Selasa, 12 Februari 2019

Q&A question at my Instagram

Assalamualaikum

Wah makin lama makin ramai yang nak ask me a question dengan Rabia kan. Memang best lah main ask me a question ni. Rasa macam jadi blogger terkenal lah pulak.. Meh lah tanya soalan banyak-banyak dekat rabia. Nanti rabia reply tau.. 












Meh lah tanya soalan lagi dekat Rabia . Nanti Rabia reply ya. Bestlah main ask me a question ni.

Tanya soalan berkaitan dengan blog lah pulak . Nanti Rabia share dekat Instagram dan blog tau .

Tanya je soalan yang berkaitan blog ke,kecantikan ke,study ke, or anything else .



Selasa, 5 Februari 2019

Holiday at Kuantan

Assalamualaikum semua. Happy Chinese New Year pada kaum cina. 


Grand Hotels Internatioanl Asia Pacific




Lupa nak bawak sikat rambut tadi 
Rabia beli lah sikat rambut dekat sini 



Makan pagi















So nak rehat dah ni dalam hotel. Baru balik jalan-jalan shopping ni.

Hehe Rabia jadi model handbag . Lawa ke tidak handbag tu. 

Harga beg Rabia ootd tu Rm 295 . No less tau. Handbag Rabia beli yang guess tu pun dah harga rm 300 lebih jugak. Nama pun jenama Guess kan. Mahal lah.




Makan pagi






Hotel Grand Continental Kuantan


Makeup Organizers 

Lama dah Rabia nak beli Makeup organizer ni. Kasut-kasut pun rabia shopping jugak ya. Ingatkan tak nak shopping dah.
Cantik tak Makeup Organizers tu? Memang ada blogger yang suruh Rabia beli Makeup Organizers ni.

Murah je Rabia beli Makeup organizer ni rm 20 je.Rabia beli dekat yubiso . Jenama Korea tau. Tak sangka Rabia pergi beli Makeup organizer dekat kedai Korea. Hehehe. Puas hati jalan kali ni. 

Mula-mula pergi Kota Bharu lepas tu pergi Kuantan Lepas tu pergi mesra mall .

Balik je rumah ni. Rabia dah start nak demam dah. Lepas ni travel ke mana pulak ya? Nantikan entry terbaru ya. 



Jumaat, 1 Februari 2019

Top pengomen bulan februari

Assalamualaikum semua. Walaupun Rabia bercuti tetapi Rabia tetap nak update blog juga.

Siapakah top pengomen blog Rabia pada bulan februari ini?





Tahniah anda merupakan top pengomen blog Rabia pada bulan februari ini.

Hadiah ini je Rabia mampu bagi. Rabia just design watermark je untuk kak Nor.

Harap kak Nor suka

Khamis, 31 Januari 2019

Bercuti di Kota Bharu

Assalamualaikum salam jumaat semua. Hari ini Rabia dan sekeluarga pergi bercuti di Kota Bharu.



Khalifa suites hotel & apartment 


My new handbag jenama Guess


Bergaya dengan handbag baru



Rantai umi
 Umi suka pakai rantai macam ni



Selfie



















Parkson



Rabia beli dompet baru,dress baru. Handbag baru. Kasut baru. Itu je lah sempat shopping pun.

Next destination? Ke mana pulak ye? Hehe. Kitaorang memang suka pergi Kota Bharu. 

Ada juga beli buah tangan kepada sepupu kesayangan i ni.

Letih dah berjalan ni . Rabia sekarang dah rehat dekat hotel ni. 

Sambil rehat-rehat dekat hotel ni Rabia menulis lah blog. 


Rabu, 30 Januari 2019

Cik epal komen entry blog rabia

Assalamualaikum semua. Cik epal komen entry blog Rabia lah.
Entry lama dah ni rabia update. Pasal mamee kari rabia makan tu.


Cik epal tanya best ke kalau makan perencah dia macam tu je? Hehe.

Rabia memang biasa dah makan mamee kari cicah dengan perencah kari dia tu . Sebab sedap . Hehe.

Tapi jangan amalkan sangat makan Maggi atau mamee dengan perencah tu ya. Tak baik untuk kesihatan.

Hati ni memang gembira sangat apabila blogger famous datang menyinggah blog Rabia yang tak seberapa nak cantik ni.

Alahai terharu sangat-sangat ni. Thank you Cik epal sudi komen entry blog Rabia.

Doakan jugak lah semoga Rabia dapat jadi blogger sehebat cik epal.

Aamiin. Tolong Aamiin kan ye?


Yuyu zulaikha komen entry blog rabia

Assalamualaikum..Lama nya tak update blog.Rindu pula nak update blog.

