Hai..Assalamualaikum 

Hari ni rabia letih sangat tau

sebab apa?

sebab pergi jalan-jalan  dekat paya bunga central terengganu

Rabia puas cari booth kawan rabia tau

Nasib jumpa juga booth kak yana ni



Selfie dulu lah 



Hah..thanks you kak ..yeay dapat card bisnes kak yana nanti i nak beli apa-apa boleh contact akak yana je 




Yeay saya beli ya kak..dapat pun beli oval brush 
Nanti nak pakai foundation boleh guna oval brush ni Rabia ada 3 brush dah  Nanti nak beli brush lain pulak. 
Dan pada sesiapa yang nak kahwin tu..boleh pm kak yana ni..dia ni mua kuala terengganu tau memang meletop kalau dia makeup kan pengantin .
Blogger : Rabiahtul Adawiyah 
❤ Hai.assalamualaikum 

 Malam ni rabia nak share pasal my favourite drinks is yakult 

Rabia kalau pergi mana-mana kedai runcit ke,mydin mall ke,

Mesti wajib beli yakult ni

Sebab apa?

Sebab minuman ini sangat sedap

Dan minuman ni kan adalah salah satu minuman kegemaran rabia 



Rabia google khasiat minum yakult ni

Ada yang mengatakan kalau kanak-kanak yang susah nak membuang tu..Digalakkan minum yakult ni..sebab ia melawaskan perut

 Hanya yakult minuman kegemaran saya  Siap beli yang double pack tau..nanti berebut dengan my dad lah pulak.


Hanya yakult memberi kesegaran setiap hari ..yakult..yakult 

 Rabia nak nyanyi lagu yakult tu.tapi tak ingat lirik lah pulak.. 

 Yakult..yakult.. 

 Eh..rabia selfie tanpa makeup tau.

 Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 


❤ ASSALAMUALAIKUM 

hai korang 

Selamat pagi 

 Rabia nak share halaman rumah rabia ni 

Mesti korang nak tengok kan halaman rumah rabia ni



  Ini lah halaman rumah rabia  Ni halaman rumah dekat belakang ya..

 Tak tahulah kucing siapa tu..tiba-tiba je datang kat rumah rabia ni.tapi comel pulak kucing tu kan..hehehe..
❤ Hai..assalamualaikum ❤

Apa khabar semua ? korang sihat tak ? rabia sihat alhamdulillah 

Hari ni rabia nak tunjuk muka rabia yang real tau

hehehehehe

mesti ramai nak tengok muka rabia kan

❤ 

Before makeup dan after makeup mesti lain kan ..

Tak tahulah cantik ke tak..

hehehe..


❤❤❤ This is me ❤ Nampak perbezaan tak ? hehehe..

❤ Sekali sekala nak tunjuk muka tak bermekap 

❤ Hehehe...cantik ke tak rabia ni? sila jawab dengan jujur..hehehe


❤ Ada orang kata kalau orang perempuan yang biasa bermekap ni..dia sebenarnya tak ada keyakinan  diri sebab tu dia mekap...kalau tak mekap mesti rasa tak confident kan..

Macam rabia..rabia suka mekap simple sahaja..

rabia tak suka mekap over sangat..simple is the best ..natural beauty lagi bagus kan

❤ kalau mekap over sangat..nanti orang tak cam muka kita kan..


❤ Blogger : Rabiahtul adawiyah ❤




 Assalamualaikum..hai..

Malam ini rabia nak share rahsia kecantikan rabia ya 

Ramai yang bertanya pada rabia..apa rahsia kecantikan rabia ya??

Masa sekolah dulu muka penuh dengan jerawat..

 Sekarang tiada jerawat lagi..

Muka pun flawless gitu 

 Semua wanita inginkan kecantikan kan 

 Wanita mesti kena jaga kecantikan tau 


 Rabia biasa cuci muka dengan face relaxing treatment ni 



 750 ml ni  rabia memang amalkan minum air masak..2 kali sehari rabia minum..pagi sekali..petang sekali..



 Selepas rabia mandi..rabia akan sapu losyen zwitsal ni di telapak tangan dan sebagainya 



Smoothlipsscrub Sapu smooth ni pada bibir..tunggu 5 minit dan basuh bibir tu dengan bersih 


Pencuci muka apricot  Memang wajib cuci muka ni..

 Kecantikan dalaman .rabia amalkan makan vitamin biolife fish oil ni .memang bagus untuk kesihatan dan kecantikan anda. 




 Untuk cantik rabia amalkan flavettes vitamin c ni  



  Rabia saja je selfie ni..

Inilah rahsia kecantikan saya 

AuraRabia

 Selain menjaga kecantikan luaran 

 Jangan lupa jaga juga kecantikan dalaman ya..apa dia tu?

 Hati awak tu..jaga hati awak..

 JANGAN ADA SIFAT IRI HATI DENGAN SESAMA MANUSIA 

TAK GUNA JUGA KALAU CANTIK LUARAN TAPI DALAMAN AWAK ADA RACUN 

KECANTIKAN LUARAN KENA JAGA,KECANTIKAN DALAMAN JUGA KENA JAGA 

Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 

Be happy 


Hai.assalamualaikum..
Semalam kan rabia makan chicken chop blackpepper tau
sedap sangat
kawan rabia yang cod chicken chop blackpepper ni
Meh lah korang cuba rasa chicken chop blackpepper yang kawan rabia buat ni
Makan sekali..pasti nak lagi.. Syed ni merupakan My BFF - Best Friend Forever. Sebab dia selalu support me and kalau rabia ada masalah . Dia lah pendengar setia masalah rabia.




 Terima kasih syed ..memang sedap sangat chicken chop ni.
 Rm 7 je ni..Aku doakan semoga bisnes mu maju berjaya okey..Mu support aku..Aku support jugakk mu.
Rasa macam nak repeat order lagi..hehehe..sebab sedap sangat..Mu support aku.Aku support mu balik.Kita kan BFF. Member sekolah menengah. 


Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 

 Assalamualaikum semua.salam jumaat 

 Hari ini rabia make up kan muka rabia sendiri tau 

Biasa umi yang makeup kan rabia

Kali ni rabia make up muka rabia sendiri..

Asyik umi je yang makeup kan..

hehehehe..cantik ke tak ...tak tahulah



 Sebelum makeup,rabia pakai bedak nutrimetics ni.baru nampak glowing  


  Rabia suka pakai blusher nutrimetics ni..sebab nampak gebu je pipi i tau 


Rabia memang suka pakai lipstick liplce ni.sebab bibir nampak bersinar-sinar 



 Inilah hasil makeup by me .hehehe.. 

 Rabia ingat nak join kelas makeup juga.tapi tak ada masa free lah pulak..

 Kalau boleh nak suruh mua makeup kan rabia macam gambar kat atas tu lah 

Beauty is awesome 

Beauty natural 
 Makeup simple very nice 
 Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 




 Hai..assalamualaikum 

 Hari ini rabia buat homemade famous amos chocolate chip cookies 

 Sedap sangat biskut ni 

Agak-agak kalau rabia buat bisnes chocolate chip cookies ni..agak-agak ramai yang beli tak ? hehehe..

 Rabia saja-saja je try buat famous amos chocolate chip cookies ni..

Daripada main gadget..baik buat biskut..heheh



Dah siap famous amos chocolate chip cookies by rabia


 Sedap sangat.. 


Homemade Famous Amos Chocolate Chip Cookies..
Kudapan anak2..nak beli mahal. Jadi terhasillah Homemade Famous Amos Chocolate Chip Cookies..
Bahan2 nya..
1 buku butter (lebih kurang 300gm)
1 cawan gula kaster
2 cawan gula perang/gula merah pun boleh
2 biji telur
1 1/2 suduteh esen vanilla
Bahan2 kering (diayak):
  3 cawan tepung gandum
1 suduteh baking soda
1/2 suduteh garam halus
2 cawan chocolate chip
1 cawan kacang almond tumbuk (kalau xde pun xpe)..
Cara-cara :
1. Panaskan oven ke 160-170 c.
2. Satukan butter, gula kaster, gula perang, telur dan vanila ke dalam mangkuk pengadun, pukul hingga sedikit kembang & sebati.
3. Masukkan bahan-bahan kering dan gaul sebati.
4. Masukkan pula chocolate chip, jika suka kacang pun boleh masukkan dan gaul sebati.
5. Buat jemput2 atau guna sudu kecik pun boleh.
6. Bakar selama 15-20minit atau sehingga warna btukar perang.

Selamat mencuba 

Blogger : Rabiahtul adawiyah abdul ghani