Search This Blog

Selasa, 31 Ogos 2021

Rice to wednesday

 Assalamualaikum semua. Makan nasi kerabu jelah hari ini. Suka sangat makan nasi kerabu .

Nasi kerabu ayam madu RM 5 sahaja . 


Rabia nak makan dulu ya ❤🥰. Nampakkk sedappp. Sebabnya my cousin yang beli hari tu dia cakap sedap . 

Isnin, 30 Ogos 2021

My weight

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi . Pagi pagi ni rabia timbang la berat badan . Belum makan nasi lagi . Minum air kosong je . Elok minum air kosong pada waktu pagi ni .


Turun ke naik ? Turunlah tuu .Kalau tak biasanya naikkk . 53 kg lah . Dulu 45 kg je tu masa waktu sekolah menengah lah. My mom suruh turunkan lagi sampai 45 kg . Hahaha. Main makan makan ni . Kelmarin baru bercadang nak bermain badminton . Tak jadi. Sebab rabia busy basuh ayam 🤣. 

Tapi pagi kelmarin lepas makan nasi goreng makan nasi lemak satu bungkus . Pagi kena makan banyakkk . Petang je rabia makan roti minum air kopi. Pagi ni terus rasa lapar . Nasiblah tak gastrik . Macam hari tu langsung tak nak makan nasi rasanya tulah jadi muntahhh tu . Serik kena macam tu lagi. 

Kena turunkan lagi tuu 🙏🏻 Kena bersenam jugakk ni . 

Ada sesetengah orang kan bila lapar minum air kosong. Sebenarnya terlebih air kosong ni bahaya juga tau. Sebab tu rabia minta umi beli cornflakes je. Maknanya dah beli dah la maggi kari tu . Bukan senang nak maintain ni .

Nak berat badan seperti dulu. 


Ahad, 29 Ogos 2021

Nasi goreng pasar payang

 Assalamualaikum ❤ My parents baru balik dari Pasar Payang . Nak beli nasi kerabu tapi tak ada. Beli nasi goreng jerlah .


Sedappp nasi goreng ni ✅ 

Group belajar buat blog dengan rabia

 Assalamualaikum semua. Terima kasih rabia ucapkan kerana sudi join group belajar buat blog dengan rabia ❤. Nak join macam mana ya rabia? Sebab hari tu rabia ada copy link di blog . Entah scammer mana datang ke group WhatsApp ni . 😒.

So rabia paste disini jelah ya . 

Bukan dekat bio blog tu . 

https://t.me/joinchat/OQBucZvBl-tkYTg1

🖐️ Group telegram ni ya . Join sesiapa nak join tu ya . 


Follow blog mereka ya ✅ 

Feedback Ahli group belajar buat blog dengan Rabia

 Assalamualaikum semua. ❤ Tak boleh tidur malam ni . Happy semacam nampaknya. Cuba baca .


Setiap peserta Rabia akan bertanya soalan macam ni ❤. 

Rabia nak mereka berjaya ada blog , income with blog gituuuu . 

Rabia tak nak berjaya sorang sorang. Rabia nak berjaya sama sama dengan diorang . Rabia nak mereka berjaya bersama sama . ❤

Ilmu mestilah kita kena berkongsi . Rabia memang happy dapat melihat mereka dah berjaya sign in blog dan ada pendapatan dengan blog . 

Rabia akan ajarkan mereka sampai mereka berjaya . Bagus kak hazirah ni. 

Rabia memang ikhlas nak tolong mereka . Rabia buat group belajar buat blog dengan rabia ni pun sebab rabia nak mereka berjaya macam Rabia. Ada blog dan income dengan blog sendiri . Ya rabia memang ajar step by step . Sebab tu dalam group belajar buat blog dengan rabia tu , Rabia edit sijil dan header blog untuk mereka sebab rabia nak menghargai diorang . Bukan senang nak buat blog ni. 

Apa ilmu tentang blogging yang rabia tahu rabia akan ajarkan kepada mereka semua. 

Rabia ingat nak beli hadiah tapi rabia tak kerja lagi . So rabia just edit header blog  dan sijil untuk diorang dulu la . 

Esok kelas onz macam biasa ya . 

✅ Teach my student Group belajar buat blog

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah akak hazirah WhatsApp personal rabia . Tanya macam mana nak add akaun AdSense tu di blog. Alhamdulillah rabia ajar dah step by step nya kepada akak .







Tahniahhh kakkkk .Rabia bantu selagi boleh bantu ✅💜🥰 Rabia akan ajarkan semua my student di Group Belajar Buat Blog Dengan Rabia. Rabia nak mereka semua berjaya ada blog ada AdSense sendiri ya . Tahniahhh . Jumpa kelas esok ya .

Jumaat, 27 Ogos 2021

Barang shopee dah sampai

 Assalamualaikum semua. Kuat betul shopping kan 🤣 Yang bayarnya umi dengan ayah la .


Yang ni ayah minta rabia cari ni . Guna shopee rabia je. Sebabnya ayah tak ada shopee di phone . So rabia dah add to cart dah. Hari ini sampainya.

Masalahnya kan kenapa la abang pos ni datang time waktu kitaorang solat asar 🙏🏻. Tapi lepas solat asar tu lah baru buka pintu. Yang peliknya time kitaorang nak solat tu la dia datang tekan loceng . So its okey la . 

Selesaikan yang wajib dulu. Nanti nanti dia letak juga barang atas pagar tu . 

Sambil sambil shopping ni sambil sambil support peniaga peniaga ni sebenarnya . You know me right ? Kuat support para peniaga. 

Khamis, 26 Ogos 2021

Ceramic cupcake shopee dah sampai

 Assalamualaikum semua. Dah sampai dah ceramic cupcake umi beli di shopee tu . 


Cantikkk kan ? So bolehlah nak letak cupcake nanti hidangkan dekat tetamu pun boleh ✅. 

Cantikk sangattt . Done membeli di shopee . 

Hadiah daripada kak shikin razali

 Assalamualaikum semua. Rabia tengah solat Asar tadi. Lepas selesai tu baru my mom ambil hadiah . Dengar bunyi loceng berbunyi tadi .

Serious lawaaa sangattt hadiahhh kak shikin razali bagiii. 


Terima kasih kak Shikin Razali ❤ Rabia dah banyak kali dah dapat hadiah daripada kak Shikin ni. Mekasih banyak banyak tauu semoga dibukakan pintu rezeki seluas lautan untuk kakak ❤🤲🏻 Aamiiin . 

http://www.shikinrazali.com

Jom terjah blog beliau ya 💓. Jom cepat cepat follow blog beliau ya . 

Semoga dimurahkan rezeki kak Shikin Razali ya 🤲🏻❤ Aamiin. Kaya berjaya didunia dan di akhirat kakak ❤. 




Rabu, 25 Ogos 2021

Beauti sleeping

 Assalamualaikum semua. Beauti dah sleeping ya.


Letih bermain di luar tadi. So tidurlah ya . 


Beauti sudah nak tidur

 Assalamualaikum semua. Beauti sudah nak tidur . 


Fish toys dia dah okey dah. Rabia sendiri yang jahitkan untuk dia ❤💘💜💓❤ Sayang nya rabia dekat beauti tauuu . Love ❤

 Dah puas bermain di luar tadiii. Umi bagi makan dan susu . Lepas tu terusss tidur 💤💤💤💤. 

Okeylah tidurlah puas puas ya. 

Beauti duduk dalam pasu bunga

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Beauti duduk di luar ni . Duduk dalam pasu bunga 🤣.


Habislah pokok bunga umi engkau main ya. Its okey la . Dia nak explore banyak perkara lagi tu . Its ok sayang ku 😍. Main la selagi mana nak main tu ya .

Kakak tak marah awak. Rosak rosak la pokok bunga tu ya . 

Hahahahaah 🤣🤣😂🤣 . Habislah pokok bunga umi rabia jadi mangsa nya. 

Kelas start esok di telegram

 Assalamualaikum semua. InsyaAllah esok rabia start kelas ya .

Ada peserta barulahh. So rabia minta u all follow tau blog student rabia ni .

❤ https://cikzierarosli.blogspot.com


1) https://starrich4u.blogspot.com


2) https://eyma0913.blogspot.com/?m=1


3) http://www.nunaabdullah.com


4) https://lovelybeautyofmomlife.blogspot.com


5) https://cahayanienabloggerz.blogspot.com/2021/04/selamat-berpuasa.html?m=1


6) http://ummi-zikry.blogspot.com


7) http://ciknajihahzabidi.blogspot.com/?m=1


 8) http://www.sihatmakanvitamin.com


9 ) http://www.zukidin.com


10) vitaminayu.blogspot.com




Esok rabia ajarkan cara nak upload header ke blog ya . Dan rabia ajarkan cara nak edit header blog menggunakan app canva ya. Tahniah peserta baru ya . 


Sijil dan header blog untuk peserta baru rabia dah create awal awal ya .


vitaminayu.blogspot.com 

Follow tauuu blog mereka ini terima kasih jasa anda amatlah saya hargai ❤. 

Selasa, 24 Ogos 2021

Telur kicap by Rabia

 Assalamualaikum semua. Lupa nak tepek gambar telur masak kicap tadi. 


Rabia siap makan punnn heeee. Sedapp rabia masak tau u ❤ Rugi siapa tak rasa masakkan rabia ni . 

Telur masak kicap

 Assalamualaikum semua. Rabia masak telur masak kicap je hari ni . Umi request rabia masak hari ini.










Telur 5 biji

Cili hijau 

Bawang merah

Ikan bilis 

Kicap 

Okeylahhh rabia nak masakkk yaaa ❤ 

Isnin, 23 Ogos 2021

Done umi beli di shopee

 Assalamualaikum semua ❤ Umi beli pinggan comel sangat . 




Takkkk sabarrr nakkk tengokkk . Nanti rabia post entry bila dah sampai ya . 2 barang la dari shopee ni . Heheh. Umi nakkk sangattt . Nanti tetamu datang boleh hidangkan pinggan comel tu . 

Shopee

 Assalamualaikum semua. Rabia minta umi atau ayah  bayarkan shopee . Sebabnya ayah nak beli kanta pembesar ni . Guna shopee rabia . Bayar di 7 eleven je. 




Heheh. Nanti sampai rabia tunjuk ya . Hehe. Suka shopping rabia ni . Tapi duit simpanan tetap simpan tauuu .  

Beauti 😘

 Assalamualaikum semua. Ada ni tengah layan beauti bermain ni . 

Thank you followers Instagram for follow instagram beauti ❤😘🙏🏻🥰😍.



Ini mainan dia. Fish toys , kotak , Batang apa entah tu warna hijau tu . Dia suka main sangatt .


Dia ni manjaaa . Kalau rabia tinggal dia seekor didapur kan. Mulalah panggil . Dia mengeow lah. Rabia as a sister beauti pergilah tengok dia.

Dia pandai posing tau . Suka benor tengok kamera tu . Rabia try letak gambar dia dalam group kucing. Ramai betul peminat diaaa . Like dekat cecah 100 lebih jugakk . Komen pun banyakkk . Ramai betul sayangkan beauti. 

Nak cuci gambar dia jugak ni. Sebab banyak gambar dia je dalam pendrive 😘. Nak letak la gambar dia dalam frame gambar tu . 

Ramai betul sukakan beauti ni . Dia jilat jari rabia tau . Orang kata jika dia jilat jari kita tu tandanya dia sayang kan ? 


Pagi pagi lipat baju

 Assalamualaikum semua. Pagi pagi rabia melipat baju dahhh .

Jika rabia ada duit lebih , bolehlah beli mesin lipat baju tu . Berbaloi tak beli ? 


Ada lagi baju tu tak tunjuk semua lah heheh. Jika dulu umi nasihatkan rabia lipat baju comel sikit . Rabia kan jenis nak cepat je. Lipat baju pun ikut jelah macam mana pun .

Okeylah sampai disini sahaja entry nya ya. 

Ahad, 22 Ogos 2021

Thank you cikgu promote

 Assalamualaikum semua. Alhamdulilah cikgu rabia promote siapa siapa yang nak belajar buat blog tu bolehlah join telegram group belajar buat blog dengan rabia ya. 




Terima kasih cikgu yunie tolong promotekan tauu ❤🥰😍 Semoga dibukakan pintu rezeki seluas lautan untuk cikgu . 

Aamiin. Yang mana nak join tu boleh la DM rabia ya . Rabia ajar yang basic je sebenarnya . Apa ilmu blog yang rabia tahu rabia sharing okey .

Kelas on esok

 Assalamualaikum semua. Kelas on esok di telegram dan juga WhatsApp ya .

Nak ajar cara menulis blog dan add image di blog . 




Video pun rabia dah screen recorder ya . Semoga dipermudahkan urusan rabia pada pagi esok 🤲🏻 . 

Beauti

 Assalamualaikum semua 🥰 Beauti ni sejak akhir akhir ni kerap muntahh . Entahlah salah makan kot. Tapi aktif je bermain . Makan dan minum pun ok je. Sekarang ni dia sedang bermain di luar rumah.



Beauti you are so cute ❤🥰💜😘😍 Love you . Gambar si beauti tak cuci lagii lahhh. 


Sabtu, 21 Ogos 2021

Rabia jahit fish toys beauti

 Assalamualaikum semua. Betulah kata wak cepat terurai kan ikan.. Rabia siap jahittt tauuu . Saya pandai menjahit guna tangan tau. Kalau mesin jahit maaflah ya tak berapa mahir.


Siappp jahittt 🤣🤣 Pandai rabia jahitt . 

Jumaat, 20 Ogos 2021

Air kelapa

 Assalamualaikum semua. Jalan sakan rabia hari ini. Bukan apa dah second dose pun . Tapi pergi jalan bukan pergi makan angin tauu. 

Beli makanan dan buah buahan nak makan di rumah la. Lepas tu cakap dekat umi teringin nak makan ikan celup tepung . Bungkus bawa balik makan di rumahh.


Beli air kelapa 💜😘 Nikmatnyaaaa minummm . Sedappp lahhh air kelapa nii . Heheh. So sekarangg waktu rehatlah ya . Rehat di rumahhh. 

Pasar tani Kuala Terengganu

 Assalamualaikum semua. Lama tak keluarr. Panas cuaca . Pergi pasar tani je. Beli makanan dan buah buahan . 



Banyakkk jugaaa membeli. Tak sempat nak snap semua gambar apatah lagi nak rekod video untuk upload di YouTube . 


Semoga dipermudahkan segala urusan ku

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah rabia dah settle mengajar di telegram . Di WhatsApp tak ajar lagi. Sebabnya rabia nak keluar ni .

Tepek gambar sekeping dulu.


Suka sangat pakai baju warna hijauuu 

Jom mengaji

 Assalamualaikum semua. Jom mengaji al quran. Rabia mengaji dalam phone je malam ni. 



Jom perbanyakkan mengaji al Quran ya .