Assalamualaikum.Hai korang..Insta story instagram rabia?

Siapa suka buat live,insta story dekat instagram?

Rabia memang suka buat insta story ni..Pengikut instagram rabia mesti nak tahu life rabia kan.

So rabia buat lah insta story..

Ramai pulak yang tengokk.Malu saya.


23 Orang yang tengok insta story rabia ya.Tak sangka ramai pulak yang tengok..Ingatkan tak ada orang nak tahu story life saya.

Terima kasih yang sudi tengok insta story rabia.

Kalau rabia buat go live.Ada yang nak tengok tak?

Hari tu pernah buat go live dekat instagram.Tapi seorang je yang tengok live i tau..

Pengikut instagram rabia seramai 1356 orang.Terima kasih sudi follow instagram rabia.Sayang korang ❤
Assalamualaikum.Hai..rabia baru je balik dari kedai makan nasi dagang kak pah pantai buruk kuala terengganu..

Sedapp sangat nasi dagang kak pah ni.Pagi-pagi pukul 7.45 tu kena ada dah dekat kedai ni.

Sebab ramai sangat orang beratur . Semata-mata nak makan nasi dagang kak pah ni.

Famous lah nasi dagang kak pah ni.

Orang terengganu wajib pergi makan dekat sini ya.

Nampak sedap kan..terliur tak? SEDAP TAU.. ☺😊 rugi tak makan tau.

Jomm makan nasi dagang kak pah.
Assalamualaikum..Ya allah lamanya rabia tak update blog kan.Rabia sibuk sepanjang bulan ni..

Malam ni nak pergi kelas bahasa inggeris lagi.Nak menulis blog lagi.Nak join contest lagi.Nak baca buku lagi..Banyak benda lah nak kena siapkan ni.

Ni rabia nak tunjuk pv blog rabia ya.

Alhamdulillah meningkat lah jugak..Kalau berbanding dengan dulu.hurmm..Slow je.Rendah je pv masa dulu-dulu.

Pengikut blog pun dah makin naik..Jom follow my blog kat sini..Url blog rabia dah tukar ya..

rabiadawiyah21.blogspot.my 

Jom pakat serbu blog rabia..Rabia kan bercita-cita tinggi.Nak jadi sangat famous blogger..Siap nak masuk majalah lagi.Bukan apa nak tunjuk dekat kawan-kawan rabia yang selalu sangat jatuhkan kita pada zaman dahulu..

Rabia pun tukar template blog kan.Aduhaii..kata tak nak tukar dah?Apasal tukar pulakk?

Tahun 2018 . Tahun baru.Template blog pun mestilah baru.

Sekali sekala tukar baju blog..Kalau dulu kerap sangat tukar kan.

Oklah.alhamdulillah pv blog dah meningkat..Sebab rabia rajin BLOGWALKING blog orang lain kan.

Memang rabia suka follow blog orang dan BLOGWALKING blog orang lain ni.

Mana tahu ada rezeki boleh jadi top komentar di blog orang lain lagi kan.




Assalamualaikum..Hadiah dari london? Yang rabia dapat hari tu lah..Lupa nak letak gambar ni..

First time masuk dekat hq ni..Bestnya lah kalau dapat kerja dekat sini.Nanti i nak cuci gambar ni..Buat kenangan lah.

Bukan senang nak dapat gift tu.Itulah rabia always support mana-mana orang yang buat bisnes.

Kita suka tengok orang lain berjaya.Daripada jadi dropship terus jadi agent.Lepas tu up jadi stokis.Master lah..Best kan..

Masuk je dekat hq ni.Sejuk je.Ada aircond lah.Hehehe..Apa-apa pun semoga kak berjaya di dunia dan akhirat..

Cantik tak rabia ? Siap pegang hadiah lagi tau.

Semangat nya rabia kan..Pakai tudung warna kuning dan beg warna kuning..Satu set warna.
Assalamualaikum.. Alhamdulillah rezeki rabia lagi ni..

Thanks a lot cikyu..I always support u bisnes ok.Sebab tu i pakai produk u jual.

Hadiah daripada london tau..


Foto Rabiahtul Adawiyah.

Ingatkan kita boleh jumpa kan.So next time kita jumpa ya.Terima kasih kak bagi hadiah ni.Daripada london tu.U pergi bercuti dekat london kan.

Itulah best jadi agent ni.Dapat rewards tau.So next time lah i sign up jadi agent.

Sekarang i jadi customer u je lah.Rabia selalu je aktif kat wall facebook sesiapa sahaja yang ada buat bisnes.

Business make a money(Ini pepatah i lah)Entah betul ke tak..

Rabia akan always support tau.

Nak tahu tak ada apa kat dalam beg comel tu?

