Sabtu, 15 Februari 2020

Cabut rumput di belakang halaman rumah

Assalamualaikum semua. Selamat petang. Rabia dengan ayah tadi tengah cabut rumput di belakang halaman rumah rabia. Rabia sekarang tengah rehat. Lama juga terbiar rumput bersarang di belakang rumah tu. Rabia pula sibuk sangat dengan study dan sibuk dengan 2 ketul si comel tu. Si mishai dan si tompok. Kucing tu tak datang petang ni. Dah makan lah tu. Tengok - tengok separuh nasi dah dalam pinggan.

Ni lah hasilnya mencabut rumput di belakang halaman rumah rabia



Letih juga la cabut rumput ni. Dah tumbuh balik rumput tu. Nak kena cabut pula. Rumput di luar halaman je memang ayah rabia akan mesin je rumput tu.

Rabia adalah cita - cita nak tanam bunga ros. Hehe. Tapi nak kena jaga bunga tu lah macam malas lah pulak. Tengok lah dulu. Nak tengok bunga apa yang sesuai untuk nak ditanam di belakang halaman rumah rabia.

Sambil - sambil cabut rumput buang rumput tu rabia dapat spend time masa bersama ayah. Boleh bersembang.

Okeyy tu je lah entry pada hari ini. Rabia nak makan ni. Lapar lah pulak lepas kerja cabut rumput kan. See u next entry okey bye!.


8 ulasan:

  1. wah rajinnya Rabia! tanam lah bunga rose, mesti lawa laman nanti.hehe

    BalasPadam
  2. looking at this makes me miss gardening.

    BalasPadam
  3. perghh rajinnya rabiaa! bagus baguss. berbakti pada tanah ;)

    jemputt http://www.sayidahnapisah.com/2020/02/nak-rombak-bloglist-siapa-nak-masuk-meh.html :D

    BalasPadam
  4. bunyi cabut rumput macam esok lusa nak raya je😆

    BalasPadam
  5. da 2 weekend aida plan nak cabut rumput = tak menjadik, rabia.
    ada hal lain.
    berserabut tgk laman sendiri!

    BalasPadam
  6. sesekali buat exercise ringan macam ni, pun okey kan...boleh keluarkan peluh..

    BalasPadam
  7. rajin! ok la tu.. dpt keluarkan peluh sekali rabia oi.. good job.. teman ayah sekali

    BalasPadam
  8. bila dah kemas laman, baru rasa lapang sikit nak nak mencuci mata..hehe

    BalasPadam