Assalamualaikum semua. Hai u all. Selamat pagi . Kelmarin Rabia dapat satu parcel ni . My mom wasap rabia. Katanya ada hadiah sampai . Rabia tengok nama dan alamat nya baru lah rabia ingat kak adia hantar hadiah rupanya . 





Terima kasih kak adia . Maaf ya rabia ambik gambar profile di blog kak . Izinkan saya ya 😍 . 

Alhamdulillah dapat rezeki lagi . Syukur padamu ya Allah . Selalu je bertuah dapat hadiah 😍 . 

Cantik daily planner tu heheh . Nak masuk tahun baru dah kan . Nanti Rabia guna buku planner tu . 

 Assalamualaikum semua. Hai u all . Hari ini pergi makan dekat mana ? 

Hari ini pergi makan dekat atiq maju enterprise kedai makannya di Kg Pasir Panjang Kuala Terengganu. 




Nasi minyak nya sedapp . Hehhe. Kuat makan betul rabia ni . Suka sangat makan nasi minyak kan 😍 Hehhe .

So harganya pun rabia dah update tu . Nanti boleh lah try nak makan kan . 

 Assalamualaikum semua. Dah habis dah minuman yakult ni 😂 . Nanti nak beli lagi. Heheh . best lah pulak minum yakult ni . ❤ Pagi - pagi memang Rabia minum yakult. 




Setiap orang setiap hari 😍 Yakult . My favourite susu kultur is Yakult 😍 . 

Ingat kan kanak - kanak je suka minum yakult ni. Orang dewasa macam Rabia ni pun in love with yakult huhuhu ❤ . 

So jom beli sekarang yakult setiap orang setiap hari . 

 Assalamualaikum semua. Hari ini Rabia balik je rumah . Tengok - tengok my mom beli bekas untuk letak jam tangan tu . My mom beli 2 .  Satu untuk Rabia . Satu lagi untuk my dad . Hehe . 





Ini yang Rabia punya .  Tinggal 2 jam je . Hehe 😍 😘 . Nanti u all beli lah dekat shopee ya .

Nanti tengok video tu ya . Unboxing tempat letak jam tu 😍 .  

 Assalamualaikum . Heheh hari ini dapat surprise lagi . Dapat hadiah dari kawan sekolah menengah . 


Terima kasih liza . 😍 Susah-susah je bagi hadiah ni . Ya Allah . Kawan sekelas masa sekolah menengah ni . Terima kasih banyak 😍 .  Letak dalam bilik dah ni . Biskut tu dah makan dah sedappp 😍 Tahun ni paling meriah sekali sambut birthday 😍 . 

 Assalamualaikum semua. Hari ini my birthday . ❤ Balik rumah tadi tak sangka umi ayah bagi surprise 😂 . Terima kasih umi ayah .




Pandai umi ayah bagi surprise 😍 heheh. Sayang umi ayah . 

Terima kasih wish birthday . 

 Assalamualaikum semua. Baru - baru ni my parents pergi ke mydin mall . Rabia kirim je nak apa .  My parents dah tulis senarai list nak beli . 



Coklat kitkat , susu dutch lady , yakult , maggi kari . Rabia beritahu umi cari coklat kitkat yang dalam kotak tu tapi tak ada. Beli yang dalam pack je lah . Dah buka dah pack kitkat tu . Sambil buat RPA Rabia makan okey .  

U all biasa beli apa je ? Musim hujan macam ni kerap lapar kan . Heheh . Makan je lah . Lepas tu bersenam , hahaha . Lama tak main badminton ni . Musim hujan-hujan ni . 

 Assalamualaikum semua . Hai u all . Hari ini cuti kan . So cuti masak . Heheh my mom cuti masak . Rabia pun cuti masak . 

So pergi makan di kedai az selera timur di jalan hiliran . Makan nasi minyak je . Tapi sedap . 





Tengok my IG okey . Rabia tag location dah . Nanti jemput tengok okey . 😘 Jom pergi makan heheh . 

 Assalamualaikum semua . Nasi goreng gong tok nasek again 😍 sedappp sangat nasi goreng nya . Tapi kan memang la my favourite kan nasi goreng ni . Pergi ke mana mana restoran mesti nak makan nasi goreng. 


Lada jeruk tu sedappp makan dengan nasi goreng nya tu . Sebab tu Rabia cakap sedap . 

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah my mom bagi hadiah lagi lah heheh . Memang rabia happy sangat . Lawa gelang ni . Thank you umi sayang umi 😍 





Alhamdulilah hadiah birthdayy hehehe 😍 thank you umi ❤ love u ❤ semoga umi dimurahkan rezeki selalu 😍 

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah hari ini rabia dah pergi ke praktikal . Alhamdulillah sihat dah . Cuma tangan tu still gatal . Rabia alergik dengan ubat ni . Banyak sangat ubat ku makan . Stop dulu ubat dari klinik . Makan ubat antibiotik dari hospital je dulu . 

Kelmarin 2 kali muntah . Sebab dah rasa sihat dah . lepas tu buat kerja menulis rpa. Kan dah kena. Dengan pening kepalanya makan ubat tahan sakit tu . 

Kelmarin makan bubur my mom masak je la . Tak ada selera nak makan nasi . Hari ini baru makan nasi . Gigi bongsu sakit pun . 


Okeylah dah cukup tidur . Hope okey je lah hari ini ya. Doakan rabia okey . thank pada yang bertanya khabar rabia 😍 .

 Assalamualaikum semua. Tadi pergi dekat kecemasan .

Kena isi borang lah pulak .






