💋 ASSALAMUALAIKUM 💋

Hari ini rabia happy sangat sebab dapat menang contest kali ke 19

Wow..hebatnya.

Rabia memang lama dah tak join contest ni 

Sebab busy update blog lah

Alhamdulillah menang kali ini..memang memberikan manfaat kepada rabia
 
💋💋 Percuma buku MMR 2 dan Milagro Coffee (Sachet)

Seronoknya dapat hadiah free kan..

Alhamdulillah rezeki bulan ramadhan ni dapat hadiah 

💋💋 Rabia terharu sangat

Sebab selalu dapat join contest and then menang pulak

Padahal rabia saja je try join..ingatkan tak menang..rabia kalau nak dapatkan sesuatu rabia akan berusaha bersungguh-sungguh 

Kalau bab contest ni..pagi,petang,malam  tidur tak cukup tau..kadang-kadang tidur lewat juga..
 
SEKARANG TENGOK HASILNYA..YES BERJAYA MENANG KALI KE 19
 

 


💋💋💋💋
 
Terima kasih admin contest sebab kongsi rezeki hari ini
 
Tak sangka rezeki rabia kan
 
Ya allah terima kasih
 
nanti rabia nak baca buku mmr2 tu  (Mudahnya menjemput rezeki 2)


💜💜 Jom korang join contest di facebook pulak 

Rezeki tak pernah salah alamat 

💜 RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 💜



 



ASSALAMUALAIKUM 
Hai korang !
Hari ini rabia nak share cara pakai face relaxing treatment ya
Face relaxing treatment by fellera lah
Produk hot ni..produk semulajadi kan.so ramai yang beli tau
Tak payah nak pergi spa dah..spa dalam rumah je lah
Macam mana cara pakai face relaxing treatment ni meh sini rabia nak ajar ya
Firstly.. awak basahkan muka awak then dap dap kan face relaxing scrub pada muka awak. Then buat urutan secara membulat. Biarkan seketika utk resap khasiat FRT tu  Lepas agak2 dah puas tu bilas lah FRT tu
Sambil2 tunggu resap khasiat FRT tu, sis slalu gosok gigi

Awak-awak semua inilah cara saya pakai face relaxing treatment tu..nak cantik macam madam fellera tak..haruslah pakai benda ni tau..smooth je kulit muka ni. Tak mahal pun satu bekas ni rm 32 je..nak cantik jangan kedekut duit tau 
Dah jatuh cinta dah dengan fellera beauty ni tau. I tengok madam fellera tu cantik sangat lah.sampai i pun beli lah frt ni (face relaxing treatment ni) Nak cantik kena sabar tau..jangan pakai je frt hari ini..esok dah nak cantik..NO..NO..NO
Awak semua kena tahu ini produk semulajadi..no chemical..so kena sabar lah kalau nak cantik kan Hari ini kan dah boleh gaji..apalagi jom pakat beli face relaxing treatment ni Ini cara korang nak contact mereka ya !
https://www.facebook.com/khyra.fellera?fref=ts



Assalamualaikum..Hai u all cantik manis. Hari ini rabia nak share sambal kering kau ada ? Sedap hingga tak terkata.
Minggu ni..rabia cuma makan nasi putih dengan sambal kering kau ada ni je.

Jangan terkejut pulak ya ! Nampak je rabia ni hidup macam mewah gitu

Tapi orang di sekeliling i tak tahu..dekat rumah i makan apa 

Bukan nak berjimat..tapi sebab rabia suka makan macam ni..ala-ala simple je..


RM 13.00 je tau meh lah pakat beli..sekali cuba pasti nak lagi..

Kadang-kadang tak makan nasi pun..makan macam tu je..ya allah lagi sedap..

Rabia beli 2 bekas tau sambal kering kau ada ni..sedap sangat.

Bulan puasa nanti..makan macam ni pun dah kenyang..

First time lah rabia kenal sambal kering kau ada ni..so delicious..

Meh meh cepat pergi beli ya 

INSTAGRAM : sambalkering_kauada_gigitbytez

FACEBOOK : Sambal Kering Kau Ada ? - Gigitbytez


Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 


ASSALAMUALAIKUM
Hari ini rabia nak share my favourite cake 
Seriously..memang sedap kek ni
Sedap sangat sampai setiap kali pergi cafe mesti nak beli kek ni
Kek apa yang sedap sangat ni hah?
Rabia jarang tau makan kek dulu
Sekarang sejak ada kek red velvet ni..perghh..memang nak beli lah


RM 5.00 
Rabia ada resepi kek red velvet ni ..
Senanglah nanti..tak payah nak beli dah..buat sendiri je
Lepas tu kan..rabia jual..hehe..agak-agak laku tak kek red velvet kalau rabia buat dan jual..HAHAHA..Just kidding ok  Rasanya ya allah...sedap hingga tak terkata 
Rasa sekali kek ni..pasti nak lagi 
Cepat pergi beli tau 
Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani




Assalamualaikum semua 

Hari ini rabia nak share gambar makeup rabia ya

Korang jangan terkejut tengok rabia ya

Ini first time my mum makeup kan rabia tau

My mum boleh jadi mua kan @ makeup artis






                                
Inilah gambar rabia tak pakai cermin mata. Thanks you my mum sudi makeup rabia .Nanti rabia nak belajar class makeup lah .Rabia suka makeup natural je..Tak suka makeup over sangat !Nampak natural beauty gitu . Lentik juga bulu mata rabia kan .Alamak puji diri sendiri lah pulak. Makeup ini look macam arab gitu 
  

 Penulis blog : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 

💋 ASSALAMUALAIKUM 😍

💜 SALAM JUMAAT 💜

Hari ini rabia just nak share gambar selfie rabia ya 

Rabia kan suka selfie

Korang suka selfie tak ?

