Assalamualaikum semua. Semalam dah sampai ikan bilis gred A beli dalam shopee. Memang kualiti terbaik tauu .





Kitaorang biasa bayar di 7 eleven ya. Cuba tengok yang rabia screenshot tu kaedah pembayaran ditulis 7 eleven . 

Memang cantik la ikan bilis ni. Dah tak ada perut ikan bilis la. Kalau macam rabia masak nasi goreng tadi tu. Kena buang perut ikan bilis. Yang tu beli dekat pasar raya je. 



 Assalamualaikum semua. Hai u all. Pagi pagi tadi rabia masak nasi goreng kampung untuk makan pagi. Alhamdulillah tinggal sikit je lagi nasi tu. 











Bahan bahan nya adalah : 

Ikan bilis yang telah dibasuh 

3 ulas bawang putih 2 ulas bawang merah

Nasi putih yang semalam 

Sos nasi goreng nona

Sos tiram nona

Kicap manis 

Daun bawang dipotong 

Gula- 3 sudu besar penuh - Sebab tak rasa apa pun tadi letak sikit. Macam tak letak apa apa je dalam nasi tu. Tak manis orang ganu kata. 

 Jangan tanya dan pelik kenapa saya letak gula dan garam ehhhh πŸ˜‚ . Ini cara mak saya ajar saya. Sebab hari tu saya masak ikut kepandaian saya je. Tapi my mom beritahu apa yang kurang dalam nasi goreng tu. Hari ini saya masak memang lulus dah lah . Sedap . 

Garam halus - 1 sudu suku je. Jangan letak banyak . Sebab saya tak ingat nak letak maggi secukup rasa tadi so saya letak garam gula la. Oke? Faham ? Bukan rabia marah ni. Rabia beritahu cara rabia masak dan orang lain masak tak sama. Macam ni la cara saya memasak. Eh panjang jugak saya membebel ya. Sebab bimbang orang confius pulak kan πŸ˜‚ . 

Dan saya lupaa nak snap gambar telur satu biji tadi. 

Cara memasak? Saya tumis ikan bilis dan bawang tadi tu yang ditumbuk tu. Ikan bilis dengan bawang putih bawang merah ditumbuk . Dan masukkan je dalam kuali yang berisi minyak tu. 

Lepas tu rabia masukkan daun bawang , telur kacau kacau . Lepas tu masukkan nasi putih , sos tiram , kicap , sos nasi goreng tu . Lepas tu kacau kacau hingga rata . 

Kacau dan siap dihidang la atas pinggan . 

Itulah resepi saya. Meatball tak ada hari ini. Sayur mixed tu pun saya tak beli . 

Nak tengok saya tengah masak sambil pegang phone tak? Gigih nak rakam video tau πŸ˜‚. 


Okey tengok la ya video di atas tu. 


Siappp 😍 


 Assalamualaikum semua. Alhamdulillah terima kasih banyak banyak yang subscribe my youtube channel 😍 . Dulu rabia main rakam je video lepas tu upload terus dalam youtube. Sekarang no more . Rabia akan edit guna aplikasi film maker tu. Ada template cantik tau. Boleh add emoji yang dia tulis subscribe. 😍 Soo rabia belajar sikit demi sedkit. Eh apa lah yang rabia bebel ni eh πŸ˜‚ .

Cuma dari situ nampak la naik views. Rakam video edit video ni bukan kerja senang . Rabia edit video pun tengok tengok ada terbalik video nya nak tengok ni. Senget kan kepala kan πŸ˜‚. 



100 subscribe 😍🀩 Terima kasih yang sudi subscribe my youtube. 😍 


Click je video youtube rabia di atas tu ya 😭😭 Thank you so much . ❤ Love u all. 😍 

Tadi kan rabia ada upload video pergi jalan jalan di KTCC Mall Kuala Terengganu , Mr diy dan Kfc di KTCC  Mall Kuala Terengganu. Soo jemput comment banyak banyak tau ❤πŸ’‹ . Sayang u all. 

 Assalamualaikum 😍 Hai u all. So Rabia pergi ke KTCC Mall Kuala Terengganu. Rabia ada post dalam youtube. Tapi Rabia tak shopping. My dad yang shopping πŸ˜‚. 










Rabia tak shopping πŸ˜‚ . My mom shopping. My dad shopping sikit je. 

Lepas pergi Mr diy . Rabia ajak my mom and dad makan di kfc KTCC Mall. Kulit ayam rabia simpan untuk si kuning tu heheh. 

Haii si kuning. Rabia bawa ayam untuk kamu . Bekas makanan pun guna kotak nasi atuk kfc tu tau . Hehe. 😍 



Bekas baru untuk my cat.My mom minta plastik dengan cashier kfc tu. I letak je kulit ayam dalam kotak nasi atuk ni . Terus balik rumah letak dekat belakang halaman rumah ku .

 Assalamualaikum . Selamat pagi. Pergi makan dulu di warung kak yah nasi dagang JKR Gong Kapas. Lepas tu pergi UTC Paya Bunga Square. Lepas tu sekarang ada di pejabat tanah. Lepas tu next location KTCC MALL Kuala Terengganu. Hehe . Nak pergi mr diy . Nak beli barang sikit. 







