Jumaat, 16 November 2018

Before & after makeup tool, and makeup accessories

Assalamualaikum semua. Sambil-sambil buat assigment sambil-sambil tu jugak nak menulis blog.

Dah nak juling mata ni mengadap 24 jam kat assigment. Nanti sakit kepala pulak. Dahlah kerap sakit kepala sekarang mengadap laptop.

So i nak rest sekejap apa kata i cerita pasal before & after makeup tool,beauty tool and makeup accessories rabia ni.


Gambar yang sebelum nya adalah yang ini : First picture




Before 




Gambar yang kedua nya pulak :


Pagi-pagi lagi rabia dah susun tau. Selepas solat subuh,mandi,lepas tu kemas lah alat-alat mekap ni semua..Berselerak sangat.Sakit mata pulak menengoknya...





After 


Dan rabia nak tanya pendapat u all jugaklah perlu tak rabia beli makeup organizer? 

Banyaknya produk dan barang makeup rabia.. Tu lah nak tanya opinion u all jugak perlu tak rabia beli makeup organizers?

Rabia suka makeup organizer yang ini.. Dalam banyak-banyak makeup organizers rabia suka yang ini.Sebab nampak cantik dan kemas teratur je.



Makeup organizers


Dalam banyak-banyak makeup organizers rabia suka yang ini. Sebab colour dia cantik,ada laci pulak tu.

Design nya pulak cantik kemas teratur je.. Cantiknya. My birthday bulan 12 ni.

Kalau ada yang sudi bagi hadiah sebuah makeup organizers ini okey jugakk 

Hehehe..Gurau je lah. Kalau yang sudi bagi surprise gift for me i terima je. Walaupun i dah dapat banyak hadiah from contest kan.

Tapi kan,rabia tak ada lagi makeup organizers ni. Rabia pergi kedai mr diy kan kat Kota Bharu hari tu kan. Ada je makeup organizer. Tapi kalau yang macam gambar di atas tu tak adalah.

Frust pulak.. Nak cari mana lagi ni makeup organizers macam gambar di atas tu ya? Siapa-siapa tahu boleh beritahu pada rabia ya.

Okeylah rabia nak solat zuhur ni.Assalamualaikum..

Rabia


Khamis, 15 November 2018

Special gift for u my fav makeup artis

Assalamualaikum.Alhamdulillah baru selesai submit assigment 1. Assigment 2 belum siap lagi. Malam ni rest dulu..Hehe..

U all ingat kan rabia bagi special gift for my favourite makeup artis.
Rabia siap update status dekat whatsapp tau.




Lepas tu kak yana ucap apa agak-agak korang? Hehehehehehe...

Tengok next picture okey..huhu..She make me happy tau..



Lepas tu yang paling membuatkan rabia happy adalah sebab kak yana offer nak makeup  kan rabia tau..

Tapi rabia kulit sensitif. So nasib baik lah rabia ada beli span dekat butik LJ hari tu.

Lepas ni nak beli brush makeup lah. Sebab rabia tak nak pergi hospital dah. So rabia kena beli dan makesure product yg sesuai dengan my skin..


Memandangkan rabia pun dah banyak koleksi brush makeup dan beg mekap pun dah ada..

Tapi buat masa sekarang rabia tak free lagi.. Busy with my study. So lepas exam maybe rabia akan whatsapp akak semula.

Yeahhh thank offer and sudi nak makeup kan rabia. Actually memang lama dah nak merasa air tangan seorang MUA yang sporting dengan rabia ni..

I kahwin nanti memang kena hire kak.Sebab pengantin kak semuanya cantik-cantik makeup nya.


Alhamdulillah kenal kak yana melalui facebook je. Lepas tu tiba-tiba je fb kak ada dlm list my fb walaupun tak jadi rakan fb kn.

Lepas tu rabia scroll fb kak yana and terus add fb dia.Lepas tu bila tahu yang kak yana seorang makeup artis and owner boutique.

I terus cari booth dia dan butik dia tau..First jumpa butik kak,kenal kak,shopping dengan kak,lepas tu sembang-sembang.

Lepas tu terus selfie dengan kak yana. Gambar di atas itu adalah first time jumpa kak yana.

Kak yana pun selalu je beri hadiah pada rabia.

Antara hadiah rabia dapat :

Suikone blusher
Topup
Handbag putih

Sebab rabia rajin komen dekat wall facebook dia.

Semoga persahabatan kita ini kekal hingga ke jannah.Sayang kakak..

Yang benar :

Rabia

Isnin, 12 November 2018

Hadiah contest @valueq_global

Assalamualaikum.. alhamdulillah rabia menang contest lagi lah.Rezeki bercontest. Actually lama dah rabia menyepi dari bercontest kan. Mesti u all perasan kan. Mana ada rabia tag nama orang dekat facebook lagi kan.

Sekarang ini rabia join contest/giveaway dekat instagram dan blog. Sebab di dalam facebook rabia sudah left dari group contest.





Tq valueq global.. Cantik sangat Moon Lamp tu. Macam-macam warna lah ada. 

Siap letak dekat atas meja solek tau. Rezeki rabia melalui contest. Rezeki kita tak sama dengan orang lain kan.

Rezeki bercontest.. Alhamdulillah.. syukur sangat-sangat. Lepas ni menang apa pulak ye? Entahlah rezeki bercontest ni join je terus dapat. Fuh sekelip mata je menang kan..

Tup tup poslaju hantar hadiah contest di depan pintu rumah dah.

Baru-baru ini rabia menang jersi najib assaddok,lepas tu menang sejambak bunga pink,menang topup dari blogger sha,sekarang menang lamp moon ni pula.

Rezeki contest. 

Ahad, 11 November 2018

pemenang-giveaway-planner-2019

Assalamualaikum.. Rabia tak sangka menang topup dari shfyqhazh
Heheheh tq tau sha





No 15 saya menang..Yeay dapat topup lah. Lama tak menang hehe.. Actually memang nak join semua segmen blogger anjurkan tau. Suka support blogger-blogger ni.

Apa-apapun tq sha.. Tq so much. 

Tahniah jugak kepada pemenang yang lain ye.

Yang tak menang tu jangan sedih-sedih ye

TOPUP RM 5 - No 15


Khamis, 8 November 2018

Klinik Kulit HSNZ

Assalamualaikum.. Hurmmm hari ini Rabia pergi hospital . Rabia ada temujanji dengan Dr kulit. Sakit jugak lah Dr ni tarik bintik-bintik kecik kat bawah mata ni. Sampai bengkak muka Rabia. Bintik-bintik kecik macam jerawat.. Rabia tak nak buat tau. Tapi disebabkan bimbang pulak makin banyak naik kan. So terpaksa buat lah.. Dr siap tanya awak nak buat ke tak? Aku jawab je buatlah. My mum tanya nurse. Kena suntikan tak? Nasib dia jawab tak ada suntikan pun. Rabia beritahu dah ke my mum kalau kena suntikan ke. Memang rabia tak jadi buatlah. U know me aku takut suntikan.. Jarum-jarum itu membuatkan rabia jadi fobia.





Selfie sebelum ambik no giliran 



Medicine 



Klinik ENT
Klinik Kulit
Klinik Plastik - Untuk letak silicop ke apa entah ye untuk my operation jantung berlubang tu. Untuk parut tu jadi mengecil lah
Klinik MOPD - Jantung berlubang 
Klinik Gigi 

Tq my parent umi dan ayah sebab selalu temankan rabia pergi klinik dan hospital.

Selasa, 6 November 2018

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Hi semua.Assalamualaikum..Tanpa membuang masa.Rabia join Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

Rabia memang suka baca blog messarah ni. Template blog dia pun kemas cantik je.

Semoga messarah teruskan menulis blog. Jangan berhenti menulis tau.Sebab saya suka baca blog awak..

Semoga ada rezeki saya jugak untuk dapat planner yang cantik tu.


Kalau boleh,kalau ada rezeki saya yang menang planner kan.Saya nak planner ni.Sebab cute sangat planner ni.


Yang benar : Rabia

Sabtu, 3 November 2018

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com

Assalamualaikum.Tanpa membuang masa lagi rabia join 


MaisarahSidi.com

Birthday Giveaway by MaisarahSidi.com


Selamat hari lahir kak maisarah...Semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki serta bahagia dunia akhirat.. Dan semoga terus berblogging okey?

Happy birthday to u happy birthday to u pretty.. May Allah Bless U Always..

Rabia nak bagi hadiah ni kat kak maisarah ye...


