Search This Blog

Khamis, 30 September 2021

Beauti tidur

 Assalamualaikum semua. Selamat petang. Beauti kan dia tengah tidur la. 

Kelmarin pasu bunga umi dekat ruang tamu pecah. Dia yang buat la tu . 


Hurmmm pecahhh. Mahal tuu. Susah nak cari bunga poselin ni. Hurmmm. 

Kurung dia dalam cat cage semalam. Dia tu buat muka tak tahu la. Siap jilat jari rabia kononya nak minta maaf la. Okeylah maafkan. Haiwan kan mana pandai memikirkan.

So pecah sikit tu buang sikit jelah. Bunga poselin tu umi simpan je lagi. 

Sekarang ni dia tengah tidur tau.Nak tengok gelagat dia tengah tidur ? Pagi tadi bawa dia masuk bilik rabia. Macam biasalah dia satu bilik rabia dia meneroka 😊. 


Kaki tu dah kenapa macam tu. Dalam sangkar ni kitaorang letak bekas makanan dan juga air . Dia kuat minum air la. Dahaga kan. Kadang bawa dia tidur dalam cat cage . Letak dia dalam bilik rabia .Tidur sama sama la dengan rabia. Tapi tak la selalu. Sebab rabia ada asthma kan.

Kadang lepaskan dia. Lepaskan dia di luar .

Selalu je lepaskan dia dalam rumah ni cumanya dia suka panjat la .Sampaikan pecah bunga poselin umi tu 😢. 

Nak lepaskan dia luar rumah sangat tak boleh sebab ada kucing jantan menunggu nya.

By the way. Permainan beauti dalam perjalanan tau. Nanti rabia share di blog dan juga instagram beauti tau . 

Rabu, 29 September 2021

Kelas on je hari ini

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Rabia start kelas ya. So sebelum tu rabia dah ajar sikit di group belajar buat blog dengan rabia hari ini. Cara nak guna template blog percuma tu .

Rabia biasa tukar template blog guna gooyabi template.




 

Okeylah cara nak upload document tersebut di blog pulak ya. Nantikan ya. Semoga bermanfaat ilmu yang rabia curahkan ini kepada semua . 

Selasa, 28 September 2021

Me

 Assalamualaikum selamat pagi semua. Apa khabar semua ? Semoga dimewahkan rezeki anda semua.

Rabia nak keluar dengan umi ayah sekejap ya.

Ootd dulu .


Berbaju kurung kuning tudung purple 💜✅

Okey la nak pergi makan dulu la ya. 

Isnin, 27 September 2021

Beauti sleep

 Assalamualaikum semua.Selamat pagi. Beauti ada di bilik Rabia ni. Dia tidurlah atas katil rabia.Dia dah kencing dekat luar tadi. Esok rabia nak beli mainan tikus dekat dia la. Bayar di 7 eleven. Hehe .



Sleeping 💤  


Gambar ni sebelum dia sleep lagi. Dia suka sangat masuk tandas . Minum air . Air di lantai tu. Memang rabia tak bagi la . 

Huishhh apalah semek ni .Beauti ni rabia tak la kurung dia 24 jam dalam sangkar. Jika u all follow instagram beauti.

Ada masa dia diluar bermain pokok helikopter la. Pokok serai la dia main.

Ada masa dia main di dalam sangkar dia.

Ada masa dia main dan tidur di bilik Rabia .

Ada masa dia tidur

Ada masa dia keluar jalan jalan juga ya.

Letih la tu main di luar tadi. Dulu baru faham why dia memberontak sebab nya

Dia nak ikut kitaorang pergi jalan jalan la.

Sebab tu beli cat cage tu .

And dia sihat je .

No problem healhty ke apa ke .

Dia memang cergas aktif sangatt. Panjat pokok la . Panjat meja di ruang tamu umi nasib tak pecah pasu bunga umi 😢. 

Hahahah. Dia jilat muka rabia tau. Dia sayang rabia la tu kan .

Settel mengajar

 Assalamualaikum semua. Selamat malam. Group belajar di whatsapp dan telegram on je . Hehe .

Ada peserta barulah . Alhamdulillah.


Hari ini rabia ajarkan cara nak menulis blog , add imej dan masukkan video youtube di blog . 

Done mengajar ✅✅✅✅ . Alhamdulillah.

Heheh . Settel pun kelas . 

Jumpa pada hari khamis ni ya .

Goodluck semua peserta . Apply apa yang rabia ajarkan tau 💜. 

Alhamdulillah

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kali ni rezeki menang lagi. Nak sangat al quran tag tu .




Alhamdulillah. Nanti dah sampai hadiahnya . Rabia share ya. 

Sabtu, 25 September 2021

Makan di cafe hospital

 Assalamualaikum . Lambat tunggu result echo.Minta izin dengan nurse nak pergi makan dulu .

Huhu .









Nasi goreng merah for me 
Roti sandiwch pun samaaa .
Tea o panas for me . Sedap makanan cafe hospital ni .

