Search This Blog

Khamis, 30 Julai 2020

Nasi goreng kampung

Assalamualaikum semua. Hai u all. Hari ini my mom request suruh masak nasi goreng kampung. Hehe. So Rabia masak je lah. My fav makanan kan.


Cara memasak pun sama je macam Rabia masak sebelum ni.
Tak sabar nak makan nanti.

Lagi sedap makan dengan telur dadar Rabia goreng tadi tu.


Telur dadar dah siappp. Okeyy tunggu waktu berbuka je nanti ni . Assalamualaikum . 

Isnin, 27 Julai 2020

Primula Beach Hotel

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Hari ini makan pagi di Hotel lagi. Pukul 11.00 am baru bertolak balik ke rumah. InsyaAllah.







Makan pagi . Rabia makan kuey tiow goreng. My mom dan my dad makan nasi dagang.





Lukisan pun ada dekat sini. Cantik kan lukisan nya. Ada banyak lagi lukisan tapi Rabia tak sempat nak ambik gambar dah.

Alhamdulillah ini kali pertama Rabia dan umi ayah check in tidur hotel di sini.

Nak balik rumah dah. Hmmm petang ni ada class lah pulak. 

Primula Beach Hotel

Assalamualaikum semua. Hari ini hari Isnin 27.7.2020 . Kami berada di Primula Beach Hotel Kuala Terengganu.

Asyik berholiday je Rabia . Hehe.















Pergi ke pantai dulu. Lepas tu sekarang ada di cafe .

Nak makan makan dulu.













Nasi goreng kampung 

Air laici 

Lupa nak snap gambar air laici. Sekarang dah kenyang. So nak rehat di bilik dah.

Esok Rabia cerita makan pagi pula ya. Assalamualaikum . Happy holiday.


Sabtu, 25 Julai 2020

Kota Bharu Kelantan

Assalamualaikum semua . Rabia dan umi ayah pergi ke Kota Bharu. Tak plan pun nak pergi jalan - jalan ke sini.

First location : Parkson

Rabia beli dompet duit. Sebab dompet yang lama dah tak elok. Beli dekat Parkson je.


Lepas tu pergi ke Pasar Siti Khadijah . Jalan- jalan beli makanan sikit.

Lepas tu pergi makan di Kedai yang paling digemari oleh orang ramai.


Nasi Ulam Cikgu KB . Sedapppp . Kalau datang ke sini memang selalu makan dekat sini. Makanan nya memang sedapp.

Next time nak pergi ke Kota Bharu lagi. Lepas tu pergi ke Muzium Negeri Kelantan.



Best nya jalan - jalan macam ni. Hehe. My favorite place ni. Memang kitaorang suka pergi ke Kota Bharu.

So next time nak pergi holiday dekat KB Kota Bharu. Okey bye.

So u all pergi holiday dekat mana? Jom pergi ke Kelantan. 

Jumaat, 24 Julai 2020

Hangout with my friend

Assalamualaikum hai u all. Rabia keluar pergi makan dengan kawan sekolah menengah tadi.

Sebelum PKP Rabia memang nak celebrate birthday kawan Rabia. So hari ini kitaorang keluar .






Pergi KTCC Mall Kuala Terengganu dan makan KFC dekat situ je lah. Heheh. Happy birthday iffa .

Rabia bagi hadiah cuci gambar selfie tu dekat kawan Rabia ni.

Semoga ukhuwah kita terus kekal hingga ke jannah.

Terima kasih sudi ajak Rabia keluar pergi ke KTCC Mall. Ini kali pertama Rabia pergi ke KTCC Mall.

Next time kita jumpa pulak ya. 

Selasa, 21 Julai 2020

Shopping cardigan

Assalamualaikum semua. Hai u all. Hari ini Rabia pergi shopping di house boutique kak Yana .







Alhamdulillah akhirnya Rabia dapat juga beli cardigan yang berharga RM 20 sahaja. 
So jom u all shopping dengan kak yana. 

Cantik - cantik cardigan dia jual tau. Rabia suka shopping dengan kak yana. Best berurusan berniaga dengan dia. 

Rabia akan support kak yana . Rabia akan support bisnes kak yana. 

Semoga business akak maju jaya lagi. InsyaAllah. Semoga dimurahkan rezeki akak sekeluarga. 

Nak join class makeup ? Boleh add facebook kak yana . Nak nikah ? Tak tahu nak panggil siapa makeup artis. Panggil je kak yana okey . Okey lah itu sahaja cerita pada hari ini. 


Isnin, 20 Julai 2020

Klinik Bedah Mulut

Assalamualaikum semua. Sekarang Rabia berada di klinik bedah mulut. Klinik gigi . Kebiasaanya Rabia kena scalling gigi.

Hari ini tak tahu kena buat ke tidak. Sebab sebelum scalling gigi haruslah buat swap test tu. Allah , Rabia nak lari dulu lah . Tak suka swap test.

InsyaAllah lain kali lah scalling gigi .



Dahlah tengah lapar ni. Gastrik pulak tu. Dahlah tengah nervous.

Memang kena scalling gigi sebab dia berkait rapat jugak dengan kesihatan jantung rabia. Sebenarnya dah lama kena discaj klinik ni.

Tapi rabia ada masalah karies gigi . So nak tak nak kena scalling gigi juga. Nak beli alat scalling buat sendiri scalling sendiri memang tak lah.

Dari kecil hingga dewasa sentiasa pergi ke hospital. Hospital tu dah jadi rumah yang kedua.

InsyaAllah semoga kesihatan Rabia makin baik. U all doakan Rabia ya.

Bosan jugak asyik follow up dengan hospital. Heheh. Nak lari lah macam ni hehe. Tapi i sayang doktor dan nurse yang selalu ambik berat pasal Rabia.

Okeyy tengah tunggu doktor panggil nama Rabia je ni. Ya Allah panggilah cepat sikit doktor.