Assalamualaikum semua.Tinggal beauti masa umi ayah dalam perjalanan nak ambil rabia balik kerja. Balik rumah. Beauti tak ada. Rupanya memanjat pokok pelam. Lepas tu bunyi suara kucing bergaduh . Dia gaduh dengan kucing jantan. Balik balik luka kaki terhenjut 😭🥺. Sebab tu la ramai tanya kan kenapa kurung dia la apa la . Tak bagi keluar la. Sebabbbb ni la jadinya. Umi sapu ubat dah. Lama lama baik tu. Sebab dulu jadi macam tu dah. Memang kaki dia tu suka memanjat kan. Ayah dah tinggikan pagar tu . Still memanjat lagi. Mulalah muka kesian tengok je umi tadi.

Duduk diammm .

Dia tidurr dahhh .

Okeylah nak lihat my garden takkk ?


Pokok Lobak Putih 


Bunga mawar merah 

Ada lagi tak snap gambarrr .

Okeylah nak makan pagi dulu.

Umi masak . 

Rabia kupas bawang dah tadi .

 Assalamualaikum semua.. Kenapa tahun ni macam kurang orang komen blog rabia ya ?

Its ok la . 

Umumkan jelah .









Siapppp designnnn 

 Assalamualaikum semua. Saya balik pukul 6.00 petang. Minggu lepas waktu bekerja saya pukul 7.00 - 5.30.

Minggu ni 7.30 - 6.00 Sementara menunggu kepulangan kanak kanak. Selfie la duluuu.


Comel kan rabia ❤😍 Heheheh.

Di Tadika panggil cikgu ada atau teacher ada .


 Assalamualaikum semua. Lama mana dah rabia craving nak makan di dapo fateema . Ajak tokwan . Onz jelahhh .



Nasi minyak ayam goreng sedapppp .


Lepas tu pergi klinik . Rupanya resdung . Hidung rabia bengkak . Tak boleh minum air sejukk.

Okey doktor. 

Lepas tu pergi ke KTCC Mall Kuala Terenggnu .

Makan nasi putih sup daging .

Bergedel 





Butik sayda di KTCC Mall ya awakkk semuaaa .

Rabia tak sempat nak shopping . 

 Assalamualaikum semalam ada pertandingan menghiasi cupcake . Diorang bawa cupcake tanpa aising la . 

Jadi saya dan guru guru turut membantu kanak kanak menghiasi cupcake menggunakan aising yang telah disediakan .


Cikgu ADA 😍 

Hehhe. Saya tak promote semua gambar la. 

Gambar di tempat kerja saya harus privasi kan ya .

Gambar selfie dengan kanak kanak saya simpan hanya untuk saya sahaja . 

Bestlah makan cupcake tu. Cikgu Ada ni pun sampai tolong nya tu . Sampai habis baju cikgu Ada penuh aising 🤣🤣🤣🤣 . Tak apalah ya. 

Bangun je tengok melekat di jari baju 🤣 .


 Assalamualaikum. Terima kasih yang bertanya. Kenapa lama tak update blog ?

Busy kerja tadika. Mengajar , ada pertandingan menghiasi cupcake lagi.

Layan kerenah kanak kanak lagi. Alhamdulillah ada yang cakap teacher Ada lembut sangat 😘. Saya jenis tak suka marah budak. Cakap baik baik dengan kanak kanak . Cumanya nak marah pun atas sebab tertentu sahaja. Contoh dia main ke semasa sleeping. 

Pandai pandai la pujuk . Selepas belajar rabia bagi sticker . 

Sebagai penghargaan kepada mereka. Jika ada rezeki boleh beli mainan yang berfaedah untuk mereka .

Before mengajar kenalah plan buat rancangan pengajaran harian dulu. Lepas tu boss sign .


Alhamdulilah dah nak masuk 5 minggu dah kerja. 

Doakan baik baik untuk Rabia ya .

Di tadika bahasakan nama Teacher Ada ❤. 

 Assalamualaikum semua. Hari ini ada pertandingan menghiasi cupcake dengan kanak kanak. Busy sangatt. Tiba tiba casing phone sampai . WhatsApp umi masa makan tengahari tadi. Umi kata sampai dah casing phone . 


https://shp.ee/nxp8fhm 

Ini link nya ya .


Banyak kali dah beli dengan diaa. Lawaaa sangattt casing phone rabia beli ni kannn .

Belilah awakkk buat rewards diri sendiri . 


