Semalam berbuka puasa dengan nasi goreng pataya

Assalamualaikum ❤

Semalam rabia berbuka puasa dengan nasi goreng pataya je.Itu pun umi rabia beli nasi goreng ni dekat bazar ramadhan di batu buruk.Boleh tahan jugak lah nasi goreng ni.Entah lah rabia makan je.Sedap tak sedap.Telan je.Rabia kan suka makan nasi goreng.Semua nasi goreng lah rabia suka makan.Asalkan nasi goreng.Bukan lamb chop.hehe..Nasi goreng belacan rabia tak pernah makan pun.Biasanya nasi goreng pataya,biasa,merah tu je lah biasa makan pun.

Nasi goreng pataya yang my mum beli di bazar ramadhan ni harganya rm 5.00..Memang harganya dah tu.Sebenarnya tempah nasi goreng merah dekat kedai makan pak ramli di kampung gong tok nasek tu.Tapi kedainya tutup.So my mum beli nasi goreng pataya je lah.Rabia biasanya suka makan nasi goreng pataya yang ada ayam kfc tu.Alhamdulillah lah dapat ayam goreng kunyit kan.Syukur lah.Kenyang perut juga semalam.Hehehe.


Sorry lighting gelap sikit.Alhamdulillah kenyang sangat..Korang suka makan nasi goreng ke ? Macam rabia ni.Hehehe.Nasi goreng my favourite food.Nanti nak try nasi goreng lain pulak dekat kay tee town tu.Yang rabia selalu pergi tu..

Selamat berbuka puasa ❤ Jangan makan banyak sangat masa waktu berbuka puasa tu.Kan tak larat nak solat terawih kan.

Yang penat menaip : Rabiahtul adawiyah abdul ghani ❤

Catat Ulasan

4 Ulasan

  1. dulu farah suka sangat nasi goreng pataya. Bila abah ajak keluar makan kat kedai, mesti order nasi goreng pataya je. Makan benda sama sampai bosan baru tukar hehe.

    BalasPadam
  2. Sedapnya .. CCL pun suka nasi goreng ..bulan-bulan puasa ni waktu sahur sedap dimakan

    BalasPadam
  3. @Farahsanusi : hehehe..saya tak bosan3 lagi dengan nasi goreng..
    @CCL a'ah waktu sahur sedap jugak makan nasi goreng.paling sedap lg..ada keropok..yummy.

    BalasPadam
  4. mmg suka sgt nasi goreng.. terutama masakan mak.. perghhh tiada tandingan.. terbaikk..

    BalasPadam