Assalamualaikum semua.. Hai u all . Apa khabar? Rindu dekat Rabia tak? Lama Rabia berhenti menulis blog ni. Bukan apa Rabia fokus pada semester 2 ni.

Awal-awal pagi rabia dan umi ayah pergi makan di kedai food stall roti canai .

Kedai ini berhadapan SMK Sultan Sulaiman . Memang terkenal dengan roti canai nya yang sedap .

Tapi hari ini roti canai tak ada. So Rabia makan mee kari. Sedap jugak mee kari ni. 


Fila Food Stall Mat Roti Canai


Mee kari

Sedap mee kari ni. Hehehe. Next time repeat order lagi mee kari ni.

Esok Rabia update new food ok. Kalau bab makanan ni memang mencanak entry nya tau . 

Next update esok okey? Rabia nak makan petang ni. Hehe lapar lah pulak . 
Assalamualaikum semua..

Sorry ya lama tak menulis blog ni. Rabia dah masuk semester 2 . So busy dengan assignment lah .


Hari tu Rabia ada beli nasi mandy ni dekat depan sekolah tengku bariah .


Owner nasi Mandy ni dia siap ask me a question kat Instagram Rabia hari tu.


Dia minta tolong promote jualan dia dekat blog Rabia ni.


Kalau u all nak try rasa nasi Mandy ni jemput follow Instagram dia ya.













Jom follow Instagram nasi Mandy KT ni. Confirm u all repeat order nasi arab ni nanti.


Nak tahu harganya? Jemput follow Instagram beliau . Tu je nak beritahu ok.


Oklah Rabia nak sambung buat assigment ni. Assalamualaikum.



Assalamualaikum

Wah makin lama makin ramai yang nak ask me a question dengan Rabia kan. Memang best lah main ask me a question ni. Rasa macam jadi blogger terkenal lah pulak.. Meh lah tanya soalan banyak-banyak dekat rabia. Nanti rabia reply tau.. 












Meh lah tanya soalan lagi dekat Rabia . Nanti Rabia reply ya. Bestlah main ask me a question ni.

Tanya soalan berkaitan dengan blog lah pulak . Nanti Rabia share dekat Instagram dan blog tau .

Tanya je soalan yang berkaitan blog ke,kecantikan ke,study ke, or anything else .



Assalamualaikum semua. Happy Chinese New Year pada kaum cina. 


Grand Hotels Internatioanl Asia Pacific




Lupa nak bawak sikat rambut tadi 
Rabia beli lah sikat rambut dekat sini 



Makan pagi















So nak rehat dah ni dalam hotel. Baru balik jalan-jalan shopping ni.

Hehe Rabia jadi model handbag . Lawa ke tidak handbag tu. 

Harga beg Rabia ootd tu Rm 295 . No less tau. Handbag Rabia beli yang guess tu pun dah harga rm 300 lebih jugak. Nama pun jenama Guess kan. Mahal lah.




Makan pagi






Hotel Grand Continental Kuantan


Makeup Organizers 

Lama dah Rabia nak beli Makeup organizer ni. Kasut-kasut pun rabia shopping jugak ya. Ingatkan tak nak shopping dah.
Cantik tak Makeup Organizers tu? Memang ada blogger yang suruh Rabia beli Makeup Organizers ni.

Murah je Rabia beli Makeup organizer ni rm 20 je.Rabia beli dekat yubiso . Jenama Korea tau. Tak sangka Rabia pergi beli Makeup organizer dekat kedai Korea. Hehehe. Puas hati jalan kali ni. 

Mula-mula pergi Kota Bharu lepas tu pergi Kuantan Lepas tu pergi mesra mall .

Balik je rumah ni. Rabia dah start nak demam dah. Lepas ni travel ke mana pulak ya? Nantikan entry terbaru ya. 



Assalamualaikum semua. Walaupun Rabia bercuti tetapi Rabia tetap nak update blog juga.

Siapakah top pengomen blog Rabia pada bulan februari ini?





Tahniah anda merupakan top pengomen blog Rabia pada bulan februari ini.

Hadiah ini je Rabia mampu bagi. Rabia just design watermark je untuk kak Nor.

Harap kak Nor suka