Assalamualaikum..Alhamdulillah.rabia tengah makan roti canai tadi.Terdengar lah bunyi ping.ping..Laa..poslaju rupanya..

Rabia segera tinggalkan makanan begitu sahaja.Cepat-cepat pergi buka pintu. Dan rabia pun sign dan abang poslaju bagilah hadiah rabia tu.

Terima kasih jizanlykl. Macam mana nak pakai baju ni eh? Berkilat-kilat tau. Buat dress cantik ni kan.


Ya allah lawanya lace ni. Nak pakai pun rasa seram tau.Berkilat sangat . 

Mesti mahal kan lace ni. Rabia dulu ada juga pakai baju lace.Tapi tak pakai lace berkilat macam ni.

Hehehe..malu pulak nak pakai nanti.Nanti bolehlah rabia OOTD kan?

Ada lagi satu hadiah rabia tak sampai lagi.Sebab rabia tak beri alamat full dekat kak tu .. Aiyaaa..terlampau excited sangat lah rabia ni.

Lace ni cantik juga buat baju kurung moden.Huhu..Nantilah rabia tanya umi rabia.

Rabia
Assalamualaikum. Morning. Alhamdulillah hari Rabu umi Rabia order Al-Quran CJ wow shop. Semalam dah sampai AL - quran tu.

Terkejut jugak sebab hari Rabu order . Hari Khamis dah sampai dah.

Gambar Al-quran rabia tak sempat nak snap lagi


 Sarung al-quran 


Harga promosi : Rm 199
Harga sebenar beli : Rm 187 tanpa GST

So umi Rabia beli harga tanpa GST RM 187.

3 kali dah umi rabia shopping dengan CJ WOW SHOP.

Penghantaran barang pun cepat sampai ke rumah Rabia.

Next time Rabia pulak lah shopping

Tq CJ WOW SHOP . My parent suka shopping dengan CJ WOW SHOP. Terbaiklah CJ WOW SHOP.

Rabia
Assalamualaikum.Selamat tengahari. Rabia baru je kemas-kemas barang-barang mekap di atas meja solek tadi.

Nak tahu alat mekap apa rabia pakai ke? Nanti rabia tunjuk gambar ye.


Merujuk pada gambar di atas itu.Itulah alat mekap rabia.

1.Lipbalm watering lavender nivea
2. NYX Jumbo Eye Pencil
3. Gincu nutrimetics
4.Brush makeup
5.Perfume duchess fellera beauty
6.Face relaxing treatment fellera beauty 
7.Scrub kunyit(Botol tu..rabia beli bubble rice dgn kwn rabia.Rabia basuh-basuh then letak scrub kunyit ke dalam bekas tu.
8. Span mekap
9.Beauty blender
10.Egg brush
11.Suikone blusher( Dapat hadiah dari MUA)
12.Parfait sponge foundation fellera beauty

Bekas yang warna macam floral bunga-bunga tu.Actually yang my mum punya.Tapi my mum tak nak guna dah.Rabia minta izin dan guna je.

Dalam bekas tu rabia letak cincin-cincin je. Gelang..Lebih kepada aksesori lah.

Rabia nak deko-deko meja solek ni.Sebab tu selalu bukak youtube.Diy room.

Rabia
Assalamualaikum .. Ada orang tu kan dia jeles Rabia Join contest Dan dapat hadiah contest..Hahahaha..

My lovely cousin . Alaaa..awak Join je lah . Nanti Rabia ajar tau.Cara-cara Join contest .


Join je.. Tag Rabia je. Tag nama Rabia je. Jangan tag nama orang lain boleh?

Rabia Sporting je. Kita kan cousin.

Ye..memang banyak dah hadiah Rabia dapat. Berpuluh-puluh hadiah dah ni. Berselerak dalam bilik kan?

Hahaha..Kalau tak guna tu. Rabia bagi ke lecturer dan birthday kawan-kawan pun Rabia bagi je lipmatte.

