Assalamualaikum semua. Hai u all. Alhamdulilah rabia dapat duit bonus/dividen . Sebab nya rabia simpan duit di dalam tabung haji. So dapat duit bonus . So rabia beli cincin di habib jewels. Sebab tu la rabia sarankan u all menyimpan duit. Untung untung dapat bonus ataupun menang peraduan hadiah kan .




Asalnya nak beli charm yang macam gelang pandora tu . Tapi lain pulak beli nya. Cukuplah beli setakat ini je. 😍

Rabia ada cakap dengan umi angkat rabia tadi. Kalau biahtul kerja nak beli gelang lah dekat umi . Takpun cincin ke. Aamiin 🀲🏻 . Doakan moga rabia dapat kerja ya. Dah apply dah. Cuma tunggu panggilan temuduga je. 

Rabia nak berbakti kepada kedua dua keluarga. 😊πŸ₯°πŸ˜πŸ˜˜. Apa yang orang nak kata dekat rabia. Rabia tak kisah. Asalkan jangan masuk campur kedua dua keluarga rabia ya 😊. 

Doakan semoga rabia dapat kerja . Dan dapat berbakti kepada kedua dua keluarga. Keluarga kandung ku dan keluarga angkat yang sentiasa menjaga ku mendidik ku sejak ku kecil lagi. Ketika saya demam. Umi ayah angkat la bersusah payah bangun malam. Tolong tengokkan rabia. πŸ₯Ί. 

Oklah banyak pulak menulis nya. And one more thing. Esok dah masuk bulan baru. So komen banyak banyak tau. Mana tahu ada header free rabia nak bagi dekat u all kan. 😍 . 

 Hai dan assalamualaikum semua. Aduhai. Ada yang DM rabia. Tanya bertunang ke? Ustazah saya tanya πŸ˜‚. Sorry ya. Saya masih tidak bertunang lagi. Doakan yang baik baik saja untuk rabia ya . 

Gambar rabia pakai cincin tu. Tu cincin my mom bagi. Inai tu memang rabia pakai sebab memang suka pakai inai pun 🀣. Aduhlah suka pulak rasanya. 



Rabia saja je snap gambar macam ni tadi. Kebetulan tunggu umi ayah bersiap nak pergi jalan jalan tadi. Rabia bosan sangat . So apa kata snap gambar. Sebab nak tengok jadi tak rabia snap gambar . Lepas tu edit guna photo collage. 

Cuma doakan yang terbaik je untuk rabia. πŸ™πŸ˜❤🀲🏻. 

 Ibu bapa kandung ku 😍 . 

Ibu dan ayah kandung ku .

#Diusia 3 bulan hingga sekarangakudipeliharakeluargaangkat.

#25tahun tidak pernah aku lupa keluarga kandung ku . Aku sentiasa menziarahi mak dan ayah ku .

#Sempena nisfu syaaban , Cukuplah membawa cerita yang tidak betul .

#Umi dan ayah keluarga angkat ku tidak pernah memisah aku dengan keluarga kandung ku .



Untung rabia ada keluarga kandung dan juga keluarga angkat.


 Assalamualaikum. Sempat jugak nak pergi jalan jalan. Edit gambar dulu. Snap my hand. πŸ–️


Okey done snap gambar. 😍 

 Hai u all. Khamis ni nak pergi kenduri kahwin my cousin. So tadi ambik baju yang dah siap dijahit. Hehe. Ramai yang berkenang dengan baju ni. My mom beli online murah. Tapi dekat butik luar ni mahal harganya baju ni. Rm 100 lebih tau. 😍 . 




Nak pakai baju lace yang warna kuning tu la pada hari khamis ni. 😍 Love sangattt. 

Kalau u all perasan kan, rabia suka bergaya dengan baju lace. Baju lace yang warna hijau tu rabia dah bagi dekat orang dah. Mahal tau 🀣. Disebabkan rabia gemuk sangat lah tu. Tak padan dah nak pakai. Baju lace hijau tu lama dah .


Goodbye Baju lace hijau ni πŸ₯ΊπŸ₯Ί. Rezeki awak kak. 😍 . Ada satu helai lagi baju pink. Yang tu bukan lace tapi ada manik. Bagi dekat orang jugak 🀣. Rezeki masing masing. Kongsi rezeki. Dapat pahala. Sempat jugak ootd baju lace hijau ni . Sayang baju ni. Tuan dia pun semangat senyum tu πŸ˜‚. Ootd dekat pantai tak silap ni. Balik dari wedding kawan terus mari nak shoot gambar dekat pantai ni. Ayah saya lah snap gambar ni. 

