IKLAN NUFFNANG DAH MUNCUL

Assalamualaikum..Selamat petang.Alhamdulillah rabia sign up akaun nuffnang..Lama jugak rabia tunggu iklan ni nak keluar.

Semalam rabia buka blog rabia..Rabia terkejut nampak iklan nuffnang ni berlegar-legar dalam blog rabia.

Rabia saja je nak try sign up nuffnang ni.


Tapi rabia tak faham pasal menjana pendapatan ni..Korang boleh tunjuk ajar kepada rabia ya.Sebab rabia first time sign up nuffnang ni

Yang paling penting iklan ni dah muncul dah.Tapi hari ini iklan ni tak muncul pulak.Kenapa jadi macam tu ya?


Rabia nak merasa jugak ada pendapatan sendiri.Nak berdikari.

Alhamdulillah lah.Rabia sempat jugak screenshot iklan nuffnang ni dalam blog rabia kan..

Rabia kan newbie..So baru nak belajar bab-bab blog ni.Hihi.Harap korang sudi share ilmu tentang blogging dengan rabia ya.


Rabia nak jadi penulis blog berjaya pada suatu hari nanti.Jadi rabia haruslah berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai kejayaan ini..


Siapa pernah sign up akaun nuffnang ni?Boleh share pengalaman korang dekat comment ya..


Banyak benda lagi rabia kena belajar ni..Korang doakan semoga rabia berjaya ya.Sayang korang..


Terima kasih rabia ucapkan kepada pembaca blog rabia kerana sudi baca blog rabia.Dan tak lupa juga kepada GROUP BPT(BLOGGER PANTAI TIMUR) sebab sudi share ilmu/perkongsian tentang dunia berblogging ni dengan rabia.


THANKS YOU EVERYONE... ❤❤❤❤ 

IKHLAS DARIPADA SAYA BLOGGER TERCANTIK : RABIAHTUL ADAWIYAH ABDUL GHANI ❤❤❤

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. Tahniah rabia, dah muncul.. kwani plak dah remove dah nuffnang hii.. terbalik plak. X pe rabia belajar dulu pasal nuffnang. Ada jerr orang jana income pon masukk banyak.. amin mudahan rabia jadi penulis blog yang berjaya..

    BalasPadam
  2. Iklan nuffnang ada waktu2 dia akan muncul. Not all the time akan muncul. Biar je iklan tu berlegar. Setiap klik dari individu yang berbeza ip akan masuk ke akaun nuffnang rabia. Biasanya dalam 20 sen per klik. Tapi jangan sekali2 klik iklan sendiri. Nanti dikira sebagai fraud click. Satu lagi, bila status nuff rabia dah bertukar ke gliteratti, if ada rezeki, pihak nuffnang akan bagi task atau sponsored post yang berbayar. Biasanya kita kena buat blogpost utk tasktu. Yang ni if approved bu pihak nuffnang, rabia akan dapat paling minimum pun dlm RM100 per post. Duit dlm akaun nuff hanya boleh cash out bila jumlah dah cecah sekurang2nya RM50. Less then that x boleh cash out.

    BalasPadam
  3. Tahniah dik. Selamat menabung dengan Nuffnang~

    BalasPadam
  4. Tahniah Rabia.. Sy dah remove nuffnang nie. huhu ~
    apapun selamat menabung.Smoga dimurahkan rezeki :)

    BalasPadam
  5. Tahniah Rabia kerana sign up untuk nuffnang.. Akak punya iklan pun ada masanya keluar jugak, ada masanya takde apa-apa..

    BalasPadam