Doktor kata ada tonsil dan bengkak sikit kat tekak tu . 

Tangan tu ada jangkitan kuman . Tak demam pun . Tapi selsema ni tak hilang hilang walaupun dah makan ubat dari klinik dah . Doktor suruh stop dulu . Makan ubat dari hospital .

Esok rabia cuti lah sehari . Ermmm kena tambah hari praktikal la. 7/1 jugak end praktikal .

Okeylah nak rehat lah dulu . Ya allah semoga cepat baik la . 

 Assalamualaikum semua. Demam dan selsema ni makin melarat . Yang paling terkejut adalah semalam rabia tengok tangan Rabia merah kemerahan . Terkejut tengok tu . Pagi ni terus beritahu umi dan nak pergi ke hospital . Gatal jugak la ni . 

Doakan Rabia ya. 


Berdebar nak pergi hospital . 

 Assalamualaikum semua. Hai u all. Hari ini Rabia tak berapa sihat . Demam . Dah makan ubat dah . Tidur pun dah la lama dah . Pagi tadi bangun lewat dah . Harap cepat sembuh la . 

Okeylah nak share pasal makan nasi goreng di kedai nasi dagang gong kapas ni . Hari rabu baru baru ni Rabia teringin nak makan nasi goreng tapi nasi goreng tak masak lagi. So Rabia makan mee goreng je dulu . Lepas tu barulah kak tu letak nasi goreng dalam bekas tu . Rabia pun apalagi nak order satu lagi lah nasi goreng. My mom cakap kata nak kurus . Hahaha . Rabia datang ke kedai ni memang tak boleh diet dah . Hancur diet ku . 





Kedua-dua ni Rabia makan tauu . Hahah lapar sangat ke tu ? Ke sebab sedap sangat ? Memang sedapp lah mee goreng dan nasi goreng nya tu . Kedai dia ada rabia share dalam blog hari tu . 

Kedai ni tak ada banner tau . Tapi dia ada nama . Kedai nasi dagang gong kapas . Ada sesiapa ke nak letak banner kat kedai ni ? Heheh . Memang sedap la nasi goreng nya tu.


Inilah kedai nya . Selamat datang ke nasi dagang gong kapas . 😋 Uishh rasa cam nak pergi makan lagi dekat sini . Memang ramai orang pergi makan dekat sini .

Okeylah tu je lah rabia nak share . 😍 Jemput pergi makan okey . Nasi dagang ada tau .

 Assalamualaikum semua. Rabia dah pakai chiffon square menang hadiah contest di IG tu. 


Cantik tak hehehhe ? Nanti menang apa pulak ea ? Alhamdulilah rezeki dapat menang tudung ni 😍 . Cantik sangat . 

 Assalamualaikum semua. Hai u all. Hari ini dapat hadiah giveaway from yamnas hijab . 



Esok Rabia nak pakai lah chiffon square ni hehe . Nak ootd lepas tu tag di IG yamnas hijab . 😍 lawa kan . 

Alhamdulillah rezeki 😍 . 

 Hai semua. Assalamualaikum . Lupa nak share gambar rabia sedang berpraktikal .







Staff dekat taska ajar Rabia cara-cara nak bancuh susu . Sekejap je Rabia dah pandai heheh . 😍 

Tinggal beberapa minggu je lagi nak habis praktikal . 

 Assalamualaikum semua. Hai u all . Rabia nak tunjuk cincin my mom and dad bagi dekat Rabia ni 😍 Cantik sangat . Memang selalu bagi awal hadiah before my birthday .


Terima kasih umi ayah 😍 alahai cantik nya. Selalu bagi hadiah before my birthday coming soon . My birthday lambat lagi 😂 . 21.12 ni baru my birthday . ❤ 

Sayang umi ayah dunia akhirat 😍 . Semoga umi ayah dimurahkan rezeki 😍 .

 Assalamualaikum semua. Hai u all . Terkejut rabia tadi dapat whatsapp dari umi. 🥺 . Terkejut sangat . 



Hadiah birthday for me . Tapi lambat lagi my birthday . Heheh 21 disember ni . Awal dapat hadiah heheh 😍 Terima kasih umi ayah 😍 . Balik nanti nak pakai la cincin . Heheh rezeki . Dapat cincin daripada umi ayah 😍 Nak dapat cincin tunang belum sampai masanya lagi . 🤣 Hehehe . 

Apa-apa pun terima kasih umi ayah . Semoga umi ayah dipanjangkan umur dimurahkan rezeki 😍 . 

 Assalamualaikum semua. Hai u all . Sekarang dah jadi trend screenshot viral tu kan dalam Instagram . 

Nasib la ada yang sudi tanya soalan di IG Rabia . Hehehe . So jom lihat Rabia screenshot apa ya .



2 ni je lah Rabia screenshot ya. Sebab dua orang je yang tanya ni . Okeylah kan .

 Assalamualaikum semua. Hai u all. Petang tadi Rabia buat ice cream milo . Lepas ni tak payah nak beli ice cream dah . Rabia rajin ni nak buat sendiri . Homemade ice cream je.



Sedappp hehehe . Nanti nak buat ice cream perisa apa pulak ya. Share lah ice cream pulak nak rabia buat ni ? Hah bagi idea tau . Heheh . Tadi buat air milo lepas tu tuangkan ke dalam bekas acuan aiskrim ni . Lepas tu simpan dalam peti sejuk dekat freezer tu . Lepas tu keluarkan ice cream tersebut dan makan la. 

Esok nak masak apa eh ? Stay tuned guys .