Assalamualaikum semua. Hari ini keluar makan makan dengan kawan. Birthday dia dia pulak belanja rabia. Sepatutnya I lah belanja dia. Huhu.






Nasi Goreng Kampung 


Mango Smoothies 



Rabia ootd di luar cafe. 

Harganya boleh tahan. I memang suka makan di cafe pun 😂. Namanya beruang cafe 🐻 Memang sesuai dengan harga dan makanan yang sangattt delicious 😘. 

Beruang cafe gong kapas Kuala Terengganu 💜 . Nice place . 

 Assalamualaikum semua. Sekejap je masa kan . Dah hampir 3 bulan rabia bekerja di tadika sebagai guru bahasa inggeris .


Memang best kerja menjadi seorang pendidik namun bukanlah mudah nak menjadi seorang pendidik.

Rabia kadang kadang pun pernah marah juga . Tapi kanak kanak memang suka lah dengan rabia. Sebab selepas mengajar rabia bagi hadiah sticker minta diorang tampal dibag diorang.

Hadiah birthday rabia bagi pen kartun tu .

As a rewards la .

Doakan cikgu Ada kaya berjaya dunia akhirat ya sayanggg anak anak didik teacher Ada .

Diorang selalu ada story nak ceritanya ya .

Selalu panggil teacher Ada. Teacher Ada. 


 Assalamualaikum hari ini masuk kerja lewat sikit.

Bagi yang dah tahu tahulah. 

U all bacalah ya 

https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2018/09/aku-sakit-dan-ada-penyakit.html?m=1


Dah baik dah jantung berlubang rabia 

Cuma check up jelah.

 Assalamualaikum semua. 



Asalnya loket & rantai dari HABIB . Dan sekarang dijadikan sebentuk cincin 💍. 

Rabia guna duit gaji Rabia tau upah orang jadikan sebentuk cincin macam ni . 💍. 

Cantikk kannn ? Hasil duit gaji guna untuk buat cincin . 

Huhuhu. Memang dah list dah . Duit gaji rabia belanja untuk cincin jelah . 

Huhu. 


 Assalamualaikum semua. Selepas cucuk booster dose automatic laparrr nakk makan.



Nasi goreng kampung 

Round round kebanyakkan kedai makan tutup. Nasiblah kedai maaidah uptown jalan kamaruddin ni open . Huhuhu.

Nasi goreng kampung my favourite food . And memanggg sedaplahh .

Rabia pergi makan di mana mana kedai mesti cari nasi goreng lah. 

 Assalamualaikum semuaaa. Done vaksin booster .



Done booster alhamdulillah . 

 Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah semalam dah sampai hadiah giveaway .


Nanti baca rabia review ke .Heheh tapi lag I best jika you all beli kannn .

Taip IG : Balqis sanusi 

Belilah novel tu ya .

Rabia menang giveaway buku ni .


 Assalamualaikum semua. Kelmarin balik dari kerja terus umi ajak makan makan .

Umi ayah makan roti payang.

Rabia makan nasi beriani kari ayam.



Sedappp nasi beriani kari ayam niii.

Must repeat makan lah.

Huhuhu.


 Assalamualaikum semua. Kelmarin dapat hadiah. Mak kepada student 4 years old bagi semua hadiah kepada guru TTC .



Tudung dan juga getah rambut. Uishhh memangg lawaaaa lahhhh .And memanggg lama dah rabia nak hadiah macam ni heheh. 

Alhamdulillah. Nanti teacher ada bagi hadiah birthday ya .

 Assalamualaikum alhamdulillah dengan gaji rabia ada boleh beli penapis udara rm 90 ni untuk umi ayah.


Lepas ni rezeki beli penapis air ke.

Kitaorang guna cara lama guna candi pemanas air zaman dulu tu huhu.

Slow slow la rabia beli ya. Alhamdulillah boleh juga beli penapis udara ni .


 Assalamualaikum semua. Hari ini order nasi kerabu MHI lagilahhh . Heheh.

Sebab nasi dia sedapp. 

Ulam banyak . Ayam bakar dia punnn perghh sedappp sangattt .



