Search This Blog

Isnin, 31 Mei 2021

Top komen bulan june 2021

 Assalamualaikum semua . Rabia dah edit semua header untuk top pengomen pada bulan June 2021 ni . 







Tahniahh semua . Rabia edit guna app meitu dalam phone je ni. Sorry tak bukak canva. Hehe. Gigih cari template dowload template and design guna aplikasi meitu .

Harap u all sukaaa lah rabia edit header untuk u all ni πŸ₯° Thank you so much selalu singgah blog rabia. 

Terima kasih banyak banyakk sebab sudi singgah blog rabia πŸ’•❤πŸ₯°πŸ˜. 

Nanti singgah la lagii yaa . Jangan serik serik nak komen my blog . 


Ahad, 30 Mei 2021

Edit header blog

 Assalamualaikum. Semalam sempat la edit header blog untuk top pengomen bulan June 2021 ni . Awal edit nyaa tu 🀣. Sebab nampak dah siapa yang aktif nyaa. 

Tapi kali ni rabia edit guna phone je. Sebab edit guna app meitu je. 



Comel dahh header Atie Zieya πŸ’•❤πŸ₯° Sempat edit sorang blogger je dulu. Hehe. 

Rasa macam nakk bagi hadiahh free semua header dekat blogger yang selalu komen entry blog rabia ni . Nantikan lah yaa.

Hari ini je 2 entry rabia updated kan . Bosann keee tuu ? Hehe. Nantilah nak sambung edit header untuk blogger yang seterusnya .

Nanti rajin rajin la komen my entry yaaa . 

Sabtu, 29 Mei 2021

Ayam popcorn its done rabia

 Assalamualaikum semua . Rabia masak ayam popcorn ❤πŸ˜†. 

Bahan bahan nya adalah 

1 sudu setengah serbuk paprika 

1 sudu tepung bestari

1 sudu tepung beras

1 biji telur

Serbuk roti (Ambik roti bakar tadi bakar sekali lagi dan kisar . Jadilah serbuk roti .









Siappp dahhh. Dah makan punnn sedappp laa 😍πŸ₯°πŸ’•❤. Okeylahh nakk makan nii. 

Gaul gaul goreng siappp . Resepi rabiaaa ni . Cubalah try duduk rumah masakk ni .

Kupas bawang

 Assalamualaikum. Selamat pagi. Baru selesai mengupas bawang . 

My mom minta rabiaa kupas bawangg . Banyak la jugakkk huhu. Selamat berpkpd .

Duduk rumah je la . Banyak benda boleh buat dekat rumah ni . Boleh la masak , blogging , makan tidur . 




My mom nakk kisar bawangg πŸ’• . Okeylah my mom minta rabia kupas kulit halia pulaaa 🀣. Baru nakk singgah komen komen di blog orang lain ni 🀣. 

Jumaat, 28 Mei 2021

Panic buying ke ?

 Assalamualaikum semua. Hari ini my mom beli makanan . Stok makanan. I ada siap tulis la senarai list . 






Nanti nakk try esokkk makan ice cream ni πŸ˜ŠπŸ’œπŸ’•πŸ’•πŸ₯° . Baruu nak mencuba ice cream baruuu. Panic la jugakk semalam dengar lockdown . So hari ini my mom and dad pergi pasar. Rabia malas nak ikut . Suka duduk rumah. 

Takk la banyak mana membelinyaa. Huhu. Anyway u all jemput singgah my channel YouTube ya. Ada upload video pagi tadi .


Dahh paste video dekat sini. U all dah shopping ke ?

Okeylah apa apapun stay at home be safe . 

Rabu, 26 Mei 2021

Beli kaftan dengan my uncle


Assalamualaikum semua. My mom adalah customer first beli dengan adiknya sendiri πŸ‘πŸ». Iaitu my uncle (Paksaudara) . 

Umi rabia pilih kode 3637 tu . Umi pilih lengan pendek . Senang nak pakai dekat rumah je kan. 

rm79 lengan pjg..lengan pendek rm69.




My mom dah grab baju kaftan ni ❤😍😘. U all tak nakk grab ke ? Pakai cantik cantik di rumah nanti .

+60179667345 WhatsApp number my uncle - Wan 

Rabia as a her niece 😍 Mestilah promote yang uncle jual kan . Cewahh kemain rabia speaking hari ini. Tak sabar nak tengok my mom pakai kaftan nanti. Mestilahh comel dooh maniss gituu ❤😍😘. 

Nakk tahu lebih details kaftan ni boleh WhatsApp nombor tersebut yaa. 

Selasa, 25 Mei 2021

KAFTAN

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Rabia as promoter my uncle yang jual baju ni. Rabia support my uncle menjual baju kaftan comel dooh ni. Meh la sek awop beli sehelai. Gerenti nak repeat beli pulak. Siapa beli pakai ni memang lawaa lahh cun melecun mengenakan kaftan comel dooh ni 😘.

Jom cuci mata bagi peminat2 kaftan...and skrg masih lg free postage ya πŸ₯°
πŸ‘‡

Maklumat Produk

Material cotton viscose
Tak jarang
Tak mengecut bila dibasuh
Tidak luntur warna bila dicuci
Sejuk

Saiz
Labuh 54 inci
Bidang 36

🌹UKURAN KAFTAN LENGAN PANJANG 🌹

Bahu  17 inch/ 43.5 cm

Dada  45 inch/ 114.5cm

Labuh 55 inch /140.5 cm

Wasap : +60179667345 Wan 


















Isnin, 24 Mei 2021

Nasi goreng planta

 Assalamualaikum semua. Struggle masak hari ini. Nasi goreng planta. Kena pakai alat tripod tak pun umi kena to long record kan rabia sedang memasak πŸ˜‚. Hahah. Hari ini giliran saya la masak. Sebabnya saya request nak masak . Umi kata umi rehat .

Bahan bahan 

Ayam 

Chicken meatball 

Bawang merah yang telah dikisar

Planta 

Sawi

Telur - 1 biji

Maggi secukup rasa

Garam dan gula 

Tapi fail sikit masak sebab umi kata tawarrrr πŸ˜‚πŸ˜­. Sikit sangat letak gula garam tu . Orang terengganu masak nasi goreng cara lain ya. Sebab baru baru ni ada yang pelik tengok cara rabia masak kot. Pelik letak gula garam πŸ˜‚. Orang terengganu lain sikit masak . Lagi lagi nasi goreng kena ada masin manis. Seperti awak manis selalu di hati saya haha gitu lah. Nak pantun tak pandai . 












My mom pesan bawang merah yang telah dikisar tu gaul selalu dalam nasi . Rabia ikut petua umi tu cumaaa sorry umi duduk pegang phone sangat . Record video sampai gula garam sikit sangat letak nya. Tawarrrr 😭😭😭 Rasa bersalah pulakk. Tawarrrr tak berapa sedap sikit la nasi goreng . Hurmm. Next time rabia cuba lagi ya .

Nak tengok full video masak sila follow instagram saya . 


Okey assalamualaikum ❤