Assalamualaikum hai u all. Hari ini Rabia pergi ambik gambar yang telah dicuci . Nak beli album pula.


Ni lah hasil cuci gambar nya :





With blogger Fatin Diana 

60 keping gambar Rabia cuci tau . Cantik tak gambar tu? At least ada gambar dengan kak Fatin Diana. 

Rabia guna duit Raya untuk cuci gambar ni. Nak tengok lagi ke gambar apa lagi Rabia cuci ?


Ini gambar selfie Rabia. Hehe. Tak habis-habis dengan gambar selfie nya tu.

Sekarang ni nak cari album pula. Pergi mydin mall, album ada tapi tak berkenang di hati pulak.

Cukuplah 2 gambar ni Rabia pamerkan di dalam blog. Selain gambar tu,gambar Raya pun ada.

Next year cuci gambar Raya untuk tahun 2020. 




Album baru beli



Album baru 

Tak banyak album dah sekarang. Maybe sebab ramai yang tak cuci gambar dah. Sekarang ramai yang guna photo book kan . Photo book gambar nya besar . 

Lepas ni kena download aplikasi pixajoy lah . 




Assalamualaikum semua. Rabia baru balik dari kelas terus singgah makan di kedai ikan bakar pantai timur batu buruk Kuala Terengganu.


Jus tembikai Dan Jus Oren


Nasi Goreng Biasa & Nasi Goreng Sotong


Sup tulang

Rabia makan Nasi Goreng Sotong.My mum pun makan nasi goreng sotong. Ayah Rabia pula makan Nasi Goreng Putih Biasa.

Perghhh.Memang sedap lah Nasi Goreng nya. U all datang ke Terengganu wajib cuba nasi goreng sotong dan juga sup tulangnya.

Alhamdulillah kenyang perut ni. Malam nanti memang tak makan dah.

U all tengok entry ni mesti terliur kan? Apalagi cepat pergi makan sekarang. 

Malam diet kan. So makan petang je lah. 

Sotong celup tepung pun ada, tomyam pun ada.Sate pun ada juga.
Assalamualaikum semua.. Hi u all. Morning semua..Hari ini kitaorang selfie dalam kelas.



Selfie dengan mek comel iffah ni

Gambar ini akan ku simpan dalam pendrive dan tunggu masa je nak pergi cuci gambar. 

Semua gambar 2019 letak dalam pendrive dah. Nak pergi cuci gambar dekat kedai cuci gambar bandar Kuala Terengganu je. 

Nanti dah cuci Rabia snap picture okey? Akan ku abadikan gambar ini di dalam album baru ku.

Dalam kelas madam tengah mengajar kita pula sibuk selfie.

Hehehe. I ni cute tak ? Ke orang sebelah I yang cute ? 

Dua-dua cute kan. Inilah kenangan gambar ketika belajar di Universiti. 

Habis belajar nanti nak jumpa susah dah kan ? Setakat boleh WhatsApp je lah. Kalau rindu. Tatap lah muka saya di dalam gambar tu.

Bila nak pergi beli album dan cuci gambar ni? Hmm. Tak sabar nak tengok gambar ni di dalam album ku yang cantik nanti tu.

Rabia pakai cermin mata tu ya. Jangan tukar pulak dengan budak cute tu . 





Alphabet Wood Ice Cream Stick


Watercolours pencil art

Assalamualaikum semua..Salam jumaat.Rabia nak share tutorial rabia buat ni dekat u all.
Sebenarnya rabia buat 4 aktiviti ni. Tapi gambar yang satu lagi hilang. Gambar yang satu lagi tak berapa nak cantik sangat.

Sepatutnya tutorial ni dibuat pada week - 5 dah. Itulah rabia sebagai pelajar kena alert lah bila date kena submit ni.

Its'okey lah asal rabia buat kan. Assigment group banyak sangat.Sampai last minute buat tutorial ni. 

Sebelum buat tutorial ni ni,Pelbagai bahan rabia beli dekat pustaka seri intan. 

Rabia beli watercolours,span,crayon,epal,pencil warna dan macam-macam bahan lagi lah. 

Rabia nak save jugak gambar tutorial yang rabia buat ni dalam blog. 

Semester 3 ni rabia banyak assigment dan tutorial yang kena submit.

Cantik tak rabia buat ni? Gigih tau buat ni. Balik lewat petang. Mata ni dah sakit. Nak mengadap assigment lagi. Sampai rabia demam .

U all boleh lah cuba buat dekat rumah ya. Inilah sekadar perkongsian daripada rabia.

Ambik kos childhood ni memang best. Nampak tangan rabia kreatif tak?

Kalau dulu tak pandai nak buat aktiviti macam ni,sekarang disebabkan rabia dah makin kreatif kot.Hihihi..

U all boleh juga suruh anak-anak u all buat hasil seni macam rabia buat tu.



Assalamualaikum semua

Hari khamis minggu lepas Rabia belanja umi ayah makan Nasi Goreng Kampung dan Nasi Goreng Biasa

Alhamdulillah rezeki Rabia dapat duit Raya banyak .Walaupun umur dah meningkat . Tapi still dapat duit Raya.

Alhamdulillah rasa bahagia sangat dapat belanja umi dan ayah makan Nasi Goreng dan juga sup tulang.




Umi dan ayah ucap terima kasih kepada Rabia sebab belanja diorang makan. Sama-sama Umi ayah.

Kalau Rabia kerja nanti nak belanja makan lagi lah untuk Umi dan ayah.

Kedai makan ini berhadapan dengan hospital KTS kuala terengganu.

Masa ini lah kita nak balas jasa ibubapa kita. Jom Kita pakat belanja ibu ayah makan di restaurant pula.

Rabia happy melihat umi dan ayah makan ni. Semoga Rabia pun dimurahkan rezeki lagi supaya dapat belanja umi ayah makan lagi.

Assalamualaikum semua.. Hari ini rabia dan satu family pergi jalan-jalan di penarik. Lepas tu singgah makan dekat kedai suhaimie celup tepung setiu.

Memang biasa dah makan dekat kedai suhaimie celup tepung ni. 


Antara makanan favourite kitaorang makan ialah sotong celup tepung,ikan celup tepung. 









Kitaorang makan ikan celup tepung,sotong celup tepung, cucur bawang. 


Minuman pula kitaorang minum air kelapa. 


Alhamdulillah kenyang perut makan ni. U all try lah makan di sini ya.


Sambil-sambil pergi jalan-jalan dapat isi perut juga dengan makan sotong celup tepung.


Nasi Goreng pun ada, bebola ketam dan udang celup tepung pun ada. 


Jom pakat makan di kedai suhaimie celup tepung setiu. Sekali sekala makan celup tepung.


Assalamualaikum semua

Rabia join giveaway dekat Instagram lepas tu Rabia menang giveaway tu.

Rabia pilih cincin tau. Dah tak ada orang nak masuk meminang Rabia. So Rabia join giveaway ini supaya dapat menang cincin ni . Hihi. Eh taklah Rabia saja je join giveaway. Rezeki Raya ni.





Alhamdulillah kak ni kata esok dia pos . Lama dah tak join giveaway. Sambil-sambil scroll Instagram tu Rabia join je lah.

Dapat cincin tu. Cincin tunang pun tak ada lagi. Hihi. Apatah lagi cincin kahwin.

Doakan semoga Rabia dimurahkan rezeki selalu ya.Aaamiin..



Tak sabar nak pakai cincin ni. Nak tunggu cincin tunang dan cincin kahwin lambat lagi lah.



Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin dari saya Rabiahtul Adawiyah Bt Abdul Ghani

Rabia on the way nak pergi beraya ni.Sebelum pergi beraya,selfie lah dulu..



Esoklah pulak pergi beraya..Hehehe.. Cantik tak rabia ? Dahlah gemuk. Raya tahun lepas kurus je. Dont worry nanti rabia jogging lah.





Raya ke - 2


With my lovely cousin 



Raya ke - 3 



My lovely cousin 



Ayu tak Rabia ? Senyum dekat siapa tu. Senyum dekat awak lah 
Assalamualaikum semua

Alhamdulillah ramai yang dah mengenali Rabia melalui penulisan blog Rabia.

Terima kasih kak puteri sudi review tentang blog Rabia. Kak puteri ini adalah kawan Rabia masa sekolah menengah.

Terharu sangat dia review pasal rabia Dan blog Rabia at insta story dia.


Akak tertinggal link blog Rabia tu . It's okey . rabiadawiyah21.blogspot.com sebenarnya .

Very kind girl dia kata dekat Rabia . Oh so sweet. Thank you again .

I will appreciate it. Thank you so much kak puteri .

Boleh cuci gambar kata-kata ni. Tampal dekat bilik hehehe.


Assalamualaikum semua

Alhamdulillah tengok Google AdSense semalam.Dah makin naik dh balance tu.



Maybe sebab ada yang click iklan yang belergar-legar di blog Rabia.

Dan Rabia juga tukar template blog yang baru.Maybe effect positif dekat my Google AdSense.

Alhamdulillah

U all rajin-rajin lah click iklan dekat my blog ya.

Okeylah Rabia nak keluar ni dengan ayah Rabia.