Selasa, 6 Ogos 2019

Nasi goreng putih by me





Nasi goreng putih by me ❤

Assalamualaikum semua.Selamat pagi.Memandangkan rabia ni sejenis kuat makan nasi goreng. So rabia try lah masak nasi goreng dengan sendiri je. 

My mum tak berapa sihat. So rabia masak nasi goreng untuk umi dan juga ayah.

My mum puji katanya sedap . Hehehe.. Lepas ni bolelah masak nasi goreng paprik pulak. Sebenarnya rabia ni sejenis tak pandai masak and malas nak memasak. Entahlah sejak bila jadi rajin nak masak.

Rabia pandai masak pun sebab selalu tengok Instagram datin eina masak. Sejak akhir-akhir ni juga rabia rajin lah masak. Walaupun masak nasi goreng je kan.

Atleast my parents rasa juga air tangan anak dara dia yang comel ni masak kan.

Sebenarnya masak ni mudah je. Siapa kata tak pandai masak? Dulu kan rabia nak masak nasi goreng pun tak pandai. Sekarang dah pandai masak nasi goreng. Walaupun mesti akan ada orang cakap alaa..nasi goreng senang je masak.

But,atas diri kita sendiri lah .Kalau pandai masak tapi malas masak tak guna juga kan?

Lagi best ada orang puji rabia pulak.Makinlah rajin masak nanti. 
Muka cantik tapi pandai masak lah. Kadang-kadang rabia selalu lihat orang masak dalam instagram dan juga youtube. Dari situlah mula nya minat nak masak. Kadang -kadang ayah pun bersuara juga bilalah nak masak nasi goreng untuk ayah? 




10 ulasan:

  1. alahai.
    pandai adik akak ni goreng nasi.
    alhamdulillah.
    ok la tu. dpt serve mak ayah, kan :) ladang pahala tu.
    tak lama lagi, serve asben plak hi hi hi hi in shaa Allah.

    BalasPadam
  2. Nasi goreng inshaaAllah boleh masak sorang sorang hahaha. Berkat didikan umi akak juga. siap bagi tips macam mana cara nak bagi nasi goreng sodap gituhh hee.

    baguih Rabiaa. teruskan memasak. slowly but surely ;)

    BalasPadam
  3. Akak dah beli apron untuk anak akak yang umur 6 tahun tu. Nak ajar masak seawal mungkin..haha

    BalasPadam
  4. sedapnye akak rabia masak nasi goreng...fuuh power

    BalasPadam
  5. nanti jemputlah rakan2 blogger pi makan nasi goreng yg rabia buat. pasti sedap!

    BalasPadam
  6. nasi goreng kalau kat rumah mesti sedap.. campak2 la apa2 pun mesti jadi sedap =D

    BalasPadam
  7. bisa dihantarkan ke surabaya kah? hehe

    BalasPadam
  8. Wahhh dah pandai masak dah dia.. kalau akak main masuk je apa yang ada hehe tapi lagi sedap kalau buat bagi pedas sikit

    BalasPadam
  9. sedap tu..lagi2 kalo ada rasa pedas..fuhhh..selera laa hakak..hehe

    BalasPadam