Ada set manicure..Pengetip kuku dan pelbagai jenis aksesori lah..

Comel kan.I rasa i nak sign up jadi agent lah next year.InsyaAllah. Boleh buat duit .


Assalamualaikum.Selamat pagi..
Gambar blogger yang cantik?Siapakah blogger yang cantik tu?






Sayalah yang cantik manis tu..Hihi..Saja je rabia nak tepek gambar rabia yang comel ni.

Barulah blogger baru kenal rabia kan..Itulah rabia cari gambar ni dalam facebook tadi..

Nak cari gambar je dah pening dah..Banyak sangat gambar dalam facebook.

Cantik tak?Hihi..Mana tahu rabia boleh jadi model produk kan..

Boleh photoshoot..Impian i dah lama dah nak jadi model.

Model iklan biskut pun bolehhh..

Gambar mana yang cantikk ya?

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI
Assalamualaikum..I happy sangat hari ini tau..Rezeki selalu masuk ni.Alhamdulillah...

Menang contest beaute stick by yuyu rashid dan rm 100..Wow..Sebenarnya dah lama dah rabia usha-usha beaute stick ni.

Sebab nampak menarik..Pakai pakai je dah cantik.
Rabia tak suka pakai foundation yang terlalu tebal.
Ia merosakkan muka rabia tau.

So beaute stick ni siap ada brush di belakang tau.Dan rabia pilih code medium.

Foto Rabiahtul Adawiyah.

Rezeki tak pernah salah alamat kan..Mana tahu ada rezeki rabia dapat pergi maldives secara percuma kan..

Yay..tak sabar nak pakai foundation ni.Makin lama makin cantik lah u.

Untunglah dapat free je..Menang selalu je kan..

Alaaa..rabia ni kalau berusaha nak dapat sesuatu tu.Rabia akan berusaha bersungguh-sungguh sampai berjaya tau.

Kalau ada contest/giveaway ke.Tag nama i ya.I tak marah.Sebab i kaki contest ❤

Rabiahtul adawiyah abdul ghani 
Assalamualaikum..Selamat malam..
Hari ni rabia update 2 entry..huhuhu..Rabia menang contest hari tu kan..

Hadiahnya dah sampai..Ya allah terima kasih.Rabia memang suka lipmatte ni.

Seqy matte lip cream tau...Kakak ni memang business seqy ni.

Bc cream ada,skincare ada..macam-macamlah yang dia jual.

Ya allah this is my favourite colour tau.Terima kasih akak.

Warna ni memang rabia suka sangat.Pakai je dah nampak cantik kan.

Rabia suka warna macam ni.Tambah lagi bergaya dengan beg berwarna kuning ni..

Rezeki lagi.Alhamdulillah...doakan moga rabia dimurahkan rezeki selalu ya.

Sexy pulak warna ni kan..Dahlah cantik warna tu..

My favourite colour pulak tuu..
Assalamualaikum..Hai korang..Hari ini rabia happy sangat tau sebab apa?
Sebab fanpage blog rabia dekat facebook dah ramai pengikut dan likers tau.

Rabia selalu update masa mula-mula berjinak dalam blog ni.Sekarang kurang update.Hihi.Sebab banyak sangat kerja nak fokus ni.

Alhamdulillah lah..Terima kasih kepada yang support rabia selama ni.

Makin ramai pulak followers dekat fanpage blog ni..Facebook dan Instagram pun dah ramai followers.

Thanks you all.Dan jangan lupa subscribe my youtube jugak ya.

Sayang korang semua....Terima kasih banyak-banyak sangat sebab support i selalu tau.

Rabia selalu invite sesiapa yang friend dengan rabia ni.Mereka terus like my fanpage tau.

Ada jugak yang tak like . Tak apalah...Tak nak like pun.Tak sudi eh? Hihi.

Sejak ada blog,fanpage blog,youtube makin ramai pulak followers...Hihi..

RABIAHTUL ADAWIYAH 
Assalamualaikum..Alhamdulillah rabia menang giveaway daripada blogger.

Rabia pun dah jarang sangat join dekat facebook.Banyak join dekat blog lah.Sebab nak support blogger.

Hadiahnya adalah feminine wash.Rezeki tak pernah salah alamat.


Comel kotak ni kan..Alhamdulillah...Rezeki bukan dari segi wang je..Menang contest/giveaway pun dikira rezeki.

Bukan senang nak dapat free ni.And kita haruslah support sesiapa sahaja kan.

Boleh buat review produk ni..hehehe..apa-apapun suka lah join contest walaupun ada yang tak suka i join contest.

Sebelum ada blog lagi..rabia dah join contest.So dah terbiasa join ..Nak buat macam mana.Dah dikira hobi i.

Sebelum jadi blogger lagi dah join contest.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI

Assalamualaikum..Hai korang..Semalam rabia pergi hock kee seng..

Nak beli mamee kari..Last-last beli maggi kari.Sebab tak ada jenama mamee kari.


Lama dah rasanya tak makan maggi..Maggi kari ni sedap jugakk..Tapi kalau kuah sup nya pekat..sedap

Kalau terlampau cair sangat tak sedaplah..Korang suka maggi kari ke?

Ataupun maggi tomyam ke?Tolong beritahu dekat komen.

Mana tahu lepas ni rabia try rasa maggi yang lain pulak.Sedapppnya..Terliur tak?

Sekali-sekala je tau makan maggi ni.Tak baik untuk kesihatan..

Rabiahtul adawiyah abdul ghani 
Assalamualaikum.Alhamdulillah rezeki rabia menang giveaway ni.
Bestlah dapat hadiah je ni.Nanti birthday rabia 21/12 ni dapat hadiah apa pulak ya.





Rabia menang lipmatte by seqybeauty tau.First time dengar nama produk ni.

Alhamdulillah.nanti dah sampai hadiah ni rabia cuba pakai ya!
Bukan senang nak menang ni..Lepas ni menang apa pulak ya.

Rezeki tak pernah salah alamat kann...
Rabia selalu berusaha nak menang contest/giveaway ni.

Dekat wall rabia pun penuh dengan join contest/giveway je.Siap ada orang block rabia.Tak apalah block je lah rabia.Kalau tak suka rabia .

ALHAMDULILLAH.Rezeki yang tidak disangka-sangka kan dapat ni.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI
Assalamualaikum.Salam Jumaat ❤

Hari ini rabia nak story pasal my collection brush.Yeay rabia dah ada banyak koleksi brush.


Ada yang rabia beli dan ada jugak yang menang contest.


Syoknyaaa..Banyak pula kali ni brush.




Ini link youtube rabia ya.Video my collection brush.

Nanti rabia nak beli lagi lah..Ada lagi tak cukup ni.Kalau ada contest makeup rabia nak join.


Boleh kumpul banyak lagi brush makeup ni.

Rabia suka lah pulak kumpul banyak brush ni.

Entahlah kenapa suka sangat.Hobi i kot mengumpul brush makeup.


Span warna coklat tu rabia beli dengan mua(makeup artist) hari tu.


Nanti kalau rabia singgah butik mua(makeup artist ) tu.Boleh lah beli sikit brush ke,span ke,apa-apa je lah.


Barulah bertambah koleksi brush ku.Huhu.Boleh upload video dekat youtube nanti.


RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI ❤
Assalamualaikum ❤

Hari ini rabia pergi makan mee kari dekat warung.Tak ingat dah nama apa warung tadi.

Asyik makan nasi goreng je.try sekali makan mee kari kan.

Ya allah sedapnya mee kari ni.

sedapp sangat.Warung ni ada macam-macam makanan.Tapi masakan panas tak ada lah.

Makanan yang ada adalah:
- Nasi minyak
- Nasi dagang
- Nasi lemak
- Nasi air
- Mee kari
- Laksa
- Laksam
- Sate
- Nasi arab

Hah..sedap kan..terliur tak?Lain kali jangan makan nasi goreng je

Makanlah makanan lain pulak.Baru dapat rasa pelbagai jenis makanan kan.Makanan yang berlainan.

Nanti birthday i bulan 12 ni.Nak order apa ya.Selain nasi goreng.

Makan nasi putih dengan tomyam sedap jugakk kan.

rabiahtul adawiyah abdul ghani 
Assalamualaikum.selamat pagi ❤

Semalam rabia pergi makan nasi ayam nurul iman kuala terengganu..

Nasi ayam nurul iman kuala terengganu ni memang sedap..Memang selalu orang datang singgah ke sini.



Korang tengok terliur tak?sedapp kan..rabia siap menambah lagi tau.makan 2x ni..

Walaupun berbadan kecik tapi i ni kuat makan kan.
Kata nak kurus..tak apa esp shaklee kan ada.

Memang lama dah tak makan nasi ayam ni.Biasanya my mum yang buat nasi ayam.

Kalau my mum buat nasi ayam.I menambah 2 kali tau.

Ya allah sedapnya nasi ayam nurul iman kuala terengganu ni.Tak sama dengan nasi ayam kedai lain.

Rabia memang suka makan nasi ayam nurul iman je.
Nasi ayam kedai lain.rabia tak makan.

Nampak banyak jugak nasi tu kan.Kalau bungkus nasi ayam tu.Sikit je.Kalau sikit rabia beli 2 bungkus.

Makan 2 bungkus tu sekaligus.hehe.

Jom singgah makan kat sini.Rugi u alls tak cuba tau.
Sedapppnya.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI