Assalamualaikum.Happy new year 2018.Umur rabia dah 22 tahun.

Oklah..rabia nak cerita pasal cermin mata baru rabia ni.


Cermin mata yang lama tu dah tak boleh pakai.Sebab dah tercalar dah.Patutlah sakit kepala pun.


So i tukar cermin mata baru.Lawa sangat tau.Nak tengok tak?




Cantik tak cermin mata baru rabia.Rabia beli RM 150 je. Power pun 100.. Rabia rabun jauh. Dan silau pun dah naik dah 25 . Hmm.maybe sebab rabia selalu lap cermin mata lama dengan tisu. 


So bila dah tukar cermin mata baru ni rasa okaylah.Cuma first time pakai ni memang pening kepala. 


Cantikkk tak? Rabia memang dari sekolah lagi pakai cermin mata sehingga sambung belajar di kolej ni pun masih pakai cermin mata.


Rabia takut nak pakai contact lens. Dan memang tak berani nak pakai..


Cermin mata macam rabia pakai tu besar kan.Dan jelas lah pemandangan tu.


So korang kalau ada masalah rabun dekat atau jauh baik awak pakai cermin mata ya.


Nak pakai cermin mata macam rabia pun boleh.



 Rabiahtul adawiyah abdul ghani
Assalamualaikum..Rabia baru je balik dari wisma fellera beauty.Sayang nya tak sempat nak selfie..

Tak apa .. asalkan dapat goodies bag

I kan pengguna fellera..So wajiblah dapat produk fellera beauty..


 

Terima kasih kakak cantik manis......Tak sabar nak pakai tau..

Dapat free pulak goodies bag ni.. Lama dah rabia tak beli kan..
First time rabia pakai scrub beras soya lepas tu pakai face relaxing treatment pulak..Lepas tu tak beli dah.

Ini dapat goodies bag..Kiranya rabia kembali jelita semula lah..

Ya lahh..Kita sebagai perempuan kena lah jaga kecantikan luaran dan dalaman..Baru cantik kan..

Sebab tu lah rabia tak sayang duit kalau nak beli produk-produk ni

Janji selamat dipakai.Dan bahan semulajadi pulak tu..Nak cantik? Pakailah fellera beauty ya.

Saya yang penat menaip : rabiahtul adawiyah abdul ghani

 

Assalamualaikum.. Salam jumaat.Alhamdulillah..Rezeki rabia menang Giveaway daripada blogger.


Rabia pilih topup je. Hihi.Asalkan dah menang kan.

Ya allah.Ingatkan tak menang dah.Saja je join ni.Nak support blogger.

Akhirnya menang jugak.Ni kiranya rezeki untuk rabia.

Alhamdulillah..Eh rabia dah tukar template blog tau.Guna gooyabi template je.

Apa-apa pun thanks you kak.Tq blog lubuk seni.

Itulah best jadi blogger.Hari-hari menang pun tak apa.

Rabiahtul adawiyah 
Assalamualaikum..Happy birthday to me .

Hari ini rabia celebrate birthday ni dekat top dinnie cafe.

My parents and my friends jugak sambut birthday rabia.Thanks you .




Thanks you kak celebrate my birthday.. Nanti rabia tunggu hadiah apa yang kak nak bagi tu.Kak kata surprise kan.
Yes..nanti nak cuci gambar ni..Lawa lah gambar ni.
Terima kasih sudi wish my birthday.Penuh notification tau.
Nasib tak rosak phone rabia.Hahaha..
Oklah..rabia dah penat sangat ni. TQ FOR WISH MY BIRTHDAY .. Sayang korang semua.


Assalamualaikum..Hai korang..Lama kan rabia tak update blog..

Sibuk study lah ni..Nasib assigment dah siap dah..

Sambil-sambil tunggu lecturer masuk class..Kita selfie dulu.



Cantik tak rabia berbaju merah..Rabia bakal jadi guru tadika.Rabia berjanji belajar bersungguh-sungguh masa diploma pendidikan awal kanak-kanak ni.

