Search This Blog

Selasa, 26 September 2017

Killiney.kt

Assalamualaikum 

Rabia syorkan korang makan dekat restaurant ni tau.Best sangat makanan nya.Sedap-sedap makananya.

Rabia kan suka makan nasi goreng kan.So order nasi gorenglah! Nanti nak try nasi goreng lain lah pulak .

Rabia sempat jugak snap gambar minuman dan selfie dengan nasi goreng pataya tu kan.Lepas tu tag instagram killiney.kt ni.

Dia like tau.Dia bom lagi.Dia siap ucap terima kasih lagi sebab support business dia.

 Sempat jugak ambik gambar cawan killiney tu kan.Lepas tu rabia tag lah nama dia kan.


Banyak makanan yang sedap-sedap kat sini tau.Korang kena cuba makan dekat sini pulak ya.

Rabia rasa kan birthday rabia bulan 12 nanti nak celebrate dekat sini lah.Boleh order semua nasi goreng kan.Semua menu yang ada pun tak apa.Rabia makan je.Kalau kenyang sangat dah.Tapau je makanan tu kan.

Dan yang paling best killiney.kt ni siap buat cod makanan ke rumah tau.Lepas ni kalau tak nak pergi dekat restaurant.Boleh lah cod nasi goreng merah depan rumah rabia kan.

Kalau tak larat nak masaklah..Call je killiney.kt ni. Rabia akan support semua business yang korang buat ok.Tak kisah berniaga apapun.Janji i support u dari belakang ok?

 Penulis blog cantik jelita : Rabiahtul adawiyah abdul ghani 

Isnin, 25 September 2017

Baraqah food station

ASSALAMUALAIKUM 

Salam magrib.hai korang.rabia lama tak update blog kan.Sejak demam hari tu kan.Malam ni baru update blog.Alhamdulillah dah sihat dah.Tak demam dah.Rindu sangat nak menulis blog ni.

Petang tadi rabia makan di baraqah food station.Nama asal cafe ni.Mat cafe.Sekarang dah tukar nama dah.




Nasi goreng biasa ni sedap jugaklah..Sup tulang nya pedas sikit.
Tapi banyak menu makanan lah.Kalau dulu,menu makanan dia sikit je.Sekarang banyak western food lah.

Macam-macam ada..french fries,burger,

Korang boleh search dekat facebook ya.Baraqah food station. 

Yang paling penting my favourite food ada lah.nasi goreng biasa 

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 

Isnin, 18 September 2017

Youtuber

ASSALAMUALAIKUM 💜

Rabia bukan sekadar seorang blogger je tapi seorang youtuber . Upload video dekat youtube.Bukan mudah nak upload video dekat youtube ni.Nak kena tukar music/soundtrack lagi.Nak edit video lagi.Ada blogger tanya rabia.Guna apps apa untuk edit video?Rabia guna apps viva video.

 Terima kasih kepada rakan-rakan blogger dan juga sahabat saya sudi langgan video rabia ni.
 Bukan senang nak jadi youtuber ni.Dont'give up. Kuatkan semangat dan rajin berusaha ya.Usaha tangga kejayaan.

Jemput langgan video youtube rabia ya! Jangan lupa like sekali tanda anda support saya 💜

Love u all 💜💜 Thanks you everyone.support me okey?

Mohon likers 5K 😍 Tanda anda support saya.

Ahad, 17 September 2017

Barang makeup rabia

 ASSALAMUALAIKUM

Hai korang.selamat bercuti.Hari ini rabia nak cerita pasal barang makeup rabia.

Hmm..banyak ke barang makeup rabia? Tak banyak sangatlah.. 


Inilah senarai barang makeup rabia :

Bag travel
 Face relaxing treatment(FRT FELLERA BEAUTY)
Nivea creme
The blushed nudes maybeline
Oval brush dan brush lain-lain
Nutrimetics blushed
Duoya mascara
Lipstick
Suikone cushion blush(tapi tak pakai dah sebab tak sesuai dengan kulit muka rabia)naik jerawat 

Sorry gambar tak clear lah..nanti rabia buat video ya.dan masukkan video ni pada youtube

Rabia edit gambar dengan video ni melalui aplikasi made viva video.So gambar nampak clear lah

Ada orang tanya rabia beg travel tu besar ke ? Sederhana lah.Beg travel tu rezeki menang contest.Suikone cushion tu mua bagi.Sebab support dia selalu kan.Nivea creme dan duoya mascara tu pun rezeki menang contest.Yang lain-lain tu beli je.



 Rabiahtul adawiyah abdul ghani 

Jumaat, 15 September 2017

My fav mamee kari berapi

Assalamualaikum 

Selamat pagi.Hari ini rabia nak cerita pasal makanan kesukaan saya.Mamee kari kesukaan saya?


