Assalamualaikum semua. Hai dan selamat pagi.  Ada good news nak announcement ni.  Heheh. Berdebar lah pulak.  Tak lama lagi Rabia akan start praktikal di sekolah rendah.  Hehehehe. So dah siap kelengkapan dah nak pergi praktikal tu? Of course lah dah siap. Nametag pun dah buat awal- awal.  Nak lihat nametag Rabia?

Tarikh baru utk praktikum adalah pada 7 September – 28 Oktober (8 weeks)

Ohhhh Noooooo.  Cepatnya masa berjalan. Dah nak dekat habis belajar dah. Doakan semoga Rabia dapat result yang lulus dengan cemerlang.


Inilah nametag Rabia.  Rabia dah nervous ni.  Nervous sangat -sangat.  Hopefully mudah mudahan dipermudahkan segala urusan ku dan permudahkanlah untuk aku praktikal nanti.

So u all doakan Rabia ya. Terima kasih umi ayah, rakan-rakan, lecturer sentiasa bagi support pada Rabia. 

Nanti Rabia nak study sikit sebelum praktikal ni.  Maybe first time nak pergi mengajar ni memang rasa nervous kan.

Walaupun dah pergi ke sekolah rendah yang Rabia minta untuk praktikal di situ.  Dah kenal who my students.  Seriously memang have fun sangat.

U all just doakan Rabia ya. 
Assalamualaikum semua. Hai u all. Hari ini jauh perjalanan kami semata -mata nak makan nasi beriani maaidah di Bukit Payung Kuala Terengganu.




Sedapppp sangat.  Semalam Rabia cakap dekat umi ayah.  Hari ini nak makan nasi beriani.  Heheh. Terus pergi makan nasi beriani.  Papadom dia sedapp.  Besar papadom tu.

Jauh kan Rabia dan umi ayah pergi makan. Pergi jalan -jalan hari ini.  Lepas tu request nak makan nasi beriani kan.  So umi ayah turuti permintaan Rabia.  Terima kasih umi ayah.

Sedappppppp sangat nasi beriani ayam goreng ni.  My mom makan nasi beriani gam.  So next entry Rabia makan di mana pula? Stay tuned guys.  
Assalamualaikum semua.  Kelmarin beli nasi goreng kampung . Kedai dia berhampiran hotel Permai Inn. Dan kedai dia ni berhadapan KTS Kuala Terengganu.
(Kuala Terengganu Specialist Hospital).


Harga nya pula tak ingat lah pulakkk.  Lupa nak snap harga ni.


Rabia share video kedai ni. Tapi ambik video separuh je. Alahai dah kenapa dengan Rabia ni.  Harga lupa nak snap. Video pulak ambil separuh.  Lapar sangatlah tu.

Nama kedai ni pun nama apa entah.  Tapi kedai ni memang mudah u all nak cari.  Sebab kedai ni berhadapan KTS Kuala Terengganu Specialist Hospital dan kedai ni sebelah hotel Permai Inn .

Macam - macam menu ada.  Air jagung pun ada.  Sedap air jagung dia.  Selain nasi goreng,  nasi lemak pun ada. Sup tulang. Tomyam.  Macam - macam lagi lah ada. 
Assalamualaikum semua. Hai u all.  Semalam Rabia tukar template blog.  Nak lihat hasil nya ? Rabia just copy coding template tu je. Memang rajin kan Rabia main code coding template ni.  Kalau boleh nak beli template je. Tapi masih dalam perancangan jugak nak beli template. So Rabia cari template blog free je.




Rabia guna btemplate.com.  Tekan dowload je.  Ada satu file tu dia tulis XML.  Ambik code file bertulis XML tu copy paste dekat tema blog tu.

Azam baru ku,  Rabia nak lebih fokus pada blog.  InsyaAllah semoga cita - cita dan impian Rabia tercapai.

Cantik kan template ni . U all dah tukar baju blog ke ?

Makin bersemangat nak berblogging.  Hehehe .

Assalamualaikum semua. Pagi tadi Si Putih tu dah datang ke rumah bersama anaknya dan ayah Si Mishai.  Anak dia jenis liar. Tengok muka Rabia je diorang dah lari. Hahahaha..

Aku  akan jaga diorang sebaik mungkin. Aku sayang mereka .



Sweet tak kitaorang? Heheheh . Rabia memang sayang sangat dekat 2 ekor kucing yang comel serta pelbagai kerenah . Si putih mulut bising. Mulut banyak . Ayah mishai seekor kucing pandai berlakon. Balik rumah buat muka kesian dan tak sihat. Pergi jalan-jalan lepas tu bergaduh dengan kucing seekor lagi tu . Mulalah balik ke rumah ni buat muka kesian dan di badan nya tu ada luka situ luka sini berdarah sana berdarah sini .

Kelmarin balik ke sini . Kaki ayah mishai luka. Itulah gangster sangat kan. Muka nampak baik je dekat luar gangster jalanan. Hahahaha.

Sayang sangat dekat 2 kucing yang comel ni. Rabia kalau pergi holiday mesti rindu dekat diorang ni.  Kadang-kadang malas nak pergi jalan.  Hahaha. Rindu dan sayang sangat dekat diorang ni.  Baru-baru ni Rabia balik ke rumah.  Rabia pergi ke dapur lalu panggil nama Si Putih . Eh eh dia tahu je tuan rumah ni balik holiday dah.  Dia lalu menjawab panggilan ku. Meow.. meowwwwww..

Lepas tu Rabia ada bawa balik makanan untuk Si Putih,  anak - anak si putih dan ayah si mishai.

Pergi makan dekat kedai pun,  bawa balik makanan dekat diorang ni.

