Ahad, 15 Julai 2018

Tidak Join contest @ berhenti terus Join?

Assalamualaikum. Rabia ingin memohon maaf atas kesalahan yang Rabia dah lakukan dengan sengaja atau tidak sengaja.

Gambar sekadar hiasan

Ada yang dah berbunyi tentang Rabia ini. Disebabkan tag nama diorang dekat contest . 

Rabia ingin memohon maaf sekali lagi. Rabia dah left dari group contest. 

Sebelum jadi blogger lagi,Rabia dah join contest. Mula-mula join hanya sekadar suka-suka sahaja.Tetapi Apabila selalu menang hadiah.Rabia excited dan terlalu happy.

Pada permulaan nya sekadar suka-suka sahaja.Tetapi lama-kelamaan jadi ketagih kepada contest.

Terima kasih kerana menegur Rabia. Dengan kesilapan yang Rabia lakukan ini. Akan membuatkan Rabia lebih matang dalam kehidupan dan dapat berfikir secara logik.

SAYA MOHON AMPUN SEKALI YA.AMPUNKAN SAYA

Khamis, 12 Julai 2018

🌹 Dapat e-mail dari Nuffnang

Assalamualaikum. I'm so happy . Semalam Rabia check e-mail. Lepas tu dapat e-mail daripada Nuffnang.

Congrats to me. Harap sampai lah hadiah depan pintu rumah nanti.


Adakah Rabia akan dapat produk jenama St.Ives ni?
Wow. Bestnya . Blogger lain beritahu kepada Rabia.Maybe followers 3K dekat Instagram.

Tak sampai lagi lah 3K. Baru cecah 1,838 je followers instagram.

Tapi Rabia perasan kan sejak akhir-akhir ni ramai pulak yang follow Instagram Rabia.

Maybe diorang melihat Rabia aktif kot.

Lah nak jadi penulis blog ni mestilah kena aktif.Kalau tak aktif macam mana orang nak singgah blog,Instagram kita kan?

Jangan salah hantar rumah pulak tau Abam poslaju . Tak sabar nak melihat apakah hadiahnya.Nanti dah dapat hadiah tu. Rabia review ok?

Wish me luck .

Assalamualaikum. (Rabia)

Rabu, 11 Julai 2018

Rezeki menang lace jizanlykl

Assalamualaikum.Selamat pagi. Rabia bukak je Instagram.Tiba-tiba @jizanlykl mention nama Rabia. Alhamdulillah Rabia menang lace tau.Rezeki di pagi hari.

Bulan ini saja dah 3 kali lah menang .Just tunggu hadiah sampai kat rumah je.

Lace Mahal tau. Untunglah Rabia dapat free.Bolehlah bergaya nanti.OOTD.

Alhamdulillah rezeki lagi. Kalau boleh nak menang setiap harilah macam ni.

Selalu dapat hadiah .

Oklah Rabia nka keluar dengan umi dan tokwan ni nak pergi cari makanan .

Assalamualaikum..

“SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja Partime Dari EJULZ”

Assalamualaikum.Hai..Rabia join  
“SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja Partime Dari EJULZ”
 
Selepas tamat belajar di showme international college.Rabia bekerja di Tadika.Itulah kerja part time rabia.Sementara menunggu surat untuk menyambung pelajaran Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak.

 

Selasa, 10 Julai 2018

Rezeki menang hadiah dekat Instagram!

Assalamualaikum.Selamat malam.Alhamdulillah rezeki Rabia dapat hadiah tau.

Minggu ni sahaja Rabia aktif komen dekat Instagram @sweetyy.shopp



Nampaknya akak ni baru start business ye.Semua barang mekap dia jual cantik.

Rabia suka melihat brush makeup Dan mirror tu. Cantik sangat.

Entahlah akak ni nak beri hadiah apa. Alhamdulillah lah.Rabia terima semua pemberian hadiah yang u all nak bagi.

Rezeki tak pernah salah alamat. Rabia memang ikhlas support orang yang ada bisnes sendiri.

Sebab suka melihat diorang pandai berdikari. Pandai cari wang sendiri.

Rabia

Ahad, 8 Julai 2018

Terima kak bagi topup

Assalamualaikum.Selamat petang korang.Alhamdulillah dapat topup free dari kak MUA ni( Makeup Artis) .

Selalu sangat bagi hadiah dekat rabia.Macam-macam hadiah rabia dah dapat sebelum ni tau.

Handbag,topup,suikone blusher & topup lagi sekali dapat. 


Korang nak lebih kenal MUA famous ni? Jemput follow dan see first facebook beliau.

Rabia ada jugak hadiah untuk kakak tau. Cuci gambar selfie hari tu lah kak.

Hehe..Korang wajib follow facebook dia tau.Kalau korang perasan kan? Rabia always share location butik dia kat wall rabia kan.