Disebabkan blogger ni update blog pasal maggi nya.So rabia terliur sangat.Jadi rabia dengan keluarga rabia pergi beli mamee kari di sabasun kuala terengganu pada waktu malam.


Petang nanti nak masak mamee kari ni lah.Terliur sangat dah.Sekali sekala je makan ni.Tak baik untuk kesihatan kan.




Kari berapi pedas gitu.Rabia tak berapa suka makan mamee perisa ayam tu.Sebab tak pedas.Yang ni pedas.Perencah dia tu sedap dihirup.

Rabia biasa makan mamee SLLRRRP ni lah.sedapnya hingga tak terkata.Kalau mamee cup tu sedap jugak.


Korang mesti terliur tengok mamee kari ni kan.  Mamee kari memang sedap.Menyelerakan.tak sabar nak makan ni.


Rabiahtul adawiyah abdul ghani 

Khamis, 14 September 2017

Gigihnya rabia update blog

Assalamualaikum 💜 Salam jumaat

Semalam sempat jugak update blog..Pagi 1 entry.. Malam 1 entry..Selepas update blog tu.Terus masuk ke dalam group blogger pantai timur..Rabia bagi link blog rabia.Supaya mudah blogger-blogger nak baca blog rabia kan.

 Pok ucu reply..gigihnya rabia update blog 😂😂 Hehehe..tu lah kan mesti orang pelik kan..semangatnya rabia ni..

Sempat jugak blogwalking blog orang lain,sempat update blog..Setiap hari ke update blog?

Hmm..Selepas selesai buat kerja rumah..Ada masa lebih rabia update blog lah..Kalau lama-lama tinggal blog ni.Bersarang lah blog ni..

Disebabkan rabia nak jadi top komentar di mana-mana blog dan famous blogger..Rabia kuatkan semangat dan berusaha untuk mencapai cita-cita ni.

Sebab tu rabia selalu aktif di blog ni 💜  Dan rabia akan join lagi mana-mana group blogger.Sebab nak berkenalan dengan ramai blogger lagi.

Dan juga rabia aktif berblogging ni sebab nak naikkan pageviews blog.sebab dah nampak peningkatan pv blog dah ni.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 

Kisah hidup saya

ASSALAMUALAIKUM 

Malam ni rabia nak cerita sedikit tentang kisah hidup rabia . Nak tahu tentang biodata saya tak?


 

Nama : Rabiahtul adawiyah bt abdul ghani
Umur:21 tahun
Tarikh lahir:21/12/1996
Menetap : Kuala Terengganu
Pendidikan : Sijil Kemahiran Malaysia Penjagaan & Pendidikan Awal Kanak-Kanak

Bulan 10 ni start study dah.. Diploma Penjagaan Dan Pendidikan Awal Kanak-Kanak
        
Pengalaman bekerja : Guru tadika,taska,transit

Merupakan anak tunggal dan rapat dengan umi dan ayah..Sebab tu saya manja dengan mak ayah saya je.

Saya seorang pendiam sangat-sangat.Sebab tu tak ada kawan sangat.Suka bersendirian.Suka buat hal sendiri

Hobi: Berblogging,blogwalking blog blogger,main phone,main instagram,facebook dan blog

Kegemaran Makanan / Minuman:  Nasi ayam,nasi goreng,chicken chop,nasi beriani,air kosong,jus buah-buahan


Start menulis blog pada tahun 2016.Baru lagi lah berblog ni.Sekarang 2017 dah.
Blogger since 2016-2017

Pada mulanya saya suka membeli majalah dara dot com. Suka baca kisah hidup blogger famous yuyu zulaikha.

Sebab apa saya suka berblogging


  • Dapat ramai kawan blogger
  • Dapat ilmu pengetahuan / tips/info
  • Sejak ada blog ni lah semakin ramai kenalan di facebook/instagram
  • Suka berkongsi pendapat dengan blogger
  • Nak jadi famous blogger
  • Nak mengeratkan hubungan ukhwah dengan blogger 
Selepas habis study nanti..rabia nak apply kerja tadika permata.
 
Rindu nak jadi cikgu semula..
 
Rindu jugak dekat students-students ni.Mampu menahan rindu je dekat students ni
 
Saya suka tengok tutorial makeup mua(makeup artis)especially kak yana lah kan.
 
Suka makeup looks simple je
 
Suka kumpul barang-barang makeup banyak-banyak padahal tak pakai pun 
 
Suka sangat main dengan kucing.
 
Suka dengar lagu di joox ataupun youtube
 
Facebook:Rabiahtul adawiyah
Fanpage Fb: Blog Rabiahtul Adawiyah

Instagram:rabiahtul_adawiyah_

Youtube :

Rabiahtul Adawiyah

 

 
 

 

Rabu, 13 September 2017

TQ FOR SUPPORT RABIA

ASSALAMUALAIKUM 

Hari ini rabia happy sangat-sangat..Sebab facebook rabia ni ramai jugak yang komen/like/share status rabia.