Kalau tudung/handbag tak guna je bagi dekat orang lain.
Sedekah je lah mana yang tak guna tu. Sebab terlampau banyak sangat kan hadiah?

Hadiah contest tak sampai lagi ni. Sebab baru semalam kak tu post. Yang contest like/share/comment kat Instagram dia tu lah. Baju lace tak pos lagi.

Rabia

Assalamualaikum.Hai u all. Hari ini Rabia tak start kelas lagi. Minggu depan baru start. So kalau tak ada aktiviti apa-apa Rabia menulis entry dekat blog ya.

Ada yang kata Rabia bagus jadi blogger. Apa kata cuba jadi penulis lirik?

Me : Tak terfikir lagi.hehe..oklah nak cerita pasal halaman belakang rumah ku.



Rabia tengah cabut rumput dekat belakang 😅 Tiba2 datanglah si comel ni 💕 4 ekor tau . Seekor lagi entah lah pergi main dekat mana.

My mum bagi lah roti dekat kucing - kucing ni. Diorang masih baru nak suai kenal dengan Rabia dan jugak family Rabia.Hehehhe.. pegang diorang ni pun tak boleh lagi.

Akhirnya ada juga kucing kan? Tapi ini bukan kucing Rabia. Jiran Rabia bela kucing ni.

Kalau bagi makan Whiskas ni mesti lagi comel dan gemuk. Rabia suka kucing gemuk-gemuk ni.

Rabia memang suka kucing dan memang suka bermain dengan kucing.

Kalau stress pun, Rabia suka bercakap dengan kucing ataupun bermain dengannya.

Itulah rasa macam nak bela seekor lah .Tapi Rabia Ada asthma.

Takapa,bulan 11 ni Rabia Ada appointment dengan doktor.Eh nanti Rabia lihat semula buku appointment.

Rabia
Assalamualaikum. Rabia ingin memohon maaf atas kesalahan yang Rabia dah lakukan dengan sengaja atau tidak sengaja.

Gambar sekadar hiasan

Ada yang dah berbunyi tentang Rabia ini. Disebabkan tag nama diorang dekat contest . 

Rabia ingin memohon maaf sekali lagi. Rabia dah left dari group contest. 

Sebelum jadi blogger lagi,Rabia dah join contest. Mula-mula join hanya sekadar suka-suka sahaja.Tetapi Apabila selalu menang hadiah.Rabia excited dan terlalu happy.

Pada permulaan nya sekadar suka-suka sahaja.Tetapi lama-kelamaan jadi ketagih kepada contest.

Terima kasih kerana menegur Rabia. Dengan kesilapan yang Rabia lakukan ini. Akan membuatkan Rabia lebih matang dalam kehidupan dan dapat berfikir secara logik.

SAYA MOHON AMPUN SEKALI YA.AMPUNKAN SAYA

SEBAB ADA YANG BLOCK FACEBOOK & INSTGRAM RABIA.MAYBE SEBAB NOTIFICATION MEREKA DIPENUHI DENGAN NAMA RABIA YANG SELALU TAG NAMA-NAMA MEREKA DI MANA-MANA CONTEST.

KALAU SEKALI DUA TAK APA KAN RABIA TAG NAMA? INI DAH BANYAK TAU RABIA TAG NAMA YANG SAMA.

SEBAB RABIA TAHU MESTI ADA YANG TAK BERAPA SELESA DENGAN MENGETAG NAMA SESIAPA SAHAJA DI CONTEST.
Assalamualaikum. I'm so happy . Semalam Rabia check e-mail. Lepas tu dapat e-mail daripada Nuffnang.

Congrats to me. Harap sampai lah hadiah depan pintu rumah nanti.


Adakah Rabia akan dapat produk jenama St.Ives ni?
Wow. Bestnya . Blogger lain beritahu kepada Rabia.Maybe followers 3K dekat Instagram.

Tak sampai lagi lah 3K. Baru cecah 1,838 je followers instagram.

