Assalamualaikum. Hari ini mari pening kepala. Rupanya tak minum air manis pagi tadi. Kerja kuat pulak tu. Jaga kanak kanak. Cuti sekolah. Budak tadika mari je. Aktiviti santai je. 

Pukul 10 lebih gitulah tadi makan nasi minyak dah. Last last mari pening. Terus minum air kosong. 

Order nasi kerabu satu bungkus. 




LOKASI : GONG KAPAS BANGUNAN WARNA WARNI LOT KEDAI NO 8 (BIRU) DEPAN TEALIVE (PANJI CURVE) KUALA TERENGGANU .

Okey done promote. 


Sedapppp pedas desik . 2 kali makan nasi la hari ini. Ingatkan gastrik rupanya pening kepala sebab tak minum air manis pagi pagi

Yalah nak minum air kosong kerja kuat pulak tenaga banyak keluar pula tu kan .

Lepas tu bila timbang berat badan turun la . Hehe. Macam happylah . Nak jaga makan jaga body sangat. Last last pening kepala jugak. Nasiblah boleh rehat sekejap.

Rabia order nasi kerabu ayam bakar ya.

Bukan satay la ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜†๐Ÿคจ. Ada orang ingatkan satay . 


 Assalamualaikum semua. Semalam before nak balik. Rabia ni teringin nak makan nasi goreng di kampung rabia tu. Last last kedai kena apa entah .

Umi ayah beli di kedai lain lah. Hehe .

Depan KTS Kuala Terengganu tu sokmo ayah beli biasanya nasi goreng .






Sedapnyaaaa ๐Ÿฅฐ๐Ÿ˜๐Ÿคฉ Heheh . Alhamdulillah dikurniakan mak ayah angkat yang sangat supportive and caring about me ๐Ÿ˜๐Ÿฅฐ๐Ÿคฉ .

Thank you umi ayah tolong belikan ๐Ÿ˜


 Assalamualaikum semua. Beauti kan memang nakal la. Rabia sekejap sekejap je kurung dia dalam sangkar hitam lama nya tu. Sangkar pink dia letak diluar. 

Hujan hujan ni bawak dia tidur di dalam rumah la.

So lepaskan dia bermain la. 

Dia duduk atas sejadah umi solat isyak tau.


Dah bersihkan dia dah . Dah kencing berak dah baru boleh main dalam rumah la.


Rabia ajak dia main bola kertas la. Huhu. Tengah tak sabar main la tu .

Cute kan dia ?

 Jika ada rezeki nak beli sangkar macam ni pulak la .

Hahaha .


Harga pun lawaaa sangatt kannnn .

Memang berkenan la pulakk.

Hehe.

Comel pulak sangkar tuu.


 Assalamualaikum semua. Rabia baru ada masa lapang untuk join giveaway : 

Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com



Rabia berharap dapat menang buku ini
Nampak menarik buku ini
Tengok cover buku ni pun rabia dah suka dah
Isi kandungan dalam buku ini mesti lagi menarik dan best untuk dibaca nanti 

Rabia tag 2 orang blogger untuk join giveaway abang fairus ya.
Jomlah support abang fairus ni.

1) Blogger .mamapipie

2) Blogger  shikinrazali

JOM MERIAHKAN SEGMEN GIVEAWAY ABANG FAIRUS KITA ADAKAN INI 
SEMOGA SAYA LAH MENJADI SALAH SEORANG PEMENANG NYA . 
AAMIIN ๐Ÿ˜



 Assalamualaikum semua ๐Ÿ˜ Lupa lah nak beritahu sejak kerja ni kan. Memang selalu order cod makanan ke tempat kerja la. Malas nak keluar kan.

So order la pak awi nasi ayam Kuala Terengganu yang viral ni kan .

Sebab ramai cakap sedap .






Cas cod RM 4 

Mula mula RM 5 caj cod tapi sebab guna runner luar . So caj RM 4 jelah Cod .

Jumlah harga : RM 10 jelah .


Next time bolehlah repeat order. Makan disini ke pun boleh . 



 Assalamualaikum semua. Rabia dah edit semua header untuk khas pengomen bulan februari 2022 ya .





1) Afeez 



2) Atiqah Najihah 



3) Warisan Petani 



4) Blog SihatiMerahJambu 



5) Fairus Mamat 


Tahniahhh semuaaa. Jangan lupa komen lagi ya di blog Rabia Adawiyah . 

Terima kasih .


 Assalamualaikum semua. Baru baru ni baru order nasi kerabu mhi pula. Dalam entry blog rabia ni boleh search ya nasi kerabu mhi . MHI tu sempena namanya. 


Nasi kerabu ayam bakar rabia biasanya order la.




Fuhhhh ulam nya banyakkk kann. Sebab tu rabia suka makan yang dia punyaaa.

Sos lada hijau diaaa letak sikit je terasa kepedasan tu. 

That why rabia repeat order tu.

Dalam instagram rabia tag dah nama dia punya .

Pergilah terjah orang terengganu memang kenal la nasi kerabu mhi di gong kapas dekat kedai orang jual kuih muih banyak banyak tu .

Dekat traffic light gong kapas tu .


Ini kedai dia.

Pergilah beli awakkk semua.

Rugi tak cuba .

Sedappp.


 Assalamualaikum. Saja jelah. Main screenshot yang viral di instagram kan .


Call log dengan umi ayah kita je .

Hehe ๐Ÿฅฐ๐Ÿ˜๐Ÿคฉ. 

Buatlah nak tengok jugak instagram ss history awak call siapa pulak .


 Assalamualaikum semua.

Perempuan macam rabia ni memang complicated kan.

Serba serbi nak perfect ke macam mana .

Pergi kerja je pun .

Bawak segala barang makeup .

Sekali dengan pencuci muka tau.

Lipstick and bedak sekali .

Gincu semua bawak .


Hand sanitizer of courselah bawak awak.

Jaga diri jaga sop.

Makin ramai positif covid sekarang . Semoga diberi kesembuhan .

Botol susu anak saya . Anak didik sayalah. Hehe. Nak kena basuh .

Okeylah nak buat kerja sekejap. Balik rumah still cari worksheet untuk mereka.


 Assalamualaikum semua. Beauti ni macam jantan la. Padahal betina. Panjat pokok.








Hairan jugak la rabia . Suka memanjat hahaha . 

Tapi dia letih sangat sampai lama jelir lidah dan badan dia kepanasan. Berdebar rabia.

Rabia bagi air . Dia minum.

Orang duduk tanya kenapa tak lepaskan dia. Dia pernah naik rumah orang tau. 

Bab jiran kena jaga . 

Main sekejap sekejap takapalah dekat luar kadang masuk rumah orang .

Itu kena jaga. Bab jiran.

Bukan mudah bela kucing ya.

Ini adalah tanggungjawab .

Memandangkan beauti kucing terbiar liar .

Kesian dia .

Harap dia ok dah. 

Jelir lagi lidah . 

Dahlah baru lepas jumpa doktor minggu lepas . Sebab selsema.


 Assalamualaikum semua. Baru sudah makan di dapo fateema.





Lokasi : 1805 , Simpang Tok Ku Jalan Sultan Mohamad Kuala Terengganu 21100 .

Pelbagai kuih muih ada di sini .

Nasi minyak my favourite la.

 Assalamualaikum semua. Busy sangat kerja hehehe. Lupa nak menulis blog .

Hehe . Hari ini dah sampai tabung duit beli di shopee tu.



https://shp.ee/pdxssa7

Itu link nya ya. Simpan dah duit tu heheh .

Sticker tu dia bagi tau. Tampal tampal je sticker tu di tabung duit tu .


 Assalamualaikum semua. Baru balik dari pustaka seri intan cari fail letak kertas bahan mengajar . Fail lama dah hancur dah. Semua benda rabia masukkan . ๐Ÿ˜….

Lepas tu selepas mengajar tu. Memang rabia bagi sticker la.









Hopefully mereka sukalah hadiah rabia bagi ni heheh .