Hari ini rabia ada masa free.So rabia update lah blog.. Hari tu rabia terbaca komen daripada blogger famous dekat my blog tau.

Terkejut juga lah rabia. Blogger famous mari singgah blog rabia dan komen my entry pasal 7 years challenge tu.



Thank you kak yuyu sudi singgah blog rabia dan komen my entry

Terharu sangat apabila rabia melihat kak yuyu komen entry rabia.
Happy sangat-sangat hehe.. Siapa tak happy kan? Blogger famous datang menyinggah blog kita ni.

Alhamdulillah ada juga yang sudi melawat blog rabia ni. Sorry lah penulisan blog rabia ni tak berapa gempak macam blog orang lain.

Hati ini begitu teruja ni. Alahai thank you sekali lagi kak yuyu. 

Memang rabia adore sangat kak yuyu ni. Dulu kan,rabia selalu beli majalah yuyu tau.

Siap kumpul semua majalah yang ada cover kak yuyu.

Cik epal pun ada komen entry blog Rabia juga. Nantikan entry yang terbaru ya.


Khamis, 24 Januari 2019

thesyrupvssoda kuala terengganu

Assalamualaikum..Petang tadi rabia & my parent pergi makan di the syrup vs soda.



Selfie sebelum makanan sampai 


Nasi Goreng Kampung Ayam Thai & Keropok Keping 

Rabia dan umi ayah juga makan nasi goreng kampung ayam thai & keropok keping.


Air kosong 

Rabia minum air kosong je. Sebab rabia kurang minum air manis .


Resit pembayaran

Memang kenyang lah makan nasi goreng kampung ayam thai dan keropok keping tu.

Memang lama dah craving nak makan dekat sini.Rabia selalu je scroll instagram thesyrupvssoda ni.

Jom pergi terjah sekarang the syrup vs soda. Rugi kalau u all tak makan.Memang sedap.

Kenyang sangat perut ni sampai tak boleh nak bernafas.Hahaha.


Selasa, 22 Januari 2019

GIVEAWAY DOMAIN BARU BY OMBAKBERGIGI.COM


Template blog dah cantik just kena letak jumlah pengunjung blog ke dalam blog akak. (PV BLOG)


Tahniah dah ada domain baru ❤

Sabtu, 19 Januari 2019

8-juta-special-bloglist-sayidah-napisah




8-juta-special-bloglist-sayidah-napisah

8 Juta Special Bloglist Sayidah Napisah!

Cadangan yang tajuk yang rabia nak kak zati buat adalah tentang :


1. Tips for glowing skin

2. Money saving tips

That all for today. Thank you ❤ 






Top komentar bulan januari 2019

Assalamualaikum..Kali ini rabia nak bagi 2 pemenang header blog.

1. EJULZ

2. adianiez AIDA




Tahniah kak aida. Anda pemenang top komentar pada bulan januari 2019 ini. Thank for support me .


Tahniah kak Aida..Thank you tau sebab always komen blog rabia ini.

Rabia design header blog untuk kak Aida. TQ so much tau.

Kalau ikutkan hati rabia kan.Nak design semua header top pengkomen blog rabia ini.

Tapi setakat ini rabia mampu design 2 header je ya.

Jom blogwalking and komen banyak-banyak okey?

Kreatif tak rabia edit header tu?

TAHNIAH SEKALI LAGI KAK AIDA.




Bergaya dengan baju Gene Martino

Assalamualaikum. Hai u all. Rabia pakai baju kurung Malaysia (cotton) .


Comel ke tidak ? Hehehe. Lawa nya baju ni. Rabia yang pilih warna baju ni.

Ada satu helai lagi warna lain . Tapi bukan design ini lah.

Nak cuci gambar ni. Gambar ini disnap oleh my mum.
Makeup dah cair dah. Hehehe. Tu muka macam masam manis sikit tu.

Manis tak Rabia ni? Hehehe. Jom pergi serbu sekarang juga. Jom beli baju Gene Martino ni.Cantik cantik design Baju dia tau. Corak-corak baju dia memang super hot lah. Cantik sangat .

Masam pula muka Rabia tu. Makeup cair dah . Memang cun baju ni. Dari dulu lagi memang beli dan pakai baju Gene Martino.

Corak baju nya cantik dan sesuai dengan rabia. Ingatkan nak pakai baju ini di hari raya. Last-last pakai baju ni pada hari ini juga.

Pelbagai design baju yang ada di Gene Martino.Menyesal pulak tak beli banyak lagi.Ada beli sehelai baju lagi ni.Tapi bukan design inilah.