Happy birthday to u


From : Rabia 

Khamis, 1 November 2018

Kelengkapan study sepanjang aku belajar di Unitar

Assalamualaikum.selamat malam semua.hmmm..Rabia nak share kelengkapan study rabia sepanjang belajar di unitar ni..

Inilah antaranya yang rabia selalu sangat bawa semasa rabia belajar di unitar ni.


Inilah peralatan yang selalu rabia bawa untuk pergi study di unitar

Ada lagi yang rabia tak snap gambar tu.Hehehe..Antaranya laptop lah selalu sangat bawa ni. Ke hulur ke hilir ku bawa kan laptop yang berat tu.

Itu fail yang bercorak tu. Rabia letak lah kertas-kertas nak jawab soalan exam,nota tu semua,assigment.Fuhhh banyak sangat assigment.Stress tau.

Buku momentum internet tu rabia catat nota lah.. Apa yang lecturer cakap di depan tu. Rabia catat lah dalam buku yang rabia menang contest tu.

Pencil box colour blue tu..Besar kan pencil box tu. Macam-macam lah rabia letak dalam tu. Pen hitam yang tak ada dakwat pun rabia letak eh? Buang je lah.hmmm..

DSKP - Buku tu rabia print and binding..

Pencil box kecik comel rabia letak lah magic pen tu semua..

Sorrylah pic laptop rabia tak sempat nak snap.So itu saja lah rabia nak cerita pada malam ni.Goodnight.Assalamualaikum.

Isnin, 29 Oktober 2018

Mask muka corak comel

Assalamualaikum.. Hai u all.Selepas balik dari universiti tadi,rabia singgah butik kak LJ. Kak yana Makeup Artis tu lah.

Rabia beli mask dengan harga rm 17 sahaja. Lepas tu rabia bawak sekali gambar selfie dengan kak yana tu. Rabia pass dekat staff dia je. 

Ingatkan dapat jumpa kak yana.Hurmm..next time lah ye jumpa kak yana.

Yang paling terharu.Kak yana wish thank you rabia.. Tak susah pun kak yana. Untuk kak yana rabia sanggup buat apa saja. Cehh wahh ayat .. Sebab kak yana pun selalu sangat bagi hadiah kepada rabia.

Next time kita jumpa okey?



Topeng muka RM 17




Welcome kak yana 




Hadiah ini lah rabia beri dekat kak yana

Khamis, 25 Oktober 2018

Buku nota DIY

Assalamualaikum. Selamat pagi. Salam jumaat. Rabia tak berapa sihat ni. Ye lah tak cukup tidur buat assignment.

Hari tu kan rabia pergi Kota Bharu kan. Rabia pergi lah masuk kedai mr DIY tu.

Rabia beli buku nota cantik tau. Dah guna pun buku ni.
Apabila Rabia post di Facebook . Ramai pulak yang komen nya.



Lepas tu sambil-sambil beli buku nota cantik ni.Rabia ada beli surprise gift for my favourite makeup artist. Jangan beritahu dia ye.


Kenangan first time masuk butik my favourite mua ni. Last-last sambil shopping dapat pulak berselfie.

Kenangan tau picture ni. Rabia cuci 2 gambar ini. Satu untuk kak Yana. Satu lagi untuk Rabia.

Sebab birthday dia bulan 12 ni jugak. Nasib Rabia dah beli awal-awal hadiah. Ye lah dia pun selalu sangat bagi hadiah free pada Rabia.

Handbag putih , suikone blusher , topup dia bagi kat rabia.

Okeylah Rabia nak pergi Mydin ni dengan my parents .


Khamis, 18 Oktober 2018

Travel to Kota Bharu

Assalamualaikum. Salam jumaat semua. Rabia ada di Gulatis Kota Bharu sekarang.

My mum dan grandmother sedang memilih kain untuk dibuat baju pada tahun depan.

Tapi kitaorang bukan nak shopping sangat. Nak jalan-jalan je.

Kitaorang memang pilih kain di Gulatis.











Semua kain cantik kan.. Rabia suka kain yang dipakai oleh patung tu. Sebab nampak elegant gitu.

Lepas ni nak pergi Tesco pulak. Lepas tu solat zohor. Lepas tu balik ke Kuala Terengganu.

Sebab Gulatis di Terengganu dah tutup. So kitaorang terpaksa pergi ke Kelantan Kota Bharu.

Kat Tesco Rabia beli frame Dan buku cantik. 

Okeylah setakat ini sahaja entry ye. Assalamualaikum