Alhamdulillah

 Assalamualaikum, I ada di hospital ni. 

Jangan tanya lah ya kenapa kenapa? 

Yang dah tahu its ok .

Nak tahu baca baca baca baca ya .

 https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2018/09/aku-sakit-dan-ada-penyakit.html?m=1 

Click link tu neh .


Alhamdulilah settel ECG and Echo belum buat lagi.

Sebab sebelum echo kena buat swab test air liur tu. And alhamdulilah negative result nya.

Doktor baik.Rabia minta ubat resdung dengan doktor tadi.

Alhamdulillah 😊 Tengah tunggu doktor pakar je ni. Lambat turun. Ada patient dekat ward biasanya. Then baru meet me . Hehe. Semoga dipermudahkan segalanya.By the way i sihat sihat je ya semua. Just appoinment je ni.Nak tahu perkembangan kesihatan jantung rabia okey ke tidak ya.


Jumaat, 24 September 2021

Alhamdulillah my friend got air fryer

 Alhamdulillah ya allah. Jika niat kita ikhlas. InsyaAllah . Allah perkenankan doa kita.Sebenarnya rabia join contest air fryer tu memang niat saja saja je try . How know my lucky kan menang . Tapi disebaliknya. Rabia nak bagi hadiah to my friend.Kawan dari zaman belajar di pasti dan ketemukan balik di sekolah menengah. Kecil dunia ini . 







Aamiin sayang ku ❤ Rabia nak berkongsi rezeki dengan awak tau . 

Nanti sampai air fryer beritahu. Walaupun rabia bersusah payah nak menang air fryer ni why not bagi rezeki dekat dia. Sebab dia follow instagram giveaway tu . Rabia minta dia folllow. Dia follow .



MENANG GA BLOG KAK AIEN

 Assalamualaikum semua. Tadi kak ain dm rabia di instagram. Bertanya kepada rabia. Rabia tahu tak rabia menang giveaway kak aien ? 

Rabia of course tak tahu sebab tadi rabia tidur lama sikit. Semalam pukul 1 pagi baru tidur semata mata nak tahu siapa pemenang air fryer ? Hari ini pulak dia announce nya. Rabia nak bagi hadiah dekat kawan air fryer tu.

Okeylah berbalik pada cerita tadi. Rabia pun bagi alamat terus la. 2 kali bagi alamat . Rabia dm dan whatsapp kak aien. Yeayyy dapat hadiah dari kak aien ni rasa happy semacam tau ❤.



Boleh baca link ni ya

https://www.aienienka.com/2021/09/pemenang-suprise-giveaway-by-aienienka.html?m=1

Lihat siapa pemenang lagi ya ❤ Thank you so much kak aien. Rabia join sebagai tanda support kepada kak aien . Support sesama blogger . Semoga dimewahkan rezeki kak aien sentiasa 😘. 

Tak sabar nak tunggu hadiahh. Nanti rabia post dia new entry yaaa. 

Khamis, 23 September 2021

blouse shopee sampai

 Assalamualaikum semua. Alhamdulilah baju blouse dah sampai.

Semua benda rabia beli di shopee. Mudah cepat dan cantik je barang barang dibeli di shopee tu.

Ni link nya. Nak beli click jelah ya.

https://shp.ee/aug9y5j

Blouse 


Video di instagram la rabia post ya .

IG : rabiahtul_adawiyah 

Beauti di luar halaman belakang rumah

 Assalamualaikum semua 😘 Beauti ada diluar halaman belakang rumah sekaranggg .



Saya nak main main dulu la kakak 😘 Terima kasih kak Rabia bagi beauti keluar. Beauti sayang kakak Rabia 😘 

Nanti Kak Rabia beli mainan baru pulak untuk beauti sayang . 

Umi rasmi periuk tefal beli di shopee

 Assalamualaikum semua. Umi rasmikan periuk tefal beli di shopee tu . 

Masak nasi beriani.

Rabia tunjuk harganya ya. 



Tadaaaa. Umi baru letak bahan bahan nak masak nasi ke dalam periuk tu. Tak onz masak lagi tu. Heheh . Okeylah u all cari periuk nasi ? Pergi ke shopee . 

Link shopeee umi punya. Phone umi . Alahai tak paste sini la pula . Tapi gambar screenshot tu rabia dah post kan . Try cari dulu . 

Rabu, 22 September 2021

Happy birthday Blogger Atiqah Najihah

 Assalamualaikum semua. Rabia memang nak bagi hadiah special to Atiqah . Sempena birthday dia. Hadiahnya ikhlas dari hati Rabia . 

Rabia edit siap siap dah ya 🥰. Nak bagi special gift . Rabia tak kerja lagi. So rabia editkan ucapan khas untuk awakkk tau . Dia sentiasa follow and komen blog rabia. Cantik orangnya. 


