ASSALAMUALAIKUM 

Hi korang 


Hari ni rabia nak share gambar beg baru rabia



Rabia baru je beli beg yang comel ni



Jenama apa beg comel rabia ni?



Semestinya furla lah 



Rabia kan suka tukar-tukar beg



Hari ini pakai beg lain.esok,lusa pakai beg lain



HAHAHAHA



Tapi sekarang rabia cuma pakai beg furla je lah.


Nak tahu tak berapa harga beg furla ni?

Harganya rm 80 free postage SM & SS

Free jam tau 



  Awak-awak semua jom beli beg yang comel ni 

INSTAGRAM : hawacouture.my


 Tak beli beg ni,menangis lah pulak 




Rabia beli beg ni lah tapi warna pink lah 




Ni lah dia beg baru dan jam baru 
Cantik kan 



Pink nya wah comelnya 

 Inilah jam baru tu 


 Untunglah beli beg dengan hawacouture ni

Dah beli beg + free jam lagi 

 Bukan senang nak dapat free jam ni

 Korang semua apalagi jom pakat serbu instagram @hawacouture.my 


Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 







 Assalamualaikum & Hai semua 

Hari ini rabia nak share makanan yang paling sedap yang rabia pernah makan di kay tee town

Korang teka lah apa makanan favourite rabia?Hehehe.. 

Okey.dah lah straight to the point okey

Rabia makan nasi goreng paprik di kay tee town kuala terengganu

Nama restaurant ni dulu mat cafe

Sekarang dah tukar nama dah..

Nama restaurant ni kay tee town


Sedap sangat nasi goreng paprik ni.rasa nak tambah satu lagi 
Rabia nampak je berbadan kecik
kecik-kecik cili padi . HAHAHAHA
tapi kalau bab makan.2 bungkus tau nasi goreng ni
Alamak.harga nasi goreng paprik ni rabia lupa lah pulak 
Korang kalau datang terengganu ! Jangan lupa datang singgah makan di restoran kay tee town ni
Semua nasi goreng ada tau
Nak nasi goreng apa ?
Nasi goreng paprik,nasi goreng pataya,nasi goreng biasa ,nasi goreng ayam kunyit dan banyak lagi lah 
Selain menu nasi goreng,menu lain pun ada juga ya 
Blogger: Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 






ASSALAMUALAIKUM 
Hari ini rabia  nak share gambar rabia pakai tudung bawal chiffon bercorak bunga tau !
Nak tahu tak harga bawal chiffon ni berapa ringgit?
Seriously korang akan terkejut bila dapat tahu harganya nanti
Bawal chiffon ini harganya sangat sangat murah 
Hanya rm 8 ringgit sahaja 
Hanya tinggal 2 tudung je tau 
My mum ambik tudung yang warna pink lembut 
Rabia ambik warna hijau
wah hijau nya Rabia ingatkan warna hitam.rupanya colour hijau.my mum scroll dalam facebook.my mum tengok je gambar tudung ni.terus tanya rabia nak beli tak..rabia cakap je lah nak beli lah.sebab murah sangat.



Cantiknya bawal chiffon ni 
Korang jangan ingat ni shawl tau !Ini tudung bawal chiffon
Rabia saja je pakai macam shawl  
Sebab tudung bawal ni macam-macam gaya korang boleh buat kan
Rabia suka gaya shawl gitu
Baru nampak cantik 
Raya nanti rabia boleh pakai bawal chiffon ni 
RAYA NANTI NAK PAKAI BAJU CANTIK-CANTIK
TUDUNG PUN CANTIK-CANTIK 
ASSALAMUALAIKUM SEMUA CANTIK-CANTIK 

Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 












Hai,assalamualaikum semua .Korang apa khabar? sihat tak ? rabia sihat alhamdulillah
Lama bebenor rabia tak update blog kan
Maklumlah rabia ni tengah sibuk edit template blog yang baru
Bila dah edit template blog ni
Baru ada mood nak berblogging 
Hmm..hari ini rabia nak share gambar rabia selfie semalam 
Korang mesti rindu dekat rabia kan..
So rabia nak share gambar rabia yang comel tu 

 Selfie again 
 Tak habis-habis dengan selfie ni kan..Korang rasa i ni cantik tak ?    La..la..la..
 Kalau boleh rabia nak cuci gambar ini dekat kedai gambar 
 Rabia memang suka cuci gambar ni. Sebab suka belek-belek gambar dekat album 
Tak bestlah tengok gambar dalam phone atau pun laptop 
Rabia ni memang kuat selfie pun.kadang-kadang umi i marah tau. Sebab gambar selfie sahaja dekat berapa puluh ribu entah dalam laptop .hahahahaha 
Rabia suka tengok gambar zaman kecik-kecik dulu.banyak kenangan kan..sebab tu rabia cuci semua gambar raya,konvokesyen,selfie,keluarga,sahabat dan banyak lagi lah gambar.sebab mana tahu kalau rabia dah kahwin nanti,dah ada anak-anak.Mesti rabia akan tunjukkan semua gambar rabia pada mereka kan .. Okeylah sampai disini sahaja ceritanya.
Blogger rabiahtul adawiyah abdul ghani 


 Assalamualaikum,hai 

Lama sangat rabia tak berblogging kan

Maaflah,rabia sibuk sikit baru-baru ni

Awak-awak orang terengganu ni pergi tak festival pelamin & rias di terengganu trade centre (TTC) ?

