Isnin, 24 Oktober 2022

Cuti

Oktober 24, 2022 7 Comments

 Assalamualaikum semua. Hari ini saya cuti bekerja . 

Hari ahad baru ni saya kerja dah. Memandangkan kanak-kanak tak ramai mari . Bos bagi jelah cuti .

Rabia nak keluar dengan parents sekejap lagi .

Pakai shawl hari ini. Umi cakap cantik pakai shawl ๐Ÿ’•. 




Semestinya lipmatte wawa ❤๐Ÿ’—. 

Memangg I like it that colour ๐Ÿ˜๐Ÿ’›๐Ÿ˜๐Ÿ’›.

Okey cantik tak shawl rabia pakai tu . Jadi tak. Semalam tengok tutorial nak pakai shawl di tiktok ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป๐Ÿ˜.

Hehehe . Yalah kenalah siap kemasss kann . 

Khamis, 20 Oktober 2022

Business

Oktober 20, 2022 7 Comments

 Assalamualaikum semua. Okey rabia nak share my business tracker ni . Doakan rabia ya semoga berjaya dengan business SHAKLEE ni ya ๐Ÿค. 


Sikit lagi nak naik ๐Ÿค❤ Doakan rabia ya .

Semoga berjaya dengan business ni .

Pray for me ๐Ÿคฒ๐Ÿป .

Terima kasih kepada yang support rabia ๐Ÿคฒ๐Ÿป.

Terima kasih kepada yang sudi membelinya ๐Ÿคฒ๐Ÿป. Semoga dimewahkan rezeki awak semua nya .  

Ahad, 16 Oktober 2022

Burn cafe

Oktober 16, 2022 6 Comments

 Assalamualaikum semua. Hari sabtu baru ni rabia keluar dengan kawan . Hehe. Makan makan lama tak jumpa kannn .

So rabia cadang nak pergi makan ke burn cafe tok molor Kuala Terengganu.

Memandangkan rabia tak nak dah makan heavy heavy gitu . 






Rabia pilih menu mango iced tea dan cheezy wedges je . Tapi cheezy wedges dia banyak siap bungkus bagi umi ayah rabia makan tau ๐Ÿ’•❤. 



Ni instagram nya .

So jemput follow ya ❤ 

Khamis, 13 Oktober 2022

Beli subang habib

Oktober 13, 2022 9 Comments

 Assalamualaikum semua . Baru baru ni rabia ajak umi ayah pergi KTCC Mall . Tiba tiba nak pergi ke Habib . Rabia nak cari subang . Akhirnya beli jugaa dengan hasil  sendiri .




Yeay ada koleksi dahhh ❤ 

Cantikkk subang ni kannn . 

Dulu beli cincin HABIB ๐Ÿ’•.

Sekarang ada dua koleksi habib la ❤๐Ÿ’•.

Akhirnyaaa nak pakai sangat subang . Dulu dulu pakai hilang subang. Harap yang ni tak hilang . 


Nasi goreng paprik

Oktober 13, 2022 4 Comments

 Assalamualaikum semua. Lepas balik kerja tadi . Pergi makan makan dekat tokwan , umi dan ayah . 

Rabia macam biasa lah order nasi goreng paprik . Dah favorite kannnn . Huhuhu .


Sedappp ✅ 

Selalu repeat makan makan di kedai hawa seafood ni . 

Semua makanan rasanya sedappp . 

Heheh . Walaupun sentiasa makan nasi goreng disini heheh .

Siapa suka makan nasi goreng paprik ? Angkat tangannn ๐Ÿ˜๐Ÿฅฐ.

I memangg tak boleh berpisah dengan nasi goreng paprik kannnn .

Dah favorite nasi gorengg kannn . 

Hehe . Alhamdulillah kenyang sangatt .


Sabtu, 8 Oktober 2022

Rutin hari ini ✅

Oktober 08, 2022 6 Comments

Rutin hari ini ✅

Assalamualaikum semua. Pukul 7.21 am baru Rabia sudah masak ✅๐Ÿ’ฏ . Breakfast pagi ni .

   Menu pagi
- Roti bakar
- Bergedil daging 
- French Fries


Alhamdulillah habis ๐Ÿ’ฏ. Cuma tinggal bergedil je lahhh .

Heheh .

Lepas tu masak nasi , lap dapur dengan zip. 

Nak tahu kitaorang kumpul macam macam tau . 


Sunlight ✅ 

ZIP ✅

Nanti nak cuci toilet juga ni huhu . Hari cuti jelah sempat buat kerja rumah ni . 

Hari kerja sibuk la dengan anak anak didik ๐Ÿง•๐Ÿป๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป‍๐Ÿซ.

So rehatlah dulu sekejap nanti sambung kerja balik. Nak tidur tak jadi dah. 

Orang tua tua pesan bangun awal pagi.


Refill day

Oktober 08, 2022 4 Comments

 Assalamualaikum semua. Balik rumah tadi terus refill maggi kari dalam bekas letak biskut tu huhu.

Ni tengah tunggu ayah masak maggi kari ni .




Okeylah tu comel dah bekas tu .

Nanti nak beli biskut . Lepas habis makan biskut tu . Simpan jelah bekas bekas tu .

Huhuhu. 

Refill day ✅ 

Khamis, 6 Oktober 2022

Giveaway Contengan Cuya

Oktober 06, 2022 10 Comments

 Assalamualaikum semua . Rabia nak join giveaway malam malam ni .



Saya join Giveaway Contengan Cuya ini kerana ingin support rakan blogger .

Dan kenapa saya pilih gambar diatas tu. Sebab nampak gambar sedang bertunang je. Dengan gaya pakai cincin tu kan . Nampak cantikkk ❤๐Ÿ’•๐Ÿ‘ฐ๐Ÿป. Nampak cantikk gambar ni . Lawa sangattt . 

So jomlah semua join this giveaway . Support rakan blogger kita ❤๐Ÿ’•. 

Semoga ada rezeki saya ๐Ÿคฒ๐Ÿป. 


Belanja umi ayah makan a&w

Oktober 06, 2022 5 Comments

 Assalamualaikum. Alhamdulillah boleh gaji terus belanja umi ayah makan makan . 



Alhamdulilah kenyanggg perut.  Rezeki umi ayah ❤๐Ÿ’•๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜.

Next time Adawiyah belanja pula ya .

Doakan adawiyah dimewahkan rezeki cepat kahwin ya umi ayah ๐Ÿ’•❤๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜. Aamiin.


Selasa, 4 Oktober 2022

Rezeki ๐Ÿคฒ๐Ÿป

Oktober 04, 2022 5 Comments

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah . Rezeki semalam . Kakak saya beli vitamin c chewable . Thank you kakak ku sayangg ๐Ÿ˜๐Ÿ’—๐Ÿ’—❤๐Ÿ’—❤๐Ÿ’—๐Ÿ’›๐Ÿ’—❤๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ˜๐Ÿ’—❤๐Ÿ’—❤. Semoga dimewahkan rezeki kakkk . 


Rezeki di bulan Oktober ๐Ÿ˜๐Ÿ’›❤๐Ÿ’—๐Ÿ’•๐Ÿ’—๐Ÿ’›๐Ÿ’—๐Ÿ’—❤๐Ÿ’—❤❤๐Ÿ’—๐Ÿ’—๐Ÿ’›. Alhamdulillah .

Doakan Rabia dimewahkan rezeki ya dannn doakan Rabia dapat jodoh cepat cepat.  

InsyaAllah ๐Ÿคฒ๐Ÿป Aamiin ๐Ÿคฒ๐Ÿป . Doakan ya . 

Ahad, 2 Oktober 2022

Alhamdulillah ๐Ÿคฒ๐Ÿป

Oktober 02, 2022 9 Comments

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah sikit demi sedikit naik nya. Lama lama jadi bukit la ❤๐Ÿ’›๐Ÿ’—.


InsyaAllah rabia come back menulis blog semula ya .

Kadang kadang busy . Balik tadika. Rehat . Malam - malam pun tidur awal dah. 

Esok pergi kerja pula . Begitulah mencari sesuap nasi .

Hehe. 

Sekarang ni rabia layan tiktok la . Suka tengok orang masak dan buat cabinet kitchen lawa lawa kan . 

Kalau free free rabia layan tiktok la . Suka tengok orang masak hehe. Dah rabia suka memasak kan ๐Ÿ’•๐Ÿฅฐ๐Ÿ˜๐Ÿค. 

Sekejap je sekarang dah masuk bulan 10. 

Bulan 12 my birthday tau . 

21.12.1996 ๐Ÿฅณ Jangan lupa wish tauu.  Nak bagi hadiah pun pm address rabia tau hahah gurau je lahh . 

Apa apa pun nantikan la next entry ya ๐Ÿฅฐ๐Ÿ’•๐Ÿ˜. 

Terima kasih sudi membaca blog rabia ๐Ÿ’• Semoga dimewahkan rezeki pembaca blog Rabia ๐Ÿคฒ๐Ÿป Aamiin . 

Doakan semoga my AdSense ni berkembang ya .