Assalamualaikum salam jumaat semua. Hari ini Rabia dan sekeluarga pergi bercuti di Kota Bharu.



Khalifa suites hotel & apartment 


My new handbag jenama Guess


Bergaya dengan handbag baru



Rantai umi
 Umi suka pakai rantai macam ni



Selfie



















Parkson



Rabia beli dompet baru,dress baru. Handbag baru. Kasut baru. Itu je lah sempat shopping pun.

Next destination? Ke mana pulak ye? Hehe. Kitaorang memang suka pergi Kota Bharu. 

Ada juga beli buah tangan kepada sepupu kesayangan i ni.

Letih dah berjalan ni . Rabia sekarang dah rehat dekat hotel ni. 

Sambil rehat-rehat dekat hotel ni Rabia menulis lah blog. 


Assalamualaikum semua. Cik epal komen entry blog Rabia lah.
Entry lama dah ni rabia update. Pasal mamee kari rabia makan tu.


Cik epal tanya best ke kalau makan perencah dia macam tu je? Hehe.

Rabia memang biasa dah makan mamee kari cicah dengan perencah kari dia tu . Sebab sedap . Hehe.

Tapi jangan amalkan sangat makan Maggi atau mamee dengan perencah tu ya. Tak baik untuk kesihatan.

Hati ni memang gembira sangat apabila blogger famous datang menyinggah blog Rabia yang tak seberapa nak cantik ni.

Alahai terharu sangat-sangat ni. Thank you Cik epal sudi komen entry blog Rabia.

Doakan jugak lah semoga Rabia dapat jadi blogger sehebat cik epal.

Aamiin. Tolong Aamiin kan ye?


Assalamualaikum..Lama nya tak update blog.Rindu pula nak update blog.

Hari ini rabia ada masa free.So rabia update lah blog.. Hari tu rabia terbaca komen daripada blogger famous dekat my blog tau.

Terkejut juga lah rabia. Blogger famous mari singgah blog rabia dan komen my entry pasal 7 years challenge tu.



Thank you kak yuyu sudi singgah blog rabia dan komen my entry

Terharu sangat apabila rabia melihat kak yuyu komen entry rabia.
Happy sangat-sangat hehe.. Siapa tak happy kan? Blogger famous datang menyinggah blog kita ni.

Alhamdulillah ada juga yang sudi melawat blog rabia ni. Sorry lah penulisan blog rabia ni tak berapa gempak macam blog orang lain.

Hati ini begitu teruja ni. Alahai thank you sekali lagi kak yuyu. 

Memang rabia adore sangat kak yuyu ni. Dulu kan,rabia selalu beli majalah yuyu tau.

Siap kumpul semua majalah yang ada cover kak yuyu.

Cik epal pun ada komen entry blog Rabia juga. Nantikan entry yang terbaru ya.


Assalamualaikum..Petang tadi rabia & my parent pergi makan di the syrup vs soda.



Selfie sebelum makanan sampai 


Nasi Goreng Kampung Ayam Thai & Keropok Keping 

Rabia dan umi ayah juga makan nasi goreng kampung ayam thai & keropok keping.


Air kosong 

Rabia minum air kosong je. Sebab rabia kurang minum air manis .


Resit pembayaran

Memang kenyang lah makan nasi goreng kampung ayam thai dan keropok keping tu.

Memang lama dah craving nak makan dekat sini.Rabia selalu je scroll instagram thesyrupvssoda ni.

Jom pergi terjah sekarang the syrup vs soda. Rugi kalau u all tak makan.Memang sedap.

Kenyang sangat perut ni sampai tak boleh nak bernafas.Hahaha.





8-juta-special-bloglist-sayidah-napisah

8 Juta Special Bloglist Sayidah Napisah!

Cadangan yang tajuk yang rabia nak kak zati buat adalah tentang :


1. Tips for glowing skin

2. Money saving tips

That all for today. Thank you ❤ 






Assalamualaikum..Kali ini rabia nak bagi 2 pemenang header blog.

1. EJULZ

2. adianiez AIDA




Tahniah kak aida. Anda pemenang top komentar pada bulan januari 2019 ini. Thank for support me .


Tahniah kak Aida..Thank you tau sebab always komen blog rabia ini.

Rabia design header blog untuk kak Aida. TQ so much tau.

Kalau ikutkan hati rabia kan.Nak design semua header top pengkomen blog rabia ini.

Tapi setakat ini rabia mampu design 2 header je ya.

Jom blogwalking and komen banyak-banyak okey?

Kreatif tak rabia edit header tu?

TAHNIAH SEKALI LAGI KAK AIDA.




Assalamualaikum. Hai u all. Rabia pakai baju kurung Malaysia (cotton) .


Comel ke tidak ? Hehehe. Lawa nya baju ni. Rabia yang pilih warna baju ni.

Ada satu helai lagi warna lain . Tapi bukan design ini lah.

Nak cuci gambar ni. Gambar ini disnap oleh my mum.
Makeup dah cair dah. Hehehe. Tu muka macam masam manis sikit tu.

Manis tak Rabia ni? Hehehe. Jom pergi serbu sekarang juga. Jom beli baju Gene Martino ni.Cantik cantik design Baju dia tau. Corak-corak baju dia memang super hot lah. Cantik sangat .

Masam pula muka Rabia tu. Makeup cair dah . Memang cun baju ni. Dari dulu lagi memang beli dan pakai baju Gene Martino.

Corak baju nya cantik dan sesuai dengan rabia. Ingatkan nak pakai baju ini di hari raya. Last-last pakai baju ni pada hari ini juga.

Pelbagai design baju yang ada di Gene Martino.Menyesal pulak tak beli banyak lagi.Ada beli sehelai baju lagi ni.Tapi bukan design inilah.






Assalamualaikum hai u all . Rabia beli black premium milk tea & coffee yang berharga RM 6.50 je.



Cute sangat cawan dia ni 


Rabia siap simpan lagi cawan dia ni. RM 6.50 je. Promosi sehingga 31/1/2019 ni je . Cepat beli sekarang sementara stok masih ada.

Sedap juga black premium milk tea & coffee ni. Rabia beli pun sebab nak cawan yang cute tu lah.

And paling cute kan ada mini love tu. Dulu rabia beli jus kathira kan. Dapat botol cute jugak.Tapi botol tu dah hancur.Pecah dah botol tu. Silap letak air panas.Hehehe.

Cepat beli sekarang. Rabia simpan cawan cool blog ni dalam bilik tau.

Lepas ni dah tak ada dah cawan mini love tu. Jangan menyesal pula ya.Jangan menangis lah kalau dah tak ada cawan cute tu nanti.

Rabia dah pesan ni beli sekarang. Rugi tak beli..

Rasanya agak sedap. 

Rabia scroll instagram cool blog semalam. Apabila rabia melihat black premium milk tea and coffee ni ada kan. 

Hari ini juga rabia pergi beli black premium milk tea and cofee ni.

Yang penting cawan mini love tu comel sangat.Siap simpan lagi cawan tu. 

Cepat dapatkan sekarang ya. 








#7yearschallenge

Assalamualaikum..Macam best lah pulak main #7yearschallenge ni
Rabia scroll-scroll instagram tadi.Ramai pula yang main game ni ye.Sampaikan rabia pun terjebak sekali.

Artis pun sama jugak. Siap letak gambar zaman muda-muda dulu.Letak gambar dari zaman sekolah lagi tu.

Ya dulu ramai yang hina rabia. Orang hina rabia. Rabia tak cantik.Ada jerawat . Sedih tau. Siap mengadu dekat my mum.Cakap ada yang kata rabia tak cantik.Hodoh.

Sampaikan tak nak pergi sekolah sebab malu kawan-kawan hina rabia. Tapi i pergi sekolah macam biasa je. 

Dalam hati menangis..Sampai hati orang hina rabia macam tu sekali.Tak cantik.berjerawat tu semua.

Sekarang flawless dah. Nanti nak photobook lah gambar ni buat kenangan kan.

Rabia nak gelak lah pulak tengok gambar tu. Hodoh nya aku. Dahlah tudung pun macam tak ok je.

Berjerawat pulak tu. Gambar tu time rabia pergi singapore. Tak silap rabia umur rabia masa tu 17 tahun.

Sekarang umur rabia 23 tahun dah..

U all letak lah sekali gambar #7yearschallenge ni



Assalamualaikum. Lama dah rabia tak menulis blog ni. Rabia sibuk dengan final exam baru-baru ini. Alhamdulillah sekarang cuti sem. 

Top komentar pada bulan januari 2019 ini jatuh kepada EJULZ. Terima kasih sudi blogwalking blog rabia. 

Rabia ada hadiah nak bagi ni. Rabia design header blog untuk EJULZ.



Cantik tak? Lama dah tak design header blog ni. 

Terima kasih kerana sudi berbalas komen di blog rabia ini. TQ SO MUCH.

Nantikan top komentar bulan februari nanti pulak.

Blogger : Rabia 
Assalamualaikum. Rabia pergi butik kak LJ tadi.
Tapi tak dapat jumpa kak Yana. Kak Yana ada dekat butik pada petang ni. 

Ya Allah terima kasih banyak- banyak kak.



Bukak-bukak dapat brush Makeup . Dahlah rabia suka sangat dengan brush makeup. 



Sambil-sambil collect hadiah. Rabia beli chocolate cake RM 10 je .

U all boleh add facebook kak Yana ye.

Ok lah Rabia nak sambung makan chocolate cake ni.

Separuh dah nak habis cake ni.

Ni hah brush makeup kak Yana bagi. Lama dah Rabia tengok dekat Google ni.



Tak sangka dapat brush Makeup yang lawa ni. Alahai sayang nak pakai hehehe. Lawa sangat. Dahlah warna pink pulak tu.

My favourite colour pink . Belum bukak lagi plastik brush tu.

Alhamdulillah rezeki di tahun baru. Boleh lah Makeup lepas ni. 

Thank you again sis Yana. Semoga kak Yana dimurahkan rezeki selalu dan berjaya dunia akhirat . 

Semoga kak yana jugak berjaya dalam dunia makeup artis and butik ya. 

Kalau boleh hari-hari rabia nak singgah ke boutique akak.hehehe.
Assalamualaikum.Selamat tahun baru 2019. Makin tua dah rasanya.Umur 23 dah masuk tahun baru ni. Semoga azam u all tercapai.

Thank you for wishes my birthday my favourite makeup artis. Nanti rabia datang butik kak. Nak ambik hadiah. Allahu..Alhamdulillah rabia dikelilingi orang yang baik-baik.

Thank you kak yana sebab always bagi hadiah pada rabia.Banyak hadiah rabia dapat daripada kak yana.

Rabia lagi terharu dapat kenal kak..Kak seorang yang baik hati.



Welcome kak..Thank you for surprise gift hehe.. Thank you sebab layan kerenah customer kak ni. 

Rabia always support kak.. Selalu ada yang cakap macam ni kan

customer boleh jadi kawan.

Rabia selain support kak yana dari segi komen emoji di facebooknya.Rabia juga salah seorang regular customer kak yana.

Kalau u all kahwin nanti or bertunang boleh hire kak yana for makeup ok

Kalau u all perasan rabia selalu share posting business kak yana kan dekat FB rabia.