Assalamualaikum semua. Kami diluar . Di halaman belakang rumah. 

Kami lepaskan je beauti ya . 



Makin besar ni makin banyak akalan dia . Hehe. Beauti ni cerdik tau . Pagi pagi dia tahu kami ada di dapur. Mulalah dia mengeow macam ucap Selamat pagi lah gitu 😍. 

Lepas tu sejak dia berkawan dengan si kelabu dan black tu kan. Dia balik rumah je mesti mengeow beritahulah saya dah balik. 

Dulu nak dengar suara beauti ni susah . 

Jenis pendiam macam tuan dia agaknya .

Suka berjalan jalan ni. Jangan pergi merayap rumah orang ya . 

Mesti you all tertanya tanya mana beauti. 

Beauti sihat alhamdulillah . Kalau pergi berjalan pun dia tak berani nak jalan rumah orang. Dia penakut . Dengan tuan rumah dialah dia sapa je. Meow meow. 

 Assalamualaikum semua . Sejak akhir akhir ni bekal makanan sendiri dah pergi kerja. 

Umi masak 💕❤ . Terima kasih umi .

Rabia alergik nak makan nasi kerabu beli diluar sebab ada resdung. Jadi batuk sakit tekak .

Jimat duit jugak masak dekat rumah. Umi masakkan sebab umi nak makan tengahari selalu .

Hari ini menu nasi ayam 💕. 


Sedappp 💕😍💜❤🥰❤. Terima kasih umi tolong masakkan . Sepatutnya rabia yang masak bawa bekal pergi kerja. 

Tapi umi masak jugak 💕❤ Thank you umi.

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah hadiah sampai dah .

Nanti nak try godek godek keyboard ni .

Thank you kak raydah .

Hadiah giveaway ❤💜🥰💕 .



Terima kasih kak ray ❤ Semoga dimewahkan rezeki kak ray ❤. 

 Assalamualaikum semua. Wahhh beauti dah ada kekasih la 😂. 


Comel kan . Jinak pulak tu. Pernah bagi makan dekat dia. 

Huhuhu . Beritahu dekat beauti share share ya makanan tu. Hehe.

Nak bagi nama apa ya si jantan ni . ? 

 Assalamualaikum semua. Hari ini merupakan hari yang bermakna 💕😍🥰💜 .

Alhamdulillah teacher Ada dapat begitu banyak hadiah . 

Di Tadika mereka panggil Teacher Adda .

Di blog je panggil Rabia 💜. 


Alhamdulillah rezeki teacher Adda 💕😍❤🥰💜👩🏻‍🏫. Seronok jadi guru tau. 

Thank you anak didik teacher semua bagi hadiah tak lupa juga kepada ibubapa anda semua . Semoga dimewahkan rezeki dan Teacher doakan agar anak anak didik teacher menjadi anak yang soleh dan solehah dan menjadi anak yang berguna .

Semoga berjaya dalam pelajaran . 

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah 👩🏻‍🏫 Esok merupakan hari yang istimewa buat Teacher Ada 👩🏻‍🏫 

Happy teacher days teacher Ada 👩🏻‍🏫💕😍❤💜. Semoga ilmu yang teacher Ada curahkan kepada anak anak didik ini diberkati oleh Allah dan semoga anak anak didik teacher Ada menjadi seorang anak yang soleh , solehah dan semoga menjadi anak yang berguna . 

Alhamdulillah meeting hari jumaat baru baru ni . Ada perningkatan . Boss puji bagus teacher Ada speaking 🥰. 

Just teacher kena cergas dan cekap jelah semasa buat kerja . Al maklum la . Rasa kekok di tempat kerja baru kan .

Mengajar pula kanak kanak 3 years old 😍. 

Learning through play la ❤ .


Selamat Hari Guru Teacher Ada 👩🏻‍🏫

Esok banyak dapat hadiah 😍 .

Alhamdulillah rezeki 👩🏻‍🏫 .

Balik kerja esok , Teacher update blog ya. 

 Assalamualaikum semua. Lama rasanya tak update blog . Busy kerjaaa . 

Hari ini bawak kanak kanak tadika pergi kedai Eco beli hadiah sempena hari ibu 🥰. 

Hari nak dekat raya tu rabia biasa kena update or write RPH rancangan pengajaran harian . So nak creative sikit . 

Buat macam ni jelah 🥰. 


Nice ❤🥰✅ Tampal sticker jelah . Sticker tu teacher Ada biasa bagi rewards dekat kanak kanak ni 💗.

Okeylah nak jalan jalan pula baru balik dari kerja . 

 Assalamualaikum semua 💜 Alhamdulillah dapat kad raya dari kak Shida Radzuan 🥰.


Terima kasih Kak 💜🤲🏻 Semoga dimewahkan rezeki kak ye ❤. 

By the way doakan teacher Adawiyah ya semoga dapat pekerjaan di KEMAS 🤲🏻 Aamiin . Semoga menjadi jutawan dengan SHAKLEE 🤲🏻 Aamiin 💗🥰🤲🏻. 

Aamiin 🤲🏻.

Minggu ni penat main layan kerenah budak budak. Huhuhu. 

Apa apa pun still kerja lagi. Nanti doakanlah moga dapat pekerjaan di tempat lain pulak .


  Assalamualaikum semua. Alhamdulillah Rabia still dapat duit raya lagi 🤲🏻✨.


Alhamdulillah ✨🤲🏻.

Dulu dapat duit raya mesti simpan . 

Tak belanja mana . Banyak simpan 😊.

Alhamdulillah rezeki 🤲🏻. 

Terima kasih bagi duit raya semoga dimewahkan rezeki 🤲🏻 Aamiin 🤲🏻❤. 

 Assalamualaikum semua. Nasib la siapkan semua kemas kemas dah rumah . That why kena kemaskan awal awal ya ❤. Jangan buat kerja last minute .

Baju je gosok pagi tadi.


Jubah : Madinah 

Ootd pagi pagi di rumah hehe 😍. 

Sekarang ni ada dirumah tokwan. Makan nasi permata yang kami bawakan tadi . Makan nasi beriani . Minum air bandung .

Hehe . Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ✨✨✨✨✨. 

Jalan pun lenggang je. Tak ada kenderaan je. Maybe terkejut raya mengejut .

Marilah raya rumah rabia ✨❤😁.