Assalamualaikum semua. Hari sabtu baru ni pergi kursus umrah. Rabia makanlah bihun goreng. Sampai balik rumah makan lagi bihun goreng. Malam tu muntah. Rupanya angin gastrik. Lama dah tak mari angin ni. Makan tak selera. Tapi alhamdulillah umi masak nasi ayam barulah selera sikit makan menambah. Tapi mari sakit perut je. Angin la tu walaupun dah makan ubat angin. 

And then try timbang berat. Patutlah rasa macam turun je .


Turun nyaaa . Kena naikkan balik la ni. Dengan rasa demam juga ni batuk . 

Nasibla hari ni cuti . Tidur je pagi tadi. Nak buat kerja pun tak larat sangat kot .

Tapi memang musim ramai yang demam.

Rabia ni gastrik angin je asalnya. Dah makan tak berpantang. Makan banyak sangat berminyak .

Memang tak suka penyakit ni tau datang. 

Hopefully esok ok la. 

 Assalamualaikum semua. 22 haribulan 12 ni nak sambut majlis graduasi untuk kanak kanak tadika 6 tahun.

So rabia mengajar budak 3 tahun.

Rabia bercadang menari penguin dance je.

Siap lukis dulu la send dalam group tadika.

Rabia lambat hantar sehari.

Kawan kawan siap dari kelmarin dah 😄.

Rabia buat dekat rumah je.

Lukis la siap ikut tutorial dekat youtube akhirnya jadi.

Rabia kenalah kreatif sikit .


Jadi la kann.

Umi tanya kenapa menulis tulisan senget sokmo . Memang macam tulah rabia.

Mata tak boleh fokus kot .

Asal send dah dalam group .

Nanti nak warna topeng muka penguin pula.


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah masa nak hantar budak budak balik tadi. Mak budak tu bagi rezeki pada saya .

Donut red velvet . Sedap sangatt tauuu.




Sedappp sangattt 💕♥💕♥♥😍♥💕😊 Semoga dimewahkan rezeki puan ya.

Alhamdulillah rezeki.

Boleh try beli ni .


 Assalamualaikum semua. Baru baru ni rabia beli vitamin b complex with plus folid acid dan vitamin c chewable . 



Rabia menjana pendapatan dengan Shaklee juga ya. Nak capai 150 uv tu bukan senang tau.

So you all support rabia ya. 

Susah nak cari duit sebenarnya .

More to minat dan suka suka je berbisnes ni.

Tapi dapat duit boleh nak bagi dekat umi ayah ke kan .

So jomlah sesiapa nak beli pm rabia di facebook rabia ya .


Facebook : Rabiahtul Adawiyah 

 Assalamualaikum semua. Rabia try la pm nak masuk majalah RASA♥.

Akhirnya dapat la masuk website RASA tu.

Alhamdulillah.

Rabia share resepi nasi ayam umi ajarkan kepada rabia . 

So sesiapa nak tengok resepi tu meh rabia nak share sekarang ya .

https://www.rasa.my/blogger-ini-kongsi-resipi-nasi-ayam-daripada-ibunya-ringkas-tapi-nampak-sedap/



Impian rabia dah tercapai ♥

Semoga resepi ni dapat membantu para peniaga , suri rumah untuk masak ya.

Boleh la try resepi nasi ayam umi rabia selalu ajarkan tu. 

Selamat mencuba .

InsyaAllah next recipe okey menu lain pula.


 Assalamualaikum semua. Hai hai hai. Seronok cuti ya .

Heheh. Bestlah cuti ni.

Boleh masak masak .

Pagi tadi rabia masak nasi goreng merah untuk sekeluarga . Umi ayah dan rabia habis dimakan nya nasi goreng tu. Alhamdulillah 🤲🏻.

Petang ni rabia masak maggi goreng kari untuk rabia jelah.

Makan pulak dengan keropok keping rabia goreng pagi tadi . Fuh sedappp .



Bahan - bahan : 

Maggi kari 

Telur 1 biji 

Perencah maggi kari 


Cara - cara memasak : 

1) Rebus maggi dan toskan maggi tersebut. 

2) Bersihkan sebiji telur tu . Dan goreng telur terlebih dahulu. Kacau kacau .

3) Masukkan maggi ditapis tadi.

