Assalamualaikum semua. Alhamdulillah akhirnya kelmarin rabia dapat keluar rumah . Pergi watsons.

Rabia ni memang tak boleh jejak kaki ke watsons . Jangan ajak okey . Mesti akan ada benda yang dishopping nanti.

My dad nak beli handwash je. Last - last rabia cakap dekat ayah nak beli ini boleh tak ? Ayah cakap tanya umi . Tak sempat tanya ayah bayar je terus . Thank you ayah .



Ya Allah harganya rm 8 lebih tak silap rabia la. Tinggal satu ni je . Itulah rabia grab awal - awal .

Memang rabia suka pakai lipbalm from nivea . Jatuh cinta sejak dapat menang hadiah giveaway products nivea tu lah .

U all biasa shopping apa di watsons? Suka beli apa? Lipmatte ke ? Product kecantikan atau supplement?

Supplement biolife dah beli dah . Simpan stock dalam rumah ni .

Rabia dapat percuma lip holder dino brown lah . Sebab tu lah rabia grab terus tu. Tinggal satu ni je . Dah rezeki rabia lah tu .

Okey itu je lah rabia nak cakap okey . Assalamualaikum . 
Assalamualaikum semua. Hari ini barulah rabia keluar . Raya pertama hari tu last keluar kan. Hari ini pergi kedai makan just bungkus je. Keluar ni pun sebab ada kerja nak kena settle.




Tahulah rabia gemuk kan. Alat senaman dah beli di cj wow shop . Dah try dah . Turun dah lah sikit berat tu .

Rabia memang suka pakai baju kurung . Even duduk rumah pun pakai baju kurung. Tak pernah pakai kain batik t-shirt gitu. Tak tahu nak pakai kain batik macam mana .

Okeylah next time rabia sambung menulis okey .  Assalamualaikum .
Assalamualaikum semua. Nak tahu tak si mishai ni balik ke rumah rabia semula lah . Si putih pulak asyik bising je. Asal si mishai datang dia sibuk je dengan si mishai tu. Si mishai tak layan dia. Si putih tu bagi makan ke tak bagi makan ke memang mulutnya suka berbunyi meow meow .


Rabia bagi makan nasi putih + ikan bilis je. Tu je yang ada okey.



Alahai so cute lah mishai . Kadang - kadang kucing ni dah lama menghilangkan diri akhirnya dia datang kembali kan.

Tengahari tadi ayah si mishai datang. Nasib tak terserempak dengan si mishai ni. Kalau tak dia kejar si mishai . Kesian si mishai. Si mishai tu dahlah jenis penakut.

Rabia memang sayang pada kucing ni . Kalau boleh nak bela kucing. Tapi kena fikir my kesihatan juga . Ada asthma . Kalau bagi makan macam tu je tak apa.

Jangan lupakan rabia ya si mishai , ayah si mishai , si putih , si kuning , tompok , oren , kelabu .

Sayang u all . 
Assalamualaikum semua . Baru - baru ni my parents belikan almari baju untuk rabia. Thank youuu my parents . ❤



Almari baju 


Rak Laci untuk letak barang - barang seperti aksesori

Tapi rabia letak baju 

Hadiah giveaway , album tu rabia susun di atas tempat laci tu . 

Cantikkk nyaaa . Thank a lot my parents belikan rabia almari cantik cantik ni . Semoga umi dan ayah dimurahkan rezeki . 

Alhamdulillah rezeki rabia . Rabia nak meja solek macam vanity mirror tu pulak  . Heheh . 

U all nak rabia buat video room tour ke dekat youtube ? 

Dah lama rabia tak upload video dekat youtube . 

Tapi rasa macam malu lah pulak . Apa-apapun thank you umi ayah. Cantik sangat almari baju ni.
Assalamualaikum semua. Hari ini raya ke - 3 dah . Sekejap je kan . Hari ini rabia mulakan misi memasak . Masak apa tu ? Nasi goreng lah . My favourite kan . Jangan cakap pulak asyik asyik nasi goreng je dah tak ada menu lain ke apa nak masak .



My mom yang beli . Tapi tak ingat dah beli dekat mana dan harga nya tu .

Cantik kan . Rasa macam nak makan je macaron tu .

