Stress belajar sampai makan panadol

Assalamualaikum. Aku stress sangat sebab nak presentation,exam. Aku hilangkan cara stress sampai makan panadol . Nasib ada kawan yang memahami aku. Parents aku pun memahami aku. Parents aku kata jangan stress. Relax je.Banyakkan berdoa kepada Allah.



Ya Allah apa yang aku buat ini? Apa yang aku dah lakukan ini? Sampai aku rela cederakan diri aku kerana sebab exam? Sebab presentation?

Sebab sekarang aku diploma . Diploma tau. Bukan sijil ni.Dulu masa sijil aku cuma ada basic je.

Ya Allah. Sejak aku belajar di Universiti ni. Aku stress tahap level apa ntah.

Sampai makan panadol . AKU MAKAN PANADOL .. What panadol? Kenapa ni?

Apabila mak ayah aku nasihatkan aku. Aku baru tersedar.

Dan juga kawan aku nasihatkan aku. Thank you. Mood aku agak swing.

Mak ayah aku ajak aku keluar jalan-jalan. Aku tak nak jalan-jalan.

Mood swings Dan aku menangis sorang-sorang .

Ini kali pertama aku stress makan panadol .

Aku kena pandai mengawal emosi. Macam mana aku nak belajar? Ada 8 sem ni.


Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. Wish you all the best,, jangan stress2 okay :) kalau stress, try to take a deep breath and relax

    BalasPadam
  2. belajar dekat IPT ni memang stress tapi jangan push diri sampai kesihatan terabai. Banyakkan solat dan buat planner supaya kurang rasa serabut tu rabia ye. All the best tau :)

    BalasPadam
  3. stress tu normal tapi kena pandai kawal. all the best =)

    BalasPadam
  4. Student dan stress memang tak boleh lari Rabia, keep calm and redah je. Cari tips2 tak nak bagi gemuruh presentation sbb dulu akak jenis penakut nak ke depan juga lama2 ok la yang penting redahhhhh je jangan fikir sangat.

    BalasPadam
  5. Kalau rasa stress sangat luahkan pada seseorang yang dipercayai ye.

    BalasPadam
  6. Uish jangan selalu amalkan macam tu Rabia. Bahaya, kalau stress rest sekejap dan make sure plan daily life btul2. Memang stress bila belajar ni tp inshaAllah lama2 akan okay..

    BalasPadam
  7. Sentiasa dapatkan tips belajar dari orang oang berjaya...inshaALLAH membantu, kejayaan tu penting, tapi kesihatan pun lagii penting....so, take care !

    BalasPadam
  8. Jgn stress ye dik .chill chill je hidup ni

    BalasPadam
  9. stay strong okay. akak singgah klik ads kt sini hehe

    BalasPadam