Assalamualaikum semua. Selamat petang. Hari ini Rabia dan umi ayah makan di kedai ikan bakar pantai timur.

Rabia makan Nasi Goreng Paprik - Rm 6.00
Jus Tembikai - Rm 3.50 gelas biasa




Nasi Goreng Paprik 


Jus Tembikai


Sotong bakar

NO.902-E
PANTAI BATU BURUK
20400 KUALA TERENGGANU DARUL IMAN

Jom pakat makan di sini. Rabia macam biasalah makan Nasi Goreng. Tapi kali ni Rabia makan Nasi Goreng Paprik .

Sedappp sangat. My favourite restaurant lah ni. Hehe. Tak pernah puas makan dekat sini . Pelbagai menu makanan ada dekat sini. Sotong celup tepung,sotong bakar,ikan bakar.

Sedappp tak terkata..Meh lah pakat pergi makan di sini. Blogger terengganu jom gathering makan-makan kat sini.

Dijamin sedap dan ingin menambah nasi lagi.Hehehe.
Assalamualaikum semua

Alhamdulillah hari ini rezeki Rabia dapat makan nasi kerabu mhi secara percuma.

Tokey nasi kerabu COD nasi kerabu ke rumah Rabia tadi.





TQ awk bagi free 

Nasi kerabu yg Rabia promote ni lah. Taukey bagi free je ke saya.

Alhamdulillah dijamin sedap. Meh pakat pergi makan dekat kedai dia.

Kalau boleh setiap hari nak makan Nasi kerabu dia. Heheh. Sebab sedap. Kalau sedap memang repeat order juga lah.

Saya doakan semoga awak dimurahkan rezeki dalam business ya. Hehe . 

Assalamualaikum semua..

Esok nak exam dah,sekarang Rabia rehat sekejap. Nak release tension . Hehe

Rabia rasa kan nak bagi hadiah pula dekat seseorang. Rabia dah cuci gambar untuk kawan rabia,madam khyra.

Kak Yana pun Rabia dah bagi hadiah dah kan. Heheh .
Rabia rasa macam happy bagi hadiah dekat orang ni.


Welcome 💕

Rabia rasa happy lah kalau bagi hadiah dekat orang ni. Walaupun hadiahnya sekadar cuci gambar je.

Siapa nak hadiah lagi ni? Heheh. Rabia nak jugak hadiah dari u all. Hadiah birthday Rabia nanti. 

Sebab tu lah Rabia selalu dimurahkan rezeki . Selalu menang contest . 

Ada dah hadiah untuk kawan Rabia ni. Tapi dia tak mari rumah Rabia lagi ni. 

Hadiah untuk cousin Rabia pun ada juga. Tu pun cuci gambar selfie . 

Hai u all ❤



Assalamualaikum semua

Selamat petang u all. Hari ini Rabia pergi jalan-jalan dengan umi ayah. Phone ayah ni buat hal lah pula.

Lepas tu ayah beli phone baru. Ni lah hasil gambar nya.
Kamera ni memang cantik. Hehe. Lawa sangat Rabia ni. Nampak gebu je. Memang tak edit pun gambar ni.

Kamera tu memang cantik dah. Kalau tengok gambar ni ada orang nak masuk meminang tak ? Hehe. Gurau je lah .

Skin Rabia pun gebu semacam je. Lepas ni nak selfie banyak- banyak lah. Buat kenangan.

Apasal pipi Rabia macam pipi pau je. Rasa macam gemuk je.

Mesti berat badan dah naik ni. Tu lah makan ikut nafsu sangat.

Nak Rabia up gambar Rabia lagi ke? Gambar selfie hehe.
Rabia kan kuat selfie. Nanti Rabia upload gambar lain pula ye.




Design phone yang terbaru ni. Jom cepat beli sekarang.Rabia pulak rasa nak beli juga phone ni.

Habislah phone ayah rabia ni nanti,mesti penuh gambar dalam gallery phone ayah nanti. 

Nak buat macam mana anak dara ni sorang kuat berselfie.Lepas tu cuci gambar.Haa..kalau cuci gambar ni memang cantiklah gambar nya sebab guna phone huawei nova 3i ni kan.

Jom cepat beli sekarang.Sementara stok masih ada.
Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah rezeki aku dapat menang subang yang lama dah aku idamkan.

Esok aku nak bank in lah postage dengan rm 8. Xie-xie .




Rezeki aku lagi alhamdulillah . Pelbagai contest dah aku join. Aku menang. Bukan mudah nak menang ni.

Kalau dah rezeki aku kan,menang lah jugak. Heheh. Doakan semoga aku menang contest lain pula.

Lepas ni nak menang kamera lah pulak. Hehehe. Boleh ambik gambar selfie.

Alhamdulillah rezeki aku menang contest kan. Pelbagai contest dan hadiah dah aku dapat dan menang .

Doakan aku semoga dimurahkan rezeki selalu ya. 
Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Salam jumaat.Semoga kita semua dimurahkan rezeki.

Aplikasi ini sudah tular ke media sosial . Termasuk aku juga yang guna aplikasi face app ni. Tak sabar nak jadi tua lah tu.


Zaman muda 


Zaman tua

Tua-tua pun lawa. Hahaha. Nenek belum berkahwin Dan bercucu lagi ni.

Kalau tua nanti,memang macam ni ke muka aku? Tua -tua pun masih Vogue.

Aku pun dah terjebak dah main dengan aplikasi ni. Best apa main ni.

Mana tahu kan,tua-tua nanti memang macam ni lah muka aku.

Tua-tua pun masih cantik,nenek bergaya. 
Assalamualaikum semua

Alhamdulillah Rabia menang giveaway air cheeseou the syrup vs soda.