Rabia pergi hari khamis baru ni (13.4.17)

Sebab apa?

Sebab nak selfie dengan leader fellera beauty ni lah

Rabia pakai produk fellera beauty yang tengah hot sekarang tau

So tak sempat nak ambik gambar pelamin dan model pengantin ni 


 Ni lah leader fellera beauty malaysia..Dia pernah masuk tv 3 & 9 tau.Dalam rancangan nasi lemak kopi o & wanita hari ini .Hai cikyu U are so beautiful and so kind 

 Rabia macam frust juga.sebab tak sempat selfie dgn madam  founder fellera beauty ni  sempat selfie dengan leader je.

 Alamak...gambar model pengantin dan pelamin serta gubahan  bunga pun tak sempat nak snap..

  Tak apalah,lain kali ada event apa-apa just call me okey . I akan  datang dengan segera ya. Apa yang best di festival pelamin & rias di ttc ni?

  Aktiviti yang diadakan di ttc baru-baru ni adalah :

  • SENI SOLEKAN PENGANTIN
  • MY IDOL PENGANTIN RAJA SEHARI
  • SENI FOTOGRAFI & KAD JEMPUTAN
  • ADAT MERENDOI & CUKUR JAMBUL
  • SENI GUBAHAN DAN UKIRAN BUAHAN
  • BUSANA FESYEN  PENGANTIN RAJA SEHARI
  • PAMERAN DEKORASI PELAMIN PENGANTIN 
  • FESYEN KANAK-KANAK RATU FLOWER GIRL
  • PENGANTIN BERSELAWAT,BERZANJI DAN MARHABAN 
  Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 
Assalamualaikum Hari ini rabia gembira sangat sebab dapat hadiah dari blogger ni   thanks you kak suria amanda 
Seriously rabia menang kali ke 17 dah.Selama ni rabia join dalam facebook dan instagram je.Tapi kali ini rabia join top komentar di blog kak suria amanda 


  tq kak suria amanda. 

Siap ada nota lagi.wah terharunya rasanya 
Bukan apa rabia join giveway/contest ni .boleh lah berkenalan dengan blogger-blogger malaysia ni kan . Daripada duduk rumah tak buat apa-apa.baik korang join contest/giveway di blog dan juga di facebook.Siap ada orang cakap lagi dekat rabia tuahnya rabia.

Bukan senang nak menang contest/giveway ni.kena banyak berusaha lah 

Anyway thanks you so much kak suria amanda  i will appreciate . and i happy sangat-sangat tau semoga persahabatan kita kekal hingga ke jannah 

 blogger : rabiahtul adawiyah abdul ghani 
Hai.assalamualaikum. Salam jumaat semua Hari ini rabia nak share pasal shawl yang rabia menang hari tu 
Semalam rabia pergi makan kan..rabia sarung je shawl ni..sebenarnya kak aifaa bagi shawl tapi umi rabia pergi jahit buat instant 2 muka .Sebab rabia tak pandai pakai shawl ni .tak pandai nak belit shawl ni 
Tapi kan memang cantik lah shawl yang kak aifaa ni bagi . 



Cantik nya .Nak beritahu yang kak aifaa ni seorang blogger juga tau ni link blog dia efashi.blogspot.my
Cantik sangat shawl ni..jatuh cinta dah dekat shawl ni 😍 Akak aifaa pun seorang peniaga online tau .Korang boleh beli je dengan kak aifaa ni. Korang nak shopping boleh lah pm akak aifaa ya.

 Facebook :
Nurul Aifaa
Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 
Assalamualaikum semua.Hari ini rabia kurang sihat sikit.Sebab tu lama sangat tak blogging ni.Nak tahu tak..rabia menang contest kali ke 16 tau.Kali ni rabia menang,rabia dapat shawl . Rezeki rabia kan ada orang cakap dekat rabia tuah sungguh rabia dapat menang contest.

Tak gosok lagi shawl ni  Tak sabar nak pakai shawl ni 


Nanti menang apa pulak ea..hehe..rabia ni memang suka join contest  Hari-hari menang pun tak apa 

Dalam bilik tu dah bersepah dengan hadiah contest je 

Untung kan. 

Ni rabia nak kasi tips lah cara nak menang contest 

1. Baca dulu syarat yang ditetapkan oleh admin contest
2.Share banyak-banyak lah dan post dekat facebook awak
3.Kalau admin nak komen paling banyak.komen lah banyak mana awak nak komen  
4.InsyaAllah awak menang 

 That all for today 

 Assalamualaikum 

 Ikhlas daripada : Rabiahtul adawiyah abdul ghani