Search This Blog

Selasa, 4 Januari 2022

Tugas Hari Ini

 Assalamualaikum. Hari ini banyak tugas Rabia lakukan. Kemas di dapur buang sampah, menyapu , cuci pinggan makan kanak kanak makan. Dan pengalaman baru Rabia . Rabia mengajar kanak kanak mengaji tau. 

Mengaji al quran pulak tu .

Hehe. Banyak pengalaman Rabia belajar dari kanak kanak. Dah dapat best friend dengan kanak kanak dah. 

Ada sorang kanak kanak tu tanya Rabia

" Teacher memang selalu speaking ke?

" Tak juga. Teacher cakap english sebab teacher mengajar subjek english . Dan kadang kadang teacher cakap dalam bahasa melayu juga. 


Dann pengalaman hari ini tengah menyapu di dapur kaki rabia terkena gelas pecah tadi.

Rabia dah balutkan . Ada dalam first aid tu.

Its ok. Dont worry okeyyyyy . Hehehe. Biasalah tu . 

Dan pengalaman baru rabia setiap hari mendengar doa dhuha . 

Buka youtube di televisyen . Dan rabia serta kanak kanak pun  turut membaca doa dhuha.

Ya Allah . Jika rabia kahwin dengan keturunan yang baik beriman soleh dan rabia berniat juga jika rabia ada anak . Rabia akan ajar bab agama dulu . 

Rabia nak bagi beberapa pesanan kepada ibubapa diluar sana ya.

Dan para guru juga.

Jika ada kanak kanak yang nakal .

Cakap awak budak baik . Budak baik macam mana. Jika kanak kanak tu ada tolong kita buat kerja contoh macam anak didik rabia tadi tolong rabia angkat pinggan dan gelas masukkan ke dalam besen. 

Rabia cakap " Thank You''.

SENTIASA LAH PUJI ANAK ANAK DAN KANAK KANAK . BIAR DIA RASA APPRECIATE . 


5 ulasan:

  1. nasib baik luka tidak teruk sangat

    BalasPadam
  2. Selamat bertugas
    Tugas yang baik banyak keberkatannya

    BalasPadam
  3. tahniah rabia..dah kerja..:)

    BalasPadam
  4. wah..Rabia dah mula bekerja ye. Pengalaman menarik. Semoga impian Rabia tercapai. You really would be a good mother. Untung bakal suami dan anak nanti

    BalasPadam
  5. Adudu terkena kaca sakit oo.. moga xde pape

    BalasPadam