna kuning tu..Akhirnya dapat jugak beli..Yeah..happy sangat masa tu .

Handbag warna putih tu rabia menang contest..Syoknya dapat free..Rezeki .

Warna pink kecik bercorak tu rabia beli dalam instagram..Jenama furla tu..

Warna pink hujung sana tu..yang tu my mum beli dengan my aunty..Last-last my grandmother nak pakai.Lepas tu tak nak pulak.I pakai lah pulak..I pakai pun last raya tahun lepas..

Rabia teringin nak pakai jelly bean bag kan..Lawa sangat..Aduhhh..melayang lah duit kali ni.

Tapi dah pasang niat dah tak nak beli bag dah...Semoga niat rabia ni dimakbulkan.

Kalau rabia beli handbag baru pulak nanti..Beg banyak-banyak ni nak campak mana pulak? 

So lebih baik berjimat cermat lah kali ni..Aduhhhai..Sejenis suka beli handbag banyak-banyak lepas tu tak pakai? Kan membazir namanya tu..

Kalau korang ada berapa handbag? Rabia tak adalah beli handbag mahal-mahal sangat.Biasa-biasa je handbag rabia tu..

Yang penat menaip
Rabiahtul adawiyah abdul ghani
Assalamualaikum.. selamat pagi..hai korang.Korang apa khabar? Sihat ke?dah makan ke belum?

Semalam rabia baru je tengok pageviews blog rabia.

Lama sangat tak tengok pageview blog...Agak meningkat lah jugak..


Ada peningkatan dah pv blog i ni kan..
Mungkin lepas ni rabia akan up kan entry yang paling hot dan best..

InsyaAllah rabia akan bakal jadi penulis blog yang berjaya..

To my followers blog terima kasih sebab sudi singgah blog rabia..
Sudi baca blog rabia..

Terima kasih kepada pembaca blog dan blogger-blogger kerana sudi bagi tips kepada rabia.dan sudi singgah ke sini selalu..

Maybe lepas ni rabia akan buat sebaik mungkin untuk meningkatkan lagi kualiti penulisan rabia ni..

Terima kasih sangat - sangat. I will do the best.

Oklah rabia nak buat assigment ni.See u later okey.


Assalamualaikum..Selamat pagi..Hari ini class cancel.So boleh lah menulis blog ni..

Ice cream tiga batang RM 1 je tau..Rabia beli dengan kawan rabia ni..Dia satu kolej dengan rabia masa SKM tahap 2 & 3 dulu.. Tapi batch lain.Kiranya dia seniour lah.

Terima kasih kak sarah..Rabia doakan semoga kak sarah dimurahkan rezeki..Sedap sangat aiskrim bandung oreo ni..

Foto Rabiahtul Adawiyah.

Sedap sangat kak sarah...Lain kali rabia beli lagi ya..Semoga kak sarah dimurahkan rezeki selalu..

Rabia kan suka tolong kawan-kawan business... Ada macam-macam jenis aiskrim lagi kak sarah jual tau.

Ada bandung oreo,cumi-cumi,jagung,milo oreo dan banyak lagi lah..
Ya allah sedap sangat..Ingatkan asam masin..Rupanya bandung oreo..

3 batang RM 1 je... Rabia makan satu batang je.. 2 batang lagi umi rabia makan.. 

Lepas ni nak beli apa pulak ya. Nampak macam sedap je aiskrim ni kan..
Mesti korang terliur kan..

Sedap sangat kak sarah.. Lepas beli je.Terus rabia makan tau..Sampaikan nak cair dah aiskrim ni..

Nanti rabia boleh duit BRIM so rabia maybe akan beli lagi kot aiskrim atau pun bantu kawan-kawan yang lain pulak..Yang business-business tu rabia nak ucapkan tahniah kerana usia muda dah ada business..

Macam rabia kan dah ada business shaklee..Jadi dropship shaklee..Rabia baru je berumur 22 tahun tapi dah ada business.Dah jadi dropship..

