Jumaat, 21 Februari 2020

Nasi goreng cina by Rabia

Assalamualaikum semua. Selamat pagi. Rabia bangun pagi lepas solat subuh terus pergi memasak nasi goreng cina.


Ini bahan bahan nya : Chicken meatball
                                          Mixed veges
                                          Bawang putih


Alhamdulillah makin pandai rabia masak. Umi ayah rabia pun dapat merasa air tangan rabia.

Okeylah rabia nak makan ni. Ada lebih satu pinggan lagi nasi goreng cina ni. 

Alhamdulillah sedap nasi goreng cina rabia masak ni. 

Meh la makan sekali dengan rabia. Heheh. 
Rabia kalau masak nasi goreng cina memang suka letak mixed veges dan chicken meatball. 

Itu je bahan - bahan nya. Kalau nak minta resepi ni rabia tak pandai nak cakap. Sebab rabia pakat letak je bahan bahan untuk buat nasi goreng ni. Itu lah je lah entry pada hari ini.


Cara - cara buat nasi goreng cina versi rabia 

1. Tumis bawang putih, letak mixed vegetables, letak telur, letak chicken meatball. Kacau sehingga sebati. Lepas tu masuk kan nasi putih, masukkan kicap, sos tiram dan gula, garam. Kacau dan siap. 😍

4 ulasan:

  1. tentu seronok bila family dapat rasai air tgn kita. mmg nampak sedap nasi goreng rabia tu

    BalasPadam
  2. Saya selepas kawin baru pandai masak. Tapi bila dah pandai, jadi kewajiban sudah title chef itu jatuh ke saya bila balik kampung. hehe

    BalasPadam