Hari ini kali pertama lah rabia guna papan pemotong yang baru .

Cantik . Sekarang dah ada 2 papan pemotong . Sebenarnya rabia beritahu dekat my mom . Nak beli chopping board . Senang nak basuh sayur ke buah buahan ke. Memang lama dah nak beli tapi tak ada rezeki lagi lah tu .

Dekat kedai mr diy ada tak ya chopping board ? Nak beli online susah sikit. Rabia ni nak tengok depan depan senang sikit nak pilih .


Assalamualaikum semua. Walaupun raya tahun ni amat menyedihkan . Raya tetap raya kan .

Rabia tetap ootd pakai baju raya di hari raya pertama .




Kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin .

Stay safe stay home 
Assalamualaikum semua dan selamat petang . Hari ini rabia nak share dekorasi rumah Rabia sendiri tau .

Jom kita lihat . Malu lah pulak heheh.








Ini bahagian ruang tamu . Simple simple je but nice .

Jemput tengokk okey my dekorasi rumah rabia . My mom suka mengemas rumah ni . Rabia kemas bilik tidur je .

Selamat berbuka puasa dan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin . 
Assalamualaikum semua . Hari apa ya rabia order nasi dagang ni . Hmm tak ingat dah. Ni kali kedua repeat order . Sedappp sangat.





Sedapppp sangat moga murahh rezeki kak. Harap kak suka lah pemberian minuman tu dari rabia ya .

Rabia ada tag dalam facebook. U all nak order tu boleh PM kak fara . 
Assalamualaikum semua . Kemas - kemas file , terjumpa assigment lama .



Cantik tak hasil kerja rabia buat ni ? Malam ni nak settel forum . Raya tetap raya . Assisgment kena berjalan .

Semoga dipermudahkan urusan pembelajaran aku aamiin .

Okeylah rabia nak rehat ni . 
Assalamualaikum semua. Semakin hari semakin nak dekat raya dah kan .

Hari ini rabia share pasal minuman lah pulak. Asyik share pasal masakkan je kan. Rasa bosan lah pulak. Hari ini rabia buat minuman jus kundur je lah . Sedapp minum time bulan puasa ni . Sejuk je badan dan tekak kan .

Rabia beli yang dah siap dah . Cuma tuangkan ke dalam gelas je. Letak sedikit ice cube.


Dahaga lahhh pulakkk. Rabia dah tukar gelas dah . Hehhe. Ambik gelas besar tadi. Letak ice cube banyak - banyak . Tak sempat nak ambik gambar baru .

Dah letak dalam peti sejuk balik jus kundur ini . Sejuk je badan minum jus kundur ni. You all should try this jus tau . Beli dekat mydin je ni .

Okeylah rabia nak berehat ni . Dahaga pulak tengok minuman ni . Sabar sikit lagi waktu nak berbuka puasa .


Assalamualaikum semua. Perasan tak rabia dah tukar template blog tu. Nak dekat raya ni kan. So rabia tukar lah baju blog berwajah baru . Walaupun raya di rumah kan. Eh tak nak cerita pasal benda ni pun. Nak wish congrats pada top pengomen di bulan may tahun 2020 di blog rabia .


Tahniah mamapp dan kak ray 


Rabia nak bagi header free tau . Senang je edit header ni . Hehehe.. Nanti rabia akan jadi design header berbayar lah pulak .



http://www.mamapipie.com/




www.raydahalhabsyi.com


Tahniah sekali lagi both of you . Cantik tak header rabia edit ni untuk kak mama dan kak ray . Nanti komen banyak - banyak lagi ya. Nanti nak cari top pengomen pada bulan june 2020. 

Tahniahhh yang tersenarai dalam top pengkomen blog rabia pada bulan may ni. Safe at home and selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin . 
Assalamualaikum semua . Rabia ni memang suka tolong business woman dan business man .

Ingat tak sup tulang adelia kitchen tu ? Rabia review dalam blog kan .

Lepas tu rabia share link blog rabia dekat comment facebook dia. Lepas tu kan tengok lah sendiri dia cakap apa 😭



Ya Allah semoga kak pun dimurahkan rezeki. Jom lah pakat makan sup tulang dekat dataran shah bandar Kuala Terengganu tu .  Rabia dah share dalam blog hari tu kan .

Sedapnyaa sup tulang daging bakar nasi putih telur dadar 😋 . Terliur tauuu .

Bulan ramadhan pun dia buat cod je tau .

Sedappnyaaaaaaaa . Semoga kak dimurahkan rezeki ya . Semoga berjaya dalam dunia perniagaan ya .


Assalamualaikum semua . Hari ini rabia dan umi ayah pergi ke mydin mall. Nak beli bahan basah . Lepas tu dalam senarai list memang dah list nak beli ice cream wall's ni . Beli 3 jenis aiskrim ni tadi dapat hadiah.




3 jenis aiskrim ni lah beli tadi. Lepas tu dapat hadiah lahh. Nak tahu apa hadiah nya ?




Dapat sampul raya dan scoop ice cream . Best kan ? So jangan lupa pergi ke mydin mall sekarang . Beli banyak lagi best kan. Mana tahu dapat banyak hadiah kan?

Lama dah tak dapat hadiah ni . Hehe thank you kepada yang memberi hadiah ini.

Beli jenama wall's tauu . Memang akan dapat hadiah ini nanti .

Alhamdulillah rezeki di bulan ramadhan . 
Assalamualaikum semua. Hari ini rabia keluar dengan umi ayah pergi beli barang .

So pergi ke 7 - eleven rabia beli pringles mystery flavour ni . Ayah rabia bayar bil astro.


Yes I got you . Tapi contest nya dah tamat kan ? Hurmm

Nanti malam ni nak rasa sedap ke tak heheh.

Okeylah rabia baru balik dari mydin ni . 
Assalamualaikum semua . Selamat pagi .



Ini gambar rabia sempat snap lah . Kadang -kadang rabia rasa kesian melihat ayah si mishai ni .

Hari tu memang tak ada stok makanan langsung. Dia ni memang lapar sangat dah. Esok kan tu dia mari alhamdulilah dah ada stok makanan . Rabia bagi lah dekat dia . Ya Allah kesian melihat dia. Dia makan memang tak pandang dah kiri kanan. Makan je. Memang nampak dia lapar sangat tu.

Lepas makan , dia terus berehat . Rabia melihat dia , memang rasa sedih la. Dengan atas kepala nya ada parut . Kesan dia bergaduh dengan kucing lain tu.

Rabia asyik panggil nama nya ayah si mishai . Sebab rasanya dia bapa kepada si mishai dan si tompok. Entah ke betul ke dia ni ayah si mishai dan si tompok tu .


Assalamualaikum semua. Hari ini rabia masak nasi goreng kampung . Esok sahur pun makan nasi goreng kampung. Masak lebih sikit untuk berbuka dan bersahur .


Nanti jemput click my hashtag #itsdonebyrabia #donemasakbyrabia dalam Instagram okey ?

Hah makin lama makin banyak koleksi masakkan rabia kan .

Heheheh dah pandai masak la rabia sekarang .

Siap ada hashtag lagi tuu . Paduu . Heheh. Okeylah nak tidur dah . 
Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kenyang dah makan nasi kerabu arizam kambing .

Ada menu baru guys . Sedappp tauuu .






Sedapppp tauuu . Rasa macam nak repeat order lagi .

Rabia ada tag nama owner punya nasi kerabu arizam ni dalam facebook rabia .

Jemput order guys. Sedap tauuuu. Semoga dimurahkan rezeki ya . Sedap hingga tak terkata .


Makin hari makin kerap rabia repeat order nasi kerabu arizam . Dah lah sedap murah pulak tu. Tiada caj cod pun tau .

U all order lah nasi kerabu arizam tu ya.


Assalamualaikum semua. Semalam gantung kuali. Hehhe. So tekak rabia ni dah lama craving nak makan ayam anw .





Semua makanan di atas tu beli . Letih juga kalau masak hari - hari .

Nasi goreng sedap dimakan dengan tomyam dan juga ayam anw .

Pilih ayam spicy . Memang pedas . Tapi lepas solat terawih sambung makan balik . Tinggal 2 ketul lagi ayam .Order 6 ketul ayam anw spicy .

Macam mana lah tak gemuk . Asyik makan banyak je.

Lepas hajat juga boleh makan ayam anw.