Seriously,sedap sangat aiskrim kak sarah ni..

Korang dah lama ke tak makan aiskrim? Mesti terliur kan tengok aiskrim ni..

Cair di mulut kan.. 

Yang penat menaip blog :

Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani
Assalamualaikum..Selamat petang .. Alhamdulillah buku yang rabia order dengan sorokkitab dah pun sampai.

Buku apa yang special sangat tu? Semestinya buku Cerita & Cinta Irine Nadia.

Tengok tajuk buku ni pun dah best..



Tak sabar nak baca.Ya rabia memang adore sangat kak irine nadia ni.Dahlah cantik,bijak,berdikari.Dan rabia selalu je baca blog kak irine nadia ni..

Best kan jalan cerita buku ni..Walaupun rabia belum baca lagi.Tapi rabia dah tahu mesti best buku ni..

Rabia selalu je follow instagram akak irine ni..Seorang penulis blog dan juga penulis buku yang hebat..

Seorang yang bijak,cantik,berdikari dan jugak business woman..

Rabia suka sangat tengok kak irine ni..
Nanti rabia baca ya buku ni..Cantik kan cover buku ni..Buku ni kecil je.Tapi banyak jugaklah muka surat nya..

InsyaAllah rabia nak berjaya macam kak irine nadia ni jugakkkk...Doakan rabia ya..

Tak sabar nak baca buku ni tau kak irine..Seriously rabia kagum tengok kejayaan kak irine ni..

Seorang business woman,penulis blog,penulis buku wahhh hebat betul kak irine nadia ni..

I salute u sister.. Terbaikk..Hebat..Muda-muda dah berjaya kan kak irine nadia ni..

I pun nak berjaya macam kak irine nadia jugak..

Yang penat menaip 
Rabiahtul Adawiyah 
Assalamualaikum.Salam magrib.Hari ini rabia nak berkongsi tentang my brush makeup ni..

Rabia baru je sudah mencuci brush makeup . Dah lama sangat dah tak mencuci brush makeup ni.Alamak nya bertahun-tahun lah tak basuh kan..

Rabia baru faham.Kenapa kita digalakkan mencuci brush makeup ni.Kalau tak basuh brush makeup tu.Muka anda akan ditumbuhi jerawat .

Sebab tu rabia selalu je cuci brush makeup ni..

My koleksi brush makeup
Apabila dah sudah basuh brush makeup tu.Anda haruslah ambil sehelai kain yang bersih.Untuk mengeringkan brush makeup tu.

Rabia rasa macam bersih je brush makeup tu.Rabia cuci brush makeup tu hanya menggunakan pencuci muka apricot.

Ya,Selalu je rabia cuci brush makeup guna pencuci muka apricot.Sebab rabia ada baca dalam facebook.Tiada masalah pun basuh brush makeup menggunakan pencuci muka.

Biasanya ramai yang guna syampu kan untuk mencuci brush makeup ni kan.
Dan ada sabun yang khas untuk mencuci brush makeup kan.

Tak silap rabia.. Ada yang guna One Shot Brush Washer . 

Rabia nak tambah lagi lah koleksi brush makeup ni.. Nak tambah banyak lagi brush makeup..I kan suka mekap natural beauty kan...

Goodnight..Sweet dream..

Yang penat menaip :
Rabiahtul Adawiyah 

Assalamualaikum.selamat petang.Hai korang.Kitaorang bercuti di kota bharu.

Ajak my grandmother jugak pergi bercuti ni.

Petang ni nak pergi parkson..





Lepas balik shopping tu.Kitaorang order lah kfc . Makan dengan sup tulang dan nasi putih.

Petang ni nak pergi parkson pulak.Nak cari beg dan dompet baru.

Banyak jugak lah shopping ni.Rabia kan lama dah tak pergi kota bharu.