💜💜💜

😌 



😂 Alamak tudung bahagian atas kepala tu tak ok .hurmm

💋 CANTIK KE TAK RABIA NI ?

😖 Tudung tu lah tak berapa okey..aishhh..

😍 Nanti rabia share lagi gambar rabia yang cantik lagi tau berbanding dengan gambar yang sebelum ni 

💜 Oklah.rabia nak tengok video makeup ni ..

😍 ASSALAMUALAIKUM 👧

Penulis blog : Rabiahtul adawiyah abdul ghani
 ASSALAMUALAIKUM 

Hai korang 

Hari ini rabia ada masa lapang,so rabia nak share pasal my brush yang rabia beli ni hah..

Tadi rabia ada lah whatsapp mua ni (makeup artis) 

Rabia memang lama dah nak masuk personal class makeup dengan kak yana ni

Tapi disebabkan rabia busy sangat kan..insyaAllah lah ada masa free rabia akan join personal class makeup ni

Bayaran rm 230 siap dapat sijil + notes + gift dapat + barang makeup disediakan


Tapi,rabia ni alergic kan guna barang makeup orang lain,brush pun tak boleh guna orang lain punya

So rabia dah beli siap-siap dah brush makeup tau.tapi kalau tak complete tak boleh juga..

Nanti lah rabia beli pulak ya 


 Ini je lah brush makeup yang ada 

 Dan nak beli beg selfie fcc kit by janna nick tu..senang boleh letak brush ni dalam beg tu 

Rabia ni first time pandai makeup tau  Kalau dulu tak kenal pun oval brush

Sekarang dah kenal dah oval brush yang mana satu.Yang gambar tengah tu oval brush untuk sapu dan ratakan foundation di muka tau 

Blogger : Rabiahtul Adawiyah Abdul Ghani 




Assalamualaikum.SALAM JUMAAT semua.Hari ini rabia nak share pasal brush untuk kening ?Hari rabu baru-baru ni,rabia pergi ke KB Mall.Saja je shopping-shopping..Hehehe..Lepas tu rabia pergi dekat kiosk yang jual barang kosmetik ni.Tiba-tiba rabia berkenang pulak dengan brush untuk cantikkan kening ni.So rabia beli lah satu.Harganya rm 8 sahaja 


Brush kening 

Cantik kan .. rasa macam nak beli lagi..HAHAHAHAHA..


Inilah brush kening tu. Bahagian satu lagi tu tak silap rabia untuk lipstick kot.rabia pun tak tahu.sebab first time guna ni 


Hah,semangat bebenor rabia kan..heheh..

Alang-alang cakap pasal brush kening ni.rabia nak tepek gambar rabia selfie tadi.aci tak ? hehe







 Heheh..nah rabia tepek gambar ni..

Rabia rasa macam nak beli brush lain pulak.. hehe.brush foundation dah ada,brush untuk kening pun dah ada.Brush apa lagi ya yang tak ada ni? Brush apa lagi kena ada ya ? Rakan blogger wanita cuba beritahu dekat komen 


Blogger : RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI 




 Assalamualaikum .hari ini kan kan rabia happy sangat tau sebab apa? sebab ada orang puji rabia tau tau.Sejak jadi blogger ni alhamdulillah lah..ramai sangat-sangat yang support rabiaTo my family,friends,blogger dan pembaca blog rabia ni.Thanks you so much for support me . Love u too .

 Ya allah terima kasih kak dee 


 TQ akak 


Sejak jadi blogger ni rabia dapat ramai kenalan blogger,dan kami suka kongsi pendapat antara satu sama lain,dan dapat meningkatkan menulis blog dgn baik.dan paling best dapat belajar speaking dengan blogger ni iaitu kak dee . Kak dee selalu ajar rabia speaking tau . Dan dapat join giveway dalam blog ni . Okey itu sahaja ceritanya  
Rabia start menulis blog pada tahun 2016 dan sekarang tahun 2017 ni makin giat aktif menulis blog.
Macam-macam rabia tulis dalam blog ini.iaitu tips kecantikan,selfie,makanan,hobi rabia dan kehidupan rabia 

 TERIMA KASIH SEMUA YANG SUPPORT RABIA 

 I WANT TO BE A FAMOUS BLOGGER 


 ASSALAMUALAIKUM , HAI SEMUA 
Hari ini rabia just nak share gambar comel rabia tau
Khas untuk pembaca blog dan rakan blogger tercinta ni 
Comel ke rabia ni ?
HAHAHAHAHAHAHA
Just kidding ok..tak gurau tak mesra kan

Gebu nya my face..rabia tak makeup pun tau.

Rabia cuma sapu bedak je dekat muka

Sapu bedak je dah cantik 

CANTIK KE ? JUJUR LAH JAWAB NAAA 

Selfie kat kedai makan ni.

 Lambat sangat tunggu makanan sampai so selfie lah dulu ya 

Rabia ni memang kuat selfie

HEHEHEHE

Selfie,selfie,selfie

Time nak makan pun selfie..Nak tengok cantik ke  muka saya ni

 Korang suka selfie tak ? Mesti selfie sampai tak ingat dunia kan

Mesti phone korang hang..sebab banyak sangat gambar selfie nya.

Mesti dekat ribu-ribu gambar dalam phone ni

Dalam tab rabia dah tak ada gambar dah.Sebab semuanya save dalam laptop.dan jika ada masa lapang rabia pergi ke kedai gambar nak cuci gambar.nanti ada anak nanti.nak tunjuk dekat mereka.gambar rabia masa muda-muda dulu..

IKHLAS DARIPADA SAYA : RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI