Assalamualaikum semua. Nak tercabut lengan hari ini. Rabia masak nasi goreng ikan dan goreng keropok lekor. Dari pukul 7 lebih tadi masak. 8.12 am baru rehat. Suruh umi buatkan air je. Minta umi buat air thank you umi ❤.



Bahan bahan nak masak nasi goreng ikan adalah bawang putih dan cili merah . 


Ikannn semestinyaaa adalah. Ikan aye.


Ikan carik carik lepas tu tumbuk .


Letak bawang putih 


Letak cili merah 


Masukkan minyakkk 


Bahan ditumbuk tadi masukkan kedalam kuali.


Gorengkan jelahhh 


Masukkan nasi putih dimasak semalam 


Masukkan telur 1 biji


Masukkan kicap sedikit 


Masukkan sos nasi goreng Nona 


Masukkan sos nona ya 


Masukkan gula perang sedikit 


Masukkan garam halus sedikit 


Kacauuu 


Siapppp ✅ Nasi goreng ikan by Rabia ❤❤


Keropok kepingg pulakkkk ❤✅ Nak goreng 


Goreng jelah keropok keping ni 


Patut lama masakkk pergi goreng keropok keping. Kesian umi ayah nak makan kan.


✅✅✅ Macam nilah rabia masak. Lulus takkk? 


Masak air ✅ Penatt jugak kan rupanyaaa . Baru tahu umi penat nak memasak selama ni .


 Assalamualaikum semua ❤ Bebaskan je beauti ni. Sejak dia kena vaksin kali kedua dan bagi Cucuk  perancang kan. Dia berselera makan. 

Cukuplah jaga dia seekor je. Sebab tu la pergi ke veterinar tu.

Satu lagi nak jaga bab JIRAN 😊 . 

Maksudnya macam rabia cakap hari tu. Rabia tinggal di perumahan teres. Berjiran ramai. Kucing orang lain pun pernah naik atas atap rumah rabia sampai kan tukar baru tau 😊.

Berak kencing atas katil rabia lagi 😆. Kenangan tu. Kucing orang lain berak atas katil I la .





Beauti pernah masuk rumah jiran tauu. So kena alert . 

Sebab tu ramai tanya kenapa kurung dalam sangkar . 

Ada jelah saya bebaskan diaaa . 😊😊😊 

 Assalamualaikum semua. Rabia ajak si beauti datang menjenguk my room la . Akhirnya dia tidurrr 💤💤💤💤. 

Sempatlah snap picture dia tengah dia tidurrr .


Dahhh 💤💤💤💤💤. Selamat beradulah ya. 

Okey ? Akak kena join zoom meeting hari ini. 

Beauti tidurlahhh . Teman Rabia ya sayanggg . 

 Assalamualaikum semua. Petang ni giliran rabia goreng roti canai segera. 





Okeylahhh snap la gambarr roti canai digoreng dulu.

Roti canai tu sedapp , nipis la roti canai tu. Makesure keluarkan dari peti awal awal ya. 

Rabia suka goreng hangusss sedappp 😆. 

Beli di kedai runcit dekat dengan rumah ni. Eh eh sedap lah pulakk . 

 Assalamualaikum semua . Selamat pagi. Beauti main di luar ni. Bagi makan pokok helicopter . Dia terus muntah. 











Beauti bermain diluar tauuuu. Bukan 24 kami kurung diaaa 😊.

Dia pun macam kita jugak ada life kebebasan sendiri. Dalam sangkar tu cuma dia duduk dalam tu time makan minum berak tidur la .

Dah cuci dia sekali 💩 dia tu barulah lepaskan dia dalam rumah bilik rabia semua tu.

My wish list nak beli sangkar besar pink comel tu la . Besar sikit boleh susun dia punya mainan 😆. 

 Bismillahirahmanirahim . Assalamualaikum semua . Alhamdulillah kali ni menang shopee pay . Lepas balik umrah nanti la baru nak beli apaa di shopee tu .


Nanti balik rabia tengok rabia nak beli apa. Dah ada add to cart tu just tak proceed je. 

Takut barang sampai masa hari rabia tiada di rumah.

Rezeki ni pelbagai . Rezeki belajar , rezeki dapat kerja , kahwin , rezeki dapat dikelilingi orang orang yang baik . Rezeki menang giveaway pun salah satu rezeki terbesar buat Rabia ❤. 

Sebab tak semudah rabia sangka boleh menang 😊. 

Ingat nak beli phone holder senang nak letak phone ni. Nak tengok live masak 😆. 

Sangkar kucing beauti pun rabia cadang nak beli jugakkk . Lawaa besar luas memandangkan dia dah besarrr. Tapi sekarang dia kami kerap keluarkan dia main dalam rumah , ruang tamu sampaikan bunga umi pun nak dimain 😆. Nasiblah. Hari tu pasu bunga umi pecah dialah buat nya. 



Rasanya berbaloi beli phone holder tu kann. Cat cage pulak cantikk dah baca orang review . Ramai beli. Boleh letak beauti di luar. Sebab dia tidur di dapur . Dalam sangkar tu . Tapi kami lepaskan dia je . 

Tak percaya tengok kami lepaskan dia tau.




Main menyorok tepi bantal 😆 Okeylah nak review je dapat shopee pay . Sekali bercerita pasal beauti pulak. 

 Assalamualaikum semua. Ada kursus hari ini.

Ya Allah kau permudahkanlah kami sekeluarga untuk menjejakinyaaa ke tanah suci.








Kepada semua pembaca blog kesayangan rabia. Doakan rabia ya.

Memang nak sangat pergi .