Banyak lagi gambar sebenarnya.Tapi rabia terdelete.Lagipun 2 gambar ni rabia nak cuci gambar nak letak dalam album

Cepatlah masuk tahun 2018..Nak habis study cepat je.Tak sabar nak kerja.Nak jumpa kanak-kanak.

Setahun 3 bulan je rabia belajar. 3 bulan tu praktikal.Ya allah permudahkanlah urusan ku.

Korang doakan rabia ya.Amin..semoga rabia berjaya dunia akhirat

BAKAL CIKGU TADIKA

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 
Assalamualaikum..Hai korang..Selamat Malam..
Rabia support kawan rabia business.Ya rabia ni memang suka support kawan-kawan rabia berbisnes.

Tak semestinya kena beli barang diorang jual.Share/comment like status di facebook dia pun itu juga dipanggil kan  support kawan berbisnes dah.

InsyaAllah sahabatku.Akan ku shopping barang yang awak jual ya.Tapi bukan sekarang.

Rabia kan study lagi.So bila dah dapat kerja tadika nanti.Rabia ada gaji.Rabia akan beli jugak barangan yang awak jual.

Jangan risau ya kawanku.Setakat ni biar rabia bom wall awak sampai hangus meletop gitu.

Itu tandanya saya support awak melalui comment di facebook.Ia juga akan menaikkan engagement facebook awak.

 Tahniah rabia ucapkan yang sudah ada bisnes sendiri..Teruskan berbisnes ya.

Semoga maju jaya sahabatku.
 
Assalamualaikum.Hai korang..Sorry ya lama sangat rabia off berblogging ni.Biasalah student diploma ni banyak kerja nak kena buat.

Hadiah contest yang rabia join di instagram tu dah sampai.

Yeay..foundation beaute stick.My lecturer kata adawiyah ni banyak sungguh dapat hadiah kan.Rajin masuk contest tu.

Dan my lecturer tanya hadiah apa dapat tu.Rabia jawab kebanyakkan alat makeup lah dapat.Bag makeup.Duit..Dan macam-macam lagilah.

My lecturer tanya.Gincu dapat tak? Saya nak satu. Hahahaha..Rabia jawab boleh lah.Yeay suka sangat my lecturer(Pensyarah )

Rabia dah simpan satu lipmatte untuk puan tau.

Kalau rabia dah menang banyak sangat hadiah kan.Kalau rabia tak pakai lipmatte tu..Rabia akan hadiahkan kepada orang yang tersayang.

Sama-sama kita kongsikan rezeki.Tapi beaute stick i tak nak bagi dekat sesiapapun.sebab i nak pakai.



Thanks you yuyu rashid. Rabia tak pakai lagi foundation ni.

Rabia tengok dekat ig yuyu rashid.Ramai betul customer gilakan beaute stick ni.Sebab foundation ni siap ada brush lagi.So tak payah nak beli brush ya.

Dan rabia pilih code medium.Sebab kulit rabia agak kusam dan gelap sikit.

Ada 2 code foundation ni. Nanti i pakai makin lama makin glowing lah.

Memang lama dah rabia nak beli ni.Tapi dah dapat pulak hadiah ni.Ini dinamakan rezeki.Menang foundation ni pulak..

21/12 ni birthday rabia tau.Jangan lupa wish dan kasi hadiah ya kepada rabia.HAHAHAHA.Kepada yang nak bagi hadiah tu.PM rabia ya.Nanti rabia pos alamat ya.
Assalamualaikum.Hai korang.sorry ya lama tak update blog.Sibuk dah dengan assigment.

Hadiah daripada kak fieza dah sampai dah.Ya allah murah betul rezeki rabia ya.

Hari-hari dapat hadiah kan rabia.Hahaha..Itulah dinamakan rezeki.



Cantik kan lipmatte ni..Ya allah alhamdulillah syukur pada mu ya allah.Rezeki melimpah ruah pada rabia.
Terima kasih ya allah.

Siap ada cermin lagi tu.Rabia suka lah ada cermin tu.Nanti makin bertambah alat mekap rabia kan.

