Assalamualaikum semua. I belanja umi ayah makan makan . 





Kenyangg sangatt. Alhamdulillah . Nasi goreng ayam tu. Ayam makan sikit je . Umi tolong makan pula. Heheh .

Rabia belanja umi ayah sekali sekala. Hehe.

Sedap makanan sini . 

Beruang cafe gong kapas 👌♥😍. 


 Assalamualaikum semua. Selamat petang. You all pergi mana cuti di hari minggu ni ?

Pagi tadi rabia pergi bayar ptptn . Huhu. 

Nak settle hutang semuanya. Bayar sikit sikit.

Dah kerja kan . 

So hari ini rabia nak share stock makanan yang ada di rumah rabia .

Lepas pergi bayar hutang tu. Pergi 7 eleven pula beli roti nak makan pada pagi esok before pergi kerja.





Huhu banyakk kann stock makanan di rumah rabia ni. Lepas ni kena restock makanan lain pulak. 

Maggi indomie tinggal satu bungkus je . Sebab hari khamis lepas balik kerja. Rabia masak satu bungkus lagi . Heheh.

Lapar sangatt. Pagi makan roti . Tengahari makan nasi minyak . Balik rumah kadang tak makan juga. Diet ke rabia ? 

Berat pun 49.2 kg la. Kadang nak turunkan lagi. Tapi tengoklah stock makanan saya banyak kan . Huhu 

Nak kena habiskan tu. 

Roti banyak banyak tu makan pada waktu pagi sebelum pergi kerja. Saya kerja ahad sampai khamis kan. Pagi saya tak boleh makan nasi tau. Jadi sakit perut memulas . No nasi la pagi pagi tu .

Orang lain boleh je makan nasi waktu pagi. I tak boleh. 

 Assalamualaikum semua . Hari ini rabia order kek pandan cheese leleh RM 5 dengan kawan rabia sekerja tadika ni .

Lepas tu dia bagi freegift pula kek pandan cheese leleh . Boleh la bagi umi rasa.

Sedapp cheese dia meleleh la . Banyakk sedap rasa lemak gitu .



Sedappp kek pandan cheese leleh teacher buat ni ❤ Thank you teacher . 

Semoga dimewahkan rezeki . Pandai dia buat kek kan .

Huhuhu. Sedappppp so you all bolehlah order dengan diaaaaa yaaa .


 Assalamualaikum semua. Hari ini rabia order nasi ayam pak awi tau 💗❤. 





Runner mari tadi dia cakap RM 8 je. Kali ni rabia order sayap ayam tauuu .

Memanggg sedappp awakkkk . Seriussss sedap ❤. 

Memanggg sedappp .

Bolehlah nak ajak family pergi makan pun . Nak minta dia cod kan pun boleh .

Nikmatnya . Habis licin rabia makan.

Memang mengidam nak makan nasi ayam pak awi tadi . ❤💗✅. 

Sedapp 💗❤ . Semoga dimewahkan rezeki awakkk tau . 

 Assalamualaikum semua. Selamat malam. Okey rabia beli vitamin c baru tau 💗🥰💕❤. 2 botol RM 90 . 


New product from Shaklee 💗✅ So nanti nak try makan lah .

Dos dia sedikit la . 250 mg sahaja . Kemam saja tau . 

So jomlah kita consume ya 💗 Jaga diri jaga kesihatan ✅💗. 

Siapa nak beli roger rabia okey 🥰. 

Doakan rabia jadi jutawan tau .


 Assalamualaikum semua. Petang tadi rabia masak maggi goreng . Terliur tengok di reels instagram orang masak maggi goreng. 

So rabia masaklah ✅💕❤💗 .


Siappp masakkk maggi goreng dan ayam goreng ramly ✅ .

Nikmatnyaaa rasanyaaaa ✅🥰😍❤🥰💕🥰💗🤲🏻 Alhamdulillah . Syukur dikurniakan kesihatan yang baik . Masih boleh memasak lagi. 

Rabia masak sendiri je . Lepas ni ada rezeki nak beli kuali lain pulak . Heheheh.

Rabia berkenang sangat bab bab kuali ni 😍. 

Heheh bab kuali dapur ni nak cari sangattt la dalam shopee add to cart dah tu .


 Assalamualaikum semua . Selamat pagi. Okey setiap pagi rabia mengamalkan vitamin c shaklee . Tapi sekarang rabia makan pada waktu petang dah vitamin c ni . Sebab pagi makan supplement kunyit beli di farmasi.

Okey vitamin c shaklee ada kenaikan sedikit harganya ya .

Tapi berbaloi beli sebabnya senang dimakan. 


Rabia snap sendiri gambar ni ya 😍🖤

Untuk makluman :

Bermula July, harga semua produk akan naik lebih kurang 5%.

Contoh : 

Vita C harga lama : Rm 78

Harga baru : Rm 92

Siapa peminat Vitamin C, ambil peluang beli hari ini kerana dapat diskaun 10%.

Harga baru ESP akan tambah Rm 10.

So sesiapa nak beli vitamin c messenger rabia ya .

Rabiahtul adawiyah 😍 . Mehlah beli dengan I . 

 Assalamualaikum semua. Black kekasih beauti datang selalu ke sini . Bagi makan dekat dia .

Sempat selfie jugak hahahaah.



Black tak pandang kamera la . Hehe its ok asal ada gambar la .


 Assalamualaikum semua. Happy bila boss tulis macam ni . Check rph saya punya .

Kreatif rabia kan 🥰.



Heheh 🥰❤😍💜💕 Cuma next time saya akan perbetulkan kesalahan saya semasa menulis rancangan pengajaran harian tu.

Sekejap je masa pejam celik pejam celik . Masuk bulan 6 dah .

Doakan rabia dimewahkan rezeki ya.


 Assalamualaikum semua . Habis kuarantin.

Mari makan makan jalan jalan di Penarik.





Tak habis makan nasi goreng pataya. Mari kenyangg sangattt . 

First time makannn sinii. 

Total : RM 89.00 

 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah naik sikit lah pendapatan I dengan blog ni .


Lambat lagi nak cashout. Huhu. Its ok . I cuba ya .

So sesiapa nak belajar buat blog dengan rabia. ?

Boleh pm rabia ya. 


 Assalamualaikum . Saya dijangkiti HMFD

Seminggu off kerja .


Saya redha . 

InsyaAllah ahad ni back to work .