Huhuhu sedappp. Dahlah murahhh RM 6 je free cod pulak tu.

Nak apa lagi dahlah murah sedap pulakkk .

Rabia ada tag dalam instragam .Nanti tengok ya .


 Assalamualaikum semua . Alhamdulillah rabia menang giveaway di instagram .



Apa yang rabia tulis tu ikhlas dari lubuk hati rabia 😊.

Rabia nak baca buku ni sebagai motivasi untuk rabia. 

Alhamdulillah menang sebuah novel setelah aku dilukai . 

Nanti sampai novel ni rabia share ya .


 Assalamualaikum ❤💜💕. 

Baru shopping hari ini mahal .




Mahal kan. Duit orang bagi. Rabia belanja la. 

Sikit je beli tapi mahal jugak .

Gaji nanti barulah belanja . 

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi .

Hari ini ada meeting pukul 11 di tadika.

So pergi jelah hari ini . Before meeting makan pagi lah dulu .


Makan pagi .

Nasi minyak ayam goreng ❤. 

 Assalamualaikum semua. Rasa lama tak blogging huhuhu. Sibukkk kerjaa kannn. 

Ni ada masa free ni bolehlah berblogging. 

Macam biasalah lepas makan tu wajiblah consume vitamin c shaklee ni. 


Nice pictureee. Bukan senang nak snap gambar ni . Huhuhu.

Rabia amalkan vitamin c shaklee tauu.

Dan siapa nak beli pm rabiaaa okey 😊❤. 


 Assalamualaikum semua. Kerap sungguh rabia makan nasi kerabu MHI.

Dari dulu sampai sekarang nasi kerabu ayam bakar la selalu repeat order nya. 


Nasi kerabu ayam bakar rm 6.00 free cod ya.

Murah lah tu. 

Search je entry nasi kerabu MHI di blog rabia ya . 

Memang banyakkk entry nasi kerabu mhi di blog rabiaaa . 

Sedapp sebab tu repeat ordered tuuu .


 Assalamualaikum. Pagi ni ambik darah .

Macam biasalah . Lepas lepas ni adalah appointment dengan doktor next day . 

Hari ini ambik darah sahaja .

Part ambik darah rabia serun . Nervous sangat sampai banyak kali cari urat .

Semoga dipermudahkan urusan rabia hari ini .


Walaupun selalu dah ambik darah but rabia always nervous . Banyakkan berselawat . 

Semoga Allah permudahkan segala urusan rabia .

 Assalamualaikum semua. Jom sama sama kita join Giveaway Syazni Rahim Blog sempena blog dia masuk tingkatan 1. 


Entry paling rabia tak boleh lupa adalah : 

https://www.syaznirahim.com/2021/08/topcommentjulai2021.html?m=1

Sebab apa rabia tak boleh lupa entry ni ? 

Sebab rabia merupakan top commentar bulan julai tahun 2021 di blog kak Syazni Rahim. Dapat hadiah pulak tu . 

Memang happylah 🥰😍. Teringat ingat dapat hadiah tu . Huhuhu. 

So jomlah semua blogger joinnn sekarangg. Support kak syazni rahim .

Harap ada rezeki Rabia 🥰 . 

 Assalamualaikum semua. Kursus hari ini .



Lets go dengar ceramah hari ini ya.


 Assalamualaikum semua. Lepas balik kerja. Tengok dia berada di ruang tamu . Huhu. Umi bebaskan dia.

Masuk toilet la. Dia jenis suka ikut tuan dia pergi ke mana sahaja lah .


Tengoklahhhh dia duduk atas apa tuuu. 

Huhuhu. Bertuah punya kucingggg.

Heheheheh. Peneman rabia la ni .

Sayanggg beauti sangat sangattttt.


 Assalamualaikum semua. Saja lah try instagram story update yang terkini la tu.



Kebanyakkan nya rabia pakai baju kurung lahhhhh. 

Nanti beli baju kurung lagilah tu. Heheh .

Gene martino lawa lawaaa baju . Biasanya memang beli di situ jugak .