Nasi goreng biasa

Assalamualaikum.Selamat malam korang..Selepas rabia balik dari kolej..Umi dan ayah rabia ada hal tadi.So rabia ikut je lah umi dengan ayah rabia pergi settle hal yang tertangguh tu kan..Selepas tu solat asar dekat utc paya bunga square.Selepas tu pergi makan nasi goreng..
Rabia order nasi goreng biasa je..Umi order laksa..Ayah order nasi goreng biasa tapi tak ada ayam..Ayah rabia kurang makan ayam...



Nasi goreng biasa

Banyak kan nasi goreng ni...Sedap sangat..Kenyang perut..Alhamdulillah....Sedap tak terkata...My favourite food adalah nasi goreng..Setakat ni rabia pernah rasa nasi goreng pataya,nasi goreng paprik,nasi goreng merah,nasi goreng kampung.

Nasi goreng belacan,daging tak pernah makan lagi..Kalau nasi goreng belacan...Alamaknya rabia bersin lah..Rabia kan ada resdung.So tak order lah nasi goreng belacan tu..

Kalau dekat kolej..Pada waktu rehat tu..Dah plan nak makan apa..Jawapan nya adalah nasi goreng jugak rabia akan makan..Tak makan dah makanan lain..

Sejak bila rabia suka makan nasi goreng?

Pada zaman rabia kecik-kecik dulu..Ayah ni selalu je beli nasi goreng dekat luar.So rabia ni makan je lah kan..

Selepas itu,rabia rasa sedap lah pulak makanan ni kan.jadi,rabia suka lah makan nasi goreng ni...Sebab sedap sangat..


Kalau umi rabia masak nasi goreng lagi sedap..Siap tambah lagi.Kalau nasi goreng lagi best makan dengan sup tulang dan keropok keping..Nikmatnya tak terkata lah..


Korang mesti terliur ni kan ... Mesti pergi cari nasi goreng ni..


Catat Ulasan

9 Ulasan