Jangan tinggalakan aku yaaa.. Time ada problem pun share dekat diorang.  Penyejuk hati.  Dahlah comel ayah mishai dan si putih tu.

Assalamualaikum Semua. Hari ini kitaorang dah nak balik ke Kuala Terengganu.  So sebelum balik saya makan banyak- banyak.  Balik nanti saya detox balik.

Ini makanan saya makan tau.  Tak percaya ke ? Kena percaya.  Ini semua makanan saya makan.  Sebab tu berat badan naik tu.





Semua makanan ini saya makan. Dan inilah makanan saya punya.

Makan nasi lemak ayam,  mee goreng,  bubur,  bijirin, cheese sandwich, hotdog dan macam - macam lagi lah saya makan.

Boleh tahan lah makanan dekat sini.  So far okey.  So u all jika nak holiday di Kuantan ni jangan lupa check in lah dekat sini.  GrandDarulMakmur Hotel Kuantan the best hotel lah.

Dah 2 kali tidur dekat sini.  Maknanya best lah check in di HOTEL ni.  So jomm pergi holiday check in di sini.



Assalamualaikum semua.  Petang ni makan di cafe Grand DarulMakmur Hotel.








Rabia makan nasi goreng kampung.  Ice cream pula Rabia makan chocolate ice cream. 

Rabia kongsi minuman dengan umi. Minum carrot juice je.  Asalnya Rabia nak minum laici.  Tapi tak ada.  Hmm. Its okey lah carrot juice pun okey. 

Esok dah nak bertolak balik ke Kuala Terengganu.  Bestt tidur di sini. 

The best hotel GRANDDARULMAKMUR Hotel Kuantan. 

So u all kalau datang ke Kuantan pergi check in dekat hotel ni tau. 

Serius besttt check in di sini. Asyik berjalan je Rabia.  Heheheh. 

Follow Instagram GRANDDARULMAKMUR Hotel Kuantan . 

Okeyy bye bye.  Nak tengok TV dengan tokwan.  

Assalamualaikum semua. Hai u all. Kami berempat pergi ke Kuantan nak ziarah jiran dan saudara dekat sini.  Tapi kitaorang check in di hotel Grand DarulMakmur Hotel Kuantan.  Rabia tidur dengan tokwan.













Ini makanan Rabia makan. Sikit je makan.  Nak diet.  Balik nanti nak detox balik.  Heheh.

Nak lihat my grandmother tak?








Dah 2 kali tidur di sini. Ada entry dalam blog ni Rabia tulis pasal menginap di hotel ni.

Nanti nak pergi jalan - jalan pula. Next entry Rabia share okey.

Rabia makan nasi minyak ayam merah dengan mee hoon goreng,  wedges,  cornflakes, sandwich egg.

Siapa- siapa nak pergi holiday ke Kuantan.  Nak cari hotel yang selesa dan berdekatan dengan Berjaya Megamall boleh lah check in di sini.  Serius best tidur di sini.

Selesa sangat,  makanan nya pun sedap. Bilik hotel pun luas.  Asyik berjalan je Rabia. Masa ni lah boleh spend time dengan keluarga pergi jalan -jalan.

Dan Rabia ada upload video hotel ini di YouTube.  Jangan lupa subscribe dan komen ya. Thank you sudi baca blog ini. 
Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Alhamdulillah Rabia terpilih top komentar di blog kak Shikin Razali.

Dan dapat hadiah yang sangat menarik.



Sebenarnya Rabia tak jangka pun yang Rabia menang dan terpilih jadi top komentar di blog kak shikin.  Rabia memang dari dulu lagi support dan suka blogwalking blog kak Shikin.

Terima kasih kak Shikin. Anyway Happy Birthday To Kak Shikin.  Semoga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik untuk kak Shikin.

http://www.shikinrazali.com

Jemput singgah ke blog kak Shikin 
Assalamualaikum semua dan selamat malam. So Rabia nak buat annoucement siapakah top pengomen pada bulan august 2020 di blog Rabia.

Ada seorang blogger ni memang dia rajin berbalas komen entry-entry di blog Rabia. Memang dia seorang yang rajin sangat.

Siapakah pemenangnya ? Jeng..jengg..jeng...




Rabia edit header blog untuk mamapipie. Edit guna canva je.

Puas cari design untuk mengedit header blog untuk mamapipie. Hehe tahniah ya.

Cantik tak hasil header Rabia create ni. Harap kak suka dengan pemberian Rabia bagi ni.

Tahniah sekali lagi kak.

Next month nak cari top pengomen yang seterusnya. 
Assalamualaikum hai dan selamat pagi.  Hari ini pergi makan di warong gong kapas. Siap bungkus lagi nak makan petang ni pula.




So ini kedai nya.  Tak ada banner kedai ni. Tapi memang best makanan nya.

Nasi dagang,  nasi minyak,  nasi goreng dan banyak lagilah makanan yang ada.

So jangan lupa makan di warong gong kapas. Rabia kalau pergi ke kedai ni memang makan 2 pinggan.  Tak malu lah nak makan 2 pinggan tu dah my favourite kan.  Heheh.  
Assalamualaikum semua.  Hai u all. Selamat pagi. Kelmarin kitaorang pergi ke sebuah tempat yang sangat menarik dan unik . Rasanya semua orang dah kenal tempat ni. Dah viral kan. Mesti u all kenal lah tempat ini. Tempat ini adalah sebuah madrasah yang bernama LANGGAR RINDU . Kitaorang sempatlah berselfie dengan owner tempat ini dengan panggilan nama nya  Pak Usu.














Memang cantik tempat ini. So u all kena pergi ke tempat ini ya. Viral dah tempat ni . Nanti u all pergi ke facebook Rabia dan cari fanpage Langgar Rindu .

Next time rasanya macam nak pergi singgah lagi ke sini..