4) Masukkan perencah maggi kari dan goreng sehingga masak . 

5) Hidangkan maggi goreng tersebut dalam pinggan . Sedia makan .

Macam biasalah rabia rebus dan toskan maggi dulu. Lepastu basuh la telur 1 biji tu and then goreng telur dulu . Kacau kacau masukkan maggi ditapis tadi . Dan masukkan perencah maggi kari. Kacau kacau siap dihidangkan di dalam pinggan 💗 Tambah la keropok keping digoreng pagi tadi tu . Fuhhh barulah terangkat . Jadilahhh sedap amat. 

So try la masak Maggi goreng kari ya ✅

Ada rabia post di tiktok video masak maggi goreng kari tu . 

Boleh je nak guna mana mana jenama mee pun boleh . 

Asal perut kenyang petang ni. Malam rabia tak makan dah ya . 


Assalamualaikum ❤



Huraian ringkas tentang Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog adalah seperti berikut:


Tarikh segment: 

Bermula dari 17/11/2022 sehingga 30/11/2022. Pada 1 Disember, SR akan umumkan pemenangnya.


Pemenang akan mendapat:

3 pemenang akan dipilih secara undian rawak, dan akan menerima:

- 1 kotak misteri!
- Backlink dalam setiap entry yang akan SR post sepanjang bulan Disember 2022 ini!


Syarat Penyertaan:

1. Buat 1 post bertajuk Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog.
2. Letak banner Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog seperti di atas.
3. Linkkan post kepada entry Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog di blog SR ini.
4. Kongsikan link ke post penyertaan kalian di bahagian komen entry ini.
5. Alamat untuk menerima kotak misteri adalah dalam Malaysia sahaja.
6. Seorang blogger boleh sertai lebih dari sekali sekiranya ada banyak blog, dengan syarat semua blog harus follow syarat 1 - 4.

 Assalamualaikum semua. Doakan rabia ya. Dah settle jawab exam ✅.


Alhamdulillah ✅

Settle menjawab nyaaa.

Memang cita cita nak jadi pembantu penyediaan makanan juga. 

 Assalamualaikum semua. Rabia beli face sponge di shopee ❤. 



Nak remove makeup pun senang la ❤.

Bahaya la racun shopee ni 😍.

Heheh. 

Next tengoklah rabia shopping apa pula ya.

Hehe.

Cantikk kan . Rabia pilih warna pink face sponge tu tau ❤😍😄.

Dah la peminat warna pink kan kata kan.

Hehehehe. Saja jelah rabia racun you all kan 😍🥰💛. 

So cantikk kannn ❤😍.

You all belilah sekarang ya ❤. 

 Assalamualaikum semua. Akhirnya terjumpa juga . Tengok blog kak http://ciksukataip.blogspot.com/2022/10/jacob-baked-crisps-cheddar.html?m=1

Hari ini kebetulan umi ayah pergi shopping .

Akhirnya pergi supermarket baru jumpa.

Umi beli 3 perisa

Paket satu lagi umi dah buka. 

Letak dalam bekas .

Tengah makan ni hahaah ❤😍

Sedappp 😍. 

Try la beli you all .

Cari tau . 

Sedappp ❤. 


 Assalamualaikum. Pagi ni shift pukul 8-6 petang. Makan pagi lah dulu di kedai .

Nasi goreng ikan 

Keropok lekor ❤. 



❤💗😍 Sedappp siap bungkus lagi nak makan di tempat kerja nanti .


 Assalamualaikum semua. Pagi tadi umi masak lauk sayur tene orang terengganu panggil . Sebenarnya namanya sayur petola .

Umi goreng ikan kerisi , ikan anak selayang 

 Rabia masak nasi putih . Masak pula nasi putih untuk makan petang pasal menambah makan tadi 😁.

Sambal belacan wajib .






Sudah makan tambah nasi pulak 

Ikan kerisi tu rabia makan . Rabia suka hangus gitu sedapp .

Timun pun makan .

Pokok timun ada belakang rumah rabia. 


 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah akhirnya dapat juga email ni 💛. 

Rasanya kena minta cuti kerja . Nak fokus betul betul exam ni .


Doakan rabia ya 💕👍🏻.

Memang rabia apply jugak kerja lain. 

Memang rabia try je isi mana mana kosong . Jawatan kosong. Semoga ada rezeki . 