Pergi warung Kak Yah mesti ada nak beli πŸ˜‚ . Rabia kan tak sah kalau tak beli. Bekas kacang tu mesti Rabia simpan πŸ˜‚. Letak duit la. Macam macam rabia ni. Okeylah kita tunggu next location. Kalau sempat rabia rakam la video dekat mr diy tu ya. Kalau tak sempat snap gambar je la πŸ˜‚. 


 Assalamualaikum semua. Hai u all. Dah sampai hadiah contest rabiaaa. Jangan lupa tengok my youtube channel ya. 

Rabia ada join contest di Instagram. So Rabia menang la. Bertuah jadi Rabia ni. Asyik menang je. Rabia akan usaha juga nak menang tau. Ada rezeki juga.



Tengok la my youtube tu. Click je ya πŸ˜‚. Maaflah terbalik masa record video tu. 

Jadi u all kena tengok dalam keadaan terbalik juga la ya. Nak edit? Malas dah nak edit balik. Nak kena bukak parcel yang baru sampai pulak ni. Yang ni je hadiah rabia. Yang parcel baru sampai tu yang my mom punya. My mom shopping mop lantai dengan vaccum. πŸ˜‚ 

Nak tengok video ni dalam tiktok rabia sila follow rabiahtuladawiyah90 . 

 Assalamualaikum semua. Throwback gambar kejap πŸ˜‚ . 

Gambar ni masa pergi singapore with my family tau . 



Saja je nak banding gambar zaman dulu dengan zaman sekarang ni. 😍 

Kalau tengok kan budak budak sekolah sekarang pun cantikkk kan. 

Zaman I sekolah dulu kena buli sokmo di budak lelaki πŸ₯Ί. Dikatakan hodoh la. 

Tahu la muka saya ni berjerawat dulu. Hitam gelap muka saya dulu. 

Sekarang noo kulit gelap dah. Rajin sekarang makan vitamin c flavettes. 

Gambar lama yang ni je yang ada. 

 Assalamualaikum semua. Makan petang pada hari ini adalah ... ?




Ubi rebus 😍 Kitaorang ada akar ubi tu dekat belakang halaman rumah ni .

My mom rebus la. Sedapp manis gitu . 

Lepas tu rabia masak la maggi ayam sebungkus la. Okey nak makan ni. 

 Assalamualaikum semua. Makan petang tadi I makan nasi putih dengan telur goreng dan kicap je. My mom goreng ayam kunyit. Disebabkan I selsema . So tak nak makan la. 


Makan macam ni je dah sedappp kan. U all makan apa? 

 


Haii . Ini video youtube saya. Click je video tu. 

https://youtu.be/z98C598SLG8

Click link tu yaaa 😍 tqqq 

 Assalamualaikum semua . Alhamdulilah dapat feedback atau komen lah 😍. 



Terima kasihhhh 😍 Rabia harap u all subscribe la my youtube channel ni. Nak tak kalau rabia buat content video macam pergi ke eco shop or mr diy . Review barangan di sana dalam my youtube ? Ok kan? 

Heheh. Mesti lagi ramai yang suka video macam tu kan. 

 Assalamualaikum semua. Good morning . ❤ Pagi ni kitaorang makan roti canai segera je. Rabia yang goreng roti canai tu 😍. 




Buah betik tanam di belakang rumah la tu 😍 Ada pokok betik dekat halaman belakang rumah. 😍 

Semalam my mom masak gulai ayam je. Ada baki lebih makan untuk hari ini. Cicah je lah dengan roti canai tu. Roti canai cicah dengan gulai ayam . Sedapp. Hehe .

Itu vitamin supplement la rabia consume tu. 

 Assalamualaikum semua.. Hai u all selamat petang. My dad semalam nak beli buku 195 asas solat di shopee. Last last guna shoppee rabia la pulak. Masuk je dalam troli. Hari ini pergi bayar di 7-eleven je.




Belilah ya. Bagus ni . Jom semuaaaa beli sekarang. Bagus beli buku yang bermanfaat macam ni . 

Cepat beli sekarangggg. Okeylah rabia nak jogging ni.Nak jalan jalan je dalam rumah ni.

Jangan lupa beli buku ni. 

 Assalamualaikum semua. Hai u all. Sakit perut lah pulak duduk main belakang ni. Halaman belakang rumah. Main simen ni. 



https://youtu.be/ZbNGGPltEtE 

Okey click link ya okey. Tak pun click my youtube video ni dalam blog tau 😍 .  Terima kasih harap u all subscribe dan share ya dekat mana mana group. InsyaAllah nanti rabia akan fikir nak buat video apa pulak. Jangan la home tour pulak .πŸ˜‚ Rumah kita biasa biasa je lah. Tapi syukur alhamdulillah ada rumah . Ada tempat berteduh. Alhamdulillah. 

 Assalamualaikum selamat pagi 😍 Dah makan pagi? 




Rabia makan nasi lemak bilis goreng. Makcik yang jual ni kata ambik hok ni . My mom beli je lah.😍 

Rupa - rupanya memang sedap!! Uishh nak makan lagi rasanya. Stop rabia. Nanti naik berat kan.Baru je turun sikit berat badan tu.

Lokasi : Warung bersebelah klinik kesihatan gong tok nasek Kuala Terengganu . 

Siapa yang tinggal di Kampung Gong Tok Nasek Kuala Terengganu tu dia mesti kenal warung makcik ni .