Hari ini Rabia nak pergi claim air ni dekat the syrup vs soda.


Nanti dah dapat air tu Rabia selfie ya. Untung kan menang dapat air? Seramai 10 pemenang.

Rabia just wish birthday je. Alhamdulillah balik rumah nanti nak rasa selalu .



Thank you the syrup vs soda. Next time nak pergi makan pulak dekat kedai ni. Sedap makanan dekat sini. Untung dapat free je minuman.
Assalamualaikum semua. Rabia nak promote ni. Nasi kerabu yang tersedap di bandar Kuala Terengganu.



Siapa tak kenal Nasi Kerabu MHI ni kan. Memang sedap lah Nasi Kerabu dia ni.

Dia memang kerap lah COD nasi kerabu ke rumah Rabia. Ya Allah memang Rabia tak tipu lah memang sedap Nasi kerabu dia.

Lagi sedap kan sos Nasi kerabu tu . Fuhhh terliur pulak kalau cerita pasal nasi kerabu dia ni. Rasa pedas-pedas gitu bila makan pulak dengan nasi kerabu dia fuhhh sedap sehingga menjilat jari.





Meh lah pakat pergi makan kat kedai dia. Nasi kerabu bertempat di Pengadang Akar Gong Kapas(area jual kuih dkt trafik light) Bangunan warna warni depan Panji Curve. 

Nasi kerabu ayam 4.00 sebungkus
Nasi kerabu daging 4.50 sebungkus
Nasi kerabu ayam double 5.50 sebungkus
Nasi kerabu ayam daging 6.00 sebungkus
bawang jeruk 50 sen sutir



Assalamualaikum semua. Selamat pagi . Salam jumaat. Semoga kita semua dimurahkan rezeki selalu.

Rabia dan sekeluarga turun dari rumah pada pukul 6.28 AM.

Semata-mata nak makan Nasi Dagang dan Nasi Lemak atas tol.

Kena datang awal-awal tau dekat kedai ini.Sebab kalau pergi lewat.Ramai orang. Malas pula nak beratur lama-lama.

Rabia makan Nasi Lemak dengan keropok lekor dan Mee Hoon Goreng.

Umi ayah je makan Nasi Dagang. Rabia je makan nasi lemak telur mata .



Nasi Lemak telur mata sedap . Hehe. Rasa macam nak tambah satu pinggan lagi. Tapi malu lah pulak. Nanti apa pulak orang kata.

Tubuh kecik je makan macam apa entah. Hahahah. Jom pergi serbu kedai nasi dagang atas tol.

Rugi tak makan . Sekali makan pasti nak tambah lagi.Sekali jatuh cinta dengan nasi lemak nya.

Lepas solat subuh tu pergilah. Sebab kedai ini buka dah . Bagus kan buka kedai di awal pagi.

Rabia ni tak pernah bangun awal.Lepas solat subuh pun tidur. Ni tak tidur pun. Bangun awal semata-mata nak pergi makan Nasi Lemak .

Semangat tak ? Hahahahahaha. 
Assalamualaikum semua. Petang kelmarin Rabia dan juga group presentation Rabia iaitu yang bernama Jie. Kitaorang sama-sama presentation lesson plan dan juga mengajar.









Hi everyone, How are you ? Today i want teach you about words alphabet stick.

Sebelum mengajar,Rabia tunjukkan macam mana cara nak buat words alphabet using stick .

Sebelum tu,bahan-bahan itu Rabia buat dulu di rumah. Dan bawak bahan-bahan itu ke kelas.

Bahan-bahan nya seperti :

Gam

Kertas warna

Gunting

Batang ice cream



Terima kasih kawan-kawan ku sebab sudi berlakon jadi student .

Exam is coming soon. Doakan semoga Rabia berjaya ya .

Tak sabar nak mengajar dekat tadika nanti.




Assalamualaikum hai u all. Rabia selalu makan dekat restaurant the syrup vs soda. Rabia selfie lah dengan logo the syrup soda .

Lepas tu Rabia siap cuci gambar lagi Dan tag Instagram,the syrup vs soda.

Lepas tu dia tawar suruh jadi duta svs. Siap nak record video .


Sorry ya Rabia tak berminat lagi nak jadi duta.Apa-apapun terima kasih sebab invite .

Jom pakat pergi makan di restaurant the syrup vs soda.
Nanti kita selfie dengan owner the syrup vs soda. Kalau dapat jumpa lah dengan owner the syrup vs soda.

Hehehe. Dia siap terharu tu . Setakat ni tak minat nak jadi duta. Nak sibukkan diri dengan belajar dulu . Heheh.

Apa-apapun terima kasih ya .



Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Rabia dan keluarga turun awal tau untuk pergi makan di Warung Sri Geylang depan kem seberang takir. Pukul 6.30 kami turun dari rumah .

Nak makan Nasi Goreng. Tapi nasi goreng tak masak lagi. So Rabia makan Soto nasi je lah.




Ini je lah makanan yang kitaorang makan. Nak makan Nasi Goreng dia sebenarnya. Hmm. Maybe tak ada rezeki.Sebab semalam dah makan Nasi Goreng dah .

Jom pakat terjah Warung Sri Geylang depan Kem Seberang Takir Kuala Terengganu.

Eh lupa nak snap Nasi Lemak ayah Rabia makan tadi.Khusyuk sangat makan Soto Nasi tadi.

Part dalam soto nasi yang Rabia suka makan adalah bergedil kentang . Sedap bergedil kentang tu .

Wajib lah dalam soto nasi tu ada bergedil kentang atau pun bergedil daging.

Rabia pula suka makan bergedil pulak.

Tahap kesedapan : 90 %