Doakan rabia ya . Wish me good luck .

 Assalamualaikum . Sampai dah mainan beauti 💛 .


Scratch untuk beauti 💕.

Main baik baik ya 💕 


 Assalamualaikum semua. Petang tadi minta mama my student cod sambil sambil dia nak ambik anak dia dari tadika kan. Sempatlah I order sirap bandung laici satu ❤💗💕.



RM 4 je ❤💛💗💕 Sedappp . Kerap dah repeat order . Time mari dahaga kenalah minum air sejuk sejuk hahahaha.

Okeylah nak tidur dah ni . Selamat malam semua .

 Assalamualaikum semua. Baru baru ni rabia pergi bayar mainan si beauti di 7 eleven . Nanti sampai rabia share ya.



Cat scratch . Harap beauti sukalah ya .

Rabia gigih beli untuk beauti.

Hehe. Sayangkan kucing kan. Memang begitulah rabia dari dulu lagi sentiasa beli mainan untuk beauti.

Dah la dia suka cakar kerusi .

That why jugalah rabia beli cat scratch untuk dia. Sebab biasa lepaskan dia dalam rumah juga .

Mulalah cakar kerusi 😁. Aduhaii rabia fikir belilah scratch cat satu untuk dia.

Tengoklah dia cakar ke tak cat scratch tu .

Harap beauti sukalah ya main mainan baru tu . I pula tak sabar nak tengoknya 😁.

Hehehe .


 Assalamualaikum semua selamat petang. Bangun bangun tidur. Dalam pukul 10 gitu pergi makan tengahari selalu . 

Heheh. Petang ni maybe makan biskut roti je. Hehe.


Nasi kukus ayam goreng crispy sambal belacan sedikit sayur dan kerepek kentang goreng .

Hari hari makan nasi kukus takapa hahah. 

Memang kerap dah makan di kedai E- kukus ni sebab sedap .

Gerenti repeat makan disini .

 Salam sabtu selamat pagi 


Kelmarin dengar khutbah jumaat siaran TV 1. 


 Assalamualaikum semua . Alhamdulillah rabia dah consume vitamin c chewable tau.

So jomlah order sekarang .


My favourite vitamin 💕

So sesiapa nak order tu . Order sekarangg. 

Facebook : Rabiahtul Adawiyah 

Jom jom siapa dah boleh gaji tu pm rabia ya .

Thank you for your support 💕. 


 Assalamualaikum semua. Rabia sentiasa order minuman makanan dengan mama nya anak murid rabia ni . Hehe sebab sedapp .

Hari ini order maggi goreng je lahh .

Nak tengok menu dan gambar sebelum sebelum ni rabia order boleh tengok ya .


Sirap bandung laici ✅ 

Meatball cheese ✅

 Ayam gunting ✅ 

Semuanya sedap bagi rabia.

Minuman dia pernah minum dah .






Maggi goreng ✅

Sirap bandung laici ✅

Ayam lidi ✅

Air jagung ✅ 

Meatball cheese sedappp ✅

Alahai nak kena beli minuman dia yang lain pulakkk nampakk sedapp blue lemon tu .


 Assalamualaikum semua. Selamat pagi 🥰 Semoga dimewahkan rezeki semuanya .

Sekejap je masa hari ini 2 November 2022 dah . Hari Rabu dah . 

Esok hari khamis 3 November 2022 .


Semoga dimewahkan rezeki anda semua dan semoga dipermudahkan segala urusan anda semua 🤲🏻 Aamiin 🤲🏻.

Rabia tak sabarlah tunggu hari Jumaat sabtu. Nak rehatkan . Lebih suka rehat sekarangg ni .

Lebih suka buat bisnes di rumah 😁. 

Hehe .

Ada sesiapa nak order produk shaklee pm rabia di facebook .

Rabiahtul Adawiyah . 

Okey ? 

 Assalamualaikum semua. Baru nak post 1 November 2022 😁. 


Semoga dimewahkan Rezeki Rabiahtul Adawiyah di bulan November ini 🤲🏻

Aamiin 🤲🏻 

Murah rezeki dari pekerjaan, jodoh , kahwin 🤲🏻. 

Semoga dimewahkan rezeki para pembaca blog Rabia Adawiyah 🤲🏻.