Assalamualaikum ❤

Rezeki bercontest

Sebelum jadi blogger,rabia dah start join contest.Alhamdulillah pertama kali menang hadiah instant shawl.Lepas tu try lah join contest lagi di facebook. Alhamdulillah makin banyak pulak menang hadiah contest. Tak terkira berapa banyak dah hadiah contest ni.




Start jadi blogger pada tahun 2016 

Alhamdulillah sejak rabia jadi blogger ni,rabia mempunyai ramai kenalan blogger,model,artis dan juga makeup artis. My favourite makeup artis of course lah Liyana Jasni.


Rezeki berblogger

Apabila rabia sudah berada di dunia blogging ini.Pelbagai rezeki yang rabia perolehi. 

Rezeki menang GA/segmen blogger di blog 
Rezeki join group team BPT
Rezeki dapat berkenalan dengan blogger-blogger,MUA dan juga artis 

InsyaAllah lepas ni rezeki bekerja dan jodoh pula.Aamiin.. 

Sebut pasal kerja..Rabia rindu pula dekat my student ni..InsyaAllah maybe rezeki rabia pula dapat jumpa my student nanti.



Assalamualaikum..Selamat malam..Malam ni sambil-sambil study tadi.Lepas tu rasa macam nak relax sekejap.So rabia nak menulis blog lah.

Pada hari bulan 12.12.18 rabia order cutebook. Banyak juga gambar rabia dalam tab ni. So rabia ingat nak cutebook kan je lah sebanyak 44 pages gambar.

44 pages gambar ni berharga rm 30.00 - Order from DK digital king kuala terengganu ni je. 

Alhamdulillah semua gambar ada . Gambar kenangan blog,kawan-kawan seuniversiti,wedding kawan.Gambar rabia pun ada.Rabia kan kuat selfie.Heheh.Wajib lah ada gambar rabia . Gambar raya pun ada juga.





Yang paling penting gambar painting from kak cahaya diana wajib dicutebook kan jugakk. 

Ini adalah contoh gambar cutebook.Bukan photobook ye. Cutebook.

Banyak lagi gambar tu.. 44 keping gambar. Tapi cantik buku gambar ni kan.. Kecil molek je. 

Selama ni rabia cuci gambar je. 1 album je rabia ada.Tu pun semua gambar dah cuci.. Kadang-kadang beli frame jugak.Hias gambar cantik-cantik dalam frame.

Tapi rabia macam nak kelainan sikit kan.Bosan jugak asyik cuci gambar je. Sebab tu rabia nak cutebook ni.

Maybe lepas ni photobook pulak kot. Tak puas melihat gambar-gambar ni dalam cutebook.

Comel lah buku ni. Nama pun cutebook kan.. Dahlah tadi rabia start berselfie.

Nak kena photobook ni.Kalau gambar banyak sangat sampai 70 pages. Boleh lah diphotobook kan..

Maklumlah rabia ni sejenis pantang melihat kamera.Mesti nak selfie lah kalau dah tengok kamera tu. 

Kalau boleh satu album/photobook semua nak ada gambar selfie semuanya .. 

Next year,rabia nak buat photobook kot. Tahun depan kan raya tahun 2019..Mestilah gambar raya nak selfie banyak-banyak kan. 
Gambar raya lagilah banyak..Kenangan bergambar dengan tetamu yang datang ke rumah tu. 


DK Digital King
WISMA MEXTEC
No.35, Pusat Perniagaan KT Prima,
Jalan Sultan Sulaiman 
20000 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman
Assalamualaikum.Hai u all. Rindu Rabia tak? Hehe. Hari ini Rabia pakai tudung bawal .

Rasa macam ayu je pakai tudung bawal ni. Hehe. Nampak kemas je pakai tudung bawal ni.Nanti Rabia send pic kat entry ini ya.






Comel tak? Hehe. Rabia sekarang selesa pakai tudung bawal. Senang pakai. Mudah je pakai. Kalau shawl memang berbelit - belit lah Rabia pakai. Melainkan instant shawl . 

Tudung ni tak gosok pun hehe. Tak sempat gosok tudung ni. Last minute ayah call ajak keluar pergi jalan-jalan. 

Tapi tak apa asal cantik kan. Perasan je Rabia ni. Puji diri sendiri. Angkat bangkul sendiri hahaha. 

U all share lah gambar selfie pakai tudung bawal. 

Rabia pergi classes pun.Pakai tudung bawal jugak. 

Okeylah next entry instant shawl pulak ok? 
Assalamualaikum. Rabia ada adik blogger baru tau. Namanya apis. Dia selalu je whatsapp dengan kak Rabia ni.

Dia seorang blogger juga. Baru form 2 dah jadi blogger dah. Wahh hebat lah adik kak Rabia ni.

Disebabkan dia ada komen blog kak Rabia ni. Rabia design lah blog dia bagi lagi nampak menarik lagi. 

Template blog macam blog kakak dia juga lah. 


Jemput follow blog adik Rabia ni. Rabia kenal adik apis ini melalui Instagram . 

Cantik tak design blog ? Sesuai lah dengan adik apis ni.



Sama- sama adik. Semoga adik apis ni berjaya dalam dunia blogging dan juga berjaya pt3 next year nanti . 