Dalam bilik tu penuh dengan alat makeup je.Hihi.Walaupun jarang sangat mekap.

Apa tips murah rezeki? Selalu zikir ya allah 3x, alhamdulillah 3x dan istighfar 3x jugak ya.

Dan selalu support rakan bisnes ni.Rabia nampak lah ini memang ajaib kan.Sejak support kawan-kawan blogger dan kawan-kawan business.Rezeki rabia makin lama makin banyak.

Support kawan bisnes bukan hanya membeli barang diorang..Tetapi komen/like/share posting kawan awak yang berbusiness tu ya.

Mana tahu apabila awak share posting kawan awak.Secara tak langsung kawan-kawan awak yang lain akan membeli barang dengan awak kan.

Inilah dinamakan naik kan engagement business kawan awak.Dengan melalui komen/share/like posting kawan awak.InsyaAllah business kawan awak akan maju.

Itu hanya pendapat rabia lah.Selamat Petang ..

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 

Assalamualaikum.Morning..Alhamdulillah rezeki rabia lagi jadi top komentar blog kak fieza sani.

Foto Rabiahtul Adawiyah.

Nanti rabia nak cuci gambar ni yang rabia screenshot ni.Buat kenangan.

Rasa nya berbaloi rabia jadi blogger ni.Selalu je dapat rezeki lebih.Alhamdulillah.Tak sangka lah pulak dah 2 orang promote blog rabia ni kan.

Hadiah apa kak fiez nak bagi ni?Tadaaa...

Inilah hadiah rabia bakal dapat nanti.

www.fiezasani.xyz

Rabia adalah pengomen bulan november di blog kak fiez ni..

Wah lip matte warna nude..set lipstick pulak yang i dapat.Bertuah tak i ni?

Hehehe.Alhamdulillah rezeki tak pernah salah alamat kan.Nanti rabia bagi chance pulak dekat orang lain untuk jadi pengomen tegar blog kak fiez

Memandangkan rabia je selalu dapat hadiah.Berilah peluang dekat blogger lain pulak.

Dan rabia pulak sibuk dengan study dah.So tak ada masa sangat lah nak jadi top pengomen blog orang lain lagi.

Semoga impian rabia tercapai.Nak jadi cikgu tadika dan blogger popular . Amin.. 

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI
Assalamualaikum.Alhamdulillah rabia dah sambung belajar.Dah start belajar dah pun.Sekarang tengah search google cari maklumat berkaitan pelajaran rabia ni.

Doakan rabia berjaya dunia akhirat ya.Tiba-tiba je rasa nervous lah pulak.Nervous nak presentation kot.Walaupun dah belajar dah masa sijil kemahiran malaysia tahap 2 & 3 tu.

Biasalah nervous tu kan.Sebab makin tinggi tahap kita belajar.makin berdebar-debar lah.Tapi rabia yakin rabia boleh berjaya kan.Pensyarah rabia lah banyak beri motivasi/sokongan kepada rabia.Tanpa lecturer.Rabia tak tahu dah jadi apa.

Rabia berjaya melepasi tahap 2 &3 Sijil Kemahiran Malaysia Penjagaan Awal Kanak-Kanak ni.

Majlis konvokesyen..
Sekarang DIPLOMA dah.Rabia tekad nak berubah.Rabia tekad nak belajar bersungguh-sungguh.Nak banggakan mak ayah rabia.

HAPPY DKM CHILDCARE 
Apa-apapun terima kasih lah yang selalu doakan dan support rabia . Terharu sangat .
 
Wish me good luck okey? Kepada adik-adik yang masih belajar lagi tu.Kak rabia nak pesan ni.
 
Belajar lah bersungguh-sungguh.Jangan kecewa kan harapan mak ayah ya.
 
Rabia pasang niat ni.Habis study ni.Nak cari kerja.Kerja tadika pun boleh.Lepas dah ada pengalaman tu.
 
Rabia nak buka taska sendiri. Rabia ni kuat betul imaginasi kan.Amiin.Semoga doa rabia dimakbulkan.
 