10 Oktober 2019 

Happy birthday Atiqah Najihah 🎈 

Semoga dipanjangkan umur dimewahkan rezeki  Diberi kesihatan yg baik. Semoga dipermudahkan segala urusan Atiqah Najihah. Semoga kehidupan Atiqah diberkati oleh Allah swt . Semogaa berjaya dunia akhirat 🤲🏻 Semoga berjaya dalam dunia blogging ya adik 🥰 From : Kak Rabia 🥰❤. 

Itulah hadiah ikhlas dari Rabia 🥰 . 

 

My weight

 Assalamualaikum semua. Sebelum solat subuh pagi tadi. Rabia minum air kosong dan minum madu campur dengan air suam. Madu + air suam. Minum dulu sebelum solat subuh. 

Lepas tu rabia naik tangga nak pergi ke bilik . Sebelum pergi ke bilik tu. Rabia timbang berat badan dulu. 


52.2 kg 😊 Nak turunkan lagi ni . 45 kg . heheh. Okeylah tu. Before nak pergi hospital hari ahad ni . 

Nanti baca lah sakit apa rabia ni ? Alhamdulillah sihat dah . 

Aku sakit dan ada penyakit? - BLOG RABIA ADAWIYAH

https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2018/09/aku-sakit-dan-ada-penyakit.html?m=1


Baca la ya . Jangan tanya Rabia lagi okey ? Alhamdulillah sihat dah sekarang . Tak ada dah. Yang dah tahu takapalah. 



Selasa, 21 September 2021

Sarapan pagi

 Assalamualaikum semua ❤ Pagi ni rabia makan roti , makan buah epal merah dan minum yakult je.


Mula mula Rabia makan roti dulu sambil mengajar tadi . Kelas group belajar buat blog dengan rabia . 

Lepas tu minum yakult . Sekarang tengah makan buah epal pula . Sambil menulis blog sambil makan . 


Rabia potong memang macam ni 😆 Fail kalau potong macam ni depan husband nanti 😆. Hahaah. Doakanlah rabia cepat kahwin nanti. 


Dannn rabia minum yakult . Setiap orang setiap hari 😊.

Lepas tu minum air kosong consume vitamin c plus shaklee 😊. 


Air kosong 


Consume 1 biji vitamin c plus pada pagi ni ❤ Settel makan ✅. Okey sekarang rabia ada kerja. Nak menjemur kain baju umi minta rabia buat tadi. Let's work now 😆. 


Isnin, 20 September 2021

Harap menang nak bagi dekat kawan

 Assalamualaikum semua. Guys rabia minta tolong sangatt. Tolong doakan rabia menang giveaway air fryer ni ya. Nak hadiahkan dekat kawan I . 




Follow Instagram beliau tau ✅

Follow jugak my Instagram yaaa . Ya Allah haraplah menang. Dia cakap tak dikenakan postage . 

Periuk tefal beli di shopee dah sampai

 Assalamualaikum semua. Dah sampai periuk tefal . Free gift pun dapat la .

https://shp.ee/6eh8erj

Itu link ya . 



Wowww free gift senduk la .

Ada lagi free gift nya .



Buku resepi dapat jugakkk . Nak racun u all ni. Rabia nasihat belilah periuk tefal ni. Besar pulak. 

Puashati sangat . 100 % lah rabia bagi . ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Cantikkk. 


Ahad, 19 September 2021

Jumlah belanja di shopee

 Assalamualaikum semua . Rabia kira yang rabia shopping di shopee . Esok beli pulak. Rabia add to cart . Umi or ayah biasa nya tolong bayarkan. Rabia ada jugak bayarkan sendiri guna shopee pay hari tu la . Heheh. 


Kira satu satu macam ni . 🤣 Letih jugakk . Tolong kayakan Rabia . Semoga Rabia dapat membantu para peniaga. Rabia pun peniaga juga. Harap impian rabia tercapai . 

Nak kaya pun sebab :

1) Bersedekah 

2) Niat nak tolong para peniaga

3) Bagi duit dekat umi ayah 

Semoga Tahun depan rabia menjadi jutawan yang baik hati untuk tolong semua para peniaga di shopee mahupun peniaga di tepi jalan . Aamiin. 

Kadang shopping ni sebab berkenan dan juga nak support peniaga juga . 

Gigih kumpul coins

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Rabia pagi pagi ni kumpul coins dah 🤣. Heheh. 



Hari tu coins ada banyakk . 45 coins . Tiba tiba kosong 😭. Inilah rabia kumpul balik. Sebab ada main game dalam shopee ni 😭. Hurmmm kumpul la setiap hari coins tu . 

Esok nak beli skirt pulak bayar di 7 eleven je . 


Check out this shop on Shopee! huhuzhustore2.my: https://shopee.com.my/huhuzhustore2.my?smtt=0.0.9

Nanti you all click link tu ya . Baca dah feedback tu. Okey je skirt tu. Nanti semua barang dibeli tu rabia share sini la ya. Dan di group racun shopee facebook ya .