Search This Blog

Khamis, 30 April 2020

Repeat order nasi kerabu arizam

Assalamualaikum semua. Hai u all . Salam ramadhan . Semalam rabia berbuka puasa makan nasi kerabu arizam.

Wahhh rabia repeat order kali keberapa dah ni nasi kerabu arizam ? Tak terkira kali keberapa dah. Janji sedapppp .








Sama - sama bohhh . Sedapp nasi kerabu arizam. Jom lah orang ganu order nasi kerabu arizam . Dia cod area Kuala Terengganu . Sedapppp sangat . 

Murahh je nasi kerabu diaa . Dahlah murah sedap pula .

Nasi banyak , ayam pun besar . Nak apa lagi boss ? Memang sedapp lahh . Rugi yang tak order tu . Huhuhu .

Itu je lah rabia nak share pada hari ini . 


Selasa, 28 April 2020

Hadiah untuk founder fellera

Assalamualaikum semua. Rabia memang suka support one my favourite founder sorang ni. Dan dari dulu lagi rabia dah pakai product dia tau. U should try tau.

So rabia berbesar hati nak memberi hadiah ini kepada my fav founder fellera beauty ni.

Dah berapa kali nak bawak hadiah nak pergi ke hq chendering. Tapi rabia ni asyik lupa je. Hmm.. Pelupa betul la.


This gift for u 



Ya Allah aamiin madam. Semoga doa itu dimakbulkan. Aamiin. I want to cry. Sediakan tisu 



Hari tu pergi tengok hq tutup . Hehehhe..Rabia pun tak call.. Next time ya madam, I hantar hadiahhh for u . Sejenis suka cuci gambar heheh.. Well, gambar tu lah boleh buat kenangan kan. Letak dalam frame pun cantik kan.

So next time yaa madam,saya akan hantar hadiah. Semoga hadiah rabia beri ini dapat mengeratkan hubungan silaturahim kita.


3 post hijab challenge

Assalamualaikum selamat petang semua.


So rabia join 3 post hijab challenge .  Jom la join guys .

Best main challenge ni . Best pulak main ni. Letih juga la cari gambar tadi. Scroll scroll gambar dalam phone tadi .

Itu je lah rabia nak share pada hari ini . Assalamualaikum semua . Jangan lupa join this challenge .

Nak rehat ni heheh. Nanti nak masak pulak untuk berbuka puasa pulakkk.

Sabtu, 25 April 2020

Belajar edit guna app picsArt

Assalamualaikum semua . Salam ramadhan ke 3 . Alhamdulillah sejak stay at home ni . Rabia belajar cara nak mengedit gambar menggunakan aplikasi picsArt . Walaupun stay at home but kita still boleh belajar apa - apa bidang pun kan. InsyaAllah slow - slow rabia belajar cara nak edit gambar bagi nampak cantik nak edit video . So rabia ada letak video tutorial di my instagram untuk memudahkan u all untuk belajar.

Nak lihat contoh gambar rabia dah edit ? So lets check out . Eh terspeaking la pulak . Betul ke tak apa yang rabia cakap tu .


PicsArt 










Rabia belajar dari blogger cantik frhdafri . Thank you kak for sharing tips untuk masukkan template sekali dengan gambar . Boleh follow instagram beliau frhdafri .








Khamis, 23 April 2020

Ramai sangat tanya pakai phone apa

Assalamualaikum selamat pagi selamat berpuasa semua. Hmm hari tu ada yang tanya rabia pakai phone apa?








Skrin utama skrin latar ada belaka. Pergi dekat themes je. Sebab dalam phone huawei y9 prime 2019 ni ada dah app themes tu cuma pilih je dan dowload je themes apa u all nak guna .

Keyboard theme tu macam mana boleh ada ? Phone orang lain tak ada pun ? Rabia just taip di google store autumn floral keyboard theme. Download je . Tekan open tu.




Lepas tu apply . lepas tu dah keluar lah themes yg u all apply tadi tu di keyboard themes tu.



Dan satu lagi app ni u all boleh dowload juga . Ada banyak lagi app yang boleh change themes keyboard ni.

Harga berapa phone rabia beli ni ? Eh sorry my dad beli .

Harga : Rm 799

Okey sekarang rabia tukar pulak themes keyboard tu.




Go to play store





Tekan apply . Tengoklah keyboard themes tu dah keluar ke macam gambar yang rabia tunjuk di atas tu. Okey tu je lah rabia share pada hari ini .

Rabia dah settings my keyboard themes .


 My keyboard themes 

Cantik tak ? 




Selasa, 21 April 2020

Repeat order nasi kerabu arizam

Assalamualaikum semua. Hai u all . Hari ini rabia repeat order nasi kerabu arizam pulak. Malas nak masak hari ini . Beli je lah. Cod sampai depan rumah .











Bulan puasa dia cod nasi kerabu arizam . Jom la order sekarang . Sedappp weyyy. Nanti kan terliur pulak kan . Add je facebook dia tu tak pun join la group cod makanan Kuala Terengganu .

Sedapp sangat . 

Isnin, 20 April 2020

Masak its done by rabia

Assalamualaikum semua . Hai u all . Kelmarin rabia lapar sangat. Walaupun dah makan nasi lemak pada pagi tu. Masuk je tengahari rabia dah lapar dah . So rabia tengok ada maggi . Apalagi rabia masak maggi goreng je lah dan buat jus orange sunquick .




Jus orange sunquick


Sedappp sangattt . Makin pandai rabia masak sekarangg . Heheh. Alhamdulillah. Boleh la mak ayah rabia rasa masakkan rabia . 

Dah habis stock maggi kari . Ni kali kedua la rabia masak maggi goreng. Sebab mak ayah rabia baru rasa maggi goreng rabia masak ni. Hari tu rabia makan sorang sorang je. 

Okeylah tu je lah nak cerita pada malam ni.

Jumaat, 17 April 2020

Nasi kerabu arizam

Assalamualaikum semua . Hari ini makan nasi kerabu arizam . Dulu rabia makan nasi kerabu arizam la. Memang sedap la nasi kerabu arizam ni . Dari dulu lagi rabia support nasi kerabu arizam ni .

Rabia tengok group cod makanan Kuala Terengganu .





Nasi kerabu arizam ayam : 2 bungkus

Nasi kerabu arizam daging : 1 bungkus

Total : RM 18

So sedappppp jom la pakat order . Alhamdulilah dah kenyang dah hehe. Semoga dimurahkan rezeki ya . Sedapp tau nasi kerabu arizam ni . Jangan lupa pakat beli ya.

Jom kita sama - sama beli nasi kerabu arizam .


Khamis, 16 April 2020

Susu farm fresh mango

Assalamualaikum semua. Hai u all . U all stay at home ya. Rabia baru je lepas breakfast makan nasi goreng kampung + ayam kfc + susu farm fresh mango yogurt .

My mom suruh rabia cari siapa yang jual susu farm perisa mango dan strawberry. Sebab kawan rabia yang rabia beli hari tu , dia tak ada stock yang perisa mango dan strawberry ni. So rabia ni search la dekat facebook. Cari punya cari jumpa lah . Dan rabia whatsapp dia.




Rabia order susu mango rm 55 - 1 kotak

Strawberry rm 55 - 1 kotak

Caj cod - Rm 5

Total : Rm 115

Best lah susu ni. Sedapp susu ni . Dah nak habis susu farm ni. Setiap pagi rabia buka peti sejuk cari susu farm mango ni dulu sebelum makan . Rabia jarang minum milo pada waktu pagi . Jarang minum air manis .

Sedappp u all minum tak ? Suka perisa apa ? Rabia suka perisa mango.




2 kotak la rabia beli.

1 kotak perisa - mango

1 kotak perisa - strawberry