Tapi Rabia perasan kan sejak akhir-akhir ni ramai pulak yang follow Instagram Rabia.

Maybe diorang melihat Rabia aktif kot.

Lah nak jadi penulis blog ni mestilah kena aktif.Kalau tak aktif macam mana orang nak singgah blog,Instagram kita kan?

Jangan salah hantar rumah pulak tau Abam poslaju . Tak sabar nak melihat apakah hadiahnya.Nanti dah dapat hadiah tu. Rabia review ok?

Wish me luck .

Assalamualaikum. (Rabia)

Assalamualaikum.Selamat pagi. Rabia bukak je Instagram.Tiba-tiba @jizanlykl mention nama Rabia. Alhamdulillah Rabia menang lace tau.Rezeki di pagi hari.

Bulan ini saja dah 3 kali lah menang .Just tunggu hadiah sampai kat rumah je.

Lace Mahal tau. Untunglah Rabia dapat free.Bolehlah bergaya nanti.OOTD.

Alhamdulillah rezeki lagi. Kalau boleh nak menang setiap harilah macam ni.

Selalu dapat hadiah .

Oklah Rabia nka keluar dengan umi dan tokwan ni nak pergi cari makanan .

Assalamualaikum..
Assalamualaikum.Hai..Rabia join  
“SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja Partime Dari EJULZ”
 
Selepas tamat belajar di showme international college.Rabia bekerja di Tadika.Itulah kerja part time rabia.Sementara menunggu surat untuk menyambung pelajaran Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak.

 
Assalamualaikum.Selamat malam.Alhamdulillah rezeki Rabia dapat hadiah tau.

Minggu ni sahaja Rabia aktif komen dekat Instagram @sweetyy.shopp



Nampaknya akak ni baru start business ye.Semua barang mekap dia jual cantik.

Rabia suka melihat brush makeup Dan mirror tu. Cantik sangat.

Entahlah akak ni nak beri hadiah apa. Alhamdulillah lah.Rabia terima semua pemberian hadiah yang u all nak bagi.

Rezeki tak pernah salah alamat. Rabia memang ikhlas support orang yang ada bisnes sendiri.

Sebab suka melihat diorang pandai berdikari. Pandai cari wang sendiri.

Rabia

Assalamualaikum.Selamat petang korang.Alhamdulillah dapat topup free dari kak MUA ni( Makeup Artis) .

Selalu sangat bagi hadiah dekat rabia.Macam-macam hadiah rabia dah dapat sebelum ni tau.

Handbag,topup,suikone blusher & topup lagi sekali dapat. 


Korang nak lebih kenal MUA famous ni? Jemput follow dan see first facebook beliau.

Rabia ada jugak hadiah untuk kakak tau. Cuci gambar selfie hari tu lah kak.

Hehe..Korang wajib follow facebook dia tau.Kalau korang perasan kan? Rabia always share location butik dia kat wall rabia kan.

Orang kuala terengganu meh pakat terjah butik beliau.Nak lebih details pasal makeup tu.Wajib follow facebook kak yana ye.

Allahu . Setiap bulan kak nak bagi hadiah? SEMOGA AKAK DIMURAHKAN REZEKI.

Anggap kak yana macam kakak kandung sendiri dah.

Rabia
Assalamualaikum.Baru-baru ini rabia menang produk fellera
beauty .Korang boleh search kat google produk fellera beauty. Founder dia orang terengganu.Selalu masuk tv tau.

Rabia pun pakai produk fellera beauty.

Terkejut i tau.Rezeki menang contest.
 
Foto Rabiahtul Adawiyah. 


 Foto Rabiahtul Adawiyah.

Wangi sangat perfume duchess dan parfait foundation i calit sikit dekat tangan.Sebab nak hidu bau nya.hehehe..

Thank you fellera beauty. I memang suka pakai produk fellera tau.
Dijamin selamat.Dan bahan-bahan semulajadi


Korang mesti perasan kan rabia selalu share pasal produk fellera ni dalam facebook.

The best produk..U should try this product ok.