Yang penat menaip blog ni : Rabiahtul adawiyah abdul ghani 


 
Assalamualaikum.Rabia baru je balik dari kolej ni.Class dari pagi sampai petang.

Nasi goreng merah?Rabia makan nasi goreng merah ni dengan kawan-kawan sekolej tadi .

Kedai ni dekat sangat dengan kolej rabia.

Sedappnya..Dah lah sup nya sedap..Nasi goreng merah ni harganya rm4.00 je.


Puas hati makan nasi goreng ni..Kalau macam tu..Setiap hari lah rabia makan nasi goreng ni

Nak belajar nanti memang senang sangat ilmu nak masuk dalam minda ni..Hehehehe..

Haruslah makan banyak.Baru ada tenaga nak belajar kan..

Nampak banyak nasi goreng ni kan.RM 4.00 pulak tu..

Air? Rabia minum air kosong je.Rabia bekal botol air.

Tak suka sangat minum minuman manis ni.Alaa.jaga kesihatan dan kecantikan kan.

Terliur tak?Hehehe.terliur kan..Rasa nak tambah 1 pinggan lagi.Badan nampak kecik tapi kuat makan.

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 
Assalamualaikum.Maaf ya lama rabia tak menulis entry blog.

Rabia dah masuk study diploma pendidikan awal kanak-kanak ni.So sibuk sangat ni.

Semalam..Rabia makan nasi goreng pataya.Ya allah sedap sangat.

My favourite food ni.Lama dah tak makan nasi goreng pataya ni.

Umi rabia beli nasi goreng ni dekat utc kuala terengganu.Entah nama apa kedai tu.Lupa pulak.Rushing sangat.



Nampak sedap kan.Memang sedap sangat.
Nanti nak try makan nasi goreng USA.
Kalau tak makan nasi goreng ni rasa tak lengkap hidup ku.HAHAHA 

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 
Assalamualaikum.Selamat pagi.

I sarapan nasi lemak di kedai dyana mirzan biz corner.

Sedappp sangat..

Sambil-sambil makan nasi lemak.Makan keropok lekor goreng

Orang terengganu wajib makan keropok lekor


  Sedappnya nasi lemak kak ni..Nanti nak makan dekat sini lagi lah..Nak support kak meniaga.Sebab kak ni baru je buka kedai makan ni..


Tapi puas hati lah..Lebih-lebih keropok lekor tu...sedap sangat...

Nasi lemak nya sedap..Tapi rasa nya bukan nasi lemak terengganu..Rasa lain sikit..Kuahnya rasa lain..

Ayam pulak..Ayam ala-ala kfc tu.Tapi sedap lah jugak...


Jom kita support kawan-kawan meniaga..Dapat pahala..Orang lain susah kita tolong..nanti giliran kita susah..orang lain pulak yang tolong..

RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 
Assalamualaikum...Nak tengok koleksi jam tangan rabia tak?

Jom tengok gambar koleksi  jam tangan rabia ya..

3 jam tau rabia ada..Yang warna merah tu last pakai masa zaman sekolah .Tak silap rabia lah.

Warna coklat tu jam jenama furla..Rabia beli handbag dekat instagram hawacouture tu.Beli handbag sekali free gift dengan jam.Bukan semua bag dapat jam ya.

Jam warna silver tu duit brim lah..I beli..bukan senang nak dapat kan.Alang-alang dapat brim tu..Beli jam warna silver tu.Suka jam tu.Ada batu permata kecil-kecil sekeliling jam tu.

Next time nak beli yang lain pulak.Hari tu jalan-jalan dekat kedai jam..Ya allah cantik sangat.Next year lah nak beli.

I simpan jam ni tau.Walaupun ada dah tak pakai.Nak buat kenangan lah.

Cantik kan.Nanti nak beli yang lebih cantik berbanding jam yang ada tu..

Masa itu emas.So pakai lah jam ya.Jangan tak pakai pulak..

Rabiahtul adawiyah