Clean my room ✅

 Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Pagi pagi ni dah berpeluh dah. 

Kemas bilik tidur . Menyapu , brush makeup rendam dulu dengan sabun dan air. Nanti basuh. 

Beauti peneman rabia la . Ajak je dia masuk bilik rabia. 

Bukan kurung selalu 😊. Ada waktu kena kurung. 


Settle kemas ✅

Buang debu ✅


Okey meja solek pulak nak dikemas nyaaa 😫 Fuhhh nasib baik my cat temankan rabia. 


Makeup organizer nak kena basuh . Berdebu nyaaa 😫.


Masukkan sabun sikit dan masukkan air 

Biarkan jelah seketika. 

Nanti basuh. 

Brush makeup pun basuhh rendam dalam baldi. Letak sabun letak air.


Produk / makeup letak di atas kerusi dulu.

Sementara menunggu time nak basuh makeup organizer dan keringkan nanti.

Lepas tu rabia menyapu bilik . Fuh debu dan rambut rabia la banyakkk nyaa.

Ni baru lepas makan ni. Nak rehat sekejap . Nanti naik bilik. Settle basuh brush makeup dengan makeup organizer pulak .

Beauti ada dimana sekarang ? Ada diluar . Duduk temenung melihat burung la tu. Tempat favaourite dia dah situ. 


Tengok je rabia nak dekati dia. Terus dia nak turun 😊.

Nak ikut rabia pergi mana la tu. Sukalah dengan dia ni. Suka ikut rabia pergi mana mana. Rabia pergi kedapur , dia ikut kot belakang . 


Catat Ulasan

7 Ulasan

  1. bila tengok semua peralatan makeup rabia nih, teringat betapa dah tua nya akak... sejak pkp ni memang tak pakai makeup malas, bila lah nak rajin semula

    BalasPadam
  2. setia beauti temankan tuannya..

    BalasPadam
  3. Amboi, rajinnya Rabia. Ni aktiviti favret akak masa PKP hari tu. Semua nak dikemas. Ni dah busy balik just vakum and lap habuk jelah seminggu sekali

    BalasPadam
  4. tgk rabia kemas/bersihkan bilik ni, esok nak buat sesi basuh brush makeup akak la jugak..kena jadikan rutin seminggu sekali basuh segala berus mekap tu.

    BalasPadam
  5. makeup organizer kita samalah hehe

    BalasPadam