Banyak dah baju tak padan rabia bagi dekat orang. Nak bagi dekat orang kena bagi baju yang cantik cantik dekat diorang. 

U all suka tak pakai baju lace ? Ke suka pakai baju yang macam mana nak pergi wedding orang nanti? 


 Assalamualaikum. Kelmarin rasa macam tak sihat je. Last last rasa nak makan maggi. Maggi . Dan umi masih simpan perencah tomyam tu. 

Nak tengok tik tok rabia tak. Meh rabia share. 





Follow my tik tok tau. Baik baik orang yang follow my tik tok ni. Tak ada nya nak joget tu semua. Semua yang bermanfaat ya rabia share 😍. 

 Assalamualaikum semua. Haii u all. Wah rajin rabia update blog hari ini. 2 entry hari ini 😍. Soo let's go cakap tentang topic pasal instagram yang kian berubah dah. 



Click music tu . Rabia ada update lagu tadi di situ. Tak la bosan sangat main IG. Asyik like gambar je kan. Upload video sekarang pun dah ada music guys. 😊 Wahh canggih betul la Instagram sekarang kan. So selamat mencuba la. 

 Assalamualaikum semua 😍. Tadi approve komen dari blogger. So rabia berbesar hati nak hadiahkan header blog secara percuma kepadaa pemilik blog Jari Jemari Menari. 






DAHH SIAPP HEADER UNTUK AKAK IKA . Heheh. Maaf ya rabia snap pic di blog akak untuk dibuat header blog. Terima kasih kak sebab banyak sangat komen dari akak. Heheh. 

Nantikan top komentar pada bulan april 2021 ya. Stay tuned. Nanti nak bagi hadiah dekat yang rajin komen my entry blog ni. Header blog percuma.

 Hi assalamualaikum semua. Hehe. Jadi pun. Nak kena cas lagi jam tu.


Alhamdulillah 😍 Yeayyy. Hehe. ❤ Lawa kan pink jam ni. Rabia ni kan suka warna pink. 

 Hahaha. Baca feedback orang beli. Terus sambung di wayar pengecas . Hehhe.


OK la. Nanti dah siap cas tu semua rabia snap gambar la yaa. 

 Assalamualaikum . Jam beli di shopee dah sampai. Tapi kena return balik . Sebab pengecas tak ada. Tak nyala langsung jam tu. 





Hmm . Kena beritahu lah nii. πŸ₯ΊπŸ₯ΊπŸ₯ΊπŸ₯ΊπŸ₯Ί

 Hai assalamualaikum semua. Hehe. Alhamdulilah tahniah kawan ku yang sudah kahwin pada hari ini. Esok i pergi kenduri kahwin . So semalam rabia pakai henna 😍 .


Hehe. Rabia pula semangat pakai inai ni. ❤ Soo see u tomorrow friend. Alhamdulillah ramai dah kawan kawan rabia yang mendirikan rumah tangga. Semoga berbahagia hingga ke jannah . 

 Assalamualaikum semua. So jom la kita start menabung . 

Ini cara terbaru la rabia buat. Tengok content dekat tiktok baru baru ni. 




Sediakan tabung macam ni. Lepas tu cari sampul surat . Tulis RM berapa berapa. Lepas tu ambik duit letak dalam sampul surat tu. Lagi cantik kalau sampul surat warna warni tau. My dad beli yang warna pink je πŸ˜‚. 

Selamat mencubaa. 

 Assalamualaikum semua. Pagi ni nak keluar sekejap. Nak beli beli lah pulak. Tengok shopee pun semalam. Nak beli lah jam kalori tu.





Rabia pilih warna pink colour 😍. Okeylah nak makan makan ni. Beli la u all. 

 Assalamualaikum semua. Petang petang ni rasa nak makan egg sandwich. Apa lagi rabia ni terus buat la.



Cili hijau ✅πŸ’š 










Bahan bahan sangat la simple. 

Telur rebus 3 biji 
Cili hijau
Mayonis
Roti
Pembakar roti 

Senang kan ? Cara buat pun senang sangat. Mudah je. Cuma rabia tak letak la bawang merah , limau nipis. My mom kata letak tomato lagi sedap. Masam masam gitu.


Cara buat? Rabia gaul kan telur rebus, cili hijau dan mayonis tu . 

Macam dalam gambar tu . Siapp. Hehe. Makin rajin la rabia duduk dapur sekarang. Hehe. Pandai masak ke? Nooo. Maggi goreng tomyam hari tu tawarrr . Sebab i ni suka tengok youtube. Kalau my mom ajar. Tak nak belajar pula . 


Suka tengok channel masakan 😍. Tapi bab belajar masak setakat pandai masak nasi goreng, telur masak kicap, maggi goreng,sandwich , ice cream homemade tu je lah pandai masak pun .

 Assalamualaikum semua. Rabia tengah makan keropok keping cicah mayonis πŸ˜‚. Pelik la rabia ni. 




Okeylah nak sambung makan πŸ˜‚ . Pelik la rabia ni . Hahah. Sedap je. Puas la makan cicah sos cili je. 

 Assalamualaikum. Semalam kan rabia tengok drama my future husband. So i tagged la kak mira filzah. Yeayy seriously kak mira tengok my IG story .


Terharuuu nyaaa. Sebab i memang fans kak miraa. 😍 

Thank you so muchhh kak mira . Sudi tengok my IG story. 

 Assalamualaikum semua. Pagi tadi rabia lipat baju. Lepas tu umi puji pandai dah lipat baju. Hehe. 


Tu baju rabia. Skirt pun ada. Hehe. Kalau dulu lipat macam tak kemas la. 

Sorry lah snap gambar hodoh je πŸ˜‚. Kalau kaya nak la jugak beli mesin lipat baju tu. 

Hahaa. Kena tunggu kaya la nanti baru beli. Mana tahu kan ada rezeki boleh beli. 

Bab lipat baju la part paling ku malasss πŸ˜‚ . Aduhai. Tapi tak apalah lipat je la . 

U all buat apa pagi tadi? Rabia dari pagi tadi makan aiskrim je. Siapa suruh tak ikut umi ayah pergi jalan. Kan lapar. Ni nak masuk tengahari dah ni. 

Kalau duduk rumah sorang. Gitulah ada je kerja kena buat kan. Lipat baju. Kalau bab nak menyapu rumah ni rabia kena suruh dulu baru buat πŸ˜‚ . Rabia alah dengan debu ni .

 Assalamualaikum semua. Hai u all. Pagi ni rabia masak maggi goreng tomyam je.



Siap letak stock Maggie dalam bekas comel ni 😍 . 

Entah la sedap ke tidak. Ehehehe. Risau jugak tak kena selera tekak umi ayah je nanti. πŸ˜‚

Rabia masak ni pakat campak je. Bahan bahan nya pun mudah sangat.

Bahan2

Ayam 

Telur satu biji 

Sayur lobak merah

Perencah tomyam

Yang tu sayur apa ya πŸ˜‚ (kobis ke apa nama nya tu. Kobis la kan. Nama sayur pun dah tak ku ingat lagi. 

Sebelum tu rabia celur dulu maggi tu. Lepas tu tapis dan basuh balik mee tu.

Lepas tu rabia sibuk la potong sayur tu.

Basuh kesemua sayur tu. Dan potong ayam dan basuh ayam pulak. 

Lepas tu panaskan minyak. Masukkan ayam tadi. Goreng goreng. Lepas tu masukkan telur. Kacau kacau. Lepas tu masukkan maggi tadi. Kacau kacau. Dan masukkan perencah tomyam. Kacau dan masukkan sayur semua tu. Kacau dan gaul kan hingga nampak sayur tu masak. Lepas tu siap . Tengah tunggu nak makan je ni. Ayah umi ada buat kerja kemas rumah la pulak. 

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Baru je selesai buang biji di cili merah ni. Lada merah . 




My mom minta rabia buang biji cili tu semua. Lepas tu potong pula. Nak buat belacan . Dan sos nasi ayam .


U all guna lagi ke teknik lama macam ni ? Rabia buat je lah. Ke ada alat dia . ? Tolong suggest. Nasib siap cepat ni. πŸ˜‚ . 

Takut pijar je tangan ni. Tapi tak pijar pun. Nasib baik. Seram betul nak potong cili merah ni .