Orang kuala terengganu meh pakat terjah butik beliau.Nak lebih details pasal makeup tu.Wajib follow facebook kak yana ye.

Allahu . Setiap bulan kak nak bagi hadiah? SEMOGA AKAK DIMURAHKAN REZEKI.

Anggap kak yana macam kakak kandung sendiri dah.

Rabia

Khamis, 5 Julai 2018

Menang contest hadiah produk fellera beauty

Assalamualaikum.Baru-baru ini rabia menang produk fellera
beauty .Korang boleh search kat google produk fellera beauty. Founder dia orang terengganu.Selalu masuk tv tau.

Rabia pun pakai produk fellera beauty.

Terkejut i tau.Rezeki menang contest.
 
Foto Rabiahtul Adawiyah. 


 Foto Rabiahtul Adawiyah.

Wangi sangat perfume duchess dan parfait foundation i calit sikit dekat tangan.Sebab nak hidu bau nya.hehehe..

Thank you fellera beauty. I memang suka pakai produk fellera tau.
Dijamin selamat.Dan bahan-bahan semulajadi


Korang mesti perasan kan rabia selalu share pasal produk fellera ni dalam facebook.

The best produk..U should try this product ok.

Sabtu, 30 Jun 2018

Cadar baru

Assalamualaikum.hai.selamat hari raya.mood raya lagi kan.

Hari ini Rabia pergi jalan-jalan jalan dengan parent.Lepas tu memang pasang niat dah. Rabia nak beli cadar baru.

Duit tak ingat nak bawa. So pinjam duit ayah dulu. Ayah bayarkan .


5'Queen
Fitted Sheet Set
1 Fitted sheet (152cm x 190 cm)
2 pillowcases
1 bolster case

Asalnya umi Rabia pilih warna pink. Tapi Rabia dah puas dah dengan colour pink.

So Rabia pilih warna biru lah.

Bilik dah cantik. Cadar katil pun haruslah tukar selalu .
Takkan nak pakai cadar yang sama je kan?

Next time nak beli yang warna lain pulak.

Oklah dah nak masuk waktu zuhur.

Assalamualaikum

Rabia

Khamis, 28 Jun 2018

Guna template denim RRAI

Assalamualaikum.hi korang. Alhamdulillah rabia dah tukar template blog. Rabia Guna template denim kak RRAI. Korang boleh search blog : bajuwarnacoklat.

Selama ni Rabia memang suka template denim ni. Sebab nampak simple dan kemas je.

Rabia juga selalu buka blog Irine Nadia. Jadi dari situlah Rabia dah mula jatuh cinta dengan template denim ni.

And then Rabia nampak ada Freebies template denim kak RRAI ni.

Thank you kak .

Rabia Guna template akak tau.

Cantik sangat .


Simple kan template ni. InsyaAllah lepas ni tak tukar dah . Sebab memang citarasa Rabia nak template denim macam ni.

Dah berapa hari tak menulis blog ni.

Header tu cantik.Rabia tak tukar tau. Sebab nama nya dah cantik sangat .

Jom terjah blog akak RRAI
bajuwarnacoklat


Rabu, 20 Jun 2018

GAMBAR RAYA 2018

Assalamualaikum.selamat pagi.selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin.

Alhamdulillah,hari ini raya ke - 7 dah. Rabia guna duit raya untuk cuci gambar raya tahun ni.



 SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN DARIPADA SAYA RABIAHTUL ADAWIYAH BT ABDUL GHANI.

 DONE CUCI GAMBAR RAYA
DONE BELI ALBUM RAYA

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI

Rabu, 13 Jun 2018

Eat & Repeat

Assalamualaikum. Pada hari selasa malam,Rabia dan umi ayah pergi makan di restaurant Eat & Repeat di Kuala Terengganu.



      Brownies & ice cream

Semua makanan di sini berharga Rm 1.90 je.

Menu makanan yang ada di eat & repeat ni adalah :

Nasi putih ayam cincang
Nasi goreng cina
Nasi lemak telur
Mee kari
Mee Hailam
Mee sup/mee Hoon sup
Mee Bandung
Mee rebus
Soto ayam
Kepak ayam tandoori
Laksa utara 
Rojak
Mee celup
Lontong

Rabia makan soto ayam dan juga brownies & ice cream.Sedap sangat.Patutlah murah pun. Makanan nya sikit saja. Tak terlampau kenyang.Balik rumah pun dah lewat.Pukul 12malam.

Esok kan tu tak kejut sahur pun. 

Next time nak makan kat sini lagi. Cawangan baru ni.Baru je buka kedai makan ni. Asalnya nak makan nasi goreng cina tapi dah sold out dah.

Tapi alhamdulillah best makanan dekat sini. Soto ayam dia sedap . Brownies & ice cream sedap jugak.Puas hatilah makam di sini . Rabia minum jus oren je.

Eat & Repeat. Next time I repeat makanan lagi pula ya. 




 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI