Assalamualaikum semua . Tak lama lagi tahun baru 2020 akan menjelma . So Rabia try lah buat bestnine 2019 ni .  Rabia terbaca blog kak Sayidah Napisah. Thank you for sharing this tips . U all boleh singgah blog beliau ya.


http://www.sayidahnapisah.com/2019/12/cara-buat-best-nine-2019-on-instagram-mudah.html


Akhirnya menjadi jugakk . Tu lah untung kalau kita membaca dan singgah blog orang lain kan . Hari ini Rabia dapat 1 ilmu . Boleh godek - godek try error guna aplikasi bestnine2019 ni.

Yang paling best kan, gambar birthday Rabia tengah potong kek tu ada sekali la . Ramai jugak yang like my photos dekat Instagram ya. 4,744 likes tu .

Thank you la yang sudi like my pic dekat Instagram tu . U all try la buat sekali best nine 2019 ni. Kenangan tu kan . Kenangan last tahun 2019 .

Gambar air cool blog Rabia beli pun masuk sekali 😂 . Okey that all for today . Thank you reading my blog . 
Assalamualaikum semua . Disebabkan sekarang Rabia sedang cuti semester. So Rabia join kursus bakeri pada hari Sabtu 28 december 2019. Diadakan di masjid Al Muktafi Bilal Shah Kuala Terengganu .








Inilah roti yang Rabia masak ni . Best masuk kelas bakeri ni .

Antara roti yang Rabia pelajari ialah roti kiambang , roti sosej , roti sosej bunga dan roti ulat bulu.

Yuran bayaran rm 30.


Alhamdulillah dapat sijil bakeri ni . Nak letak dalam fail ni heheh .. okeylah Rabia nak makan ni ♥️ Dah lapar dah ni . 



Insyaallah kalau sedap roti saya buat ni . Saya bukak kedai roti. Jemput mari lah kedai roti saya nanti ya. 
Assalamualaikum semua. Tak lama lagi kita dah nak masuk tahun baru . Tahun 2020. Umur Rabia tahun depan 24 years old la. Tapi perangai je macam kanak-kanak. Heheh. Kena berubah perangai ni.

So Rabia fikir lah sempena nak masuk tahun baru ni Rabia nak tukar baju blog ni la. Kesian dia pakai baju sama je. So setiap tahun la tukar baju blog berwajah baru ?

U know me . Sejenis suka tukar baju blog . Dahlah rajin menulis blog. Walaupun rasanya macam merapu je penulisan rabia menulis dekat blog ni.


Template blog yang lama 


Template blog yang baru 


Rabia suka template lucy Beauty template ni. Sebab dah lama Rabia suka template yang simple dan ada corak daun - daun tu . 

Dan Rabia suka susunan entry blog Rabia tu. Setiap entry blog tu disusun dengan kemas je. 


Yang paling Rabia suka adalah rabia in love with this popular post ni. Tersusun dengan kemas je. 

Rabia ni rajin sangat copy code coding template blogger free ni. Kalau jenis malas nak copy coding ni . Dengan pening nya nak copy coding code tu semua kan dah lama dah Rabia akan beli je template berbayar tu. Template dekat website Etsy tu kan semua template nya cantik . Cuma Rabia ni malas nak keluarkan duit. 

Sebab tu Rabia just copy je coding blogger tu. Walaupun agak memenatkan . But rabia puas hati . Kalau beli template dekat website pun. Takkan lah Rabia nak tukar tukar je template blog tu kan ? Dengan nak keluarkan duit lagi nak beli template tu semua. 

Sekarang Rabia just fokus pada Google AdSense Rabia tu. Harap ramai lah yang singgah ke blog Rabia dan tolong click iklan yang berlegar-legar di blog Rabia tu ya. Thank you sudi baca blog Rabia . ❤️ 

Semoga penulisan yang Rabia menulis ini memberi manfaat kepada orang ramai . That all for today . Thank you ❤️


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah rezeki lagi . Rabia menang hadiah guys . Rabia ni kuat sungguh join contest kan. Best tau dapat subang telinga ni.





My mum kata pakai subang ni dekat luar tudung lepas tu menyanyi lagu India. Lagu Dilwale . Hahaha. Disebabkan Rabia ni hantu Hindustan . Minat lagu Hindustan sampaikan nak pakai subang telinga pun Hindustan juga. Alhamdulillah rezeki menang giveaway .


Assalamualaikum semua. Selamat bercuti semua. Rabia pergi bercuti dengan keluarga Rabia dan juga bapa saudara, sepupu ku dan juga tokwan .










FB atau Instagram : @rocanahotelkuantan

E-mail : reservation@rocanahotel.com

Location : B2-B10,Lorong Tun Ismail 8,Sri Dagangan 2,25000 Kuantan Pahang,Malaysia .

Best Rates Guaranteed For Direct Bookings

No phone : +609 517 3993 , WhatsApp : +6019 956 3968

Breakfast pagi tadi tak sempat nak snap gambar sebab dah lapar kan . So makan je lah.

Lepas tu Rabia pergi ke Kuantan City Mall. Rabia tak shopping pun. Dapat jumpa blogger pun dah rasa happy dah.



Jumpa kak nurzarini blogger pantai timur (bpt) 


Masam nya muka saya 


My big family ❤️ 
Assalamualaikum semua. Hari ini 19 december 2019. My parents sambut birthday awal sikit hehehe.



My mum beli cake Oreo dekat Harold's breads di UTC Paya Bunga Square. Rabia dah cakap dekat my parents hari tu tahun ni tak payah sambut birthday la. Sebab tahun ni nak cuci gambar je. Last-last Rabia tukar fikiran. Tahun ni nak sambut jugak lah birthday sendiri ni.

Tahun lepas sambut birthday makan KFC dan kek tiramisu. Tahun ni sambut dengan lebih meriah lagi.


Ini birthday tahun lepas. Sambut di KFC and makan kek tiramisu. My wish is semoga Rabia dimurahkan rezeki selalu , dapat jodoh , dipanjangkan umur .

Rabia harap semoga impian dan cita-cita Rabia tercapai.

Tahun ni sambut birthday dekat TH hotel gong badak. Thank you suyin,wan,rizqin,umi ayah sambut birthday Rabia ❤️




Happy birthday to me ❤️ Doakan rabia semoga dimurahkan rezeki ya. Doakanlah semoga bertemu jodoh dengan  cepat.




Click this video okeyyy. Esok wish lah my birthday ya. 21/12/1996 kan birthday Rabia. Thank kepada yang wish birthday awal-awal tu ya.