 Assalamualaikum semua. Beauti dah 6 bulan umurnya. Ada ni duduk di luar. Jika kami pergi jalan jalan. Letak je dia di luar. Balik je mula lah mengeow . 

Dah tak ajar masuk dekat ruang tamu. Rabia dah ada asthma. 





Biasakan diri dia main di luar la. Ingat nak beli bantal panjang tu untuk dia.

Time poo and kencing my mum la caranya. Saya lariii 😆.

Bab beli mainan je rabia rajinn .

Dia ni ganas suka memanjat gigit rabia . Sampaikan kucing lain tak nak berkawan dengan dia. Selalu marahkan beauti. Beauti pun buat muka sedih 🤣 .

Sekejap je masa berlalu kan. Besar dah dia. Dah mandulkan dia dah. 

Tapi kesian rasanya tak boleh nak keluar ke luar Negara . Dia macam fobia je. Dahl ah dia rapat dengan rabia umi dan ayah kan. 

So fikir hold dulu perancangan nak pergi jalan jauh tu .


 Assalamualaikum semua salam jumaat selamat pagi . Akaun shopee rabia dah dapat. Sebab uninstall semasa berada di madinah dan mekah tahun lepas untuk download beberapa app permit kan. 

Alhamdulillah 🤲🏻. Makin banyak ke rabia shopping ? My mom pesan beli benda yang berfaedah . Tapi rabia beli casing phone ni rewards untuk diri sendiri la. 

Memandangkan nak tukar selera la katakan .

Biasa pakai yang menang casing giveaway tu .

Saja jelah nak pakai rabia beli sendiri guna shopee pay . 




Rabia pilih yang nice day tu . Nanti mesti sampai casing my mom pelik . Hadiah menang ke beli ni 😆. Pandai pandai la kau jawab ye rabia.

Ada duit shopee pay yang menang giveaway di group racun shopee di facebook group tu .

Boleh gaji kena simpan duit dah 😆. 

Rabia berkenang la tabung duit di shopee tu .

Memang lawaaa sangattt . 

Rabia ada tubuhkan satu group telegram shopee rabia adawiyah tau .

Nanti rabia share rabia beli apa di sana.



https://t.me/+1UHTt53pyJEyZmE1


Link telegram shopee rabia adawiyah ya . 

 Assalamualaikum semua. Hari ini bawa kanak kanak ke domino's pizza . 

Bestlah . Siap teacher adawiyah lagi buat sendiri pizza dan bakar 🍕 . 


Boleh dah kerja di domino's . Hehehe. Cara potong pizza rabia kurang pandai 😆. Staff disitu tolong ajarkan . Hehe. Pengalaman la kan. 

Thank you domino's . Nak bagi umi ayah rasa pizza ni . Rabia sendiri buatkan . 😆. 


 Assalamualaikum pejam celik pejam celik dah 3 minggu rabia bekerja . Alhamdulillah. Thank you tolong buatkan logo dan maklumat ini. 


Allah makbulkan doa rabia . Tahun ni juga rabia bekerja . 


 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah akaun shopee rabia dah dapat balik. Banyak jugalah beli sebelum ni .

Baru ni beli Frame gambar di shopee . Dah sampai dah .


Frame gambar


Cantik kan frame gambar tu .

Letak gambar kek from my sister bagilah . My twin . Kak asma bagi kek . Hehe. Siap cuci gambar dan letak dalam frame gambar.

U know rabia support local business .



Huhuhu. Kenalah beli banyak lagi ni heheh. Boleh gaji nanti ke 😆 .


 Assalamualaikum semua. Rabia ada di klinik ni. Batuk tak hilang hilang lagi. Check test covid negatif . 

Maybe peredaran udara la kot . 

Segala ubat dah makan. Tunggu doktor panggil

 Marilah berblog dulu .







Alhamdulillah rezeki . Dapat facemask. Top commentar , kopiko coffee , pocket prayer mat with compas. 

Nice dan sedikit kata kata untuk Rabia ❤ 

Thank you so much kak nona. Semoga dilimpahkan rezeki untuk kakak ❤🤲🏻. Aamiin 

 Assalamualaikum semua. 88 keping gambar dicuci . Hari ini ambil . 88 keping gambar harga nya RM 52.80 . Kedai gambar depan stesen bas Kuala Terengganu . Semalam jumaat pergi hantar pendrive. Hari ini siapp . 






















Ada lagi gambar. Tapi yang ni jelah rabia share ya . 

Banyak gambar kenangan di mekah madinah serta gambar adik beradik my twin dan google AdSense la . 

Okey sekian terima kasih ❤