Khamis, 23 Mei 2019

Ikan bakar pantai timur

Assalamualaikum semua..

Malam ni kitaorang makan dekat kedai ikan bakar pantai timur Batu Buruk .

Hari tu Rabia dah makan dah dekat sini kan.Ada entry makan dekat kedai ni hari tu.

Macam biasa,Rabia order nasi goreng biasa je.


Nasi Goreng Biasa


Tomyam Sotong

Alhamdulillah kenyang dah makan . Lama tak makan malam ni.

Dahlah banyak nasi goreng nya. Kenyang sungguh lah perut ku malam ni.

Tak bangun sahur esok tak apa dah.Heheeh.Malam ni tempah nasi goreng biasa je.

Tapi tengok bukan nasi goreng biasa. Ni nasi goreng luar biasa kenyang sangat dah ni.


Jumaat, 17 Mei 2019

Terjumpa blogger kak fatin diana di vfest

Assalamualaikum semua.. Fuhh penatnya rabia hari ini.Rabia pergi cari baju raya. Tahun ni keluarga rabia pakai baju raya tema warna merah. Tapi rabia punya tak ada baju raya warna merah. Pergi vfest nak cari baju raya. Tapi saiz baju rabia ni agak susah nak cari. Disebabkan tubuh ku ini kecik molek. Dan baju dah ok dah. Lengan pulak besar. Okeylah nak beli baju dekat gene martino lah.

Lepas tu sambil-sambil cari baju raya terjumpa kak fatin diana blogger pantai timur ni.



Rabia siap save gambar ni dalam pendrive. Sebab nak cuci gambar ni tau. Kenangan dengan blogger ni.Alahai cantik kak fatin diana ni.

Next time,insyaAllah kita berjumpa lagi ya. Itulah nampak je rabia pendiam kan? Tapi ramai pulak dia berkawan.Berkawan dengan blogger.


Rabu, 15 Mei 2019

Assigment lesson plan

Assalamualaikum semua..

Hari ini rabia dan group assigment rabia pergi ke tadika untuk mengajar kanak-kanak membuat kolaj ikan.

Group assigment rabia 3 orang iaitu rabia,afiq dan jie . Rabia yang cari tadika ini. 

First time jejak dekat tadika ini,kanak-kanak dekat sini dah selesa dengan kami. Kitaorang memang happy melihat wajah kanak-kanak yang comel ni.













Thank you adik-adik yang sporting ni. Cikgu Rabia pun penat layan kerenah u all ni.

Nanti cikgu rabia cuci gambar ni. Cikgu nak buat kenangan . Hehehe. Nanti kalau ada assigment lain yang kena pergi tadika lagi. Cikgu rabia pasti akan datang ke sini.

Macam-macam ragam lah perangai adik-adik ni. Ada yang bising,ada yang menangis,ada yang nakal. 

Cikgu rabia doakan u all berjaya dunia akhirat.Cikgu rindu dengan u all. Baru sehari pergi ke tadika.Cikgu dah rindu dah dekat u all.

Thank you adik-adik sebab sudi belajar dengan cikgu rabia,cikgu afiq dan juga cikgu jie.


Isnin, 13 Mei 2019

Hadiah contest

Assalamualaikum

Alhamdulillah rezeki di bulan Ramadhan ni Rabia menang contest lah.

Sekian lama berhenti join contest.Sebab busy dengan study kan.




Thank you akak.Semoga business akak maju jaya ya.Bestnya dapat hadiah ini.

Hati ku yang tengah berduka lara ni pun jadi happy dah.TQ so much akak for this gift.

Hah u all try lah join contest dekat Facebook, instagram,blog tu semua.
Untung tau jadi kaki contest ni.Next contest,menang apa pulak ye?

Doakan semoga Rabia menang contest lain pulak ya.Rezeki bercontest. 

Ahad, 12 Mei 2019

Result semester 2

Assalamualaikum

Alhamdulillah aku lulus juga subject English.Aku gagal subject English pada mulanya.Lepas tu aku repeat paper special examinations.

Alhamdulillah berkat usaha aku,kawan aku yang sudi ajar aku subject English iaitu Zati. Umi ayah Dan orang yang berada disekeliling aku sudi mendoakan aku.

Jantung aku kuat berdegup.Nak tengok result rasa macam nak pengsan.



Thank you tau . Aku bersyukur sangat-sangat. Walaupun result aku sekadar lulus sahaja.Tapi Alhamdulillah lah sebab aku pass.

Aku nak result gempak macam orang lain juga. Tapi kena tengok kesihatan aku dulu.

Kesihatan aku lebih penting.Aku boleh je nak usaha lebih lagi.Tapi kena tengok keadaan kesihatan aku juga.

U all dah tahu kan pasal kesihatan Rabia ni.Apa-apa pun thank you u all yang tak henti-henti doakan Rabia semoga dapat result yang baik.

Syukur pada mu ya Allah.

Selasa, 7 Mei 2019

Quiz at Instagram






Soalan : Rabia masih single or dah kahwin?




Soalan : Konvokesyen sijil penjagaan Dan pendidikan awal kanak-kanak pada tahun bila?




Umur Rabia berapa?




Siapa yang kenal Rabia,dia tahu lah Rabia seorang pendiam ke ataupun peramah. 



Agak-agak u all kan ciri-ciri lelaki yang Rabia suka yang mana satu ya?


Isnin, 6 Mei 2019

Tukar baju blog

Assalamualaikum

Selamat berpuasa semua ya. Nanti berbuka puasa makan apa?

Hari ini tiba-tiba baru ada mood nak tukar baju blog ni. Sebenarnya nak beli template blog dekat website Etsy tu.Sebab harga nya murah je.

