Assalamualaikum semua. Disebabkan dah boleh gaji . So rabia belanja umi ayah makan shell out semalam.

RM 75 3 orang menu dia ada kerang udang lala .

First time makan ni . 




Air bandung for me ❤ 

Umi minum asam boi 

Ayah minum tea o panas 


Pertama kali makan shell out. Ikutkan nak makan nasi goreng je di kedai lain.

Umi kata makan yang lain pulak boleh rasa 😊. 

Done belanja umi ayah makan makan ✅

Bagi duit raya dekat umi ayah done ✅ 

Alhamdulillah 🤲🏻. 

Nasi putih makan sekali tau dengan udang lala kerang tu cuma tak sempat snap sempat makan dulu 😁. 

 Assalamualaikum semua. Kelakar beauti ni tidur atas meja ada bunga lawa umi . Nak marah ke nak suka ni 😁😊.


Kelakar lahhh 😁 Aduhaiii adik kakakkk bertuahhh niii. Tempat ni jugaklah dia nak tidurnyaaa .

Huhuhuhu. 

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah rezeki di bulan Ramadan .

Terima kasih parent . Bagi duit raya . Bagi biskut raya .


Terima kasih bagi duit raya dekat teacher Ada.

 Assalamualaikum semua. Hari ahad baru baru ni ada iftar bersama boss dan rakan staff tadika TTC . 






Memang berbaloi lahh iftar disini .

Puas hatiii .


Nasi putih udang goreng paprik ✅


Air bandung dan air laici dua gelas sekaligus rabia ambik guysss . Tamak takkk ? 

Habis je minum 😁. 



Keropok mony ✅

Kuih muih ✅ 

Yang ni jelah makanan rabia ya 😍 Tak banyak punnn ambikkk makanann . 

Banyakkk niii je pun kenyang dahhh .

Tapiii balikkk rumah makan nasi beriani pulak umi belikannn .

 Assalamualaikum semua. Semalam rabia masak nasi goreng kampung dan air jagung tau . Menu berbuka puasa meriah gitu. Air jagung tak sempat nak snap.

Bahan bahan nak buat air jagung snap jelah.


Susu pekat 

Jagung manis ala krim brand ayam brand memang sedap .

Rabia masukkan air biasa sikit kedalam blender jus . Masukkan jagung tin ayam brand dan susu pekat . and then masukkan kiub ais batu. Dan blender . 

Letak dalam peti sejuk .



Nasi goreng kampung macam biasalah rabia masukkan ikan bilis , cili merah , bawang merah bawang putih ditumbuk ya. Rabia snap gambar dulu lepas tu barulah letak ikan bilis . Sebab ikan bilis rabia basuh dan tapis.

Semua bahan tu ditumbuk ya . Macam biasalah masukkan bahan bahan tadi ke dalam kuali . Masukkan minyak masak . Tumis hingga naik bau. Dan masukkan satu biji telur . Kacau kacau. Masukkan nasi putih. Kacau kacau. Masukkan sos tiram kicap gula garam serbuk cili sedikit ya . Ini yang menjadi kesedapan nasi goreng kampung ni . Masukkan sayur kangkung. Kacau rata. Siap. Hidangkan sahaja .

Sementara tunggu waktu berbuka puasa . Rabia kemaslah dapur cuci pinggan tu semua nyaaa. 

Its done by rabia 

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Salam nuzul al Quran .

Cari baju raya jugak cantik tapi tak jadi beli harga boleh tahan jugakk.

Ootd pakai jubah mekah jelah. Hehe.

Ni beli kasut untuk tokwan je. 

Ayah belikan untuk tokwan .



Rabia of course lahhh ootd di kedai kan 😁. 

Mula mula pergi sabasun beli barangg dapur. Pergi ke giant. Dan last KTCC Mall 😁. Jalan nyaaa hari ni.

You all dah ada kasut raya bag raya baju raya ke ? 

 Assalamualaikum semua. Semalam berbuka puasa beli je lah nasi ayam lima bungkus . Selepas terawih rabia makan nasi ayam lagi.

Snap gambar makanan berbuka jelah.


Sedapppp 🥰😍🤲🏻 Alhamdulillah. 

Sekejap dah pejam celik dah nak habis bulan Ramadan 😭. 

 Assalamualaikum semua. Hari ini giliran rabia memasak tauuu . 









Nasi goreng kampung 

Cucur ikan bilis 💗 

Umi ayah cakapp sedapppp nasi gorenggg kampung hari ini .

Alhamdulillah 🤲🏻. 

Suka tengok umi ayah makan . 

Cucur ikan bilis sedappp jugakkk tauu.

Banyak rabia masak hari ini untuk berbuka puasaa .

Karipap pun goreng jugakk. Tak sempat nak snap picture .

 Assalamualaikum semua. Hari ini umi cuti memasak. Order nasi goreng dan tomyam .

Umi tak habis makan. Rabia la habiskan ya lepas solat terawih nanti.

Macam mana nak moreh di kedai makan ni 😁💗.

Makan dirumah pun dah kenyang. 3 jenis air sahaja untuk rabia waktu berbuka puasa tau. Mula lah rasa kenyanggg terlajakkk. 

Petang petang sekarang ni panas . Cuaca panas .

So waktu berbuka air dulu dicarinya.

Lapar tak berapa rasa sangattt .

Berat turun 49.8 kg timbang sebelum buka puasa tadi 😁. Ayah kata okeylah teruskan turunkan berat tu . 

Huhu. Lepas raya tak tahulah naik ke tidakkk . Tapi memang tengah nak kuruskam berat badan ni .




Nasi goreng dan tomyammm ❤😘💕🤲🏻💗.

Rabia punya dah habis nasi goreng.

Umi punya tak habis lagiiii. Kenalah makan balik terawih nanti .

Hehehehe.


 Assalamualaikum semua. Beli 2 kambing bakar hari ini . 

Tempat di : Gong Tok Nasek Kuala Terengganu . Berhampiran sekolah gong tok nasek .





RM 26 semuanya beli dua pun . 

Heheh. Nak try nampakkk macammm sedapp jerrr . 


 Assalamualaikum semua. Dari kelmarin craving nak minum avocado .

Huhu RM 8 .

Perisa chocolate aising atas dia tu .



Nak merasa first time ni . Time berbuka puasa nanti .

Huhu.

Next menu nanti rabia up di blog okey .


 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah .

Jom tengok my google performance blog rabia .


Alhamdulillah 🤲🏻. Doakan rabia berjaya menjadi blogger yang terkenal . 

 Assalamualaikum semua. Lepas balik terawih . Umi masak maggi kari jelah .

Lama dah tak moreh kedai makan. Huhu.

Makan di rumah jelahhh .


Maggi kari dan Milo kotakkk hehehe.

Kenyanggg alhamdulillah .

Sekarang tak tidur lagiii . 

Nanti lah tidurrr kenyanggg sangattt .

Awakkk semua moreh di restaurant ke ? 

 Assalamualaikum semua. 

Beauti sekarang tidur atas sofa ni . Letih sangat main diluar kan .




Letihhh sangatlahhh tuuu beautiii 😁. 

Lepaskan dia main diluar . Sekarang dia tidur diluar dahhh .

Bulu dia tu bahaya sikit. Rabia asthma . 

Ni lepaskan dia masuk dalam rumahh.


 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah menang giveway di blog . 



Alhamdulillah rezeki 🤲🏻 Rezeki di bulan ramadhan . 

InsyaAllah lepas ni rezeki lain pulak .


 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah naik sikit demi sedikit .


Nanti naiklah banyak tuuu . InsyaAllah tengah usahakan ni . Heheh. 

Doakan rabia semoga dapat cashout ya . 

Dan berjaya menjadi blogger terkenal suatu hari nanti .

Bukan senang nak jadi blogger ni .

 Assalamualaikum semua. Sorry late announce pemenang header blog ya .

Esok puasa dah. Maafkan rabia jika ada salah silap.









Tahniahhh semuaaaa.

 Jangan lupa singgah blog rabia lagi yaaa .

Selamat berpuasa semuaaa .