Sekarang ni kita boleh tahu siapa yang selalu like/komen status/gambar di facebook kita tau.

Nak tahu siapa dia? Jeng..jeng..jeng..


 Thanks you kak shikin blogger. 💜💜




 Tq makeup artis dan sahabatku 💜



 Tq blogger dik suzlin 

Sempat screenshot 3 gambar ni je lah..Rasanya ada lagi kot yang komen-komen facebook rabia.Sorry ya! Tak sempat nak snap pic.

Tiba-tiba je benda ni akan keluar di notification facebook..Lepas tu rabia screenshot terus.

Rabia hargai sangat-sangat sokongan korang tau. Sayang korang! 

Yang penat menaip : Rabiahtul adawiyah abdul ghani 

Hadiah daripada mua(makeup artis favourite rabia )

Assalamualaikum 

Rabia kan suka support mana-mana mua kan(makeup artis) especially kak yana ni.Dia baik tau.Rabia dah 2 kali pergi butik dia ni.

Rabia baru je balik dari butik dia.Dia bagi hadiah kepada rabia sebab rabia always support dia.Selalu komen/like gambar dalam facebook dia.Suka tengok solekan pengantin dia.


Dia pun mua dan jugak owner butik tau.So macam-macam lah dia jual..Barang makeup,makanan,beg,dan macam-macam lagi.



Rabia dapat hadiah suikone cushion blush..Blusher ni ramai orang pakai tau.Makin cantik pakai benda ni..

Siap ada cermin lagi tau.Span dia pun ada kecil molek je.Terima kasih kak yana cantik.Semoga awak dimurahkan rezeki selalu 


Rabia kahwin nanti nak hire kak yana makeup kan rabia ya.I nak simple look makeup je.


ASSALAMUALAIKUM 

Selasa, 12 September 2017

Top komentar ogos-september blog starlavenderluna

Assalamualaikum 💜

Alhamdulillah ini kali ke-2 rabia jadi top komentar blog starlavenderluna.

Terima kasih shikin.Rabia baru je perasan message ni dekat blog rabia.

Rabia memang suka blogwalking semua blog blogger malaysia ni.
Bagi rabia blogwalking ni penting untuk menaikkan pv blog kita.

Dan juga boleh berkenalan dengan blogger kan.Sebab tu rabia blogwalking blog blogger-blogger ni.

 Lepas ni blog siapa pulak yang akan diterjah oleh rabia ya? Jeng..jeng .. jeng..
  Sebelum masuk kolej ni..sempat lah jugak rabia nak blogwalking blog korang ni.Dah masuk kolej nanti tak sempat nak berkunjung blog korang ni.

💜 RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 💜

A&W MY FAVOURITE FOOD

ASSALAMUALAIKUM 

Hai korang! Selamat petang  Ermm..korang makan apa petang ni?Rabia tak makan apa-apapun petang ni..Sebab..tunggu ayam a&w.


 Lama dah nak makan a&w ni..Teringin sangat nak makan..My favourite food lah ni..Suka sangat makan ayam..Ikan tak makan lah pulak!


My parents lah yang beli ayam a&w ni. Rabia teringin sangat nak makan tau..Asyik sebut-sebut je ayam a&w.

Rabia kan kalau rasa nak makan sangat a&w ke,nasi goreng ke..Mesti kena carilah..

Ayam a&w rabia lagi suka yang spicy..sedap sangat..pedas tu yang sedapnya.

Rasa laparlah pulak..Tak sabar nak makan ni.

Thanks you umi dan ayah tolong belikan ayam a&w ni 

Terliur tak?Hehehe..sedap ni tau..

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 

Rabu, 6 September 2017

chicken chop

ASSALAMUALAIKUM

Hari ni rabia pergi makan dekat restoran nasi arab al-bakry dekat dengan kolej rabia.Rabia daftar masuk belajar diploma untuk bulan 10 ni.

Mula-mula rabia makan nasi arab ayam.lepas tu makan chicken chop

Gambar chicken chop jer rabia sempat snap.Lapar sangat.heheh..



Sedap sangat chicken chop ni.rm 12 jer.Tapi kenyang perut tau.Sejak akhir-akhir ni suka sangat makan western food.Puas jugak kan asyik makan nasi jer.. 

Terliur tak?sedap kan?apakata jom pergi makan dekat sini?restoran al bakry dekat manir.

Nanti nak makan dekat sini lah..Maybe rabia belajar nanti.balik petang.so boleh lah makan dekat sini.Yahoooo..chicken chop is my favourite food.

Sedapppp..rugi u alls tak rasa tau!

Yang penat menaip:Rabiahtul adawiyah abdul ghani