Ada rezeki nanti beli lah template blog tu. Nak menulis blog pun macam malas lah pulak.Entah ada yang baca ke tak ni.


Ni Rabia buka blog Rabia melalui tab. Kalau view dekat laptop rasanya sama je.

Rabia suka template blog yang cantik,sedap mata memandang. Tapi kan, Rabia memang suka lah singgah website Etsy tu.

Sebab template nya murah dan cantik. Tunggu duit Raya nanti lah.

Eh umur 23 still boleh duit Raya lagi ? Hihihi.

Sebab tu lah lama tak menulis blog.Mood nak menulis pun dah hilang. Ni comeback semula sebab rasa macam tak sempurna hidup ku kalau Rabia tak menulis blog ni.

Sebab tu Rabia tengah tunggu bila lah boleh cash out duit daripada AdSense ni.

Kalau dapat je duit tu ingat nak beli template dekat website Etsy tu lah.Lama dah scroll template blog dekat situ.

Cantikkk sangat. Baju pun kena tukar.Ini kan pula blog kan.

Sempena bulan Ramadhan ni,Rabia buat keputusan untuk tukar baju blog ni.

Thank you sesayang semua yang sudi baca blog rabia.Doakan jugakk semoga Rabia dapat jadi blogger yang popular dan dapat masuk majalah .

Ini adalah angan-angan Rabia.Nak sangat blog  Rabia masuk dalam majalah.

Baru ada mood nak menulis blog.Yeay template ni cantik sangat.

Pageviews blog Rabia pun makin naik dah sejak tukar template blog ni.


Khamis, 2 Mei 2019

Ikan bakar pantai timur

Assalamualaikum

Hari ini Rabia dan sekeluarga pergi makan di kedai ikan bakar pantai timur di pantai batu buruk.


Nasi Goreng Pataya 

My favourite food lah ni. Siapa kenal Rabia kan.Memang dia tahu inilah makanan kegemaran Rabia.


Jus Apple

Ini juga antara minuman kegemaran Rabia. Always my favourite drink.


Sate Ayam Dan Sate Daging 

Lepas tu kan,lepas makan Nasi Goreng Pataya tu.Rabia makan sate pula.

Kuat makan lah Rabia ni. Mesti gemuk ni.Dont worry nanti Rabia pergi jogging.

Pelbagai makanan yang ada di sini.Sotong celup tepung pun ada.Ikan bakar pun ada.

Dah nama kedai pun ikan bakar pantai timur kan.
Kenyang sungguh lah perut hari ini.

Jumpa di next entry ok? 

Rabu, 1 Mei 2019

Happy teacher day teacher rabia

Assalamualaikum

Happy teacher day semua yang begelar sebagai pendidik.

Wish lah Selamat Hari Guru kepada teacher Rabia ni.Eh ex teacher lah.

Ni lah my students yang comel ni. Lupa pulak nama nya.Alaa dah lama tak pergi ke tadika ni.


Selepas tamat sijil penjagaan Dan pendidikan awal kanak-kanak.

Rabia terus kerja Tadika.Lepas tu kerja taska Dan juga transit.

Tengah scroll-scroll Instagram terjumpa gambar ni.Rabia siap cuci gambar ni .

Dahlah gambar ni satu -satu nya kenangan yang terindah dalam hidup Rabia.

Memang rindu sangat dekat student-student ni. Tak ada yang nak bagi hadiah Hari guru ke dekat teacher Rabia ni?Hihihi..

Ayah Rabia pun seorang pendidik/guru. Of courselah anak nya pun mengikut jejak ayah nya kan.

InsyaAllah apabila sudah tamat belajar diploma nanti.InsyaAllah Rabia akan kembali semula jadi seorang guru.

I miss my job
I miss u my students

Khamis, 25 April 2019

The syrup vs soda

Assalamualaikum

Hari ini Rabia dengan Umi ayah makan di restaurant the syrup vs soda.

Hari ini kan dapat gaji. Hihi. Saja je lah makan makan petang di sini. Rabia tak kerja lagi lah. Still study. Ayah Rabia belanja ni.Terima kasih ayah sebab belanja makan




Syrup selasih


Nasi goreng cina


Makanan dekat sini memang sedap. Jom try makan di the syrup vs soda.

Lepas ni nak try makan chicken chop lah. Dahlah semua makanan dekat sini nampak menyelerakan.

Kalau boleh nak makan semua makanan yang ada dekat sini.

Rabia makan Nasi Goreng cina dengan minum jus syrup selasih je.

Tak silap Rabia,ni kali ke - 3 lah Rabia makan dekat sini.

Kuat makan lah Rabia ni.Memang kenyang lah makan dekat sini.Nasi Goreng nya dahlah banyak.

Selasa, 23 April 2019

Rindu Rabia tak

Assalamualaikum semua

Rindu Rabia tak? Nah Rabia nak letak sekeping gambar seorang gadis cun melecun ni.

Siapakah gadis yang cun melecun tu? Of courselah Rabia kan.


Siapa rindu Rabia angkat tangan ok. Hihi. Saja je post gambar ni.

Lawa ke tidak? Lama tak selfie. Nanti Rabia cuci gambar pulak lah ni kan?

Hihi. It's my hobby selfie ni. Dahlah lawa tudung Rabia pakai tu.

Rabia beli tudung tu dengan kawan sekolej dulu. Rm 12 je tudung tu.

Siap selfie lagi. Apasal tangan macam tu ya? Hihi.Entahlah Rabia selfie je.Gaya pun ikut suka hati je.