GROUP BELAJAR BUAT BLOG DENGAN RABIA

Nasi goreng pataya

 Assalamualaikum semua. Lepas solat subuh terus ke dapur . Rabia cakap dekat umi rabia nak masak nasi goreng pataya. 

Tapi telur pataya hanya untuk rabia sahaja lah 🤣. Tak jadi lahhh nak buat telur pataya ni . Ishh tengok YouTube tadi rasa macam jadi dah. 


Yang ni yang rabia punya 🤣 Jadilah tuuu kann. Nak jadi macam dekat kedai tu memang tak jadilah 🤣. Kena belajar lagi lahhh nii.

 Tapi satu je nak cakap memang sedap nasi goreng rabia masak ni. Untunglah umi ayah boleh rasa masakkan rabia . Cuma letak ikan bilis bawang merah bawang putih lada dikisar dah ditumbuk hancur . Lepas tu goreng masukkan nasi terus. Masukkan gula garam maggi secukup rasa telur 2 biji . Gaul gaul kacau kacau . Masukkan sos tiram , kicap . Goreng goreng siaplah . Part buat telur pataya pulakk . Hmm . Nak share jadi gitulah telur nya . Siap part goreng telur bungkus dengan nasi dan letakkan sos cili di atas telur pataya tak berapa jadi tu . 

Sampaikan terkeluar nasi tu . Takapalah rabia akan study lagilah dalam bab masakk . Ok lah rabia nak start mengajar kelas belajar buat blog ni .

You Might Also Like

17 Comments

  1. OK la tu rabia, nampak jadi telur bungkus tu..asalkan sedapppp..hehe

    BalasPadam
  2. Lama tak makan nasi pattaya..

    BalasPadam
  3. Rupa tak cantik tak apa, janji sedap...

    BalasPadam
  4. Ok tu, buat makan sendiri. Nampak sedap. :)

    BalasPadam
  5. nampak sedap dah nasi goreng pataya rabia. xpe boleh cuba lagi.practice makes perfect hehehe

    BalasPadam
  6. yang penting sedap! jd dh tu.. hehe

    BalasPadam
  7. Tak cantik takpe, janji sedap! :D

    BalasPadam
  8. Practice maskes perfect...ok la ni kan

    BalasPadam
  9. Lama dah tak makan nasi goreng pattaya. Bagi akak okey dah tu, Rabia.

    BalasPadam
  10. lama pula tak makan nasi goreng patayya nih

    BalasPadam
  11. Sedap nasi goreng pattaya. next time cuba lagi buat prat telur bungkus tu pulak.

    BalasPadam
  12. sedapnya pandai rabia masak

    BalasPadam
  13. Wow, akak pun x pernah try masak nasi pataya..Huhu~
    Tapi sedap ni, memang favourite..

    BalasPadam
  14. Akak tengok ok jea.. hihi akak sendiri tak penah masak nasi goreng pataya sebab tak reti nak bungkus telur.. Selalunya hubby akak yang masakkan kalu dah teringin... hahahaha punyalah pemalas...

    BalasPadam
  15. mlm ni saja masak nasi lebih, esok teringin nak makan nasi goreng, yum2..

    BalasPadam
  16. wah pandainya buat nasi goreng pataya.btw jom join GA https://iammasitahsamsudin.blogspot.com/2021/07/merdeka-giveaway-by-tarotthefool.html

    BalasPadam

Kisah Si Dairy review my blog