Khamis, 13 Disember 2018

Senarai Peserta Contest Happy Anniversary My Blog 3 Years Old


SENARAI PESERTA CONTEST HAPPY ANNIVERSARY MY BLOG 3 YEARS OLD

  1. http://www.farhanajafri.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3.html


Jumaat, 7 Disember 2018

Try App OMG Di Facebook

Assalamualaikum..Hey u all..Lama nya lah rabia tak menulis blog ni..Mesti u all rindu rabia kan..

Ni hah rabia baru je try main app OMG di facebook ni..Baru dapat try main permainan ni..Hehe..Best jugakk game OMG ni..

Main suka suka je ni.hehehe..Nak try semua game lah dalam OMG ni hehehe..best pulak main nya..




























Hahahah..Rabia nak gelak ketawa pun ada.. Tahun 2019 rabia kahwin? Hahahaha.. 

Model Fesyen dengan rupa dan gaya keyakinan anda,kain buruk pada anda pun nampak seperti busana.. Hahahahhaa...Ini pun kelakar.

5 Kebenaran tentang saya.. I ni pendiam ye.Bukan peramah..hahaha.

Berapakah ramai orang membenci anda? What zero? Haha..Ada je haters ni..

Selain daripada list kat atas tu..Itu yes that me lah..Ada game selain OMG kan?

Jom kita main game applikasi LOL tu.Comel pulak emoji dia tu LOL.

Blogger tercantik :

Rabia



Selasa, 4 Disember 2018

Contest Happy Anniversary My Blog 3 Years Old

Assalamualaikum semua..Dah lama rabia tak menulis blog ni. Sebab busy sangat dengan study.



SYARAT -SYARAT PENYERTAAN :

  1. FOLLOW BLOG : https://rabiadawiyah21.blogspot.com
  2. WAJIB KOMEN SEMUA ENTRY DI BLOG RABIA
  3. WAJIB FOLLOW INSTAGRAM RABIA : https://www.instagram.com/rabiahtul_adawiyah_
  4. WAJIB FOLLOW FACEBOOK RABIA https://www.facebook.com/rabiahtul.988
  5. Back link kan banner tu 
  6. Publish link entry korang di bawah comment ye




  Tarikh Tamat : 21.12.2018 

Hadiah : 2x pemenang header design 


Tujuan rabia anjurkan contest ini untuk menyambut happy anniversary blog rabia selama 3 tahun. Rabia start menulis blog pada tahun 2016 sehingga 2018.

Ketika itu rabia berumur 20 tahun start menulis blog .

Selain menyambut happy anniversary blog ini,rabia juga tengah mencari siapa top pengomen untuk bulan disember ini.


Goodluck tau.. Harap semua blogger join contest rabia ni. 


First time rabia anjurkan contest ini di blog rabia tau..Jangan lupa join okey? Support rabia selalu tau.....

Blogger cantik : Rabia





Sabtu, 24 November 2018

Ask me a question

Assalamualaikum. Morning. Semoga dimurahkan rezeki. Rabia ada dekat hospital. Macam biasa lepas ambil darah hari tu. Hari ini jumpalah doktor. Doakan Rabia ya. Lambat lagi tunggu pendaftaran ni. Lambat jugak doktor mari ni. So Rabia berblogging dulu lah .

Antara soalan yang ditanyakan :















Inilah antara soalan yang ditanya dekat Instagram.


Assalamualaikum semua . 

Khamis, 22 November 2018

makan kfc bersama umi dan ayah

Assalamualaikum.Hai u all.. Makan kfc bersama umi dan ayah petang tadi..

Lama dah rasanya nak makan kfc ni. Tadi hold dulu lah.Sabar dulu.Last-last rezeki  makan di kfc jugak.

Tapi tak habis lah pulak.Rabia ni kan suka order banyak-banyak.Malam ni makan seketul ayam kecik je.








Malam ni makan seketul ayam. Sambil submit assigment tu makan lah seketul ayam ni tu.

Thank you umi snap my picture.Sekian lama tak berblogging ni.Rasa rinduuu sangat dekat blog ni.

Tak cantik betul gambar tu.Hurmmm..muka tu macam terpaksa senyum je.

Dahlah makeup cair dah..

Rabiahtul Adawiyah - Rabia 

Selasa, 20 November 2018

Cuci Gambar

Assalamualaikum. malam ni Rabia nak share pasal cuci gambar. Sambil lukis pelan lantai kindergarten ni. Sambil tu berblogging. 




Setiap gambar itu adalah kenangan

Dahlah laptop ada kat kedai computer. Ni berblogging pun guna tab tau.

Nasib jugak ada computer dekat rumah . Hehe.

Cantik kan gambar Rabia cuci tu. Kenangan paling indah dalam hidup ku. 

Sampaikan header blog lama pun Rabia cuci sekali. 

Kalau tak cuci kan menyesal nanti. 

Nanti beli frame pulak. Hehe. Nak hias cantik-cantik dekat bilik nanti. 

Lepas ni photobook lah pulak ? Kalau cuci gambar pun. Rabia cuci untuk kawan-kawan. My mua,and kenalan yang rapat dengan Rabia. And my lovely cousin too.

Album nanti Rabia share di entry lain okey? Album ni lain daripada yang lain. Tak koyak pun gambar. 

U all sempat Photobook tak? Cuci gambar? Beli frame tak?

Ada jugak gambar yang hilang dan tak sempat nak cuci.

It's okey. Next time boleh selfie kalau jumpa rabia depan-depan. Hehe 

Gambar bercontest pun cuci jugak. Bagus betul Rabia.

Kenangan kot. Hilang gambar kan menangis di tepi bucu katil. 

Hehe. Setiap gambar ada cerita . Setiap gambar ada kenangan. 

Ikhlas daripada saya : 

Rabia 

Ahad, 18 November 2018

Makeup artist terharu lah

Assalamualaikum. Rabia perasan jugak lah my mua melihat my status whatsapp . 

Heheehe.. Allah kak. Rabia ni jenis suka support orang berbisnes. 

Yang ni i cuci gambar tau nanti. I beli frame. Thank you sebab sudi baca blog Rabia.

I lagi terharu tau kak. Hehe.. 3 hadiah dah dapat from you sis.




Cuci gambar nanti ni . Hehe. Sebenarnya Rabia selain daripada support orang berbisnes. Rabia jugak support artis-artis jugakk.

Siap cuci semua gambar selfie tau. Sebab picture hilang dah dalam laptop tu. Nasib cuci gambar awal-awal. 

Nanti i buat Photobook pulak lah. Hehehe. Bulan 12 ni birthday kak Yana jugak kan.

My birthday 21/12/1996 . Tak sabar nak tunggu siapa yang akan wish my birthday hehehe.

Kenangan tu kak . Sebab tu Rabia screenshot tu.

Okeylah nak tengok gegar Vaganza ni.

Rabia 

Jumaat, 16 November 2018

Before & after makeup tool, and makeup accessories

Assalamualaikum semua. Sambil-sambil buat assigment sambil-sambil tu jugak nak menulis blog.

Dah nak juling mata ni mengadap 24 jam kat assigment. Nanti sakit kepala pulak. Dahlah kerap sakit kepala sekarang mengadap laptop.

So i nak rest sekejap apa kata i cerita pasal before & after makeup tool,beauty tool and makeup accessories rabia ni.


Gambar yang sebelum nya adalah yang ini : First picture




Before 




Gambar yang kedua nya pulak :


Pagi-pagi lagi rabia dah susun tau. Selepas solat subuh,mandi,lepas tu kemas lah alat-alat mekap ni semua..Berselerak sangat.Sakit mata pulak menengoknya...





After 


Dan rabia nak tanya pendapat u all jugaklah perlu tak rabia beli makeup organizer? 

Banyaknya produk dan barang makeup rabia.. Tu lah nak tanya opinion u all jugak perlu tak rabia beli makeup organizers?

Rabia suka makeup organizer yang ini.. Dalam banyak-banyak makeup organizers rabia suka yang ini.Sebab nampak cantik dan kemas teratur je.



Makeup organizers


Dalam banyak-banyak makeup organizers rabia suka yang ini. Sebab colour dia cantik,ada laci pulak tu.

Design nya pulak cantik kemas teratur je.. Cantiknya. My birthday bulan 12 ni.

Kalau ada yang sudi bagi hadiah sebuah makeup organizers ini okey jugakk 

Hehehe..Gurau je lah. Kalau yang sudi bagi surprise gift for me i terima je. Walaupun i dah dapat banyak hadiah from contest kan.

Tapi kan,rabia tak ada lagi makeup organizers ni. Rabia pergi kedai mr diy kan kat Kota Bharu hari tu kan. Ada je makeup organizer. Tapi kalau yang macam gambar di atas tu tak adalah.

Frust pulak.. Nak cari mana lagi ni makeup organizers macam gambar di atas tu ya? Siapa-siapa tahu boleh beritahu pada rabia ya.

Okeylah rabia nak solat zuhur ni.Assalamualaikum..

Rabia


Khamis, 15 November 2018

Special gift for u my fav makeup artis

Assalamualaikum.Alhamdulillah baru selesai submit assigment 1. Assigment 2 belum siap lagi. Malam ni rest dulu..Hehe..

U all ingat kan rabia bagi special gift for my favourite makeup artis.
Rabia siap update status dekat whatsapp tau.


Lepas tu kak yana ucap apa agak-agak korang? Hehehehehehe...

Tengok next picture okey..huhu..She make me happy tau..



Lepas tu yang paling membuatkan rabia happy adalah sebab kak yana offer nak makeup  kan rabia tau..

Tapi rabia kulit sensitif. So nasib baik lah rabia ada beli span dekat butik LJ hari tu.

Lepas ni nak beli brush makeup lah. Sebab rabia tak nak pergi hospital dah. So rabia kena beli dan makesure product yg sesuai dengan my skin..


Memandangkan rabia pun dah banyak koleksi brush makeup dan beg mekap pun dah ada..

Tapi buat masa sekarang rabia tak free lagi.. Busy with my study. So lepas exam maybe rabia akan whatsapp akak semula.

Yeahhh thank offer and sudi nak makeup kan rabia. Actually memang lama dah nak merasa air tangan seorang MUA yang sporting dengan rabia ni..

I kahwin nanti memang kena hire kak.Sebab pengantin kak semuanya cantik-cantik makeup nya.


Alhamdulillah kenal kak yana melalui facebook je. Lepas tu tiba-tiba je fb kak ada dlm list my fb walaupun tak jadi rakan fb kn.

Lepas tu rabia scroll fb kak yana and terus add fb dia.Lepas tu bila tahu yang kak yana seorang makeup artis and owner boutique.

I terus cari booth dia dan butik dia tau..First jumpa butik kak,kenal kak,shopping dengan kak,lepas tu sembang-sembang.

Lepas tu terus selfie dengan kak yana. Gambar di atas itu adalah first time jumpa kak yana.

Kak yana pun selalu je beri hadiah pada rabia.

Antara hadiah rabia dapat :

Suikone blusher
Topup
Handbag putih

Sebab rabia rajin komen dekat wall facebook dia.

Semoga persahabatan kita ini kekal hingga ke jannah.Sayang kakak..

Yang benar :

Rabia

Isnin, 12 November 2018

Hadiah contest @valueq_global

Assalamualaikum.. alhamdulillah rabia menang contest lagi lah.Rezeki bercontest. Actually lama dah rabia menyepi dari bercontest kan. Mesti u all perasan kan. Mana ada rabia tag nama orang dekat facebook lagi kan.

Sekarang ini rabia join contest/giveaway dekat instagram dan blog. Sebab di dalam facebook rabia sudah left dari group contest.





Tq valueq global.. Cantik sangat Moon Lamp tu. Macam-macam warna lah ada. 

Siap letak dekat atas meja belajar tau. Rezeki rabia melalui contest. Rezeki kita tak sama dengan orang lain kan.

Rezeki bercontest.. Alhamdulillah.. syukur sangat-sangat. Lepas ni menang apa pulak ye? Entahlah rezeki bercontest ni join je terus dapat. Fuh sekelip mata je menang kan..

Tup tup poslaju hantar hadiah contest di depan pintu rumah dah.

Baru-baru ini rabia menang jersi najib assaddok,lepas tu menang sejambak bunga pink,menang topup dari blogger sha,sekarang menang lamp moon ni pula.

Rezeki contest. 

Ahad, 11 November 2018

pemenang-giveaway-planner-2019

Assalamualaikum.. Rabia tak sangka menang topup dari shfyqhazh
Heheheh tq tau sha





No 15 saya menang..Yeay dapat topup lah. Lama tak menang hehe.. Actually memang nak join semua segmen blogger anjurkan tau. Suka support blogger-blogger ni.

Apa-apapun tq sha.. Tq so much. 

Tahniah jugak kepada pemenang yang lain ye.

Yang tak menang tu jangan sedih-sedih ye

TOPUP RM 5 - No 15