Tadi shopping dekat aeon mall..Lepas tu balik dari shopping beli kfc.Beli lauk untuk makan petang.

Kitaorang siap bawak rice cooker tau.Selamat bercuti korang.

Nikmati cuti anda dengan begitu gembira.

Saya penulis blog tercantik
Rabiahtul adawiyah (Rabia)
Assalamualaikum..Lama dah rabia tak bukak website nuffnang ni..Alang-alang dah buka website nuffnang tu..Rabia click lah iklan di blog rabia.

Lepas tu rabia screenshot lah campaign nuffnang ni ..Nama blog kita ada dia sebut lah.Ni lama dah iklan nuffnang tak muncul..

RM 0.50 je? Macam mana ni? Rabia tak pandai sangat bab nuffnang ni..Macam mana nak menjana pendapatan dengan nuffnang ya? Sambil-sambil bernuffnang ni..Rabia jadilah dropship shaklee..PM rabia di facebook ya .

Kalau boleh nak cashout duit ni..Macam mana ni ? Kakak-kakak  Blogger tolong rabia..Rabia baru nak berjinak dengan nuffnang ni..

Yang ini je lah rabia tahu..Click iklan nuffnang..Sebab iklan ni ada keluar dekat blog rabia..Dah 2 kali dah keluar..

Nak merasa jugak ada duit sendiri.Tak nak menyusahkan mak ayah..Sebab tu rabia usaha bersungguh-sungguh ni..

Help me!! Rabia baru pandai ni..Baru je sign up ni..Help me..help me..

Oklah..rabia pun dah nak keluar ni..Ada hal nak kena settle ni..Nak settle pasal business shaklee lagi..Assigment lagi..Aduhhhlahh..Banyak betul kerja..

Rabiahtul adawiyah abdul ghani
Assalamualaikum.. Selamat pagi.. Hari jumaat rabia tidur di th hotel di gong badak.

Disebabkan rabia ada seminar inspiring parenting hari jumaat dan sabtu tu. So tidur satu hari je lah.

Breakfast pagi di sini memang best dan makanan nya sangat sedap.

Rabia breakast makan bubur nasi dengan cornflakes. Rabia minum air kosong je.

Minggu depan rabia tidur hotel kota bharu.

Rabia memang suka pergi holidays dengan umi dan ayah rabia.

Kitaorang selalu je pergi holidays.Kadang-kadang bawa juga lah nenek rabia sekali.

Paling best kan.rabia jumpa pelakon dekat th hotel tu.Arja lee.. Tak sempat nak tegur dan selfie dengan dia.

So korang yang nak tidur hotel yang paling best.Jom tidur hotel tabung haji ya.

Tak makan banyak lah pulak..Sepatutnya rabia makan banyak-banyak dekat hotel tu kan.

Next time,rabia makan banyak dekat hotel ya.

Penulis blog ; rabiahtul adawiyah abdul ghani.
Assalamualaikum.Lama kan rabia tak menulis blog.Rabia sangat sibuk dengan pelajaran.

Malam ni rabia nak cerita pasal kelebihan esp ya.

Rabia sekarang dah jadi dropship shaklee.Target untuk bulan 2 ni nak jual 6 tong esp shaklee.

Rabia pernah minum esp shaklee.Memang sedap.Dan perubahan yang rabia nampak adalah gastrik pun berkurang dan cepat kenyang.


Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Membantu pembinaan semula otot dan kulit.
2.Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
3. Membantu megurangkan paras kolestrol
4. Menyokong sistem imunisasi badan yang membantu mencegah migrain,insomnia dan tekanan.
5. Menggalak sistem peredaran darah yang sihat.
6. Kaya dengan isoflavones,yang membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.


Rabia memang puas hati sangat minum esp shaklee ni. My mum pun katanya nak beli jugak esp ni. Tak lapar lah minum esp ni.Selalu je kenyang.

Nak try esp shaklee? Whatsapp saya di 0148334769.