Adik apis juga ada business XOX simkad . Semangat betul adik . Kak Rabia bangga dengan adik. 


Ni link blog adik apis : apisdot.blogspot.com

Lepas ni rabia boleh jadi graphic designer ni. 

Assalamualaikum.. Sempena birthday Rabia hari tu. My mum bagi hadiah hehe.

Air fryer. Kerap pula Rabia guna air fryer ni. Masak french fries je.




Hari ini Rabia masak French fries guna air fryer. Hehe. Beli dengan go shop je.

Rajin lah Rabia masak sekarang. Hehe. Air fryer kan ada. Macam - macam boleh masak kan. Nak masak cake pun boleh .

U all dah beli air fryer ke? Cubalah beli air fryer go shop ni.

Sedap French fries ni. Rangup je French fries ni.
Mudah,cepat dan sedap...

Lepas ni nak beli ayam popcorn pulak . Rabia nak try masak ayam popcorn dengan menggunakan air fryer ni.


Assalamualaikum morning semua. Hari ini hari jadi Rabia dan juga hari ini Rabia nak umumkan siapa yang tercalon top komentar pada bulan Disember ni di blog Rabia.


Tahniah kak Normi Nieza dan cik Tie.
Rabia janji nak bagi hadiah header free kan. Nanti Rabia design header blog cantik - cantik untuk kak Nor dan cik Tie ye.

Rabia nak bukak Facebook ni. Heheh. Mesti ramai yang wish birthday ni .

Contest happy anniversary tu.No winner hehe.Sebab tak ramai yang join.




Cik Nor Blog's

Rabia design header blog guna photoscape je untuk kak nor.






Header blog khas untuk cik tie..Hehehhe.. Cantik tak?

Pagi-pagi bangun awal-awal dah design header dah.Mana tahu lepas ni dah officialy dah kerjaya as a designer header.

Okeylah rabia nak masak ni.hehhe.


Assalamualaikum u all. 

Tomorrow is my birthday. Tapi hari ini my mum and my dad sambut my birthday awal tau.








Esok my birthday tapi ramai pulak yang wish birthday pada hari ini. 


Terima kasih for wishes. Hari tu rabia siap cuci gambar wish birthday tau. 

Esok mesti ramai lagi yang wish ni. Esok juga adalah hari terakhir contest happy Anniversary 3 years old my blog tu.

Kek belum makan lagi ni . Kenyang sangat makan KFC tadi. Heheh. 

Kek tiramisu . Thank you Umi Ayah. 




SENARAI PESERTA CONTEST HAPPY ANNIVERSARY MY BLOG 3 YEARS OLD
















SENARAI PESERTA :

http://www.farhanajafri.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3

https://apisdot.blogspot.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3

http://ejulz.blogspot.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3

https://jm2u.blogspot.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3

http://www.sayidahnapisah.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3

ww.mekyunie.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3

http://www.shikinrazali.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3
Assalamualaikum..Hey u all..Lama nya lah rabia tak menulis blog ni..Mesti u all rindu rabia kan..

Ni hah rabia baru je try main app OMG di facebook ni..Baru dapat try main permainan ni..Hehe..Best jugakk game OMG ni..

Main suka suka je ni.hehehe..Nak try semua game lah dalam OMG ni hehehe..best pulak main nya..




























Hahahah..Rabia nak gelak ketawa pun ada.. Tahun 2019 rabia kahwin? Hahahaha.. 

Model Fesyen dengan rupa dan gaya keyakinan anda,kain buruk pada anda pun nampak seperti busana.. Hahahahhaa...Ini pun kelakar.

5 Kebenaran tentang saya.. I ni pendiam ye.Bukan peramah..hahaha.

Berapakah ramai orang membenci anda? What zero? Haha..Ada je haters ni..

Selain daripada list kat atas tu..Itu yes that me lah..Ada game selain OMG kan?

Jom kita main game applikasi LOL tu.Comel pulak emoji dia tu LOL.

Blogger tercantik :

Rabia



Assalamualaikum semua..Dah lama rabia tak menulis blog ni. Sebab busy sangat dengan study.



SYARAT -SYARAT PENYERTAAN :

  1. FOLLOW BLOG : https://rabiadawiyah21.blogspot.com
  2. WAJIB KOMEN SEMUA ENTRY DI BLOG RABIA
  3. WAJIB FOLLOW INSTAGRAM RABIA : https://www.instagram.com/rabiahtul_adawiyah_
  4. WAJIB FOLLOW FACEBOOK RABIA https://www.facebook.com/rabiahtul.988
  5. Back link kan banner tu 
  6. Publish link entry korang di bawah comment ye




  Tarikh Tamat : 21.12.2018 

Hadiah : 2x pemenang header design 


Tujuan rabia anjurkan contest ini untuk menyambut happy anniversary blog rabia selama 3 tahun. Rabia start menulis blog pada tahun 2016 sehingga 2018.

Ketika itu rabia berumur 20 tahun start menulis blog .

Selain menyambut happy anniversary blog ini,rabia juga tengah mencari siapa top pengomen untuk bulan disember ini.


Goodluck tau.. Harap semua blogger join contest rabia ni. 


First time rabia anjurkan contest ini di blog rabia tau..Jangan lupa join okey? Support rabia selalu tau.....

Blogger cantik : Rabia